NCLEX-PN tipo bandomieji klausimai (LPN/LVN): pasiruošimo paketas

Formulių lapai, pagrindiniai kiekvienos temos metodų žingsniai ir 34 uždavinių, o pilni sprendimai pateikti gale.

Nauji uždaviniaiAtgal į kursą

Spausdinimo lange pasirinkite „Išsaugoti kaip PDF“, kad nuosavą kopiją išsaugotumėte savo įrenginyje.

1Formulės ir metodai

Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Metodas

  1. Pradėkite nuo standartinių atsargumo priemonių kiekvienam pacientui: rankų higiena, asmeninės apsaugos priemonės numatomai ekspozicijai, saugūs aštrūs daiktai.
  2. Pridėkite atsargumo priemones pagal plitimo kelią: kontaktinė (chalatas, pirštinės), lašelinė (chirurginė kaukė), oro (N95, neigiamo slėgio kambarys).
  3. Steriliems daiktams išlaikykite sterilumą: jei abejojate, jis nesterilus; pakeiskite, niekada nenuvalykite.
  4. Užkirskite kelią žalai aplinkoje: griuvimų prevencija, suvaržymai tik kaip paskutinė priemonė, RACE ir PASS gaisro atveju.
  5. Patikrinkite vaistų skyrimo teises, du identifikatorius ir papildomas apsaugos priemones didelės rizikos vaistams; praneškite apie klaidas ir vos nepasitaikiusius atvejus.

Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Metodas

  1. Paklauskite, kas pacientui pakenks greičiausiai, jei nieko nedarysite.
  2. Taikykite ABC (C-A-B per širdies sustojimą), tada Maslow: fiziologiniai poreikiai pirma saugumo, saugumas pirma psichologinių poreikių.
  3. Palyginkite galimybes: ūmus prieš lėtinį, nestabilus prieš stabilų, netikėtas prieš tikėtiną, sisteminis prieš vietinį, ir kiekvieną požymį palyginkite su paciento pradiniu lygiu.
  4. Vertinkite prieš veikdami, nebent tai neatidėliotinas atvejis; tada rinkitės žingsnį, nuo kurio priklauso kiti.
  5. Delegavimui patikrinkite penkias teises: užduotis, aplinkybės, asmuo, nurodymai ir priežiūra. Vertinimas, mokymas ir įvertinimas lieka registruotai slaugytojai (RN).

Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Metodas

  1. Palyginkite vertę su paties laboratorijos nustatytu referenciniu intervalu, tada su paciento pradiniu lygiu ir kitimu.
  2. Patikrinkite mėginį: hemolizė, vėlavimas ar kraujas, paimtas šalia IV, gali duoti klaidingus rezultatus.
  3. Susiekite vertę su tipiniais požymiais ir ją sukeliančiais vaistais bei būklėmis.
  4. Ieškokite sąveikų: mažas kalio ar magnio kiekis didina digoksino toksiškumą; dehidratacija didina ličio koncentraciją.
  5. Veikite pacientui: įvertinkite, sulaikykite vaistą, jei koncentracija nesaugi, kritines vertes perskaitykite atgal ir informuokite gydytoją.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Metodas

  1. Įvardykite problemą: siurblio nepakankamumas, užsikimšusi arterija, ritmas, krešulys, kvėpavimo takų susiaurėjimas, infekcija ar prietaiso problema.
  2. Pirmiausia patikrinkite pavojaus požymius: hipoksiją, hipotenziją, krūtinės skausmą, naują sumišimą, šaltą kojos be pulso.
  3. Deguonį priderinkite pacientui: 94–98 % daugumai, 88–92 % tiems, kuriems kyla CO₂ susilaikymo rizika.
  4. Kiekvieną vaistą susiekite su jo tyrimu ir rizika: varfarinas ir INR, heparinas ir aPTT bei trombocitai, diuretikai ir kalis.
  5. Pasirinkite saugų pirmąjį veiksmą, tada eskaluokite ir vertinkite iš naujo.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Metodas

  1. Pasitikrinkite gliukozę kiekvienam pacientui su nauju sumišimu, silpnumu ar traukuliais.
  2. Sąmonės lygį naudokite kaip ankstyviausią smegenų sutrikimo įspėjimą; vyzdžiai ir Cushing triada pasirodo vėlai.
  3. Diabeto nelaimėse atskirkite DKA (ketonai, acidozė) nuo HHS (labai didelis osmoliališkumas, dehidratacija); pirmiausia skirkite skysčių.
  4. Natrio ir vandens atveju nuspręskite, ar ADH yra per daug (SIADH), ar trūksta (DI), ir lėtinius pokyčius koreguokite lėtai.
  5. Inkstų problemų atveju priežastį priskirkite prerenalinei, vidinei ar postrenalinei ir stebėkite kalį bei skysčius.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Metodas

  1. Paklauskite, kas galėtų būti paslėpta: vidinis kraujavimas, infekcija be karščiavimo, hipoventiliacija esant normaliam SpO₂.
  2. Komplikacijas siaurinkite pagal laiką po operacijos: kraujavimas per valandas, krūtinės ląstos problemos per dienas, žaizdos ir nutekėjimo problemos vėliau.
  3. Skausmo atveju vertinkite, gydykite daugiamode analgezija, vertinkite iš naujo ir kiekvieno opioido metu stebėkite sedaciją.
  4. Onkologiniams pacientams bet kokią ligą nadyro metu laikykite neutropeniniu sepsiu ir žinokite onkologines skubias būkles.
  5. Nudegimų atveju skaičiuokite tik dalinio ir viso storio plotus, Parkland laikrodį paleiskite nuo nudegimo laiko ir titruokite pagal šlapimo išskyrimą.

Akušerinė slauga

Metodas

  1. Nustatykite moters padėtį laike: nėštumo savaitės, gimdymo tarpsnis ar diena po gimdymo, ir nuspręskite, kas tuo metu yra norma.
  2. Ieškokite pavojuje esančio paciento: motinos, vaisiaus ar naujagimio, o gal kelių iš jų.
  3. Susiekite požymį su priežastimi: VEAL CHOP deceleracijoms, keturi T kraujavimui, BUBBLE-HE po gimdymo.
  4. Pirmiausia rinkitės veiksmą, gerinantį kraujotaką ir deguonies patekimą (gulėjimas ant šono, oksitocino nutraukimas, gimdos dugno masažas), tada kvieskite pagalbą.

Pediatrinė slauga

Metodas

  1. Pirmiausia atkreipkite dėmesį į vaiko amžių: nuo jo priklauso gyvybinių rodiklių normos, raidos etapai ir tinkama skausmo skalė.
  2. Įvertinkite kvėpavimo takus, kvėpavimą ir kraujotaką, prisiminkite, kad vaikai kompensuoja, o paskui greitai blogėja.
  3. Pritaikykite veiksmą raidos etapui ir įtraukite šeimą.
  4. Patikrinkite, ar atsakymas saugus vaikui: dozė pagal svorį, jokio aspirino virusinės ligos metu, jokio kodeino jaunesniems nei 12 metų.

Psichikos sveikatos slauga

Metodas

  1. Nuspręskite, ar yra tiesioginis pavojus: savižudybė, smurtas, vaistų sukeltas neatidėliotinas atvejis ar somatinė liga.
  2. Pirmiausia imkitės saugumo veiksmų: stebėkite, pašalinkite priemones, nuraminkite, nutraukite žalingą vaistą, kvieskite pagalbą.
  3. Rinkitės terapinį atsaką: pripažinkite jausmus, pateikite tikrovę, venkite klaidingo raminimo ir klausimų „kodėl“.
  4. Gerbkite teises: mažiausiai varžanti galimybė, sutikimas ir konfidencialumas su jo ribomis.

Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Metriniai žingsniai
1 kg = 1000 g, 1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg, 1 L = 1000 mL
Svoris ir ilgis
1 kg = 2,2 lb, 1 lb = 16 oz, 1 in = 2,54 cm, 1 ft = 12 in
Buitiniai matai
1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 8 fl oz = 240 mL
Temperatūra
°C = (°F − 32)·5/9, °F = °C·9/5 + 32
24 valandų laikrodis
PM valandos 1–11: pridėkite 12; 12 AM = 00:xx; 12 PM = 12:xx
Dozavimo greitis
mcg/min × 60/1000 = mg/h
Laboratoriniai koeficientai
gliukozė 1 mmol/L = 18 mg/dL; kreatininas 1 mg/dL = 88,4 µmol/L; Hb 1 g/dL = 10 g/L

Metodas

  1. Užrašykite duotą dydį su jo vienetu ir norimą vienetą.
  2. Pasirinkite atitikmenį: 1000 tarp kg, g, mg ir mcg arba L ir mL; 1 kg = 2,2 lb; 1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 240 mL.
  3. Užrašykite trupmena taip, kad nereikalingas vienetas išsiredukuotų; greičiui naudokite po vieną trupmeną kiekvienam besikeičiančiam vienetui.
  4. Patikrinkite kryptį: mažesnis vienetas duoda didesnį skaičių.
  5. Apvalinkite tik galutinį atsakymą, klausime nurodytu tikslumu.

Dozių skaičiavimas

Dozė pagal koncentraciją
tūris = dozė / koncentracija
Dozė pagal kūno masę
dozė = mg/kg × kūno masė
Tabletės
skaičius = dozė / dozė tabletėje
Vienetai
1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg

Metodas

  1. Paskirtą dozę ir turimo vaisto stiprumą išreikškite tais pačiais vienetais.
  2. Naudokite formulę „paskirta / turima × kiekis“: (D/H) × Q.
  3. Dozėms pagal kūno masę pirmiausia padauginkite iš masės kilogramais, tada paros dozę padalykite iš dozių skaičiaus.
  4. Pirmiausia įvertinkite apytiksliai ir patikrinkite, ar atsakymas tikėtinas.

Intraveninių infuzijų greitis

Pompos greitis
mL/h = volume (mL)/time (h)
Lašėjimo greitis
drops/min = volume (mL) × drop factor / time (min)
Infuzijos trukmė
time (h) = volume (mL)/rate (mL/h)

Metodas

  1. Pompos greitis mL/h: tūris, padalytas iš laiko valandomis.
  2. Lašėjimo greitis lašais/min: tūris × lašų faktorius, padalytas iš laiko minutėmis.
  3. Likusiam laikui: likęs tūris, padalytas iš greičio.
  4. Apvalinkite taip, kaip reikalauja uždavinys arba įranga.

Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Holliday–Segar per valandą
4 mL/kg (pirmiesiems 10 kg) + 2 mL/kg (kitiems 10 kg) + 1 mL/kg (kiekvienam kg virš 20)
Holliday–Segar per parą
100 / 50 / 20 mL/kg tiems patiems intervalams
Skysčių balansas
suvartota − išskirta
Ledo gabalėliai
skaičiuojami kaip pusė jų tūrio
Diurezė
mL/kg/h = mL / (kg × h)
Infuzijos trukmė
laikas (h) = likęs tūris (mL) / greitis (mL/h)
Sulašintas tūris
mL = greitis × laikas

Klinikinio vertinimo skalės

Glazgo komos skalė
GCS = E (1–4) + V (1–5) + M (1–6) = 3–15
APGAR
5 požymiai × 0–2 = 0–10; 7–10 nuramina, 4–6 vidutiniškai nenormalu, 0–3 žema
Braden skalė
5 × (1–4) + 1 × (1–3) = 6–23; ≤ 18 rizika
Morse griuvimų skalė
griuvimai 25, diagnozė 15, priemonė 15/30, IV 20, eisena 10/20, psichikos būklė 15
NEWS2 rizika
0–4 maža; pavienis 3 maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; ≥ 7 didelė
Vidutinis arterinis spaudimas
MAP = (SBP + 2·DBP)/3 = DBP + PP/3
Pulsinis spaudimas ir šoko indeksas
PP = SBP − DBP, SI = HR/SBP
Kūno masės indeksas
BMI = kg/m² = 703·lb/in²

Metodas

  1. Raskite klausime naudojamą vertinimo lentelę ir jos ribas (GCS 3–15, Apgar 0–10, Braden 6–23, Morse 0–125).
  2. Įvertinkite kiekvieną punktą atskirai, suderindami aprašymą su jo lygiu.
  3. Sudėkite punktų balus ir patikrinkite, ar suma patenka į intervalą.
  4. Taikykite ribas: NEWS2 atveju taip pat ieškokite bet kurio vieno rodiklio, įvertinto 3.
  5. Išvestinėms vertėms naudokite MAP = (SKS + 2·DKS)/3, PP = SKS − DKS, SI = pulsas/SKS ir KMI = kg/m².

2Uždaviniai

1.Slaugos pagrindaiVidutinis

What is the main aim of "protected mealtimes" on hospital wards?

  1. ATo stop visitors from bringing any food into hospital
  2. BTo let patients eat without interruptions, with help where needed
  3. CTo make sure all patients eat the same meal at once
  4. DTo give staff a fixed break while the patients are eating their meals
2.Slaugos pagrindaiSunkus

Iš degančio namo išgelbėto paciento pulsoksimetro rodmuo 99%, bet jis mieguistas ir jam skauda galvą. Kodėl rodmuo gali klaidingai raminti?

  1. ANudegimai pagerina odos šviesos laidumą
  2. BPrie hemoglobino prisijungusį anglies monoksidą oksimetras nuskaito kaip deguonį
  3. CDūmai priverčia oksimetrą rodyti per mažai
  4. DPaciento širdies susitraukimų dažnis per didelis, kad prietaisas tiksliai nuskaitytų
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaVidutinis

A patient with a fever and a cough arrives in a crowded clinic waiting room. What should the nurse do?

  1. AGive the patient a mask and seat them apart from others
  2. BAsk the patient to wait outside in the car park
  3. CGive everyone else in the waiting room a mask instead
  4. DDo nothing until the patient is seen by the provider
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaSunkus

The fire alarm sounds, but the nurse does not know where the fire is. What should the nurse do?

  1. AClose the doors to patient rooms, stay on the unit and wait for instructions
  2. BOpen all doors so patients can be seen easily
  3. CEvacuate all patients down the stairs at once, starting with those in bed
  4. DLeave the unit and the building to find out where the fire is
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimasVidutinis

Kuris teiginys rodo teisingą supratimą apie atskaitingumą delegavimo metu?

  1. A„Jei užduotis nepavyksta, atsakingas tik padėjėjas."
  2. B„Aš lieku atskaitingas už sprendimą delegauti ir už rezultato sekimą."
  3. C„Kai deleguoju užduotį, ji nebėra mano rūpestis."
  4. D„Slaugytojo padėjėjas atskaitingas už tai, ar užduotį buvo teisinga deleguoti."
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimasSunkus

Kurį inkstų skyriaus pacientą slaugytojas turėtų pamatyti pirmiausia?

  1. APacientą, kurio arterioveninė fistulė turi stiprų virpesį ir ūžesį
  2. BPacientą, prašantį patarimo apie mažai fosfatų turinčią dietą
  3. CPacientą, gydomą hemodialize, praleidusį vakarykštę procedūrą, o dabar turintį raumenų silpnumą ir nereguliarų pulsą
  4. DPacientą, gydomą peritonine dialize, kurio nuleistas skystis skaidrus
7.Klinikinė slaugaVidutinis

A patient receives IV furosemide for fluid overload. Which findings show the treatment is working?

  1. AA rise in weight and more lung crackles
  2. BA rise in blood pressure and a new cough
  3. CIncreased urine output, less breathlessness and a falling weight
  4. DFalling urine output, new ankle swelling and a rise in weight
8.Klinikinė slaugaSunkus

A patient has a painful, punched-out ulcer on the toes, with a cold, pale foot and weak foot pulses. Which type of ulcer is most likely?

  1. AA pressure ulcer from bed rest
  2. BA burn
  3. CA venous ulcer
  4. DAn arterial ulcer
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiVidutinis

Kodėl lėtine inkstų liga sergantiems pacientams dažnai būna anemija?

  1. AUremijos toksinai priverčia kaulų čiulpus gaminti leukocitus vietoj raudonųjų kraujo kūnelių
  2. BPažeisti inkstai filtruoja ir naikina raudonuosius kraujo kūnelius
  3. CDidelis kalis esant inkstų ligai suardo raudonuosius kraujo kūnelius
  4. DInkstai gamina mažiau eritropoetino, skatinančio raudonųjų kraujo kūnelių gamybą
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiSunkus

The nurse teaches a patient with thrombocytopenia (platelets 25 × 10³/µL) about home safety. Which statement shows a need for further teaching?

  1. A"I'll take aspirin if I get a headache"
  2. B"I'll use an electric razor to shave"
  3. C"I'll use a soft-bristled toothbrush"
  4. D"I'll blow my nose gently, not forcefully"
11.FarmakologijaVidutinis

Why is a spacer recommended with a metered-dose inhaler?

  1. AIt doubles the dose of drug released by each puff of the inhaler
  2. BIt turns the inhaler into a nebuliser
  3. CMore drug reaches the lungs and less stays in the mouth
  4. DIt removes the need to shake the inhaler
12.FarmakologijaSunkus

A nurse gave a patient ten times the prescribed dose of hydromorphone. The patient is currently alert. What is the most appropriate sequence of actions?

  1. ASay nothing because the patient is alert
  2. BGive another dose later to balance it out
  3. CChange the chart so that it shows the correct dose, and continue to monitor
  4. DMonitor closely, have naloxone ready, inform the prescriber and report
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosVidutinis

Unless fluids are restricted, why are patients with pneumonia encouraged to drink plenty?

  1. ATo make the cough completely stop
  2. BTo prevent dehydration and keep secretions thinner
  3. CTo lower the temperature by diluting the blood plasma
  4. DTo flush the bacteria out through the urine
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosSunkus

An 84-year-old with heart failure becomes breathless with new crackles and a rising blood pressure during a blood transfusion. What should the nurse suspect?

  1. ATransfusion-associated circulatory overload
  2. BA mild febrile reaction
  3. CNormal effects of the transfusion
  4. DAn acute haemolytic reaction from wrong blood
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosVidutinis

A patient has radioactive iodine treatment for hyperthyroidism. Which advice is correct?

  1. AStay in strict isolation in hospital for several months
  2. BLimit close contact with children and pregnant women for a time
  3. CStart breastfeeding again the next day
  4. DThere are no precautions, because the dose is tiny
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosSunkus

An adult stares blankly for about a minute, smacks their lips and fumbles with their clothes. Afterwards they are confused for ten minutes and remember nothing. Which seizure type fits best?

  1. AFocal impaired awareness seizure
  2. BMyoclonic seizure
  3. CAtonic (drop) seizure with a fall
  4. DAbsence seizure
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėVidutinis

Why are antimotility drugs such as loperamide avoided in C. difficile infection?

  1. AThey make the stool sample test positive falsely
  2. BThey kill the normal bowel bacteria
  3. CThey cause serious liver failure in most patients who take them
  4. DThey may keep toxin in the bowel and risk toxic megacolon
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėSunkus

A 62-year-old with known reflux reports burning central chest pain with sweating and breathlessness that began while walking. What should the nurse do first?

  1. AAdvise the patient to avoid spicy food at future meals
  2. BBook a routine endoscopy for later in the week
  3. CGive an antacid and reassess the pain in an hour
  4. DRecord a 12-lead ECG and escalate as possible cardiac pain
19.Akušerinė slaugaVidutinis

Karboprosto, prostaglandino, vartojamo kraujavimui po gimdymo, reikėtų vengti moterims, sergančioms:

  1. AAstma
  2. BHipertenzija
  3. CEpilepsija
  4. DAnksčiau patyrusioms gimdymą cezario pjūviu
20.Akušerinė slaugaSunkus

A baby was stillborn at 38 weeks. Which nursing action is most appropriate?

  1. AAvoid using the baby's name to prevent more grief
  2. BRemove the baby quickly so the parents are not upset
  3. CTell the parents they can try for another baby soon
  4. DOffer the parents time to see and hold their baby
21.Pediatrinė slaugaVidutinis

Which presentation is typical of coeliac disease in a toddler some months after cereals are introduced?

  1. AChronic diarrhoea, a swollen abdomen, irritability and poor weight gain
  2. BSudden projectile vomiting with a palpable olive-shaped mass
  3. CHigh fever with a stiff neck and a purple rash
  4. DEpisodes of crying with red-currant jelly stools
22.Pediatrinė slaugaSunkus

4 metų vaikas aukštai karščiuoja, seilėjasi, sėdi palinkęs į priekį ištiesęs kaklą ir atrodo susirūpinęs. Ką slaugytojas turi daryti pirmiausia?

  1. APrieš kviečiant pagalbą įvesti veninę kaniulę
  2. BLaikyti vaiką ramų ir vertikalioje padėtyje su tėvu ar motina ir kviesti kvėpavimo takų valdymo specialistų komandą
  3. CPaguldyti vaiką ir mentele pažiūrėti į gerklę, kad patvirtintų tinimą
  4. DPaimti gerklės tepinėlį mikroorganizmui nustatyti
23.Psichikos sveikatos slaugaVidutinis

19 metų jaunuolis ką tik pradėjo vartoti antidepresantą. Ką slaugytojas turėtų ypač atidžiai stebėti pirmąsias savaites?

  1. APlaukų slinkimą
  2. BNaujas ar sustiprėjusias savižudiškas mintis ar elgesį
  3. CAkių spalvos pokyčius
  4. DGreitą svorio augimą
24.Psichikos sveikatos slaugaSunkus

Savanoriškai gulintis pacientas, kuriam nėra tiesioginės žalos rizikos, nori išeiti iš skyriaus prieš gydytojo valią. Koks teisingas bendras požiūris?

  1. APaaiškinti riziką, informuoti komandą, dokumentuoti pokalbį ir gerbti jo teisę išeiti pagal įstatymus ir tvarką
  2. BPasakyti pacientui, kad personalas jį suvaržys ir grąžins į skyrių, jei jis bandys išeiti be gydytojo leidimo
  3. CPaslėpti paciento daiktus
  4. DUžrakinti duris, kad pacientas neišeitų
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasVidutinis
7,7843 mL? mLapvalinti iki 0,1 mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Injekcijos dozės skaičiavimas duoda 7,7843 mL. Šio uždavinio taisyklė tokia: 1 mL ar didesni tūriai apvalinami iki mL dešimtųjų. Kokią reikšmę x užrašote?

7,7843 mL
x = mL
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasSunkus
131 g/L? g/dL1 L = 10 dL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Hemoglobino rezultatas yra 131 g/L. Išreikškite jį g/dL Hb.

131 g/L1 L = 10 dL
Hb = g/dL
27.Dozių skaičiavimasVidutinis
5%w/vV = ? mL

Reikia 200 mg dozės iš 5 % (w/v) tirpalo. Kokiame tūryje V yra ši dozė?

200 mg5% w/v
V = mL
28.Dozių skaičiavimasSunkus
125 mg/5 mLV = ? mL

Pacientas sveria 169,4 lb. Paskirta 0,5 mg/kg vienkartinė dozė, o pradiniame tirpale yra 125 mg 5 mL. Laikydami, kad 1 kg = 2,2 lb, raskite, kokį tūrį V duosite. Apvalinkite iki vieno skaitmens po kablelio.

169,4 lb0,5 mg/kg125 mg/5 mL1 kg = 2,2 lb
V = mL
29.Intraveninių infuzijų greitisVidutinis
1000 mL15 gtt/mL5 h? gtt/min

Sulašinkite 1000 mL per 5 valandų sistema, kurios koeficientas 15 lašai/mL. Raskite lašėjimo greitį R lašais per minutę.

1000 mL5 h15 gtt/mL
R = gtt/min
30.Intraveninių infuzijų greitisSunkus
300 mL20 gtt/mL42 gtt/mint = ? h

Lašelinė laša 42 lašų/min greičiu per 20 lašų/mL sistemą. Maišelyje liko 300 mL. Po kiek valandų t jis bus tuščias? Apvalinkite iki vieno skaitmens po kablelio.

42 gtt/min20 gtt/mL300 mL
t = h
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasVidutinis
SuvartotaIšskirta8 valandų pamainapienas200 mLsultys120 mLvanduo240 mLIntraveninė infuzija125 mL/h × 8 hintraveninis antibiotikas2 × 50 mLšlapimas475 mLšlapimas250 mLšlapimas375 mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Lape pateikti paciento suvartoti ir išskirti skysčiai per vieną 8 valandų pamainą. Intraveninė infuzija visą pamainą buvo lašinama nurodytu greičiu. Raskite skysčių balansą B = suvartota − išskirta, mL (neigiamas atsakymas reiškia grynąjį netekimą).

pienas: 200 mLsultys: 120 mLvanduo: 240 mLIntraveninė infuzija: 125 mL/h × 8 hintraveninis antibiotikas: 2 × 50 mLšlapimas: 475 mLšlapimas: 250 mLšlapimas: 375 mL
B = mL
32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasSunkus
500 mL150 mL sulašinta75 mL/h21:00t = ? h

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). 500 mL maišelis lašinamas pompa 75 mL/h greičiu. 21:00 jau sulašinta 150 mL. Po kiek valandų t maišelis ištuštės? Apvalinkite iki vieno skaitmens po kablelio.

500 mL150 mL sulašinta75 mL/h
t = h
33.Klinikinio vertinimo skalėsVidutinis
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 21/min., SpO₂ 97 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 124/74 mmHg, pulsas 82/min., budrus, temperatūra 39,0 °C. Kokia bendra NEWS2 suma?

RR 21SpO₂ 97%orasSBP 124HR 82AT 39,0 °C
NEWS2 =
34.Klinikinio vertinimo skalėsSunkus
maža rizikavidutinė rizikadidelė rizika

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Morse griuvimų skalę: griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: ne; antrinė diagnozė: ne; judėjimo priemonė: įsitvėrusi į baldus; IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: taip; eisena: silpna; psichikos būklė: pervertina arba pamiršta ribas. Naudodami ribas 0–24 maža, 25–44 vidutinė ir 45 ar daugiau didelė, spustelėkite griuvimo rizikos lygį.

  1. 1maža rizika
  2. 2vidutinė rizika
  3. 3didelė rizika

3Tirpalai

1.Slaugos pagrindai

Atsakymas: B · To let patients eat without interruptions, with help where needed

Kodėl tai yra atsakymas

Ward rounds and tests can interrupt meals, and patients then eat less. Protected mealtimes pause non-urgent activity so staff can focus on helping patients eat.

Atsakymas

B · To let patients eat without interruptions, with help where needed
2.Slaugos pagrindai

Atsakymas: B · Prie hemoglobino prisijungusį anglies monoksidą oksimetras nuskaito kaip deguonį

Kodėl tai yra atsakymas

Karboksihemoglobinas sugeria šviesą panašiai kaip oksihemoglobinas, todėl standartiniai pulsoksimetrai pervertina deguonies įsotinimą. Reikia arterinio kraujo dujų tyrimo su kooksimetrija ir skiriama didelės tėkmės deguonies.

Atsakymas

B · Prie hemoglobino prisijungusį anglies monoksidą oksimetras nuskaito kaip deguonį
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: A · Give the patient a mask and seat them apart from others

Kodėl tai yra atsakymas

Offering a mask to people with respiratory symptoms and separating them from others reduces the spread of droplets. Tissues, hand hygiene products and waste bins are also provided.

Atsakymas

A · Give the patient a mask and seat them apart from others
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: A · Close the doors to patient rooms, stay on the unit and wait for instructions

Kodėl tai yra atsakymas

Closing doors limits the spread of smoke and fire. Staff follow the fire plan, keep corridors clear and prepare for evacuation, but do not evacuate until directed or the fire is in their area.

Atsakymas

A · Close the doors to patient rooms, stay on the unit and wait for instructions
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: B · „Aš lieku atskaitingas už sprendimą delegauti ir už rezultato sekimą."

Kodėl tai yra atsakymas

Delegavęs slaugytojas atskaitingas už sprendimą delegauti bei priežiūrą ir vertinimą. Deleguojamas asmuo atsako už teisingą užduoties atlikimą savo kompetencijos ribose.

Atsakymas

B · „Aš lieku atskaitingas už sprendimą delegauti ir už rezultato sekimą."
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: C · Pacientą, gydomą hemodialize, praleidusį vakarykštę procedūrą, o dabar turintį raumenų silpnumą ir nereguliarų pulsą

Kodėl tai yra atsakymas

Praleista dializė leidžia kauptis kaliui. Raumenų silpnumas ir nereguliarus pulsas rodo hiperkalemiją, galinčią sukelti mirtinas aritmijas, todėl slaugytojas nedelsdamas vertina, organizuoja širdies stebėjimą ir eskaluoja. Virpesys ir ūžesys bei skaidrus dializatas yra tikėtini radiniai, o patarimai dėl dietos gali palaukti.

Atsakymas

C · Pacientą, gydomą hemodialize, praleidusį vakarykštę procedūrą, o dabar turintį raumenų silpnumą ir nereguliarų pulsą
7.Klinikinė slauga

Atsakymas: C · Increased urine output, less breathlessness and a falling weight

Kodėl tai yra atsakymas

Effective diuresis increases urine output and reduces congestion, so breathing improves and weight falls. Electrolytes, renal function and blood pressure are also monitored.

Atsakymas

C · Increased urine output, less breathlessness and a falling weight
8.Klinikinė slauga

Atsakymas: D · An arterial ulcer

Kodėl tai yra atsakymas

Arterial ulcers are usually on the feet or toes, painful and punched-out, with signs of poor perfusion. Venous ulcers are usually around the ankle, shallow and associated with swelling and skin staining.

Atsakymas

D · An arterial ulcer
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: D · Inkstai gamina mažiau eritropoetino, skatinančio raudonųjų kraujo kūnelių gamybą

Kodėl tai yra atsakymas

Serganti inkstai gamina mažiau eritropoetino, todėl čiulpai pagamina mažiau raudonųjų kraujo kūnelių. Gydymas gali apimti eritropoezę stimuliuojančius vaistus ir geležį.Patikrinta pagal: Anemia · MedlinePlus (NIH) (2026); Erythropoietin test · MedlinePlus (NIH) (2025)

Atsakymas

D · Inkstai gamina mažiau eritropoetino, skatinančio raudonųjų kraujo kūnelių gamybą
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: A · "I'll take aspirin if I get a headache"

Kodėl tai yra atsakymas

Aspirin irreversibly inhibits platelet function and raises the bleeding risk further in thrombocytopenia, so it and other NSAIDs are avoided unless prescribed. An electric razor, gentle nose blowing and a soft toothbrush reduce minor bleeding.Patikrinta pagal: Bleeding and Bruising (Thrombocytopenia) and Cancer Treatment · National Cancer Institute (NIH) (2022); Aspirin · MedlinePlus (NIH) (2025)

Atsakymas

A · "I'll take aspirin if I get a headache"
11.Farmakologija

Atsakymas: C · More drug reaches the lungs and less stays in the mouth

Kodėl tai yra atsakymas

A spacer holds the aerosol so it can be inhaled slowly, without precise coordination. This improves lung delivery and reduces mouth side effects such as thrush from inhaled steroids.

Atsakymas

C · More drug reaches the lungs and less stays in the mouth
12.Farmakologija

Atsakymas: D · Monitor closely, have naloxone ready, inform the prescriber and report

Kodėl tai yra atsakymas

The patient may become sedated and develop respiratory depression later, so close monitoring and a ready antidote are needed. The prescriber is informed, the patient is told honestly, and the error is reported to improve the system.

Atsakymas

D · Monitor closely, have naloxone ready, inform the prescriber and report
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: B · To prevent dehydration and keep secretions thinner

Kodėl tai yra atsakymas

Fever, sweating and tachypnoea increase insensible fluid loss. Good hydration prevents dehydration and helps keep secretions less sticky. Patients with heart failure or other restrictions need individual plans.

Atsakymas

B · To prevent dehydration and keep secretions thinner
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: A · Transfusion-associated circulatory overload

Kodėl tai yra atsakymas

Transfusion-associated circulatory overload causes breathlessness, crackles, raised BP and JVP during or soon after transfusion, especially in older people and those with heart or kidney disease. The transfusion is stopped or slowed, the patient sat up and given oxygen, and diuretics may be prescribed. Slow rates and single units with reassessment reduce the risk.

Atsakymas

A · Transfusion-associated circulatory overload
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: B · Limit close contact with children and pregnant women for a time

Kodėl tai yra atsakymas

After radioiodine, patients are advised to limit close and prolonged contact, especially with young children and pregnant women, for a period set by the department. It is contraindicated in pregnancy and breastfeeding.

Atsakymas

B · Limit close contact with children and pregnant women for a time
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: A · Focal impaired awareness seizure

Kodėl tai yra atsakymas

Focal impaired awareness seizures often come from the temporal lobe. They last about a minute or two, with automatisms such as lip smacking and fumbling, and are followed by confusion. Absence seizures are shorter and have no postictal phase.

Atsakymas

A · Focal impaired awareness seizure
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: D · They may keep toxin in the bowel and risk toxic megacolon

Kodėl tai yra atsakymas

Slowing the bowel can increase toxin contact and the risk of colonic dilatation (toxic megacolon). Treatment is an oral antibiotic such as vancomycin or fidaxomicin, stopping unnecessary antibiotics and replacing fluids.

Atsakymas

D · They may keep toxin in the bowel and risk toxic megacolon
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: D · Record a 12-lead ECG and escalate as possible cardiac pain

Kodėl tai yra atsakymas

Cardiac pain can feel like heartburn. Exertional pain with sweating and breathlessness must be treated as possible acute coronary syndrome until excluded, so an ECG and urgent review come first.

Atsakymas

D · Record a 12-lead ECG and escalate as possible cardiac pain
19.Akušerinė slauga

Atsakymas: A · Astma

Kodėl tai yra atsakymas

Karboprostas gali sukelti bronchų spazmą, todėl astma sergantiems jo vengiama. Metilergometrinas yra gimdą sutraukiantis vaistas, kurio reikia vengti esant hipertenzijai.

Atsakymas

A · Astma
20.Akušerinė slauga

Atsakymas: D · Offer the parents time to see and hold their baby

Kodėl tai yra atsakymas

Parents should be offered time with their baby, to name, hold and dress the baby if they wish, and keepsakes such as photographs, footprints or locks of hair. Their choices should be respected without pressure.

Atsakymas

D · Offer the parents time to see and hold their baby
21.Pediatrinė slauga

Atsakymas: A · Chronic diarrhoea, a swollen abdomen, irritability and poor weight gain

Kodėl tai yra atsakymas

Gluten damages the small bowel lining in coeliac disease, causing malabsorption with chronic diarrhoea, bulky stools, abdominal distension, irritability and faltering growth. Diagnosis uses blood antibody tests and often a bowel biopsy while still eating gluten.

Atsakymas

A · Chronic diarrhoea, a swollen abdomen, irritability and poor weight gain
22.Pediatrinė slauga

Atsakymas: B · Laikyti vaiką ramų ir vertikalioje padėtyje su tėvu ar motina ir kviesti kvėpavimo takų valdymo specialistų komandą

Kodėl tai yra atsakymas

Šie požymiai rodo epiglotitą ar kitą viršutinių kvėpavimo takų skubią būklę. Venkite vaiką jaudinančių intervencijų, palikite jį jam patogioje padėtyje ir nedelsdami kvieskite kvėpavimo takų specialistus.

Atsakymas

B · Laikyti vaiką ramų ir vertikalioje padėtyje su tėvu ar motina ir kviesti kvėpavimo takų valdymo specialistų komandą
23.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: B · Naujas ar sustiprėjusias savižudiškas mintis ar elgesį

Kodėl tai yra atsakymas

Vaikams ir jauniems suaugusiesiems antidepresantai gydymo pradžioje gali padidinti savižudiškas mintis. Reikia atidžiai stebėti, ypač pirmąsias savaites ir pakeitus dozę.

Atsakymas

B · Naujas ar sustiprėjusias savižudiškas mintis ar elgesį
24.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: A · Paaiškinti riziką, informuoti komandą, dokumentuoti pokalbį ir gerbti jo teisę išeiti pagal įstatymus ir tvarką

Kodėl tai yra atsakymas

Savanoriškai gulintys pacientai paprastai gali išeiti, nors jų gali būti paprašyta palaukti, kol bus įvertinta rizika. Sulaikyti žmogų galima tik turint teisinį pagrindą. Slaugytojas informuoja komandą, vertina riziką ir dokumentuoja.

Atsakymas

A · Paaiškinti riziką, informuoti komandą, dokumentuoti pokalbį ir gerbti jo teisę išeiti pagal įstatymus ir tvarką
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: x = 7,8 mL

Apvalinimas: pažiūrėkite į skaitmenį iškart po apvalinamos vietos: 5 ar daugiau apvalinama aukštyn, 4 ar mažiau skaitmuo paliekamas. Apvalinkite tik galutinį atsakymą, niekada tarpinių žingsnių. Tipinės egzaminų taisyklės: 1 mL ar didesni tūriai iki dešimtųjų, mažesni nei 1 mL tūriai iki šimtųjų, lašų greitis iki sveikų lašų, svoris iki vieno ženklo po kablelio; visada laikykitės klausime nurodytos taisyklės.

Skaitmuo vietoje: dešimtosios

7.7843 → 7

Lemia tik kitas skaitmuo

7,7843 → 8
8 yra 5 ar daugiau, todėl 7 apvalinama į didesnę pusę.
Tolesni skaitmenys (43) neskaičiuojami: apvalinama vieną kartą, ne žingsniais.

Suapvalinkite

x = 7,8 mL

Atsakymas

x = 7,8 mL
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: Hb = 13,1 g/dL

Dimensinė analizė: užrašykite duotą dydį, tada dauginkite iš perskaičiavimo koeficientų, užrašytų trupmenomis (pavyzdžiui, 60 min/1 h arba 1 mg/1000 mcg), kad kiekvienas nereikalingas vienetas pasirodytų vieną kartą viršuje ir vieną kartą apačioje ir susiredukuotų. Likus tik reikiamam vienetui, skaičiuokite. Naudokite klausime pateiktus atitikmenis ir apvalinkite tik galutinį atsakymą.

Konvertuoti

Hb = 131 g/L × (1 L/10 dL) = 13,1 g/dL

Atsakymas

Hb = 13,1 g/dL
27.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: V = 4 mL

Solution strengths: a percentage strength is grams per 100 mL, so 1% = 1 g/100 mL = 10 mg/mL. A ratio strength 1:1000 means 1 g in 1000 mL = 1 mg/mL; 1:10 000 is 0,1 mg/mL. For a dilution the amount of drug stays the same: C₁·V₁ = C₂·V₂.

Koncentracija

5% = 50 mg/mL

Tūris

V = 200/50 = 4 mL

Atsakymas

V = 4 mL
28.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: V = 1,5 mL

Dose calculation: the amount to give equals what is prescribed divided by what you have, times the quantity it comes in: amount = (desired dose/stock strength) × stock volume. Always keep the units the same (convert g to mg, mg to mcg first) and check that the answer is sensible.

Kūno masė kg

169,4/2,2 = 77 kg

Dozė

0,5·77 = 38,5 mg

Tūris

V = (38,5/125)·5 = 1,54 ≈ 1,5 mL

Atsakymas

V = 1,5 mL
29.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: R = 50 gtt/min

Infuzijos greitis: pompa nustatoma mL/h = tūris/laikas valandomis. Gravitacinė lašelinė skaičiuojama lašais per minutę: gtt/min = tūris (mL) × lašų koeficientas (gtt/mL)/laikas (min). Lašų koeficientas nurodytas ant infuzinės sistemos pakuotės: makrolašų sistemos duoda 10, 15 arba 20 gtt/mL (kraujo sistemos JAV dažnai 10 gtt/mL, JK 15), o mikrolašų sistemos 60 gtt/mL. Visada naudokite lašų koeficientą, nurodytą klausime arba ant pakuotės.

Laikas minutėmis

5·60 = 300 min

Lašėjimo greitis

R = 1000·15/300 = 50 gtt/min

Atsakymas

R = 50 gtt/min
30.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: t = 2,4 h

Infuzijos greitis: pompa nustatoma mL/h = tūris/laikas valandomis. Gravitacinė lašelinė skaičiuojama lašais per minutę: gtt/min = tūris (mL) × lašų koeficientas (gtt/mL)/laikas (min). Lašų koeficientas nurodytas ant infuzinės sistemos pakuotės: makrolašų sistemos duoda 10, 15 arba 20 gtt/mL (kraujo sistemos JAV dažnai 10 gtt/mL, JK 15), o mikrolašų sistemos 60 gtt/mL. Visada naudokite lašų koeficientą, nurodytą klausime arba ant pakuotės.

Greitis mL/h

42·60/20 = 126 mL/h

Likęs laikas

t = 300/126 = 2,381 ≈ 2,4 h

Atsakymas

t = 2,4 h
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: B = 560 mL

Suvartoti ir išskirti skysčiai: suvartotiems priskiriama viskas, kas patenka į organizmą (geriami skysčiai, intraveninės infuzijos, intraveniniai vaistai ir praplovimai, maitinimas per zondą); ledo gabalėliai skaičiuojami kaip pusė jų tūrio. Išskirtiems priskiriamas šlapimas, drenų išskyros, vėmalai ir kiti netekimai. Balansas = visi suvartoti − visi išskirti skysčiai; neigiamas balansas reiškia grynąjį netekimą. Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Iš viso suvartota

per os: 200 + 120 + 240 = 560 mL
Intraveninė infuzija: 125·8 = 1000 mL
intraveninis antibiotikas: 2·50 = 100 mL
iš viso suvartota = 1660 mL

Iš viso išskirta

475 + 250 + 375 = 1100 mL

Balansas

B = 1660 − 1100 = 560 mL

Atsakymas

B = 560 mL

Teigiamas: gauta daugiau skysčių, nei išskirta.

32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: t = 4,7 h

Infuzijos trukmė: laikas (h) = infuzuotinas tūris (mL)/greitis (mL/h); naudokite maišelyje dar likusį tūrį, o ne maišelio dydį. Sulašintas tūris = greitis × laikas. Dešimtaines valandas į valandas ir minutes perskaičiuokite padaugindami dalį iš 60 (0,5 h = 30 min, o ne 50 min). Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Likęs tūris

500 − 150 = 350 mL

Laikas

t = 350/75 = 4,667 ≈ 4,7 h

Atsakymas

t = 4,7 h

Tai maždaug 4 h 40 min, todėl maišelis ištuštės apie 01:40.

33.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: NEWS2 = 3

NEWS2 (Nacionalinė ankstyvojo perspėjimo skalė 2, Karališkoji gydytojų kolegija, 2017): įvertinkite kiekvieną iš septynių rodiklių pagal lentelę (kvėpavimo dažnis, SpO₂ pagal 1 skalę, oras ar papildomas deguonis, sistolinis kraujospūdis, pulsas, sąmonė pagal ACVPU skalę ir temperatūra) ir sudėkite balus. Klinikinė rizika: 0–4 maža; 3 balai bet kuriame viename rodiklyje – maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; 7 ar daugiau didelė. Suma 5 ar daugiau reikalauja skubios reakcijos.

Įvertinkite kiekvieną rodiklį

RR 21/min → 2
SpO₂ 97% → 0
kvėpuojant oru → 0
SBP 124 mmHg → 0
HR 82/min → 0
budrus (A) → 0
T 39,0 °C → 1

Sudėtis

NEWS2 = 2 + 0 + 0 + 0 + 0 + 0 + 1 = 3

Atsakymas

NEWS2 = 3
34.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: didelė rizika

Morse griuvimų skalė: šeši punktai. Griuvimų anamnezė: ne 0, taip 25. Antrinė diagnozė: ne 0, taip 15. Judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas ar slaugytojos pagalba 0; ramentai, lazda ar vaikštynė 15; laikosi už baldų 30. IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: ne 0, taip 20. Eisena: normali, lovos režimas ar neįgaliojo vežimėlis 0; silpna 10; sutrikusi 20. Psichikos būklė: žino savo ribas 0; pervertina arba pamiršta ribas 15. Suma svyruoja nuo 0 iki 125. Rizikos ribos ligoninėse skiriasi; dažnai naudojama: 0–24 maža, 25–44 vidutinė ir 45 ar daugiau didelė.

Įvertinkite kiekvieną punktą

griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: ne → 0
antrinė diagnozė: ne → 0
judėjimo priemonė: įsitvėrusi į baldus → 30
IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: taip → 20
eisena: silpna → 10
psichikos būklė: pervertina arba pamiršta ribas → 15

Sudėtis

Morse suma = 0 + 0 + 30 + 20 + 10 + 15 = 75

Rizikos lygis

75 → didelė rizika

Atsakymas

didelė rizika

Tai savarankiška mokymosi medžiaga. ExamProblems nėra susijusi su šį egzaminą organizuojančia institucija ir jos nėra patvirtinta, o egzamino pavadinimas naudojamas tik turiniui apibūdinti. NCLEX®, NCLEX-RN® and NCLEX-PN® yra the National Council of State Boards of Nursing, Inc. (NCSBN) prekių ženklai; ši organizacija nėra susijusi su ExamProblems, jo neremia ir neatsako už jo tikslumą.

ExamProblems · examproblems.com/courses/nclex-pn-practice-questions