NCLEX-PN tipo bandomieji klausimai (LPN/LVN): pasiruošimo paketas

Formulių lapai, pagrindiniai kiekvienos temos metodų žingsniai ir 34 uždavinių, o pilni sprendimai pateikti gale.

Nauji uždaviniaiAtgal į kursą

Spausdinimo lange pasirinkite „Išsaugoti kaip PDF“, kad nuosavą kopiją išsaugotumėte savo įrenginyje.

1Formulės ir metodai

Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Metodas

  1. Pradėkite nuo standartinių atsargumo priemonių kiekvienam pacientui: rankų higiena, asmeninės apsaugos priemonės numatomai ekspozicijai, saugūs aštrūs daiktai.
  2. Pridėkite atsargumo priemones pagal plitimo kelią: kontaktinė (chalatas, pirštinės), lašelinė (chirurginė kaukė), oro (N95, neigiamo slėgio kambarys).
  3. Steriliems daiktams išlaikykite sterilumą: jei abejojate, jis nesterilus; pakeiskite, niekada nenuvalykite.
  4. Užkirskite kelią žalai aplinkoje: griuvimų prevencija, suvaržymai tik kaip paskutinė priemonė, RACE ir PASS gaisro atveju.
  5. Patikrinkite vaistų skyrimo teises, du identifikatorius ir papildomas apsaugos priemones didelės rizikos vaistams; praneškite apie klaidas ir vos nepasitaikiusius atvejus.

Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Metodas

  1. Paklauskite, kas pacientui pakenks greičiausiai, jei nieko nedarysite.
  2. Taikykite ABC (C-A-B per širdies sustojimą), tada Maslow: fiziologiniai poreikiai pirma saugumo, saugumas pirma psichologinių poreikių.
  3. Palyginkite galimybes: ūmus prieš lėtinį, nestabilus prieš stabilų, netikėtas prieš tikėtiną, sisteminis prieš vietinį, ir kiekvieną požymį palyginkite su paciento pradiniu lygiu.
  4. Vertinkite prieš veikdami, nebent tai neatidėliotinas atvejis; tada rinkitės žingsnį, nuo kurio priklauso kiti.
  5. Delegavimui patikrinkite penkias teises: užduotis, aplinkybės, asmuo, nurodymai ir priežiūra. Vertinimas, mokymas ir įvertinimas lieka registruotai slaugytojai (RN).

Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Metodas

  1. Palyginkite vertę su paties laboratorijos nustatytu referenciniu intervalu, tada su paciento pradiniu lygiu ir kitimu.
  2. Patikrinkite mėginį: hemolizė, vėlavimas ar kraujas, paimtas šalia IV, gali duoti klaidingus rezultatus.
  3. Susiekite vertę su tipiniais požymiais ir ją sukeliančiais vaistais bei būklėmis.
  4. Ieškokite sąveikų: mažas kalio ar magnio kiekis didina digoksino toksiškumą; dehidratacija didina ličio koncentraciją.
  5. Veikite pacientui: įvertinkite, sulaikykite vaistą, jei koncentracija nesaugi, kritines vertes perskaitykite atgal ir informuokite gydytoją.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Metodas

  1. Įvardykite problemą: siurblio nepakankamumas, užsikimšusi arterija, ritmas, krešulys, kvėpavimo takų susiaurėjimas, infekcija ar prietaiso problema.
  2. Pirmiausia patikrinkite pavojaus požymius: hipoksiją, hipotenziją, krūtinės skausmą, naują sumišimą, šaltą kojos be pulso.
  3. Deguonį priderinkite pacientui: 94–98 % daugumai, 88–92 % tiems, kuriems kyla CO₂ susilaikymo rizika.
  4. Kiekvieną vaistą susiekite su jo tyrimu ir rizika: varfarinas ir INR, heparinas ir aPTT bei trombocitai, diuretikai ir kalis.
  5. Pasirinkite saugų pirmąjį veiksmą, tada eskaluokite ir vertinkite iš naujo.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Metodas

  1. Pasitikrinkite gliukozę kiekvienam pacientui su nauju sumišimu, silpnumu ar traukuliais.
  2. Sąmonės lygį naudokite kaip ankstyviausią smegenų sutrikimo įspėjimą; vyzdžiai ir Cushing triada pasirodo vėlai.
  3. Diabeto nelaimėse atskirkite DKA (ketonai, acidozė) nuo HHS (labai didelis osmoliališkumas, dehidratacija); pirmiausia skirkite skysčių.
  4. Natrio ir vandens atveju nuspręskite, ar ADH yra per daug (SIADH), ar trūksta (DI), ir lėtinius pokyčius koreguokite lėtai.
  5. Inkstų problemų atveju priežastį priskirkite prerenalinei, vidinei ar postrenalinei ir stebėkite kalį bei skysčius.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Metodas

  1. Paklauskite, kas galėtų būti paslėpta: vidinis kraujavimas, infekcija be karščiavimo, hipoventiliacija esant normaliam SpO₂.
  2. Komplikacijas siaurinkite pagal laiką po operacijos: kraujavimas per valandas, krūtinės ląstos problemos per dienas, žaizdos ir nutekėjimo problemos vėliau.
  3. Skausmo atveju vertinkite, gydykite daugiamode analgezija, vertinkite iš naujo ir kiekvieno opioido metu stebėkite sedaciją.
  4. Onkologiniams pacientams bet kokią ligą nadyro metu laikykite neutropeniniu sepsiu ir žinokite onkologines skubias būkles.
  5. Nudegimų atveju skaičiuokite tik dalinio ir viso storio plotus, Parkland laikrodį paleiskite nuo nudegimo laiko ir titruokite pagal šlapimo išskyrimą.

Akušerinė slauga

Metodas

  1. Nustatykite moters padėtį laike: nėštumo savaitės, gimdymo tarpsnis ar diena po gimdymo, ir nuspręskite, kas tuo metu yra norma.
  2. Ieškokite pavojuje esančio paciento: motinos, vaisiaus ar naujagimio, o gal kelių iš jų.
  3. Susiekite požymį su priežastimi: VEAL CHOP deceleracijoms, keturi T kraujavimui, BUBBLE-HE po gimdymo.
  4. Pirmiausia rinkitės veiksmą, gerinantį kraujotaką ir deguonies patekimą (gulėjimas ant šono, oksitocino nutraukimas, gimdos dugno masažas), tada kvieskite pagalbą.

Pediatrinė slauga

Metodas

  1. Pirmiausia atkreipkite dėmesį į vaiko amžių: nuo jo priklauso gyvybinių rodiklių normos, raidos etapai ir tinkama skausmo skalė.
  2. Įvertinkite kvėpavimo takus, kvėpavimą ir kraujotaką, prisiminkite, kad vaikai kompensuoja, o paskui greitai blogėja.
  3. Pritaikykite veiksmą raidos etapui ir įtraukite šeimą.
  4. Patikrinkite, ar atsakymas saugus vaikui: dozė pagal svorį, jokio aspirino virusinės ligos metu, jokio kodeino jaunesniems nei 12 metų.

Psichikos sveikatos slauga

Metodas

  1. Nuspręskite, ar yra tiesioginis pavojus: savižudybė, smurtas, vaistų sukeltas neatidėliotinas atvejis ar somatinė liga.
  2. Pirmiausia imkitės saugumo veiksmų: stebėkite, pašalinkite priemones, nuraminkite, nutraukite žalingą vaistą, kvieskite pagalbą.
  3. Rinkitės terapinį atsaką: pripažinkite jausmus, pateikite tikrovę, venkite klaidingo raminimo ir klausimų „kodėl“.
  4. Gerbkite teises: mažiausiai varžanti galimybė, sutikimas ir konfidencialumas su jo ribomis.

Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Metriniai žingsniai
1 kg = 1000 g, 1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg, 1 L = 1000 mL
Svoris ir ilgis
1 kg = 2,2 lb, 1 lb = 16 oz, 1 in = 2,54 cm, 1 ft = 12 in
Buitiniai matai
1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 8 fl oz = 240 mL
Temperatūra
°C = (°F − 32)·5/9, °F = °C·9/5 + 32
24 valandų laikrodis
PM valandos 1–11: pridėkite 12; 12 AM = 00:xx; 12 PM = 12:xx
Dozavimo greitis
mcg/min × 60/1000 = mg/h
Laboratoriniai koeficientai
gliukozė 1 mmol/L = 18 mg/dL; kreatininas 1 mg/dL = 88,4 µmol/L; Hb 1 g/dL = 10 g/L

Metodas

  1. Užrašykite duotą dydį su jo vienetu ir norimą vienetą.
  2. Pasirinkite atitikmenį: 1000 tarp kg, g, mg ir mcg arba L ir mL; 1 kg = 2,2 lb; 1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 240 mL.
  3. Užrašykite trupmena taip, kad nereikalingas vienetas išsiredukuotų; greičiui naudokite po vieną trupmeną kiekvienam besikeičiančiam vienetui.
  4. Patikrinkite kryptį: mažesnis vienetas duoda didesnį skaičių.
  5. Apvalinkite tik galutinį atsakymą, klausime nurodytu tikslumu.

Dozių skaičiavimas

Dozė pagal koncentraciją
tūris = dozė / koncentracija
Dozė pagal kūno masę
dozė = mg/kg × kūno masė
Tabletės
skaičius = dozė / dozė tabletėje
Vienetai
1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg

Metodas

  1. Paskirtą dozę ir turimo vaisto stiprumą išreikškite tais pačiais vienetais.
  2. Naudokite formulę „paskirta / turima × kiekis“: (D/H) × Q.
  3. Dozėms pagal kūno masę pirmiausia padauginkite iš masės kilogramais, tada paros dozę padalykite iš dozių skaičiaus.
  4. Pirmiausia įvertinkite apytiksliai ir patikrinkite, ar atsakymas tikėtinas.

Intraveninių infuzijų greitis

Pompos greitis
mL/h = volume (mL)/time (h)
Lašėjimo greitis
drops/min = volume (mL) × drop factor / time (min)
Infuzijos trukmė
time (h) = volume (mL)/rate (mL/h)

Metodas

  1. Pompos greitis mL/h: tūris, padalytas iš laiko valandomis.
  2. Lašėjimo greitis lašais/min: tūris × lašų faktorius, padalytas iš laiko minutėmis.
  3. Likusiam laikui: likęs tūris, padalytas iš greičio.
  4. Apvalinkite taip, kaip reikalauja uždavinys arba įranga.

Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Holliday–Segar per valandą
4 mL/kg (pirmiesiems 10 kg) + 2 mL/kg (kitiems 10 kg) + 1 mL/kg (kiekvienam kg virš 20)
Holliday–Segar per parą
100 / 50 / 20 mL/kg tiems patiems intervalams
Skysčių balansas
suvartota − išskirta
Ledo gabalėliai
skaičiuojami kaip pusė jų tūrio
Diurezė
mL/kg/h = mL / (kg × h)
Infuzijos trukmė
laikas (h) = likęs tūris (mL) / greitis (mL/h)
Sulašintas tūris
mL = greitis × laikas

Klinikinio vertinimo skalės

Glazgo komos skalė
GCS = E (1–4) + V (1–5) + M (1–6) = 3–15
APGAR
5 požymiai × 0–2 = 0–10; 7–10 nuramina, 4–6 vidutiniškai nenormalu, 0–3 žema
Braden skalė
5 × (1–4) + 1 × (1–3) = 6–23; ≤ 18 rizika
Morse griuvimų skalė
griuvimai 25, diagnozė 15, priemonė 15/30, IV 20, eisena 10/20, psichikos būklė 15
NEWS2 rizika
0–4 maža; pavienis 3 maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; ≥ 7 didelė
Vidutinis arterinis spaudimas
MAP = (SBP + 2·DBP)/3 = DBP + PP/3
Pulsinis spaudimas ir šoko indeksas
PP = SBP − DBP, SI = HR/SBP
Kūno masės indeksas
BMI = kg/m² = 703·lb/in²

Metodas

  1. Raskite klausime naudojamą vertinimo lentelę ir jos ribas (GCS 3–15, Apgar 0–10, Braden 6–23, Morse 0–125).
  2. Įvertinkite kiekvieną punktą atskirai, suderindami aprašymą su jo lygiu.
  3. Sudėkite punktų balus ir patikrinkite, ar suma patenka į intervalą.
  4. Taikykite ribas: NEWS2 atveju taip pat ieškokite bet kurio vieno rodiklio, įvertinto 3.
  5. Išvestinėms vertėms naudokite MAP = (SKS + 2·DKS)/3, PP = SKS − DKS, SI = pulsas/SKS ir KMI = kg/m².

2Uždaviniai

1.Slaugos pagrindaiVidutinis

Registruotas slaugytojas paveda užduotį slaugytojo padėjėjui. Kas atsako už sprendimą pavesti?

  1. ARegistruotas slaugytojas
  2. BTik slaugytojo padėjėjas
  3. CNiekas, kai užduotis perduota
  4. DPacientas
2.Slaugos pagrindaiSunkus

Suaugęs pacientas neveiksnus spręsti dėl gydymo ir neturi išankstinio sprendimo. Kaip turi būti priimtas sprendimas (Anglija ir Velsas)?

  1. APagal tai, kas ligoninei pigiausia
  2. BPaciento interesais, atsižvelgiant į jo ankstesnius norus ir konsultuojantis su artimais žmonėmis
  3. CVien slaugytojo, nieko kito neįtraukiant
  4. DNeribotai laukiant, kol pacientas atgaus veiksnumą, kad ir kokia skubi ar rimta būtų gydymo būtinybė
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaVidutinis

Paciento palatoje užsidega nedidelis gaisras šiukšliadėžėje, kai pacientas guli lovoje. Ką slaugytojas daro pirmiausia?

  1. AIšneša pacientą iš tiesioginio pavojaus
  2. BAtidaro langus išvėdinti dūmų
  3. CSkambina vadovui pranešti apie gaisrą
  4. DEina ieškoti artimiausio ugnies gesintuvo
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaSunkus

A nurse has a needlestick from a patient known to have hepatitis C. Which statement about management is correct?

  1. AThere is no preventive drug, so baseline and follow-up testing are done to detect infection early
  2. BHepatitis C immune globulin is given within 24 hours, followed by a booster dose
  3. CNo follow-up is needed because hepatitis C does not spread by needles
  4. DThe hepatitis C vaccine series is started at once, with a booster dose six months later
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimasVidutinis

A nurse takes a telephone order from a provider. What must the nurse do?

  1. AWrite the order down and read it back to the provider to confirm it
  2. BCarry out the order first and ask the provider to confirm it later
  3. CAsk the ward clerk to take the order on the nurse’s behalf instead
  4. DRemember the order and write it in the chart at the end of the shift
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimasSunkus

A patient has a heart rate of 38/min, feels dizzy and has a blood pressure of 80/50 mmHg. Which drug is usually given first, as prescribed?

  1. ADigoxin
  2. BAtropine
  3. CDiltiazem
  4. DMetoprolol
7.Klinikinė slaugaVidutinis

Why are alternate sutures sometimes removed first when taking out stitches?

  1. ABecause the remaining sutures dissolve on their own within a day
  2. BTo reduce the cost of dressings
  3. CTo check the wound stays closed before removing the rest
  4. DTo make the procedure faster
8.Klinikinė slaugaSunkus

Paguldomas pacientas, kurio nudegimas apima 30% kūno paviršiaus ploto. Kuri ankstyva komplikacija per pirmąsias 24 valandas kelia didžiausią susirūpinimą?

  1. ARandai ir kontraktūros
  2. BHipovoleminis šokas dėl skysčių netekimo
  3. CPragulos dėl ilgalaikio nejudrumo
  4. DVidurių užkietėjimas
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiVidutinis

Po hipofizės operacijos pacientas išskiria apie 400 mL šviesaus šlapimo per valandą, savitasis svoris 1,002, o natris pakilo iki 149 mEq/L. Kokia būklė labiausiai tikėtina?

  1. ANecukrinis diabetas
  2. BHiperglikemija su ketoacidoze
  3. CŪminis inkstų pažeidimas su oligurija
  4. DSIADH
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiSunkus

Pacientui, kurio kalcis 6,8 mg/dL (1,7 mmol/L), staiga atsiranda triukšmingas kvėpavimas ir užkimęs balsas. Ką tai rodo?

  1. ANormalų atsaką, kuris praeis be gydymo
  2. BNerimą dėl kraujo tyrimų rezultatų, kuriam reikia ramaus nuraminimo
  3. CŠiandien prasidėjusį peršalimą
  4. DLaringospazmą – skubią būklę, kuriai reikia skubios pagalbos ir kalcio į veną
11.FarmakologijaVidutinis

Which blood test is used to monitor warfarin therapy?

  1. APlatelet count
  2. BSerum albumin
  3. CActivated partial thromboplastin time (aPTT)
  4. DINR (prothrombin time)
12.FarmakologijaSunkus

Kodėl beta blokatoriai gali užmaskuoti hipoglikemijos įspėjamuosius ženklus sergantiesiems diabetu?

  1. AJie slopina adrenerginius simptomus, pvz., drebulį ir širdies plakimą
  2. BJie didina gliukozės kiekį kraujyje, todėl hipoglikemija apskritai negali atsirasti
  3. CJie visiškai blokuoja insulino išsiskyrimą
  4. DJie sukelia karščiavimą, kuris paslepia prakaitavimą
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosVidutinis

A patient with heart failure is comfortable at rest but becomes breathless walking across a room. Which NYHA class fits best?

  1. AClass IV
  2. BClass III
  3. CClass I
  4. DClass II
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosSunkus

During CPR on an adult, a nurse notices a colleague compressing at about 140/min and leaning on the chest between compressions. Which correction is most appropriate?

  1. ASlow to 100–120/min and allow full chest recoil
  2. BStop compressions until a pulse is felt
  3. CSpeed up to about 160/min to improve the blood flow
  4. DPress more gently, to a depth of about 2 cm
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosVidutinis

Why is IV calcium gluconate given in severe hyperkalaemia?

  1. AIt moves potassium into the cells
  2. BIt protects the heart from arrhythmias
  3. CIt removes potassium through the kidneys
  4. DIt binds potassium in the gut
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosSunkus

22 metų pacientui, sergančiam 1 tipo diabetu, gliukozė 28 mmol/l, ketonų 5,2 mmol/l, pH 7,10, kalio 5,9 mmol/l. Kuris teiginys apie kalį teisingas?

  1. APradėjus insuliną kalio pakartotinai tikrinti nereikia
  2. BBendras kalio kiekis organizme yra didelis, todėl dabar reikia kalio rišiklio
  3. CBendras kalio kiekis organizme yra mažas ir gydant jo koncentracija kris
  4. DInsuliną reikia sulaikyti, kad kalio lygis liktų stabilus
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėVidutinis

Which technique is correct when giving a prefilled low molecular weight heparin injection?

  1. AInject into a vein in the back of the hand
  2. BLeave the air bubble in and inject into a skin fold
  3. CRub the site firmly afterwards to help absorption
  4. DExpel the air bubble first and inject into the deltoid muscle
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėSunkus

On day 3 after laparoscopic cholecystectomy, a patient has abdominal pain, fever and mild jaundice, and green fluid is draining from the drain. What is most likely?

  1. AA wound haematoma
  2. BUrinary retention
  3. CNormal post-operative drainage
  4. DA bile leak
19.Akušerinė slaugaVidutinis

Which placental hormone causes insulin resistance in the second half of pregnancy?

  1. ARelaxin
  2. BHuman placental lactogen (hPL)
  3. CHuman chorionic gonadotrophin (hCG)
  4. DOxytocin
20.Akušerinė slaugaSunkus

Moteriai, bandančiai gimdyti per natūralius takus po ankstesnio cezario pjūvio, staiga prasideda stiprus pilvo skausmas, vaisiaus širdies susitraukimų dažnis smarkiai sumažėja ir pirmeliaujančios dalies nebegalima apčiuopti. Kas labiausiai tikėtina?

  1. APlacentos previja
  2. BNormali pažanga į antrąjį periodą
  3. CGimdos plyšimas
  4. DAnkstyvosios deceleracijos dėl galvos spaudimo
21.Pediatrinė slaugaVidutinis

A parent asks how to care for a child with mild croup at home. Which advice is correct?

  1. AKeep the child calm and upright, and get urgent help if there is noisy breathing at rest
  2. BHold the child over a bowl of hot, steaming water to loosen the cough
  3. CLay the child flat in a cool room so the airway can relax
  4. DGive an over-the-counter cough syrup every hour until the barking cough stops
22.Pediatrinė slaugaSunkus

7 metų vaikas po trijų savaičių nuo gerklės uždegimo karščiuoja, jam skauda sąnarius, skausmas keliauja iš sąnario į sąnarį, ir girdimas naujas širdies ūžesys. Ko turėtų įtarti slaugytojas?

  1. AAugimo skausmus
  2. BJaunatvinį idiopatinį artritą, nesusijusį su gerklės uždegimu
  3. CŪminę reumatinę karštligę
  4. DKawasaki ligą
23.Psichikos sveikatos slaugaVidutinis

A patient taking fluoxetine says she has started taking St John's wort to feel even better. What is the main risk?

  1. ASerotonin syndrome
  2. BLithium toxicity
  3. CHypertensive crisis from tyramine
  4. DAgranulocytosis
24.Psichikos sveikatos slaugaSunkus

80 metų chirurginis pacientas per naktį susimaišė, jo dėmesys svyruoja ir jis tampo veninę liniją. Priimant jis buvo gerai orientuotas. Kuris aiškinimas tinkamiausias?

  1. ABlogas elgesys, kuriam reikia nedelsiant taikyti suvaržymą
  2. BNormalus senėjimas, kuriam veiksmų nereikia
  3. CGreita demencijos progresija, kurios negalima gydyti, todėl tolesnių tyrimų nereikia
  4. DTikėtinas delyras: ieškoti pagrindinės fizinės priežasties ir informuoti komandą
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasVidutinis
1234567891011127:45 AM?19:4506:4508:4507:45

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Dozė pažymėta 7:45 AM. Kuris įrašas yra tas pats laikas 24 valandų laikrodyje? Spustelėkite jį.

7:45 AM
  1. 119:45
  2. 206:45
  3. 308:45
  4. 407:45
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasSunkus
432 µmol/L? mg/dL1 mg/dL = 88,4 µmol/L

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Kreatinino kiekis serume yra 432 µmol/L. Naudodami 1 mg/dL = 88,4 µmol/L kreatininui, raskite c mg/dL. Suapvalinkite iki dviejų ženklų po kablelio.

432 µmol/L1 mg/dL = 88,4 µmol/L
c = mg/dL
27.Dozių skaičiavimasVidutinis
15 kg25 mg/kg/parą4× per parąD = ? mg

Pacientas sveria 15 kg. Paskirta dozė – 25 mg/kg per parą, padalyta į 4 lygias dozes. Kiek miligramų D skiriama vienai dozei?

15 kg25 mg/kg/parą4× per parą
D = mg
28.Dozių skaičiavimasSunkus
00,10,20,30,40,50,60,70,80,911 mL

Paskirta 3800 vienetų vaisto, kuris tiekiamas 5000 vienetų/mL. Įtraukite dozę į 1 mL švirkštą: kokį tūrį V suleidžiate?

3800 units5000 units/mL
V = mL
29.Intraveninių infuzijų greitisVidutinis
250 mL20 gtt/mL2 h? gtt/min

Sulašinkite 250 mL per 2 valandų sistema, kurios koeficientas 20 lašai/mL. Raskite lašėjimo greitį R lašais per minutę. Apvalinkite iki artimiausio sveikojo skaičiaus.

250 mL2 h20 gtt/mL
R = gtt/min
30.Intraveninių infuzijų greitisSunkus
450 mL60 gtt/mL28 gtt/mint = ? h

Lašelinė laša 28 lašų/min greičiu per 60 lašų/mL sistemą. Maišelyje liko 450 mL. Po kiek valandų t jis bus tuščias? Apvalinkite iki vieno skaitmens po kablelio.

28 gtt/min60 gtt/mL450 mL
t = h
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasVidutinis
SuvartotaIšskirta12 valandų pamainasultys100 mLvanduo240 mLledo gabalėliai100 mLIntraveninė infuzija75 mL/h × 12 hintraveninis antibiotikas1 × 50 mLšlapimas200 mLšlapimas400 mLžaizdos drenas80 mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Lape pateikti paciento suvartoti ir išskirti skysčiai per vieną 12 valandų pamainą. Pacientas sveria 66 kg. Raskite vidutinę diurezę U mL/kg/h. Apvalinkite iki dviejų skaitmenų po kablelio.

66 kg12 hšlapimas: 200 mLšlapimas: 400 mLžaizdos drenas: 80 mL
U = mL/kg/h
32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasSunkus
500 mL200 mL sulašinta150 mL/h10:00t = ? h

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). 500 mL maišelis lašinamas pompa 150 mL/h greičiu. 10:00 jau sulašinta 200 mL. Po kiek valandų t maišelis ištuštės? Apvalinkite iki vieno skaitmens po kablelio.

500 mL200 mL sulašinta150 mL/h
t = h
33.Klinikinio vertinimo skalėsVidutinis
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 18/min., SpO₂ 92 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 92/56 mmHg, pulsas 70/min., budrus, temperatūra 38,4 °C. Kokia bendra NEWS2 suma?

RR 18SpO₂ 92%orasSBP 92HR 70AT 38,4 °C
NEWS2 =
34.Klinikinio vertinimo skalėsSunkus
nuraminavidutiniškai nenormalužemas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Praėjus 5 min. po gimimo mokomasis naujagimis turi tokius požymius: rausva oda visur, pulsas 70/min., grimasa dirginant, šiek tiek sulenktos rankos ir kojos ir lėtas, nereguliarus kvėpavimas su silpnu verksmu. Apskaičiuokite Apgar balą ir spustelėkite, kaip jis interpretuojamas.

  1. 1nuramina
  2. 2vidutiniškai nenormalu
  3. 3žemas

3Tirpalai

1.Slaugos pagrindai

Atsakymas: A · Registruotas slaugytojas

Kodėl tai yra atsakymas

Slaugytojas atsako už tai, kad užduotis būtų tinkamai pavesta kompetentingam asmeniui, prireikus prižiūrint. Užduotį priėmęs asmuo atsako už tinkamą jos atlikimą.

Atsakymas

A · Registruotas slaugytojas
2.Slaugos pagrindai

Atsakymas: B · Paciento interesais, atsižvelgiant į jo ankstesnius norus ir konsultuojantis su artimais žmonėmis

Kodėl tai yra atsakymas

Sprendimai už neveiksnius asmenis turi būti priimami jų geriausiais interesais, atsižvelgiant į ankstesnius ir dabartinius norus, vertybes bei įsitikinimus ir konsultuojantis su globėjais bei šeima. Reikia rinktis mažiausiai ribojantį variantą.

Atsakymas

B · Paciento interesais, atsižvelgiant į jo ankstesnius norus ir konsultuojantis su artimais žmonėmis
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: A · Išneša pacientą iš tiesioginio pavojaus

Kodėl tai yra atsakymas

Pirmiausia gelbstima: pacientas pašalinamas nuo gaisro. Tada paskelbiamas pavojus, gaisras izoliuojamas uždarant duris ir gesinamas, jei saugu. Atidarius langus ugniai tiekiamas deguonis.

Atsakymas

A · Išneša pacientą iš tiesioginio pavojaus
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: A · There is no preventive drug, so baseline and follow-up testing are done to detect infection early

Kodėl tai yra atsakymas

There is no vaccine or post-exposure prophylaxis for hepatitis C. The exposure is reported, baseline tests are taken and follow-up testing identifies infection early, because effective treatment is available.

Atsakymas

A · There is no preventive drug, so baseline and follow-up testing are done to detect infection early
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: A · Write the order down and read it back to the provider to confirm it

Kodėl tai yra atsakymas

For telephone and verbal orders, the nurse writes down the full order and reads it back so the provider can confirm it. This “read-back” prevents errors from mishearing.

Atsakymas

A · Write the order down and read it back to the provider to confirm it
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: B · Atropine

Kodėl tai yra atsakymas

Atropine is the first-line drug for symptomatic bradycardia. Metoprolol, digoxin and diltiazem slow the heart and would make things worse; pacing may be needed if atropine does not work.

Atsakymas

B · Atropine
7.Klinikinė slauga

Atsakymas: C · To check the wound stays closed before removing the rest

Kodėl tai yra atsakymas

Removing alternate sutures allows the nurse to see whether the wound edges stay together. If they begin to separate, the remaining sutures can be left and the team informed.

Atsakymas

C · To check the wound stays closed before removing the rest
8.Klinikinė slauga

Atsakymas: B · Hipovoleminis šokas dėl skysčių netekimo

Kodėl tai yra atsakymas

Dideli nudegimai sukelia skysčių pasislinkimą iš kraujotakos, todėl svarbiausia – pagal formulę planuojama intraveninė skysčių terapija ir šlapimo kiekio stebėjimas. Kitas ankstyvas pavojus – kvėpavimo takų nudegimai.

Atsakymas

B · Hipovoleminis šokas dėl skysčių netekimo
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: A · Necukrinis diabetas

Kodėl tai yra atsakymas

Operacija šalia hipofizės gali nutraukti antidiurezinio hormono išskyrimą. Be jo inkstai išskiria dideles praskiesto šlapimo apimtis su mažu savituoju svoriu, o natris didėja. SIADH yra priešingai: koncentruotas šlapimas ir mažas natris. Slaugytojas atidžiai matuoja išgertus ir išskirtus skysčius ir praneša anksti.Patikrinta pagal: Diabetes insipidus · MedlinePlus (NIH) (2025); Urine specific gravity test · MedlinePlus (NIH) (2025); Sodium blood test · MedlinePlus (NIH) (2025)

Atsakymas

A · Necukrinis diabetas
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: D · Laringospazmą – skubią būklę, kuriai reikia skubios pagalbos ir kalcio į veną

Kodėl tai yra atsakymas

Sunki hipokalcemija gali sukelti gerklų spazmą, užkertantį kvėpavimo takus. Slaugytojas kviečiasi skubią pagalbą, palaiko kvėpavimo takus ir paruošia kalcio gliukonatą į veną pagal paskyrimą, stebėdamas širdies veiklą.Patikrinta pagal: Hypocalcemia (StatPearls) · StatPearls (NCBI Bookshelf) (2026)

Atsakymas

D · Laringospazmą – skubią būklę, kuriai reikia skubios pagalbos ir kalcio į veną
11.Farmakologija

Atsakymas: D · INR (prothrombin time)

Kodėl tai yra atsakymas

Warfarin is monitored with the INR, a standardised prothrombin time. For most indications, such as atrial fibrillation or venous thrombosis, the target is usually 2–3.

Atsakymas

D · INR (prothrombin time)
12.Farmakologija

Atsakymas: A · Jie slopina adrenerginius simptomus, pvz., drebulį ir širdies plakimą

Kodėl tai yra atsakymas

Drebulys, širdies plakimas ir nerimas hipoglikemijos metu priklauso nuo adrenalino; beta blokada juos slopina, todėl pacientas mažą cukrų pastebi vėliau. Prakaitavimas yra cholinerginis ir dažnai išlieka.

Atsakymas

A · Jie slopina adrenerginius simptomus, pvz., drebulį ir širdies plakimą
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: B · Class III

Kodėl tai yra atsakymas

NYHA class I has no limitation, class II slight limitation with ordinary activity, class III marked limitation with less than ordinary activity but comfortable at rest, and class IV symptoms at rest. The class guides treatment and prognosis.

Atsakymas

B · Class III
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: A · Slow to 100–120/min and allow full chest recoil

Kodėl tai yra atsakymas

High-quality adult CPR uses a rate of 100–120/min, a depth of 5–6 cm, full recoil after each compression and minimal interruptions. Leaning prevents the chest from re-expanding, so the heart fills less. Compressors should swap about every 2 minutes to avoid fatigue.

Atsakymas

A · Slow to 100–120/min and allow full chest recoil
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: B · It protects the heart from arrhythmias

Kodėl tai yra atsakymas

Calcium stabilises the cardiac cell membrane and reduces the risk of arrhythmias within minutes. It does not change the potassium level, so other treatments are needed to shift and remove potassium.

Atsakymas

B · It protects the heart from arrhythmias
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: C · Bendras kalio kiekis organizme yra mažas ir gydant jo koncentracija kris

Kodėl tai yra atsakymas

Esant DKA, kalis išeina iš ląstelių, o inkstai jį praranda su šlapimu, todėl serumo kalis gali būti normalus ar padidėjęs, nepaisant didelio bendro deficito. Skysčiai ir insulinas jį greitai sumažina. Kalis atidžiai stebimas ir papildomas, kai nukrenta į normalų intervalą, pagal protokolą.

Atsakymas

C · Bendras kalio kiekis organizme yra mažas ir gydant jo koncentracija kris
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: B · Leave the air bubble in and inject into a skin fold

Kodėl tai yra atsakymas

LMWH is injected into a pinched skin fold, often on the abdomen, away from the umbilicus. The air bubble in prefilled syringes is left in, and the site is not rubbed, to reduce bruising.

Atsakymas

B · Leave the air bubble in and inject into a skin fold
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: D · A bile leak

Kodėl tai yra atsakymas

Bile leakage from the cystic duct or a duct injury causes pain, fever and sometimes jaundice, with bile in the drain. It needs urgent surgical review and often ERCP and stenting.

Atsakymas

D · A bile leak
19.Akušerinė slauga

Atsakymas: B · Human placental lactogen (hPL)

Kodėl tai yra atsakymas

Human placental lactogen, together with other placental hormones, reduces maternal insulin sensitivity so more glucose is available to the fetus. This is why gestational diabetes usually appears in the second half of pregnancy.

Atsakymas

B · Human placental lactogen (hPL)
20.Akušerinė slauga

Atsakymas: C · Gimdos plyšimas

Kodėl tai yra atsakymas

Staigus skausmas, vaisiaus bradikardija ir stoties išnykimas yra klasikiniai gimdos plyšimo požymiai – retos, bet gyvybei pavojingos skubios būklės, kuriai reikia nedelsiant operuoti.

Atsakymas

C · Gimdos plyšimas
21.Pediatrinė slauga

Atsakymas: A · Keep the child calm and upright, and get urgent help if there is noisy breathing at rest

Kodėl tai yra atsakymas

Calm and comfort reduce distress and airway narrowing. Steam inhalation is not effective and risks scalds. Parents should seek urgent help for stridor at rest, retractions, drooling, blue colour or drowsiness.

Atsakymas

A · Keep the child calm and upright, and get urgent help if there is noisy breathing at rest
22.Pediatrinė slauga

Atsakymas: C · Ūminę reumatinę karštligę

Kodėl tai yra atsakymas

Ūminė reumatinė karštligė atsiranda po A grupės streptokokinio faringito ir sukelia migruojantį poliartritą, karditą, bėrimus ir choreją. Karditas gali lemti reumatinę širdies ligą. Streptokokinių gerklės uždegimų gydymas jos išvengia.

Atsakymas

C · Ūminę reumatinę karštligę
23.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: A · Serotonin syndrome

Kodėl tai yra atsakymas

St John's wort has serotonergic effects, so combining it with an SSRI can cause serotonin syndrome. It also induces liver enzymes and interacts with many other drugs, so patients should tell the prescriber about herbal products.

Atsakymas

A · Serotonin syndrome
24.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: D · Tikėtinas delyras: ieškoti pagrindinės fizinės priežasties ir informuoti komandą

Kodėl tai yra atsakymas

Ūmus, svyruojantis sumišimas rodo delyrą, dažnai sukeltą infekcijos, skausmo, vaistų, dehidratacijos, šlapimo susilaikymo ar hipoksijos. Tai skubi medicininė būklė; gydoma priežastis, o pacientas saugomas pirmiausia nemedikamentinėmis priemonėmis.

Atsakymas

D · Tikėtinas delyras: ieškoti pagrindinės fizinės priežasties ir informuoti komandą
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: 07:45

24 valandų laikrodis: nuo 13 val. (1 PM) pridėkite 12 prie valandos (3:45 PM = 15:45). Nuo vidurnakčio iki 12:59 AM yra 00:00–00:59, o 12:00–12:59 PM lieka 12:00–12:59. Grįžtant atimkite 12 iš 13–23 valandų ir pridėkite PM; 00 valanda tampa 12 AM. Laiką per vidurnaktį skaičiuokite dviem dalimis: iki 24:00 (00:00), paskui nuo 00:00.

Paverskite valandą

7 AM → 07

Atsakymas

07:45

Atsakymas

07:45
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: c = 4,89 mg/dL

Dimensinė analizė: užrašykite duotą dydį, tada dauginkite iš perskaičiavimo koeficientų, užrašytų trupmenomis (pavyzdžiui, 60 min/1 h arba 1 mg/1000 mcg), kad kiekvienas nereikalingas vienetas pasirodytų vieną kartą viršuje ir vieną kartą apačioje ir susiredukuotų. Likus tik reikiamam vienetui, skaičiuokite. Naudokite klausime pateiktus atitikmenis ir apvalinkite tik galutinį atsakymą.

Konvertuoti

c = 432/88,4 = 4,887 ≈ 4,89 mg/dL

Atsakymas

c = 4,89 mg/dL
27.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: D = 93,75 mg

Dozės skaičiavimas: skirtinas kiekis lygus paskirtai dozei, padalytai iš turimo preparato stiprumo, padaugintai iš kiekio, kuriame tas stiprumas yra: kiekis = (paskirta dozė/stiprumas) × tūris. Visada suvienodinkite vienetus (pirmiausia g paverskite mg, mg – mcg) ir patikrinkite, ar atsakymas logiškas.

Iš viso per parą

25·15 = 375 mg

Vienai dozei

D = 375/4 = 93,75 mg

Atsakymas

D = 93,75 mg
28.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: V = 0,76 mL

Dozės įtraukimas: tūris = (paskirta dozė/pradinio tirpalo stiprumas) × pradinio tirpalo tūris. Pirmiausia paverskite į tuos pačius vienetus, tada patikrinkite, ar tūris telpa į švirkštą ir patenka ant vienos iš jo skalės žymių.

Tūris

V = 3800/5000 = 0,76 mL

Ant švirkšto

Šio 1 mL švirkšto kiekviena maža linija yra 0,01 mL.

Atsakymas

V = 0,76 mL
29.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: R = 42 gtt/min

Infuzijos greitis: pompa nustatoma mL/h = tūris/laikas valandomis. Gravitacinė lašelinė skaičiuojama lašais per minutę: gtt/min = tūris (mL) × lašų koeficientas (gtt/mL)/laikas (min). Lašų koeficientas nurodytas ant infuzinės sistemos pakuotės: makrolašų sistemos duoda 10, 15 arba 20 gtt/mL (kraujo sistemos JAV dažnai 10 gtt/mL, JK 15), o mikrolašų sistemos 60 gtt/mL. Visada naudokite lašų koeficientą, nurodytą klausime arba ant pakuotės.

Laikas minutėmis

2·60 = 120 min

Lašėjimo greitis

R = 250·20/120 = 41,67 ≈ 42 gtt/min

Atsakymas

R = 42 gtt/min

Prie lovos apvalinama iki artimiausio sveiko lašo: 42 lašų/min.

30.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: t = 16,1 h

Infuzijos greitis: pompa nustatoma mL/h = tūris/laikas valandomis. Gravitacinė lašelinė skaičiuojama lašais per minutę: gtt/min = tūris (mL) × lašų koeficientas (gtt/mL)/laikas (min). Lašų koeficientas nurodytas ant infuzinės sistemos pakuotės: makrolašų sistemos duoda 10, 15 arba 20 gtt/mL (kraujo sistemos JAV dažnai 10 gtt/mL, JK 15), o mikrolašų sistemos 60 gtt/mL. Visada naudokite lašų koeficientą, nurodytą klausime arba ant pakuotės.

Greitis mL/h

28·60/60 = 28 mL/h

Likęs laikas

t = 450/28 = 16,07 ≈ 16,1 h

Atsakymas

t = 16,1 h
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: U = 0,76 mL/kg/h

Suvartoti ir išskirti skysčiai: suvartotiems priskiriama viskas, kas patenka į organizmą (geriami skysčiai, intraveninės infuzijos, intraveniniai vaistai ir praplovimai, maitinimas per zondą); ledo gabalėliai skaičiuojami kaip pusė jų tūrio. Išskirtiems priskiriamas šlapimas, drenų išskyros, vėmalai ir kiti netekimai. Balansas = visi suvartoti − visi išskirti skysčiai; neigiamas balansas reiškia grynąjį netekimą. Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Iš viso šlapimo

200 + 400 = 600 mL

Kilogramui per valandą

U = 600/(66·12) = 0,7576 ≈ 0,76 mL/kg/h

Atsakymas

U = 0,76 mL/kg/h
32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: t = 2 h

Infuzijos trukmė: laikas (h) = infuzuotinas tūris (mL)/greitis (mL/h); naudokite maišelyje dar likusį tūrį, o ne maišelio dydį. Sulašintas tūris = greitis × laikas. Dešimtaines valandas į valandas ir minutes perskaičiuokite padaugindami dalį iš 60 (0,5 h = 30 min, o ne 50 min). Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Likęs tūris

500 − 200 = 300 mL

Laikas

t = 300/150 = 2 h

Atsakymas

t = 2 h

Tai maždaug 2 h 00 min, todėl maišelis ištuštės apie 12:00.

33.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: NEWS2 = 5

NEWS2 (Nacionalinė ankstyvojo perspėjimo skalė 2, Karališkoji gydytojų kolegija, 2017): įvertinkite kiekvieną iš septynių rodiklių pagal lentelę (kvėpavimo dažnis, SpO₂ pagal 1 skalę, oras ar papildomas deguonis, sistolinis kraujospūdis, pulsas, sąmonė pagal ACVPU skalę ir temperatūra) ir sudėkite balus. Klinikinė rizika: 0–4 maža; 3 balai bet kuriame viename rodiklyje – maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; 7 ar daugiau didelė. Suma 5 ar daugiau reikalauja skubios reakcijos.

Įvertinkite kiekvieną rodiklį

RR 18/min → 0
SpO₂ 92% → 2
kvėpuojant oru → 0
SBP 92 mmHg → 2
HR 70/min → 0
budrus (A) → 0
T 38,4 °C → 1

Sudėtis

NEWS2 = 0 + 2 + 0 + 2 + 0 + 0 + 1 = 5

Atsakymas

NEWS2 = 5
34.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: vidutiniškai nenormalu

Apgar skalė: penki požymiai, kurių kiekvienas vertinamas 0, 1 ar 2 balais, tikrinami 1 ir 5 minutę po gimimo. Išvaizda (spalva): mėlyna ar išblyškusi 0, rausvas kūnas su mėlynomis galūnėmis 1, rausva visur 2. Pulsas: nėra 0, mažiau nei 100/min. 1, 100/min. ar daugiau 2. Reakcija į dirginimą (refleksinis jautrumas): nėra 0, grimasa 1, verksmas, kosulys ar čiaudulys 2. Aktyvumas (tonusas): suglebęs 0, šiek tiek lenkia 1, aktyvūs judesiai 2. Kvėpavimas: nėra 0, lėtas ar nereguliarus su silpnu verksmu 1, geras su stipriu verksmu 2. Suma 7–10 nuramina, 4–6 vidutiniškai nenormali ir 0–3 žema.

Įvertinkite kiekvieną požymį

Išvaizda: rausva oda visur → 2
Pulsas: 70/min → 1
Reakcija į dirginimą: grimasa dirginant → 1
Aktyvumas: šiek tiek sulenktos rankos ir kojos → 1
Kvėpavimas: lėtas, nereguliarus kvėpavimas su silpnu verksmu → 1

Sudėtis

APGAR = 2 + 1 + 1 + 1 + 1 = 6

Interpretacija

6 → vidutiniškai nenormalu

Atsakymas

vidutiniškai nenormalu

Jei 5 minutę balas mažesnis nei 7, jis paprastai kartojamas kas 5 minutes iki 20 minučių.

Tai savarankiška mokymosi medžiaga. ExamProblems nėra susijusi su šį egzaminą organizuojančia institucija ir jos nėra patvirtinta, o egzamino pavadinimas naudojamas tik turiniui apibūdinti. NCLEX®, NCLEX-RN® and NCLEX-PN® yra the National Council of State Boards of Nursing, Inc. (NCSBN) prekių ženklai; ši organizacija nėra susijusi su ExamProblems, jo neremia ir neatsako už jo tikslumą.

ExamProblems · examproblems.com/courses/nclex-pn-practice-questions