Glazgo komos skalės skaičiuoklė (GCS ir GCS-P)

Įveskite savo reikšmes. Atsakymas ir visas sprendimas atsinaujina jums rašant.

Rezultatas

Glazgo komos skalė12 / 15
DedamosiosE3 V4 M5
Sunkumas (galvos traumos grupės)vidutinė (9–12)

Tik pasirengimui egzaminui. Balas yra mokymosi priemonė, o ne klinikinis sprendimas: tikri vertinimai remiasi vietiniu protokolu ir klinikiniu vertinimu.

Įvertinkite Glazgo komos skalę pasirinkdami geriausią akių atmerkimą (E), žodinį atsaką (V) ir motorinį atsaką (M) pagal paskelbtus aprašymus. Skaičiuoklė sudeda komponentus į sumą nuo 3 iki 15, parodo juos kaip E, V ir M, pateikia galvos traumos sunkumo grupę ir, jei pridedate vyzdžių reaktyvumą, GCS-P. Komponentas, kurio negalima ištirti, įrašomas kaip NT, o ne spėjamas.

Sprendimas žingsnis po žingsnio

Įvertinkite kiekvieną komponentą

Akių atmerkimas (E): E3 į garsą: atmerktos po žodinės ar šaukiamos komandos
Žodinis atsakas (V): V4 sumišęs: neorientuotas, bet bendrauja nuosekliai
Geriausias motorinis atsakas (M): M5 lokalizuoja: pakelia ranką virš raktikaulio link dirgiklio galvoje ar kaklą

Sudėkite tris komponentus

GCS = E + V + M = 3 + 4 + 5 = 12
Sunkumas (galvos traumos grupės): vidutinė (9–12)

Pagrindinės formulės

Glazgo komos skalė
GCS = E (1–4) + V (1–5) + M (1–6) = 3–15

Kaip vertinti Glazgo komos skalę

  1. Akių atmerkimas (1–4): spontaniškai 4, į garsą 3, į spaudimą 2, nėra 1.
  2. Žodinis atsakas (1–5): orientuotas 5, sumišęs 4, žodžiai 3, garsai 2, nėra 1.
  3. Geriausias motorinis atsakas (1–6): vykdo komandas 6, lokalizuoja 5, normalus lenkimas 4, nenormalus lenkimas 3, tiesimas 2, nėra 1. Vertinkite geresnį bet kurios rankos atsaką.
  4. Sudėkite tris: GCS = E + V + M, nuo 3 iki 15, ir nurodykite komponentus, pavyzdžiui, E3 V4 M5 = 12.
  5. Galvos traumos sunkumo grupės: 13–15 lengva, 9–12 vidutinė, 3–8 sunki.

Klausimai ir atsakymai

Iš kur ši skalė?

Iš Teasdale ir Jennett (Lancet, 1974). Čia pateikti aprašymai atitinka struktūruotą vertinimą, kurį 2014 m. paskelbė Teasdale ir kolegos (glasgowcomascale.org); GCS-P 2018 m. pridėjo Brennan, Murray ir Teasdale.

Kas, jei pacientas intubuotas?

Žodinio atsako ištirti negalima. Įrašykite jį kaip NT (intubuotam pacientui dažnai rašoma VT) ir nurodykite kitus komponentus vietoj sumos, kuri nuvertintų sąmonės lygį.

Kas yra GCS-P?

GCS minus vyzdžių reaktyvumo balas: 0, kai abu vyzdžiai reaguoja į šviesą, 1, kai vienas nereaguoja, ir 2, kai nereaguoja nė vienas. Jis svyruoja nuo 1 iki 15.

Kodėl egzaminuose svarbus 8 ar mažesnis GCS?

8 ar mažesnis GCS priskiriamas sunkiai galvos traumai (komai), o egzamino klausimai dažnai sieja jį su kvėpavimo takų grėsme. Tai laikykite tik mokymosi užuomina: tikri sprendimai grindžiami visu klinikiniu vertinimu.

Ar mažiausias balas yra 0?

Ne. Kiekvienas komponentas prasideda nuo 1, todėl mažiausia suma yra 3, o didžiausia – 15.

Pasipraktikuokite patys

Praktikuoti temą Klinikinio vertinimo skalės

Skaičiuoklė pateikia atsakymą. Per egzaminą jums reikia metodo: praktikuokite jį su naujais uždaviniais, užuominomis ir sprendimais.

</> Įterpti

Nemokamai dėstytojams ir mokykloms: įklijuokite šį kodą į kurso puslapį, LMS ar svetainę. Studentai gali naudotis skaičiuotuvu ir jo sprendimu žingsnis po žingsnio be paskyros.

Daugiau skaičiuoklių