NCLEX-PN tipo bandomieji klausimai (LPN/LVN): pasiruošimo paketas

Formulių lapai, pagrindiniai kiekvienos temos metodų žingsniai ir 34 uždavinių, o pilni sprendimai pateikti gale.

Nauji uždaviniaiAtgal į kursą

Spausdinimo lange pasirinkite „Išsaugoti kaip PDF“, kad nuosavą kopiją išsaugotumėte savo įrenginyje.

1Formulės ir metodai

Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Metodas

  1. Pradėkite nuo standartinių atsargumo priemonių kiekvienam pacientui: rankų higiena, asmeninės apsaugos priemonės numatomai ekspozicijai, saugūs aštrūs daiktai.
  2. Pridėkite atsargumo priemones pagal plitimo kelią: kontaktinė (chalatas, pirštinės), lašelinė (chirurginė kaukė), oro (N95, neigiamo slėgio kambarys).
  3. Steriliems daiktams išlaikykite sterilumą: jei abejojate, jis nesterilus; pakeiskite, niekada nenuvalykite.
  4. Užkirskite kelią žalai aplinkoje: griuvimų prevencija, suvaržymai tik kaip paskutinė priemonė, RACE ir PASS gaisro atveju.
  5. Patikrinkite vaistų skyrimo teises, du identifikatorius ir papildomas apsaugos priemones didelės rizikos vaistams; praneškite apie klaidas ir vos nepasitaikiusius atvejus.

Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Metodas

  1. Paklauskite, kas pacientui pakenks greičiausiai, jei nieko nedarysite.
  2. Taikykite ABC (C-A-B per širdies sustojimą), tada Maslow: fiziologiniai poreikiai pirma saugumo, saugumas pirma psichologinių poreikių.
  3. Palyginkite galimybes: ūmus prieš lėtinį, nestabilus prieš stabilų, netikėtas prieš tikėtiną, sisteminis prieš vietinį, ir kiekvieną požymį palyginkite su paciento pradiniu lygiu.
  4. Vertinkite prieš veikdami, nebent tai neatidėliotinas atvejis; tada rinkitės žingsnį, nuo kurio priklauso kiti.
  5. Delegavimui patikrinkite penkias teises: užduotis, aplinkybės, asmuo, nurodymai ir priežiūra. Vertinimas, mokymas ir įvertinimas lieka registruotai slaugytojai (RN).

Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Metodas

  1. Palyginkite vertę su paties laboratorijos nustatytu referenciniu intervalu, tada su paciento pradiniu lygiu ir kitimu.
  2. Patikrinkite mėginį: hemolizė, vėlavimas ar kraujas, paimtas šalia IV, gali duoti klaidingus rezultatus.
  3. Susiekite vertę su tipiniais požymiais ir ją sukeliančiais vaistais bei būklėmis.
  4. Ieškokite sąveikų: mažas kalio ar magnio kiekis didina digoksino toksiškumą; dehidratacija didina ličio koncentraciją.
  5. Veikite pacientui: įvertinkite, sulaikykite vaistą, jei koncentracija nesaugi, kritines vertes perskaitykite atgal ir informuokite gydytoją.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Metodas

  1. Įvardykite problemą: siurblio nepakankamumas, užsikimšusi arterija, ritmas, krešulys, kvėpavimo takų susiaurėjimas, infekcija ar prietaiso problema.
  2. Pirmiausia patikrinkite pavojaus požymius: hipoksiją, hipotenziją, krūtinės skausmą, naują sumišimą, šaltą kojos be pulso.
  3. Deguonį priderinkite pacientui: 94–98 % daugumai, 88–92 % tiems, kuriems kyla CO₂ susilaikymo rizika.
  4. Kiekvieną vaistą susiekite su jo tyrimu ir rizika: varfarinas ir INR, heparinas ir aPTT bei trombocitai, diuretikai ir kalis.
  5. Pasirinkite saugų pirmąjį veiksmą, tada eskaluokite ir vertinkite iš naujo.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Metodas

  1. Pasitikrinkite gliukozę kiekvienam pacientui su nauju sumišimu, silpnumu ar traukuliais.
  2. Sąmonės lygį naudokite kaip ankstyviausią smegenų sutrikimo įspėjimą; vyzdžiai ir Cushing triada pasirodo vėlai.
  3. Diabeto nelaimėse atskirkite DKA (ketonai, acidozė) nuo HHS (labai didelis osmoliališkumas, dehidratacija); pirmiausia skirkite skysčių.
  4. Natrio ir vandens atveju nuspręskite, ar ADH yra per daug (SIADH), ar trūksta (DI), ir lėtinius pokyčius koreguokite lėtai.
  5. Inkstų problemų atveju priežastį priskirkite prerenalinei, vidinei ar postrenalinei ir stebėkite kalį bei skysčius.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Metodas

  1. Paklauskite, kas galėtų būti paslėpta: vidinis kraujavimas, infekcija be karščiavimo, hipoventiliacija esant normaliam SpO₂.
  2. Komplikacijas siaurinkite pagal laiką po operacijos: kraujavimas per valandas, krūtinės ląstos problemos per dienas, žaizdos ir nutekėjimo problemos vėliau.
  3. Skausmo atveju vertinkite, gydykite daugiamode analgezija, vertinkite iš naujo ir kiekvieno opioido metu stebėkite sedaciją.
  4. Onkologiniams pacientams bet kokią ligą nadyro metu laikykite neutropeniniu sepsiu ir žinokite onkologines skubias būkles.
  5. Nudegimų atveju skaičiuokite tik dalinio ir viso storio plotus, Parkland laikrodį paleiskite nuo nudegimo laiko ir titruokite pagal šlapimo išskyrimą.

Akušerinė slauga

Metodas

  1. Nustatykite moters padėtį laike: nėštumo savaitės, gimdymo tarpsnis ar diena po gimdymo, ir nuspręskite, kas tuo metu yra norma.
  2. Ieškokite pavojuje esančio paciento: motinos, vaisiaus ar naujagimio, o gal kelių iš jų.
  3. Susiekite požymį su priežastimi: VEAL CHOP deceleracijoms, keturi T kraujavimui, BUBBLE-HE po gimdymo.
  4. Pirmiausia rinkitės veiksmą, gerinantį kraujotaką ir deguonies patekimą (gulėjimas ant šono, oksitocino nutraukimas, gimdos dugno masažas), tada kvieskite pagalbą.

Pediatrinė slauga

Metodas

  1. Pirmiausia atkreipkite dėmesį į vaiko amžių: nuo jo priklauso gyvybinių rodiklių normos, raidos etapai ir tinkama skausmo skalė.
  2. Įvertinkite kvėpavimo takus, kvėpavimą ir kraujotaką, prisiminkite, kad vaikai kompensuoja, o paskui greitai blogėja.
  3. Pritaikykite veiksmą raidos etapui ir įtraukite šeimą.
  4. Patikrinkite, ar atsakymas saugus vaikui: dozė pagal svorį, jokio aspirino virusinės ligos metu, jokio kodeino jaunesniems nei 12 metų.

Psichikos sveikatos slauga

Metodas

  1. Nuspręskite, ar yra tiesioginis pavojus: savižudybė, smurtas, vaistų sukeltas neatidėliotinas atvejis ar somatinė liga.
  2. Pirmiausia imkitės saugumo veiksmų: stebėkite, pašalinkite priemones, nuraminkite, nutraukite žalingą vaistą, kvieskite pagalbą.
  3. Rinkitės terapinį atsaką: pripažinkite jausmus, pateikite tikrovę, venkite klaidingo raminimo ir klausimų „kodėl“.
  4. Gerbkite teises: mažiausiai varžanti galimybė, sutikimas ir konfidencialumas su jo ribomis.

Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Metriniai žingsniai
1 kg = 1000 g, 1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg, 1 L = 1000 mL
Svoris ir ilgis
1 kg = 2,2 lb, 1 lb = 16 oz, 1 in = 2,54 cm, 1 ft = 12 in
Buitiniai matai
1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 8 fl oz = 240 mL
Temperatūra
°C = (°F − 32)·5/9, °F = °C·9/5 + 32
24 valandų laikrodis
PM valandos 1–11: pridėkite 12; 12 AM = 00:xx; 12 PM = 12:xx
Dozavimo greitis
mcg/min × 60/1000 = mg/h
Laboratoriniai koeficientai
gliukozė 1 mmol/L = 18 mg/dL; kreatininas 1 mg/dL = 88,4 µmol/L; Hb 1 g/dL = 10 g/L

Metodas

  1. Užrašykite duotą dydį su jo vienetu ir norimą vienetą.
  2. Pasirinkite atitikmenį: 1000 tarp kg, g, mg ir mcg arba L ir mL; 1 kg = 2,2 lb; 1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 240 mL.
  3. Užrašykite trupmena taip, kad nereikalingas vienetas išsiredukuotų; greičiui naudokite po vieną trupmeną kiekvienam besikeičiančiam vienetui.
  4. Patikrinkite kryptį: mažesnis vienetas duoda didesnį skaičių.
  5. Apvalinkite tik galutinį atsakymą, klausime nurodytu tikslumu.

Dozių skaičiavimas

Dozė pagal koncentraciją
tūris = dozė / koncentracija
Dozė pagal kūno masę
dozė = mg/kg × kūno masė
Tabletės
skaičius = dozė / dozė tabletėje
Vienetai
1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg

Metodas

  1. Paskirtą dozę ir turimo vaisto stiprumą išreikškite tais pačiais vienetais.
  2. Naudokite formulę „paskirta / turima × kiekis“: (D/H) × Q.
  3. Dozėms pagal kūno masę pirmiausia padauginkite iš masės kilogramais, tada paros dozę padalykite iš dozių skaičiaus.
  4. Pirmiausia įvertinkite apytiksliai ir patikrinkite, ar atsakymas tikėtinas.

Intraveninių infuzijų greitis

Pompos greitis
mL/h = volume (mL)/time (h)
Lašėjimo greitis
drops/min = volume (mL) × drop factor / time (min)
Infuzijos trukmė
time (h) = volume (mL)/rate (mL/h)

Metodas

  1. Pompos greitis mL/h: tūris, padalytas iš laiko valandomis.
  2. Lašėjimo greitis lašais/min: tūris × lašų faktorius, padalytas iš laiko minutėmis.
  3. Likusiam laikui: likęs tūris, padalytas iš greičio.
  4. Apvalinkite taip, kaip reikalauja uždavinys arba įranga.

Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Holliday–Segar per valandą
4 mL/kg (pirmiesiems 10 kg) + 2 mL/kg (kitiems 10 kg) + 1 mL/kg (kiekvienam kg virš 20)
Holliday–Segar per parą
100 / 50 / 20 mL/kg tiems patiems intervalams
Skysčių balansas
suvartota − išskirta
Ledo gabalėliai
skaičiuojami kaip pusė jų tūrio
Diurezė
mL/kg/h = mL / (kg × h)
Infuzijos trukmė
laikas (h) = likęs tūris (mL) / greitis (mL/h)
Sulašintas tūris
mL = greitis × laikas

Klinikinio vertinimo skalės

Glazgo komos skalė
GCS = E (1–4) + V (1–5) + M (1–6) = 3–15
APGAR
5 požymiai × 0–2 = 0–10; 7–10 nuramina, 4–6 vidutiniškai nenormalu, 0–3 žema
Braden skalė
5 × (1–4) + 1 × (1–3) = 6–23; ≤ 18 rizika
Morse griuvimų skalė
griuvimai 25, diagnozė 15, priemonė 15/30, IV 20, eisena 10/20, psichikos būklė 15
NEWS2 rizika
0–4 maža; pavienis 3 maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; ≥ 7 didelė
Vidutinis arterinis spaudimas
MAP = (SBP + 2·DBP)/3 = DBP + PP/3
Pulsinis spaudimas ir šoko indeksas
PP = SBP − DBP, SI = HR/SBP
Kūno masės indeksas
BMI = kg/m² = 703·lb/in²

Metodas

  1. Raskite klausime naudojamą vertinimo lentelę ir jos ribas (GCS 3–15, Apgar 0–10, Braden 6–23, Morse 0–125).
  2. Įvertinkite kiekvieną punktą atskirai, suderindami aprašymą su jo lygiu.
  3. Sudėkite punktų balus ir patikrinkite, ar suma patenka į intervalą.
  4. Taikykite ribas: NEWS2 atveju taip pat ieškokite bet kurio vieno rodiklio, įvertinto 3.
  5. Išvestinėms vertėms naudokite MAP = (SKS + 2·DKS)/3, PP = SKS − DKS, SI = pulsas/SKS ir KMI = kg/m².

2Uždaviniai

1.Slaugos pagrindaiVidutinis

Why is a patient with a suspected spinal injury moved by log-rolling?

  1. AIt is the fastest way to turn any patient, whatever their condition
  2. BIt reduces the number of staff needed
  3. CIt keeps the head, neck and spine aligned as one unit
  4. DIt lets the patient help with the turn
2.Slaugos pagrindaiSunkus

Iš degančio namo išgelbėto paciento pulsoksimetro rodmuo 99%, bet jis mieguistas ir jam skauda galvą. Kodėl rodmuo gali klaidingai raminti?

  1. ADūmai priverčia oksimetrą rodyti per mažai
  2. BPrie hemoglobino prisijungusį anglies monoksidą oksimetras nuskaito kaip deguonį
  3. CPaciento širdies susitraukimų dažnis per didelis, kad prietaisas tiksliai nuskaitytų
  4. DNudegimai pagerina odos šviesos laidumą
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaVidutinis

A nurse finds a used needle in a patient’s bed linen. What should the nurse do?

  1. ARecap it with two hands before throwing it away
  2. BPick it up by the hub or with forceps, put it in a sharps container and report it
  3. CLeave it where it is for the housekeeping staff to remove later in the day
  4. DFold it into the linen and send it to the laundry
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaSunkus

Sutrikusios sąmonės pacientas nuolat tampo nosies ir skrandžio zondą. Kuris požiūris turi būti išbandytas pirmiausia?

  1. AIš karto fiksuoti riešus, kad zondas būtų apsaugotas
  2. BPašalinti zondą nepasitarus su komanda
  3. CRaminamasis, kad pacientas ramiai miegotų visą naktį
  4. DMažiau ribojančios priemonės, pvz., reorientavimas ir budėtojas
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimasVidutinis

Kuri slaugytojo padėjėjo užduotis tinkama pacientui praėjus dviem dienoms po klubo sąnario endoprotezavimo?

  1. AĮvertinimas, ar paskutinė nuskausminamojo dozė suvaldė skausmą
  2. BPaciento mokymas klubo apsaugos taisyklių prieš išrašymą
  3. CPjūvio tikrinimas dėl paraudimo, šilumos ir išskyrų
  4. DPagalba pacientui atsisėsti į kėdę, laikantis klubo apsaugos taisyklių
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimasSunkus

A patient taking an SSRI is also given tramadol. A few hours later the patient is agitated, sweating and has a fever, jerking muscles and brisk reflexes. What is the most likely cause?

  1. ASerotonin syndrome
  2. BOpioid withdrawal
  3. CAn anxiety attack
  4. DNeuroleptic malignant syndrome
7.Klinikinė slaugaVidutinis

Digoksiną vartojantį pacientą pykina, pulsas 48/min, ir jis skundžiasi, kad viskas atrodo geltona. Ką reikėtų įtarti?

  1. AHipoglikemiją
  2. BDigoksino toksiškumą
  3. CHipertiroidizmą
  4. DNormalų šalutinį poveikį, dėl kurio nieko daryti nereikia
8.Klinikinė slaugaSunkus

Kurį pacientą rūšiuojant reikia apžiūrėti pirmiausia?

  1. APacientą, prašantį pakartotinio recepto
  2. BPacientą su triukšmingu kvėpavimu ir patinusiomis lūpomis, suvalgiusį žemės riešutų
  3. CPacientą su patemptu čiurnos raiščiu ir nedideliu patinimu
  4. DPacientą, kuriam dvi dienas skauda gerklę
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiVidutinis

A patient with suspected pulmonary TB needs sputum samples for acid-fast bacilli. Which instruction is correct?

  1. AGive several deep-cough samples, often first thing in the morning
  2. BGive one sample after brushing with mouthwash so it is clean
  3. CGive one sample of saliva collected from the mouth at any time of day
  4. DGive several samples of nasal mucus blown into a tissue
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiSunkus

Which patient should the nurse assess first?

  1. AHypertension with a potassium of 3,6 mEq/L on a thiazide
  2. BHeart failure with a BNP lower than the result on admission
  3. CStable angina with a total cholesterol of 245 mg/dL (6,3 mmol/L)
  4. DChest pain with troponin rising from the first to the second sample
11.FarmakologijaVidutinis

During a rapid infusion of vancomycin, a patient develops flushing and a red rash on the face, neck and upper body. What is the most likely cause and action?

  1. AAn infusion reaction; stop or slow the infusion and inform the prescriber
  2. BA normal effect; increase the infusion rate to finish sooner
  3. CA sign that the infection is spreading; give a second dose
  4. DAcute kidney failure; stop all IV fluids and antibiotics at once
12.FarmakologijaSunkus

A toddler swallowed many of his mother's iron tablets. He has vomiting and bloody diarrhoea. Which drug may be used to bind iron?

  1. AAcetylcysteine
  2. BNaloxone
  3. CDeferoxamine (desferrioxamine)
  4. DActivated charcoal given by mouth
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosVidutinis

A patient with diabetes is starting a beta-blocker. What should the nurse teach about hypoglycaemia?

  1. AHypoglycaemia will always cause a very slow and weak pulse
  2. BSome warning signs, such as a fast heartbeat, may be masked
  3. CThe beta-blocker will prevent all episodes of hypoglycaemia
  4. DInsulin should be stopped while taking a beta-blocker
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosSunkus

A nurse is reviewing four telemetry patients. Which rhythm needs attention first?

  1. ARate-controlled atrial fibrillation at 82/min
  2. BFirst-degree heart block with a stable blood pressure and no symptoms
  3. CRepeated runs of ventricular tachycardia in a patient who feels dizzy
  4. DSinus bradycardia of 54/min in a patient who is asleep and comfortable
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosVidutinis

During continuous bladder irrigation, 3200 mL drains out in a shift. 2500 mL of irrigation fluid was put in. What is the true urine output?

  1. A5700 mL
  2. B700 mL
  3. C3200 mL
  4. D2500 mL
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosSunkus

A patient with diabetic neuropathy has a hot, red, swollen foot that is barely painful. The skin is intact, and there is no fever. What should the nurse suspect?

  1. ANormal swelling from standing too long
  2. BGout, which only needs pain relief
  3. CAn acute Charcot foot, needing urgent offloading
  4. DA sprained ankle that will settle with walking
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėVidutinis

Which instruction is important during bowel preparation for colonoscopy?

  1. ATake the preparation only if the bowels have not opened
  2. BEat a high-fibre meal the evening before the test
  3. CDrink plenty of clear fluids while taking the preparation
  4. DAvoid all fluids for 24 hours before the test
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėSunkus

Pacientui, sergančiam žarnų nepraeinamumu, atsiranda pastovus stiprus skausmas (nebe dieglių pobūdžio), karščiavimas, širdies susitraukimų dažnis 120/min., kietas, skausmingas pilvas. Ką tai rodo?

  1. ANormalią eigą, kuriai reikia tik reguliaraus paprasto nuskausminimo
  2. BStrangulaciją ar perforaciją, kuriai reikia skubaus chirurgo vertinimo
  3. CObstrukcija išsisprendžia, nes žarna pradeda judėti
  4. DVidurių užkietėjimą, gydytiną stimuliuojamuoju vidurius laisvinančiu vaistu
19.Akušerinė slaugaVidutinis

Kokios komplikacijos reikia saugotis pradėjus epidurinę nejautrą gimdymo metu?

  1. AMotinos hipotenzijos
  2. BPadidėjusio šlapimo pūslės jautrumo
  3. CMotinos hiperglikemijos
  4. DMotinos hipertenzijos
20.Akušerinė slaugaSunkus

A woman in her first antenatal visit discloses that her partner hits her. What is the most appropriate nursing action?

  1. AAdvise her that the violence will probably stop now that she is pregnant
  2. BAsk her partner to join the conversation to hear both sides
  3. CRecord it but avoid discussing it further to protect her privacy
  4. DTalk with her alone, assess her safety and offer support
21.Pediatrinė slaugaVidutinis

The parents of a 2-year-old worry that she eats much less than she did as a baby. She is growing along her centile. What should the nurse advise?

  1. AAppetite falls as growth slows; offer small, healthy portions without pressure
  2. BGive extra bottles of milk to make up for the meals she refuses
  3. CThis is a sign of illness and she needs blood tests
  4. DEncourage her to finish every meal, even if this takes a long time at the table
22.Pediatrinė slaugaSunkus

A preterm baby on milk feeds develops a distended abdomen, larger gastric aspirates and blood in the stool. What should the nurse do first?

  1. AGive a glycerine suppository and wait
  2. BStop feeds and report at once
  3. CIncrease the feeds to help the bowel work
  4. DRecord it and review at the next feed
23.Psichikos sveikatos slaugaVidutinis

Which side effects should the nurse monitor for in a patient starting donepezil?

  1. AWeight gain and high blood glucose
  2. BDry mouth, constipation and urinary retention
  3. CNausea, diarrhoea and a slow heart rate
  4. DTremor, thirst and passing large amounts of urine
24.Psichikos sveikatos slaugaSunkus

A new nurse delegates several tasks to a healthcare assistant. Which delegation shows a need for further teaching?

  1. AAsking the assistant to help a patient with personal hygiene
  2. BAsking the assistant to take routine vital signs of a stable patient
  3. CAsking the assistant to sit with a calm patient during a group art activity and report any concerns
  4. DAsking the assistant to decide whether a patient needs a second dose of a PRN sedative
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasVidutinis
12345678910111205:25?5:25 PM4:25 AM5:25 AM7:25 AM

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Dozė pažymėta 05:25 (24 valandų laikrodis). Kuris įrašas yra tas pats laikas 12 valandų laikrodyje? Spustelėkite jį.

05:25
  1. 15:25 PM
  2. 24:25 AM
  3. 35:25 AM
  4. 47:25 AM
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasSunkus
2 mcg/min? mg/h1 h = 60 min1 mg = 1000 mcg

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Infuzija skiria 2 mcg/min. Išreikškite šį dozės greitį D mg/h.

2 mcg/min1 h = 60 min1 mg = 1000 mcg
D = mg/h
27.Dozių skaičiavimasVidutinis
1 g+ 3,4 mLV = ? mL

Flakone yra 1 g miltelių. Etiketėje parašyta: įpilkite 3,4 mL injekcinio vandens, kad bendras tūris būtų 4 mL. Paskirta 100 mg. Kokį paruošto tirpalo tūrį V duosite?

1 g+ 3,4 mL → 4 mL100 mg
V = mL
28.Dozių skaičiavimasSunkus
00,10,20,30,40,50,60,70,80,911 mL

Paskirta 440 vienetų vaisto, kuris tiekiamas 1000 vienetų/mL. Įtraukite dozę į 1 mL švirkštą: kokį tūrį V suleidžiate?

440 units1000 units/mL
V = mL
29.Intraveninių infuzijų greitisVidutinis
10 gtt/mL120 mL/h? gtt/min

Paskirta infuzija 120 mL/h greičiu, bet pompos nėra. Ji lašinama savitaka per 10 gtt/mL sistemą. Raskite lašėjimo greitį R lašais per minutę.

120 mL/h10 gtt/mL
R = gtt/min
30.Intraveninių infuzijų greitisSunkus
450 mL20 gtt/mL25 gtt/mint = ? h

Lašelinė laša 25 lašų/min greičiu per 20 lašų/mL sistemą. Maišelyje liko 450 mL. Po kiek valandų t jis bus tuščias?

25 gtt/min20 gtt/mL450 mL
t = h
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasVidutinis
SuvartotaIšskirta12 valandų pamainaželė100 mLsultys120 mLIntraveninė infuzija125 mL/h × 12 hintraveninis antibiotikas1 × 50 mLšlapimas500 mLšlapimas350 mLšlapimas425 mLšlapimas300 mLvėmalai100 mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Lape pateikti paciento suvartoti ir išskirti skysčiai per vieną 12 valandų pamainą. Intraveninė infuzija visą pamainą buvo lašinama nurodytu greičiu. Raskite skysčių balansą B = suvartota − išskirta, mL (neigiamas atsakymas reiškia grynąjį netekimą).

želė: 100 mLsultys: 120 mLIntraveninė infuzija: 125 mL/h × 12 hintraveninis antibiotikas: 1 × 50 mLšlapimas: 500 mLšlapimas: 350 mLšlapimas: 425 mLšlapimas: 300 mLvėmalai: 100 mL
B = mL
32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasSunkus
500 mL→ 75 mL/hpradžia 09:30tiš viso​ = ? h100 mL/h × 2 h

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). 500 mL infuzija pradedama 09:30 100 mL/h greičiu. Po 2 valandų greitis pakeičiamas į 75 mL/h ir daugiau nebekeičiamas. Po kiek valandų t nuo pradžios maišelis ištuštės? Apvalinkite iki vieno skaitmens po kablelio.

500 mL100 mL/h · 2 h75 mL/h
t = h
33.Klinikinio vertinimo skalėsVidutinis
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 21/min., SpO₂ 99 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 118/70 mmHg, pulsas 114/min., budrus, temperatūra 36,0 °C. Kokia bendra NEWS2 suma?

RR 21SpO₂ 99%orasSBP 118HR 114AT 36,0 °C
NEWS2 =
34.Klinikinio vertinimo skalėsSunkus
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1žemasmaža–vidutinėvidutinisaukštas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 14/min., SpO₂ 91 % skiriant papildomą deguonį, kraujospūdis 136/82 mmHg, pulsas 58/min., budrus, temperatūra 37,2 °C. Į kokią klinikinės rizikos grupę patenka pacientas? Spustelėkite ją.

RR 14SpO₂ 91%O₂SBP 136HR 58AT 37,2 °C
  1. 1žemas
  2. 2maža–vidutinė
  3. 3vidutinis
  4. 4aukštas

3Tirpalai

1.Slaugos pagrindai

Atsakymas: C · It keeps the head, neck and spine aligned as one unit

Kodėl tai yra atsakymas

Log-rolling turns the body as a single unit while one person controls the head and neck, protecting a possibly unstable spine.

Atsakymas

C · It keeps the head, neck and spine aligned as one unit
2.Slaugos pagrindai

Atsakymas: B · Prie hemoglobino prisijungusį anglies monoksidą oksimetras nuskaito kaip deguonį

Kodėl tai yra atsakymas

Karboksihemoglobinas sugeria šviesą panašiai kaip oksihemoglobinas, todėl standartiniai pulsoksimetrai pervertina deguonies įsotinimą. Reikia arterinio kraujo dujų tyrimo su kooksimetrija ir skiriama didelės tėkmės deguonies.

Atsakymas

B · Prie hemoglobino prisijungusį anglies monoksidą oksimetras nuskaito kaip deguonį
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: B · Pick it up by the hub or with forceps, put it in a sharps container and report it

Kodėl tai yra atsakymas

A loose needle is a hazard to everyone who handles the linen. The nurse disposes of it safely without recapping, using an instrument if needed, and reports the incident so the cause can be addressed.

Atsakymas

B · Pick it up by the hub or with forceps, put it in a sharps container and report it
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: D · Mažiau ribojančios priemonės, pvz., reorientavimas ir budėtojas

Kodėl tai yra atsakymas

Pirmiausia išbandomos mažiau ribojančios priemonės: reorientavimas, tokių priežasčių kaip skausmas tikrinimas, zondo pritvirtinimas nepastebimoje vietoje ir budėjimas prie paciento. Fiksavimo priemonės ar raminamieji naudojami tik jei jos nepadeda ir pacientui kyla pavojus, esant paskyrimui.

Atsakymas

D · Mažiau ribojančios priemonės, pvz., reorientavimas ir budėtojas
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: D · Pagalba pacientui atsisėsti į kėdę, laikantis klubo apsaugos taisyklių

Kodėl tai yra atsakymas

Pagalba stabiliam pacientui judėti, laikantis jau priežiūros plane nustatytų apsaugos taisyklių, yra įprasta užduotis. Žaizdos apžiūra, mokymas ir skausmo malšinimo įvertinimas reikalauja slaugos vertinimo.

Atsakymas

D · Pagalba pacientui atsisėsti į kėdę, laikantis klubo apsaugos taisyklių
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: A · Serotonin syndrome

Kodėl tai yra atsakymas

SSRIs and tramadol both raise serotonin. Agitation, fever, clonus and hyperreflexia that start quickly suggest serotonin syndrome; neuroleptic malignant syndrome follows antipsychotics and causes rigid muscles with slow reflexes.

Atsakymas

A · Serotonin syndrome
7.Klinikinė slauga

Atsakymas: B · Digoksino toksiškumą

Kodėl tai yra atsakymas

Digoksino toksiškumas sukelia pykinimą, vėmimą, bradikardiją, aritmijas ir regėjimo sutrikimus. Mažas kalis didina riziką. Dozės neduokite ir praneškite.

Atsakymas

B · Digoksino toksiškumą
8.Klinikinė slauga

Atsakymas: B · Pacientą su triukšmingu kvėpavimu ir patinusiomis lūpomis, suvalgiusį žemės riešutų

Kodėl tai yra atsakymas

Stridoras ir lūpų patinimas rodo anafilaksiją su kvėpavimo takų pažeidimu, kuri tiesiogiai gresia gyvybei. Kiti gali saugiai palaukti.

Atsakymas

B · Pacientą su triukšmingu kvėpavimu ir patinusiomis lūpomis, suvalgiusį žemės riešutų
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: A · Give several deep-cough samples, often first thing in the morning

Kodėl tai yra atsakymas

Usually a series of three sputum samples is collected, at least one in the early morning, when secretions have pooled overnight. The patient rinses with water (not mouthwash), takes deep breaths and coughs deeply to bring up sputum, not saliva. Airborne precautions are used.Patikrinta pagal: Sputum Culture · MedlinePlus (NIH) (2024); Acid-Fast Bacillus (AFB) Tests · MedlinePlus (NIH) (2025)

Atsakymas

A · Give several deep-cough samples, often first thing in the morning
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: D · Chest pain with troponin rising from the first to the second sample

Kodėl tai yra atsakymas

A rising troponin with chest pain indicates acute myocardial injury, possibly infarction, which needs urgent assessment and treatment. High cholesterol is a long-term risk, a falling BNP shows improvement, and a potassium of 3,6 mEq/L is normal.Patikrinta pagal: Troponin Test · MedlinePlus (NIH) (2023)

Atsakymas

D · Chest pain with troponin rising from the first to the second sample
11.Farmakologija

Atsakymas: A · An infusion reaction; stop or slow the infusion and inform the prescriber

Kodėl tai yra atsakymas

Rapid vancomycin infusion releases histamine, causing flushing and itching of the upper body (formerly called "red man syndrome"). It is managed by stopping or slowing the infusion, and sometimes with an antihistamine.

Atsakymas

A · An infusion reaction; stop or slow the infusion and inform the prescriber
12.Farmakologija

Atsakymas: C · Deferoxamine (desferrioxamine)

Kodėl tai yra atsakymas

Iron poisoning can cause GI bleeding, shock, metabolic acidosis and liver failure. Deferoxamine chelates iron and is used in serious poisoning; activated charcoal does not bind iron.

Atsakymas

C · Deferoxamine (desferrioxamine)
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: B · Some warning signs, such as a fast heartbeat, may be masked

Kodėl tai yra atsakymas

Beta-blockers can blunt adrenergic symptoms of hypoglycaemia such as palpitations and tremor. Sweating usually remains. Patients should check their glucose if they feel unwell and know their other warning signs.

Atsakymas

B · Some warning signs, such as a fast heartbeat, may be masked
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: C · Repeated runs of ventricular tachycardia in a patient who feels dizzy

Kodėl tai yra atsakymas

Symptomatic runs of VT can degenerate into VF or pulseless VT and need immediate assessment, electrolytes and treatment. Sinus bradycardia during sleep, controlled AF and first-degree heart block with stable observations are usually not urgent.

Atsakymas

C · Repeated runs of ventricular tachycardia in a patient who feels dizzy
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: B · 700 mL

Kodėl tai yra atsakymas

True urine output equals total drainage minus irrigation volume: 3200 − 2500 = 700 mL. If drainage is less than the irrigant volume, the catheter may be blocked and fluid is being retained.

Atsakymas

B · 700 mL
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: C · An acute Charcot foot, needing urgent offloading

Kodėl tai yra atsakymas

Acute Charcot neuroarthropathy causes inflammation and destruction of bones and joints in a foot without protective sensation. It can look like cellulitis. Early immobilisation and offloading prevent permanent deformity.

Atsakymas

C · An acute Charcot foot, needing urgent offloading
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: C · Drink plenty of clear fluids while taking the preparation

Kodėl tai yra atsakymas

Bowel preparation causes profuse diarrhoea, which can lead to dehydration and electrolyte disturbance. Patients follow a low-residue diet, then clear fluids, and drink plenty of extra clear fluid.

Atsakymas

C · Drink plenty of clear fluids while taking the preparation
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: B · Strangulaciją ar perforaciją, kuriai reikia skubaus chirurgo vertinimo

Kodėl tai yra atsakymas

Skausmo pasikeitimas iš dieglių į pastovų su karščiavimu, tachikardija, peritonizmu ar padidėjusiu laktatu rodo išemiją (strangulaciją) arba perforaciją. Tai chirurginė skubi būklė. Vidurius laisvinantys vaistai esant mechaninei obstrukcijai kontraindikuotini.

Atsakymas

B · Strangulaciją ar perforaciją, kuriai reikia skubaus chirurgo vertinimo
19.Akušerinė slauga

Atsakymas: A · Motinos hipotenzijos

Kodėl tai yra atsakymas

Epidurinė nejautra sukelia vazodilataciją, todėl kraujospūdis gali sumažėti ir sumažinti kraujotaką placentoje. Kraujospūdis ir vaisiaus širdies susitraukimų dažnis tikrinami dažnai, o šlapimo pūslės perpildymas yra dažnas, nes jautrumas sumažėja.

Atsakymas

A · Motinos hipotenzijos
20.Akušerinė slauga

Atsakymas: D · Talk with her alone, assess her safety and offer support

Kodėl tai yra atsakymas

Intimate partner violence often begins or worsens in pregnancy. The nurse should talk to her alone, assess safety, document carefully and offer support and local resources, without confronting the partner.

Atsakymas

D · Talk with her alone, assess her safety and offer support
21.Pediatrinė slauga

Atsakymas: A · Appetite falls as growth slows; offer small, healthy portions without pressure

Kodėl tai yra atsakymas

Growth slows after the first year, so toddlers often eat less (sometimes called physiological anorexia). Offering small portions, regular meals and snacks and avoiding battles over food is advised; too much milk can reduce appetite and cause iron deficiency.

Atsakymas

A · Appetite falls as growth slows; offer small, healthy portions without pressure
22.Pediatrinė slauga

Atsakymas: B · Stop feeds and report at once

Kodėl tai yra atsakymas

Necrotising enterocolitis (NEC) is suspected. Feeds are stopped, the stomach is decompressed, the baby is monitored closely and the medical team is informed urgently for X-ray, antibiotics and possible surgery.

Atsakymas

B · Stop feeds and report at once
23.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: C · Nausea, diarrhoea and a slow heart rate

Kodėl tai yra atsakymas

Cholinesterase inhibitors increase cholinergic activity. Common effects include nausea, vomiting, diarrhoea and loss of appetite; bradycardia and fainting can also occur.

Atsakymas

C · Nausea, diarrhoea and a slow heart rate
24.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: D · Asking the assistant to decide whether a patient needs a second dose of a PRN sedative

Kodėl tai yra atsakymas

Evaluating the effect of a medicine and deciding on further doses require clinical assessment and cannot be delegated. The other tasks are routine and suitable for a trained assistant.

Atsakymas

D · Asking the assistant to decide whether a patient needs a second dose of a PRN sedative
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: 5:25 AM

24 valandų laikrodis: nuo 13 val. (1 PM) pridėkite 12 prie valandos (3:45 PM = 15:45). Nuo vidurnakčio iki 12:59 AM yra 00:00–00:59, o 12:00–12:59 PM lieka 12:00–12:59. Grįžtant atimkite 12 iš 13–23 valandų ir pridėkite PM; 00 valanda tampa 12 AM. Laiką per vidurnaktį skaičiuokite dviem dalimis: iki 24:00 (00:00), paskui nuo 00:00.

Paverskite valandą

05 → 5 AM

Atsakymas

5:25 AM

Atsakymas

5:25 AM
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: D = 0,12 mg/h

Dimensinė analizė: užrašykite duotą dydį, tada dauginkite iš perskaičiavimo koeficientų, užrašytų trupmenomis (pavyzdžiui, 60 min/1 h arba 1 mg/1000 mcg), kad kiekvienas nereikalingas vienetas pasirodytų vieną kartą viršuje ir vieną kartą apačioje ir susiredukuotų. Likus tik reikiamam vienetui, skaičiuokite. Naudokite klausime pateiktus atitikmenis ir apvalinkite tik galutinį atsakymą.

Sudarykite grandinę

D = 2 mcg/min × (60 min/1 h) × (1 mg/1000 mcg)

Apskaičiuokite

D = 2·60/1000 = 0,12 mg/h

Atsakymas

D = 0,12 mg/h
27.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: V = 0,4 mL

Dose calculation: the amount to give equals what is prescribed divided by what you have, times the quantity it comes in: amount = (desired dose/stock strength) × stock volume. Always keep the units the same (convert g to mg, mg to mcg first) and check that the answer is sensible.

Koncentracija sumaišius

1000 mg/4 mL = 250 mg/mL

Tūris

V = 100/250 = 0,4 mL

Atsakymas

V = 0,4 mL
28.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: V = 0,44 mL

Dozės įtraukimas: tūris = (paskirta dozė/pradinio tirpalo stiprumas) × pradinio tirpalo tūris. Pirmiausia paverskite į tuos pačius vienetus, tada patikrinkite, ar tūris telpa į švirkštą ir patenka ant vienos iš jo skalės žymių.

Tūris

V = 440/1000 = 0,44 mL

Ant švirkšto

Šio 1 mL švirkšto kiekviena maža linija yra 0,01 mL.

Atsakymas

V = 0,44 mL
29.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: R = 20 gtt/min

Infusion rates: a pump is set in mL/h = volume/time in hours. A gravity drip is counted in drops per minute: gtt/min = volume (mL) × drop factor (gtt/mL)/time (min). The drop factor is printed on the tubing package: macrodrip sets deliver 10, 15 or 20 gtt/mL (blood sets often 10 gtt/mL in the US, 15 in the UK) and microdrip sets 60 gtt/mL. Always use the drop factor the question or package gives.

Mililitrai per minutę

120/60 = 2 mL/min

Lašėjimo greitis

R = 2·10 = 20 gtt/min

Atsakymas

R = 20 gtt/min
30.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: t = 6 h

Infuzijos greitis: pompa nustatoma mL/h = tūris/laikas valandomis. Gravitacinė lašelinė skaičiuojama lašais per minutę: gtt/min = tūris (mL) × lašų koeficientas (gtt/mL)/laikas (min). Lašų koeficientas nurodytas ant infuzinės sistemos pakuotės: makrolašų sistemos duoda 10, 15 arba 20 gtt/mL (kraujo sistemos JAV dažnai 10 gtt/mL, JK 15), o mikrolašų sistemos 60 gtt/mL. Visada naudokite lašų koeficientą, nurodytą klausime arba ant pakuotės.

Greitis mL/h

25·60/20 = 75 mL/h

Likęs laikas

t = 450/75 = 6 h

Atsakymas

t = 6 h
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: B = 95 mL

Suvartoti ir išskirti skysčiai: suvartotiems priskiriama viskas, kas patenka į organizmą (geriami skysčiai, intraveninės infuzijos, intraveniniai vaistai ir praplovimai, maitinimas per zondą); ledo gabalėliai skaičiuojami kaip pusė jų tūrio. Išskirtiems priskiriamas šlapimas, drenų išskyros, vėmalai ir kiti netekimai. Balansas = visi suvartoti − visi išskirti skysčiai; neigiamas balansas reiškia grynąjį netekimą. Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Iš viso suvartota

per os: 100 + 120 = 220 mL
Intraveninė infuzija: 125·12 = 1500 mL
intraveninis antibiotikas: 1·50 = 50 mL
iš viso suvartota = 1770 mL

Iš viso išskirta

500 + 350 + 425 + 300 + 100 = 1675 mL

Balansas

B = 1770 − 1675 = 95 mL

Atsakymas

B = 95 mL

Teigiamas: gauta daugiau skysčių, nei išskirta.

32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: t = 6 h

Infuzijos trukmė: laikas (h) = infuzuotinas tūris (mL)/greitis (mL/h); naudokite maišelyje dar likusį tūrį, o ne maišelio dydį. Sulašintas tūris = greitis × laikas. Dešimtaines valandas į valandas ir minutes perskaičiuokite padaugindami dalį iš 60 (0,5 h = 30 min, o ne 50 min). Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Pirmoji dalis

100·2 = 200 mL
500 − 200 = 300 mL liko

Antroji dalis

300/75 = 4 h

Bendra trukmė

t = 2 + 4 = 6 h

Atsakymas

t = 6 h

Tai maždaug 6 h 00 min, todėl maišelis ištuštės apie 15:30.

33.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: NEWS2 = 5

NEWS2 (Nacionalinė ankstyvojo perspėjimo skalė 2, Karališkoji gydytojų kolegija, 2017): įvertinkite kiekvieną iš septynių rodiklių pagal lentelę (kvėpavimo dažnis, SpO₂ pagal 1 skalę, oras ar papildomas deguonis, sistolinis kraujospūdis, pulsas, sąmonė pagal ACVPU skalę ir temperatūra) ir sudėkite balus. Klinikinė rizika: 0–4 maža; 3 balai bet kuriame viename rodiklyje – maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; 7 ar daugiau didelė. Suma 5 ar daugiau reikalauja skubios reakcijos.

Įvertinkite kiekvieną rodiklį

RR 21/min → 2
SpO₂ 99% → 0
kvėpuojant oru → 0
SBP 118 mmHg → 0
HR 114/min → 2
budrus (A) → 0
T 36,0 °C → 1

Sudėtis

NEWS2 = 2 + 0 + 0 + 0 + 2 + 0 + 1 = 5

Atsakymas

NEWS2 = 5
34.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: vidutinis

NEWS2 (Nacionalinė ankstyvojo perspėjimo skalė 2, Karališkoji gydytojų kolegija, 2017): įvertinkite kiekvieną iš septynių rodiklių pagal lentelę (kvėpavimo dažnis, SpO₂ pagal 1 skalę, oras ar papildomas deguonis, sistolinis kraujospūdis, pulsas, sąmonė pagal ACVPU skalę ir temperatūra) ir sudėkite balus. Klinikinė rizika: 0–4 maža; 3 balai bet kuriame viename rodiklyje – maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; 7 ar daugiau didelė. Suma 5 ar daugiau reikalauja skubios reakcijos.

Įvertinkite kiekvieną rodiklį

RR 14/min → 0
SpO₂ 91% → 3
su deguonimi → 2
SBP 136 mmHg → 0
HR 58/min → 0
budrus (A) → 0
T 37,2 °C → 0

Suma ir raudoni balai

NEWS2 = 0 + 3 + 2 + 0 + 0 + 0 + 0 = 5
Bent vienas rodiklis vertinamas 3.

Rizikos grupė

vidutinis

Atsakymas

vidutinis

Suma 5 ar daugiau reikalauja skubios klinikinės reakcijos.

Tai savarankiška mokymosi medžiaga. ExamProblems nėra susijusi su šį egzaminą organizuojančia institucija ir jos nėra patvirtinta, o egzamino pavadinimas naudojamas tik turiniui apibūdinti. NCLEX®, NCLEX-RN® and NCLEX-PN® yra the National Council of State Boards of Nursing, Inc. (NCSBN) prekių ženklai; ši organizacija nėra susijusi su ExamProblems, jo neremia ir neatsako už jo tikslumą.

ExamProblems · examproblems.com/courses/nclex-pn-practice-questions