Apgar skalės skaičiuoklė

Įveskite savo reikšmes. Atsakymas ir visas sprendimas atsinaujina jums rašant.

Rezultatas

Apgar skalė9 / 10
Interpretacijanuramina (7–10)

Balas skiriamas 1 ir 5 minutę po gimimo, o kol jis mažesnis nei 7, – kas 5 minutes iki 20 minučių. Gaivinimas niekada nevėlinamas laukiant 1 minutės balo. Tik pasirengimui egzaminui. Balas yra mokymosi priemonė, o ne klinikinis sprendimas: tikri vertinimai remiasi vietiniu protokolu ir klinikiniu vertinimu.

Įvertinkite naujagimį pagal Apgar skalę: išvaizda (spalva), pulsas, reakcija į dirginimą (refleksinis jautrumas), aktyvumas (raumenų tonusas) ir kvėpavimas, kiekvienas 0, 1 ar 2. Skaičiuoklė sudeda penkis požymius į sumą nuo 0 iki 10 ir pateikia įprastą interpretaciją: 7–10 nuramina, 4–6 vidutiniškai nenormalu ir 0–3 žema.

Sprendimas žingsnis po žingsnio

Įvertinkite kiekvieną požymį 0, 1 arba 2 balais

Išvaizda (odos spalva): kūnas rausvas, rankos ir kojos mėlynos (1)
Pulsas (širdies susitraukimų dažnis): 100 k./min. ar daugiau (2)
Reakcija į dirginimą (refleksinis jautrumas): verkia, kosti, čiaudi arba atitraukia kūną (2)
Aktyvumas (raumenų tonusas): aktyviai juda, gerai sulenktos galūnės (2)
Kvėpavimas (kvėpavimo pastangos): geras, stiprus verksmas (2)

Sudėkite penkis požymius

Apgar skalė = 1 + 2 + 2 + 2 + 2 = 9
Interpretacija: nuramina (7–10)

Pagrindinės formulės

APGAR
5 požymiai × 0–2 = 0–10; 7–10 nuramina, 4–6 vidutiniškai nenormalu, 0–3 žema

Kaip vertinti pagal Apgar skalę

  1. Išvaizda: rausva visur 2, kūnas rausvas su mėlynomis rankomis ir kojomis 1, mėlyna ar išblyškusi visur 0.
  2. Pulsas: 100 k./min. ar daugiau 2, mažiau nei 100 k./min. 1, nėra 0.
  3. Reakcija į dirginimą: verkia, kosti ar atsitraukia dirginamas 2, tik grimasa 1, reakcijos nėra 0.
  4. Aktyvumas: aktyvūs judesiai 2, šiek tiek lenkia 1, suglebęs 0. Kvėpavimas: stiprus verksmas 2, lėtas ar nereguliarus 1, nėra 0.
  5. Sudėkite penkis balus. Vertinkite 1 ir 5 minutę, o kol balas mažesnis nei 7 – kas 5 minutes iki 20 minučių.

Klausimai ir atsakymai

Kas sukūrė Apgar skalę?

Gydytoja Virginia Apgar, anesteziologė, paskelbė ją 1953 m. Interpretacijos grupės atitinka Amerikos pediatrijos akademijos ir Amerikos akušerių ir ginekologų kolegijos (Komiteto nuomonė 644, „The Apgar Score“, 2015) nurodymus.

Ką reiškia mažas balas 1 minutę?

Kad kūdikiui dabar reikia dėmesio, bet pats savaime jis nenumato ilgalaikės baigties. Daugiau pasako 5 minutės balas ir pokytis tarp jų.

Ar gaivinimas vėlinamas iki 1 minutės balo?

Ne. Gaivinimas pradedamas, kai tik jo reikia; Apgar skalė tik fiksuoja būklę nustatytu laiku.

Kodėl kūdikis 1 minutę retai įvertinamas 10?

Dauguma sveikų naujagimių 1 minutę vis dar turi mėlynas rankas ir kojas (akrocianozė), todėl išvaizda dažnai vertinama 1, o suma 9.

Pasipraktikuokite patys

Praktikuoti temą Klinikinio vertinimo skalės

Skaičiuoklė pateikia atsakymą. Per egzaminą jums reikia metodo: praktikuokite jį su naujais uždaviniais, užuominomis ir sprendimais.

</> Įterpti

Nemokamai dėstytojams ir mokykloms: įklijuokite šį kodą į kurso puslapį, LMS ar svetainę. Studentai gali naudotis skaičiuotuvu ir jo sprendimu žingsnis po žingsnio be paskyros.

Daugiau skaičiuoklių