Perskaitykite pH: mažiau nei 7,35 yra acidozė, daugiau nei 7,45 – alkalozė.
Raskite reikšmę, kuri tai paaiškina: PaCO₂, kintanti priešinga pH kryptimi, rodo kvėpavimo sutrikimą, o HCO₃⁻, kintantis kartu su pH, – metabolinį.
Pažiūrėkite į kitą reikšmę: normali reiškia nekompensuotą sutrikimą, nenormali kompensuojančia kryptimi – dalinę kompensaciją, o normalus pH su abiem nenormaliomis reikšmėmis – visišką kompensaciją.
Esant metabolinei acidozei, palyginkite PaCO₂ su Winterso formule 1,5·HCO₃⁻ + 8 ± 2 ir apskaičiuokite anijonų tarpą Na⁺ − (Cl⁻ + HCO₃⁻).
Padidėjusį anijonų tarpą patikrinkite delta santykiu, o kai albumino mažai – pataisytu tarpu.
Dažnis: reguliariam ritmui 300 dalykite iš didelių langelių arba 1500 iš mažų langelių tarp dviejų R dantelių; nereguliariam ritmui suskaičiuokite QRS kompleksus per 6 sekundes ir padauginkite iš 10.
Ritmas: palyginkite R–R intervalus. Vienodi – reguliarus; pasikartojantis dėsningumas – dėsningai nereguliarus; jokio dėsningumo – visiškai nereguliarus.
P dantelis: ar II derivacijoje prieš kiekvieną QRS yra teigiamas P dantelis, visi vienodi? Ieškokite virpėjimo ar pjūklo bangų, apverstų P dantelių ir P dantelių be QRS.
PR intervalas: nuo P pradžios iki QRS pradžios, paprastai 0,12–0,20 s ir pastovus. Stebėkite, ar jis ilgėja, ar išlieka pastovus prieš iškritusį susitraukimą, ar kinta atsitiktinai.
QRS trukmė: mažiau nei 0,12 s – siauras; 0,12 s ar daugiau – platus. Tada įvardykite ritmą, o QT vertinimui naudokite QTc = QT/√RR (Bazett), laiką išreikšdami sekundėmis.
Prioritetų nustatymas ir delegavimas
Metodas
Paklauskite, kas pacientui pakenks greičiausiai, jei nieko nedarysite.
Taikykite ABC (C-A-B per širdies sustojimą), tada Maslow: fiziologiniai poreikiai pirma saugumo, saugumas pirma psichologinių poreikių.
Palyginkite galimybes: ūmus prieš lėtinį, nestabilus prieš stabilų, netikėtas prieš tikėtiną, sisteminis prieš vietinį, ir kiekvieną požymį palyginkite su paciento pradiniu lygiu.
Vertinkite prieš veikdami, nebent tai neatidėliotinas atvejis; tada rinkitės žingsnį, nuo kurio priklauso kiti.
Delegavimui patikrinkite penkias teises: užduotis, aplinkybės, asmuo, nurodymai ir priežiūra. Vertinimas, mokymas ir įvertinimas lieka registruotai slaugytojai (RN).
Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga
Metodas
Pradėkite nuo standartinių atsargumo priemonių kiekvienam pacientui: rankų higiena, asmeninės apsaugos priemonės numatomai ekspozicijai, saugūs aštrūs daiktai.
Pridėkite atsargumo priemones pagal plitimo kelią: kontaktinė (chalatas, pirštinės), lašelinė (chirurginė kaukė), oro (N95, neigiamo slėgio kambarys).
Steriliems daiktams išlaikykite sterilumą: jei abejojate, jis nesterilus; pakeiskite, niekada nenuvalykite.
Užkirskite kelią žalai aplinkoje: griuvimų prevencija, suvaržymai tik kaip paskutinė priemonė, RACE ir PASS gaisro atveju.
Patikrinkite vaistų skyrimo teises, du identifikatorius ir papildomas apsaugos priemones didelės rizikos vaistams; praneškite apie klaidas ir vos nepasitaikiusius atvejus.
Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai
Metodas
Palyginkite vertę su paties laboratorijos nustatytu referenciniu intervalu, tada su paciento pradiniu lygiu ir kitimu.
Patikrinkite mėginį: hemolizė, vėlavimas ar kraujas, paimtas šalia IV, gali duoti klaidingus rezultatus.
Susiekite vertę su tipiniais požymiais ir ją sukeliančiais vaistais bei būklėmis.
Ieškokite sąveikų: mažas kalio ar magnio kiekis didina digoksino toksiškumą; dehidratacija didina ličio koncentraciją.
Veikite pacientui: įvertinkite, sulaikykite vaistą, jei koncentracija nesaugi, kritines vertes perskaitykite atgal ir informuokite gydytoją.
2Uždaviniai
1.Slaugos pagrindaiVidutinis
Ką vertina Universalioji mitybos nepakankamumo atrankos priemonė (MUST)?
AGebėjimą ryti
BMitybos nepakankamumo riziką
CSkausmo lygį
DGriuvimo riziką
2.Slaugos pagrindaiSunkus
A patient with diabetes has had foot-care teaching. Which statement shows a need for further teaching?
A"I'll dry carefully between my toes after washing."
B"I'll soak my feet in hot water every evening."
C"I'll wear shoes that fit well and never walk barefoot."
D"I'll check my feet every day, using a mirror if needed."
3.Klinikinė slaugaVidutinis
Per kokį laiką sergant ūminiu išeminiu insultu paprastai atliekama intraveninė trombolizė?
APer 48 valandas nuo simptomų pradžios
BTik praėjus 24 valandoms
CBet kada per savaitę
DPer 4,5 valandos nuo simptomų pradžios
4.Klinikinė slaugaSunkus
Why is morphine more likely to cause toxicity in a patient with severe kidney impairment?
AKidney failure makes the stomach absorb more morphine
BThe kidneys normally activate morphine, so more of it becomes active
CKidney disease makes the opioid receptors disappear
DIts active metabolites build up because the kidneys excrete them
5.Arterinio kraujo dujų interpretavimasVidutinis
Mokomasis arterinio kraujo dujų tyrimas rodo pH 7,50, PaCO₂ 21 mmHg (2,8 kPa) ir HCO₃⁻ 16 mmol/L. Pirminis sutrikimas yra kvėpavimo alkalozė. Kiek jis kompensuotas? Spustelėkite savo atsakymą.
pH 7,50PaCO₂ 21 mmHg (2,8 kPa)HCO₃⁻ 16 mmol/L
1nekompensuota
2iš dalies kompensuota
3visiškai kompensuota
6.Arterinio kraujo dujų interpretavimasSunkus
Mokomasis dujų tyrimas rodo metabolinę acidozę: pH 7,17, PaCO₂ 40 mmHg (5,3 kPa), HCO₃⁻ 14 mmol/L. Palyginkite išmatuotą PaCO₂ su Winterso formule. Spustelėkite savo interpretaciją.
pH 7,17PaCO₂ 40 mmHg (5,3 kPa)HCO₃⁻ 14 mmol/L
1tinkama kompensacija
2papildoma kvėpavimo acidozė
3papildoma kvėpavimo alkalozė
7.Klinikinio vertinimo skalėsVidutinis
Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Morse griuvimų skalę: griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: taip; antrinė diagnozė: taip; judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas arba padeda slaugytoja; IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: ne; eisena: silpna; psichikos būklė: žino savo ribas. Raskite Morse sumą MFS.
0–125
MFS =
8.Klinikinio vertinimo skalėsSunkus
Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Suaugusysis sveria 51 kg ir yra 174 cm ūgio. Apskaičiuokite KMI ir spustelėkite PSO svorio kategoriją.
51 kg174 cm
1nepakankamas svoris
2sveikas svoris
3antsvoris
4I laipsnio nutukimas
5II laipsnio nutukimas
6III laipsnio nutukimas
9.Enterinės ir parenterinės mitybos skaičiavimaiVidutinis
Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Naudodami Devine formulę raskite idealų kūno svorį IBW. Lytis: moteris; ūgis 167 cm (1 in = 2,54 cm). Apvalinkite iki vieno skaitmens po kablelio.
167 cmmoteris1 in = 2,54 cm
IBW = kg
10.Enterinės ir parenterinės mitybos skaičiavimaiSunkus
Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Per 24 valandas pacientas gauna 1800 mL parenterinės mitybos, kurios galutinės koncentracijos yra 25 % dekstrozės ir 4 % aminorūgščių, taip pat 500 mL 20 % lipidų emulsijos (2 kcal/mL). Raskite bendrą pacientui suteikiamą energiją E kcal per dieną. Apvalinkite iki artimiausio sveikojo skaičiaus.
1800 mLdekstrozė 25%aminorūgštys 4%lipidai 500 mL · 2 kcal/mL
E = kcal/parą
11.EKG ritmo juostos analizėVidutinis
Išmatuokite QT intervalą ir R–R intervalą šioje reguliarioje II derivacijos juostoje, tada pagal Bazett formulę QTc = QT/√RR (abu sekundėmis) apskaičiuokite pagal dažnį pataisytą dydį QTc. Atsakymą pateikite sekundėmis trijų ženklų po kablelio tikslumu.
II derivacija, 25 mm/s, 10 mm/mV1 mažas langelis = 0,04 s, 1 didelis langelis = 0,20 sjuostos ilgis 6 s
QTc = s
12.EKG ritmo juostos analizėSunkus
Interpretuokite šią II derivacijos juostą. Kurią interpretaciją galite pagrįsti pagal šią vieną juostą? Spustelėkite atsakymą.
II derivacija, 25 mm/s, 10 mm/mV1 mažas langelis = 0,04 s, 1 didelis langelis = 0,20 sjuostos ilgis 6 s
1II laipsnio AV blokada, I tipas (Wenckebach)
22:1 AV blokada (tipas nenustatytas)
3sinusinė bradikardija
4III laipsnio (visiška) AV blokada
13.Prioritetų nustatymas ir delegavimasVidutinis
A patient with heart failure gained 2 kg (about 4 lb) since yesterday and is more breathless when lying down. What should the nurse do first?
ARecord the weight on the chart and recheck it at the next weekly weigh-in
BEncourage extra fluids to correct the weight change
CAssess the lungs, oxygen saturation and swelling, then inform the provider
DLay the patient flat to help them breathe more easily
14.Prioritetų nustatymas ir delegavimasSunkus
A patient in acute mania paces constantly, has lost weight and will not sit down to eat. Which intervention is most helpful?
AWait until the mania settles before worrying about nutrition
BOffer high-calorie finger foods and drinks the patient can take while moving
CInsist that the patient sits at the table until the meal is finished
DLeave meals in the room and let the patient eat whenever and whatever they choose
15.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaVidutinis
A patient is receiving opioids for pain. Which sign usually comes before opioid-induced respiratory depression?
ADiarrhea
BIncreasing sedation
CDilated pupils
DRising blood pressure
16.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaSunkus
Kuriam pacientui labiausiai reikia kritimo prevencijos priemonių?
APacientui, laukiančiam išrašymo ir einančiam savarankiškai
BVyresnio amžiaus pacientui, neseniai sutrikusios sąmonės, vartojančiam raminamąjį, netvirtos eisenos
CJaunam suaugusiajam su sulūžusiu pirštu, kuris eina tvirtai ir saugiai be pagalbos
DBudriam pacientui, laikomam lovos režimo ir vykdančiam nurodymus
17.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiVidutinis
When is a peak level for an IV aminoglycoside such as gentamicin usually drawn?
AAbout 30 minutes after the infusion ends
BJust before the next dose is started
CExactly 24 hours after the first dose
DAt any time convenient for the patient
18.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiSunkus
A patient with advanced chronic kidney disease has a mildly raised troponin that has stayed the same on several tests over months. There is no chest pain and the ECG is unchanged. What is the best interpretation?
AA laboratory error, because troponin is never raised in kidney disease
BA sign of skeletal muscle injury, because troponin comes from all muscles
CA chronic stable rise; infarction needs a rising or falling pattern
DProof of an acute myocardial infarction that needs emergency treatment now
3Tirpalai
1.Slaugos pagrindai
Atsakymas: B · Mitybos nepakankamumo riziką
Kodėl tai yra atsakymas
MUST sujungia kūno masės indeksą, neplanuotą svorio netekimą ir ūminės ligos poveikį į balą, kuris rodo mitybos nepakankamumo riziką ir padeda planuoti mitybos priežiūrą.
Atsakymas
B · Mitybos nepakankamumo riziką
2.Slaugos pagrindai
Atsakymas: B · "I'll soak my feet in hot water every evening."
Kodėl tai yra atsakymas
People with diabetic neuropathy may not feel heat, and soaking softens the skin, so long hot soaks are avoided. Daily inspection, good footwear and careful drying are correct.
Atsakymas
B · "I'll soak my feet in hot water every evening."
3.Klinikinė slauga
Atsakymas: D · Per 4,5 valandos nuo simptomų pradžios
Kodėl tai yra atsakymas
Trombolizė alteplaze paprastai atliekama per 4,5 valandos nuo pradžios, kai vaizdinis tyrimas atmeta kraujavimą. Todėl būtina žinoti, kada pacientas paskutinį kartą buvo matytas sveikas.
Atsakymas
D · Per 4,5 valandos nuo simptomų pradžios
4.Klinikinė slauga
Atsakymas: D · Its active metabolites build up because the kidneys excrete them
Kodėl tai yra atsakymas
Morphine metabolites, including morphine-6-glucuronide, are cleared by the kidneys and accumulate in renal impairment, causing sedation and respiratory depression. Alternative opioids or lower doses are often chosen.
Atsakymas
D · Its active metabolites build up because the kidneys excrete them
5.Arterinio kraujo dujų interpretavimas
Atsakymas: iš dalies kompensuota
Kraujo dujų skaitymas (ROME): pirmiausia pH: žemiau 7,35 yra acidemija, aukščiau 7,45 – alkalemija. Tada raskite reikšmę, kuri tai paaiškina. PaCO₂ (norma 35–45 mmHg, 4,7–6,0 kPa) yra kvėpavimo dalis ir kvėpavimo sutrikimo atveju kinta Priešinga pH kryptimi; HCO₃⁻ (norma 22–26 mmol/L) yra metabolinė dalis ir kinta ta pačia kryptimi kaip pH (Respiratory Opposite, Metabolic Equal). Kita reikšmė rodo kompensaciją: normali reiškia nekompensuotą; nenormali kryptimi, grąžinančia pH atgal, kai pH vis dar nenormalus, reiškia iš dalies kompensuotą; normalus pH su abiem nenormaliomis reikšmėmis reiškia visiškai kompensuotą. Laboratorijų ribos šiek tiek skiriasi; tai mokomosios reikšmės.
ROME, reikšmė po reikšmės
pH 7,50: alkalemija (aukščiau 7,45)
PaCO₂ 21 mmHg: žemas (35–45)
HCO₃⁻ 16 mmol/L: žemas (22–26)
Kompensacija
iš dalies kompensuota
Atsakymas
iš dalies kompensuota
6.Arterinio kraujo dujų interpretavimas
Atsakymas: papildoma kvėpavimo acidozė
Tikėtina kompensacija: esant metabolinei acidozei, Winterio formulė numato PaCO₂ = 1,5·HCO₃⁻ + 8 ± 2 mmHg; išmatuota reikšmė virš šio intervalo rodo papildomą respiracinę acidozę, žemiau jo – papildomą respiracinę alkalozę. Anijonų tarpas AG = Na⁺ − (Cl⁻ + HCO₃⁻), normaliai apie 8–12 mmol/L, atskiria metabolinę acidozę su padidėjusiu tarpu nuo acidozės su normaliu tarpu; mažas albumino kiekis maskuoja padidėjusį tarpą (pridėkite 2,5 kiekvienam g/dL, kiek albumino yra mažiau nei 4,0). Delta santykis (AG − 12)/(24 − HCO₃⁻) tarp maždaug 0,8 ir 2 atitinka gryną acidozę su padidėjusiu tarpu (kai kuriuose vadovėliuose vietoj 0,8 naudojama 1), mažesnis – papildomą acidozę su normaliu tarpu, o didesnis nei 2 – papildomą metabolinę alkalozę.
Tikėtinas PaCO₂
1,5·14 + 8 = 29 → 27–31 mmHg
Palyginkite
išmatuotas: 40 mmHg → papildoma kvėpavimo acidozė
Atsakymas
papildoma kvėpavimo acidozė
7.Klinikinio vertinimo skalės
Atsakymas: MFS = 50
Morse griuvimų skalė: šeši punktai. Griuvimų anamnezė: ne 0, taip 25. Antrinė diagnozė: ne 0, taip 15. Judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas ar slaugytojos pagalba 0; ramentai, lazda ar vaikštynė 15; laikosi už baldų 30. IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: ne 0, taip 20. Eisena: normali, lovos režimas ar neįgaliojo vežimėlis 0; silpna 10; sutrikusi 20. Psichikos būklė: žino savo ribas 0; pervertina arba pamiršta ribas 15. Suma svyruoja nuo 0 iki 125. Rizikos ribos ligoninėse skiriasi; dažnai naudojama: 0–24 maža, 25–44 vidutinė ir 45 ar daugiau didelė.
Įvertinkite kiekvieną punktą
griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: taip → 25
antrinė diagnozė: taip → 15
judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas arba padeda slaugytoja → 0
IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: ne → 0
eisena: silpna → 10
psichikos būklė: žino savo ribas → 0
Sudėtis
Morse suma = 25 + 15 + 0 + 0 + 10 + 0 = 50
Atsakymas
MFS = 50
8.Klinikinio vertinimo skalės
Atsakymas: nepakankamas svoris
Kūno masės indeksas: KMI = svoris (kg)/ūgis (m)², pirmiausia ūgį paverčiant metrais. Su svarais ir coliais KMI = 703 × svoris (lb)/ūgis (in)². PSO suaugusiųjų kategorijos: žemiau 18,5 nepakankamas svoris, 18,5–24,9 sveikas svoris, 25,0–29,9 antsvoris, 30,0–34,9 I laipsnio nutukimas, 35,0–39,9 II laipsnio nutukimas ir 40 ar daugiau III laipsnio nutukimas.
BMI
BMI = 51/1,74² = 16,85
Kategorija
nepakankamas svoris
Atsakymas
nepakankamas svoris
9.Enterinės ir parenterinės mitybos skaičiavimai
Atsakymas: IBW = 58,7 kg
Poreikiai ir laisvas vanduo: energijos poreikis dažnai vertinamas kaip kcal/kg/d. × svoris, o baltymų poreikis kaip g/kg/d. × svoris. Mišinys tik iš dalies yra vanduo, todėl jo laisvas vanduo = tūris × vandens dalis; vandens praplovimai užpildo likusį paros skysčių tikslą. Idealus kūno svoris (Devine): IBW = 50 kg + 2,3 kg už kiekvieną colį virš 5 pėdų (60 in) vyrams ir 45,5 kg + 2,3 kg už kiekvieną colį virš 60 in moterims; 1 in = 2,54 cm. Formulė skirta suaugusiesiems, kurių ūgis bent 152,4 cm (5 ft). Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.
Ūgis coliais
167 cm/2,54 = 65,75 in
Idealusis kūno svoris (Devine)
IBW = 45,5 + 2,3·(65,75 − 60) = 58,72 ≈ 58,7 kg
Atsakymas
IBW = 58,7 kg
10.Enterinės ir parenterinės mitybos skaičiavimai
Atsakymas: E = 2818 kcal/parą
Parenterinė mityba: gliukozė suteikia 3,4 kcal/g, aminorūgštys – 4 kcal/g, o riebalų emulsija – nurodytą kcal/mL kiekį (2 kcal/mL 20 %, 1,1 kcal/mL 10 % emulsijos). Gramai = % × mL/100. Nebaltyminės kcal (NPC) = gliukozės + riebalų kcal; azotas = baltymai/6,25. Gliukozės infuzijos greitis (GIR) mg/kg/min = gliukozės mg/(kg × minutės). Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.
Dekstrozės ir aminorūgščių gramai
dekstrozė: 25·1800/100 = 450 g
aminorūgštys: 4·1800/100 = 72 g
Kilokalorijos pagal komponentą
dekstrozė: 450·3,4 = 1530 kcal
aminorūgštys: 72·4 = 288 kcal
lipidai: 500·2 = 1000 kcal
Visa energija
E = 1530 + 288 + 1000 = 2818 kcal/parą
Atsakymas
E = 2818 kcal/parą
11.EKG ritmo juostos analizė
Atsakymas: QTc = 0,44 s
QT ir QTc: QT intervalas eina nuo QRS komplekso pradžios iki T dantelio pabaigos. Didėjant pulsui jis trumpėja, todėl pataisomas pagal dažnį naudojant R–R intervalą sekundėmis: Bazett QTc = QT/√RR ir Fridericia QTc = QT/∛RR. Bazett formulė – labiausiai paplitusi vadovėliuose; ji per daug pataiso esant dideliam pulsui, kai pirmenybė teikiama Fridericia. Ribos įvairiuose šaltiniuose skiriasi: QTc didesnis nei maždaug 0,45 s vyrams arba 0,46 s moterims paprastai vadinamas pailgėjusiu, o didesnis nei 0,50 s – žymiai pailgėjusiu.
Matuokite
QT = 11 × 0,04 = 0,44 s
RR = 25 × 0,04 = 1,00 s
Bazett formulė
QTc = 0,44/√1,00 = 0,44/1 = 0,44 s
Atsakymas
QTc = 0,44 s
Įprastose ribose (apie 0,45 s vyrams, 0,46 s moterims). (440 ms)
12.EKG ritmo juostos analizė
Atsakymas: 2:1 AV blokada (tipas nenustatytas)
2:1 AV blokada: kai kiekvienam QRS tenka du P dantelius, dviejų paeiliui praleistų P dantelių nėra, todėl nematyti, ar PR pailgėtų (I tipas), ar liktų pastovus (II tipas) prieš nepraleistą P dantelį. Pagal vieną juostą tai vadinama 2:1 AV blokada; tipą nulemia ilgesnė juosta arba laidumo santykio pokytis. Siauras QRS daro labiau tikėtiną I tipą, o platus QRS – II tipą, bet nei vienas to neįrodo.
Penki žingsniai
1. Dažnis: R–R = 38 mažų langelių, 1500 ÷ 38 ≈ 39 per minutę.
2. Ritmas: reguliarus, kiekvienas R–R yra 1,52 s.
3. P dantelis: teigiamas ir reguliarus (P–P 0,76 s, 79 per minutę), du kiekvienam QRS.
4. PR intervalas: pastovus, 0,16 s perduotuose susitraukimuose.
5. QRS: 0,06 s, siauras (mažiau nei 0,12 s).
Kodėl tipas lieka neaiškus
Kas antras P dantelis nepraleidžiamas, todėl du praleisti dūžiai neina paeiliui ir PR pailgėjimo pamatyti neįmanoma.
2:1 AV blokada (tipas nenustatytas)
Atsakymas
2:1 AV blokada (tipas nenustatytas)
Siauras QRS daro labiau tikėtiną I tipą, o platus QRS – II tipą, bet nulemti gali tik ilgesnė juosta arba laidumo santykio pokytis.
13.Prioritetų nustatymas ir delegavimas
Atsakymas: C · Assess the lungs, oxygen saturation and swelling, then inform the provider
Kodėl tai yra atsakymas
A rapid weight gain with orthopnea suggests fluid overload and worsening heart failure. The nurse assesses breathing and fluid status and informs the provider, who may adjust the diuretic.
Atsakymas
C · Assess the lungs, oxygen saturation and swelling, then inform the provider
14.Prioritetų nustatymas ir delegavimas
Atsakymas: B · Offer high-calorie finger foods and drinks the patient can take while moving
Kodėl tai yra atsakymas
Patients in mania may be too active to sit and eat. Portable high-calorie foods and fluids help meet physiological needs, which are a priority.
Atsakymas
B · Offer high-calorie finger foods and drinks the patient can take while moving
15.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga
Atsakymas: B · Increasing sedation
Kodėl tai yra atsakymas
Sedation increases before respiratory depression occurs, so sedation levels are checked regularly along with breathing. A patient who is getting harder to wake needs the opioid held and the prescriber informed.
Atsakymas
B · Increasing sedation
16.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga
Atsakymas: B · Vyresnio amžiaus pacientui, neseniai sutrikusios sąmonės, vartojančiam raminamąjį, netvirtos eisenos
Kodėl tai yra atsakymas
Naujai atsiradęs sumišimas, raminamasis ir netvirta eisena yra pagrindiniai kritimo rizikos veiksniai. Pacientui reikia tokių priemonių kaip žema lova, suplanuotas vedimas į tualetą, glaudus stebėjimas ir vaistų peržiūra.
Atsakymas
B · Vyresnio amžiaus pacientui, neseniai sutrikusios sąmonės, vartojančiam raminamąjį, netvirtos eisenos
17.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai
Atsakymas: A · About 30 minutes after the infusion ends
Kodėl tai yra atsakymas
Peak aminoglycoside levels are usually drawn about 30 minutes after a 30-minute infusion ends, to confirm the level is high enough to kill bacteria. Troughs, drawn just before the next dose, check for accumulation. Local protocols may differ, especially with once-daily dosing.
Atsakymas
A · About 30 minutes after the infusion ends
18.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai
Atsakymas: C · A chronic stable rise; infarction needs a rising or falling pattern
Kodėl tai yra atsakymas
Troponin is often chronically raised in CKD and other conditions. Acute infarction is diagnosed by a rise and/or fall in troponin together with symptoms or ECG changes, so serial results are compared with the patient's baseline.
Atsakymas
C · A chronic stable rise; infarction needs a rising or falling pattern