Braden skalės skaičiuoklė (pragulų rizika)

Įveskite savo reikšmes. Atsakymas ir visas sprendimas atsinaujina jums rašant.

Rezultatas

Braden skalė17 / 23
Rizikos lygismaža rizika (15–18)

Tik pasirengimui egzaminui. Balas yra mokymosi priemonė, o ne klinikinis sprendimas: tikri vertinimai remiasi vietiniu protokolu ir klinikiniu vertinimu.

Įvertinkite Braden skalę pragulų rizikai numatyti. Pasirinkite įvertį kiekvienai iš šešių poskalių: jutiminis suvokimas, drėgmė, aktyvumas, judrumas, mityba (kiekviena 1–4) ir trintis bei šlytis (1–3). Skaičiuoklė sudeda juos į sumą nuo 6 iki 23 ir pateikia rizikos lygį. Pagal Braden skalę mažesnis balas reiškia didesnę riziką.

Sprendimas žingsnis po žingsnio

Įvertinkite kiekvieną poskalę

Jutiminis suvokimas: 3 šiek tiek ribotas
Drėgmė: 3 kartais drėgna
Aktyvumas: 3 kartais vaikšto
Judrumas: 3 šiek tiek ribotas
Mityba: 3 pakankama
Trintis ir šlytis: 2 galima problema

Sudėkite šešias poskales

Braden skalė = 3 + 3 + 3 + 3 + 3 + 2 = 17
Mažesnis balas reiškia didesnę riziką: 6 yra mažiausias galimas balas, 23 – didžiausias.
Rizikos lygis: maža rizika (15–18)

Pagrindinės formulės

Braden skalė
5 × (1–4) + 1 × (1–3) = 6–23; ≤ 18 rizika

Kaip vertinti Braden skalę

  1. Jutiminį suvokimą, drėgmę, aktyvumą, judrumą ir mitybą vertinkite nuo 1 (blogiausia) iki 4 (geriausia).
  2. Trintį ir šlytį vertinkite nuo 1 (problema) iki 3 (akivaizdžios problemos nėra).
  3. Sudėkite šešis įverčius: suma yra nuo 6 iki 23.
  4. Perskaitykite rizikos lygį: 19–23 rizikos nėra, 15–18 maža, 13–14 vidutinė, 10–12 didelė ir 9 ar mažiau labai didelė rizika.

Klausimai ir atsakymai

Kas sukūrė Braden skalę?

Barbara Braden ir Nancy Bergstrom, paskelbta 1987 m. (Bergstrom, Braden, Laguzza ir Holman, Nursing Research). Čia naudojami rizikos lygiai yra dažniausiai skelbiamos grupės – nuo 9 ar mažiau (labai didelė rizika) iki 19–23 (rizikos nėra).

Ar didelis Braden balas reiškia didelę riziką?

Ne, priešingai. Kiekviena poskalė už geresnę funkciją duoda daugiau balų, todėl maža suma reiškia didelę pragulų riziką.

Kokia yra rizikos riba?

Suaugusiesiems 18 ar mažiau paprastai laikoma rizika. Kai kuriose aplinkose naudojamos kitos ribos, todėl laikykitės vietos protokolo ir klausimo.

Kaip dažnai vertinama Braden skalė?

Priėmimo metu, o vėliau pagal aplinkos nustatytus intervalus, pavyzdžiui, kas pamainą ar kasdien ūmios priežiūros skyriuje, ir kiekvieną kartą pasikeitus būklei.

Pasipraktikuokite patys

Praktikuoti temą Klinikinio vertinimo skalės

Skaičiuoklė pateikia atsakymą. Per egzaminą jums reikia metodo: praktikuokite jį su naujais uždaviniais, užuominomis ir sprendimais.

</> Įterpti

Nemokamai dėstytojams ir mokykloms: įklijuokite šį kodą į kurso puslapį, LMS ar svetainę. Studentai gali naudotis skaičiuotuvu ir jo sprendimu žingsnis po žingsnio be paskyros.

Daugiau skaičiuoklių