Morse griuvimų skalės skaičiuoklė (griuvimo rizika)

Įveskite savo reikšmes. Atsakymas ir visas sprendimas atsinaujina jums rašant.

Rezultatas

Morse griuvimų skalė50 / 125
Rizikos lygisdidelė rizika (45 ar daugiau)

Tik pasirengimui egzaminui. Balas yra mokymosi priemonė, o ne klinikinis sprendimas: tikri vertinimai remiasi vietiniu protokolu ir klinikiniu vertinimu.

Įvertinkite Morse griuvimų skalę: griuvimų anamnezė, antrinė diagnozė, judėjimo priemonė, IV terapija, eisena ir psichikos būklė. Skaičiuoklė sudeda balus į sumą nuo 0 iki 125 ir pateikia griuvimo rizikos lygį. Kadangi ribos skiriasi priklausomai nuo aplinkos, galite rinktis tarp plačiai naudojamų 25 ir 45 arba pačios Morse rizikos lygių 25 ir 51.

Sprendimas žingsnis po žingsnio

Įvertinkite kiekvieną punktą

Griuvimų anamnezė (dabar arba per 3 mėnesius): ne (0)
Antrinė diagnozė (daugiau nei viena medicininė diagnozė): taip (15)
Judėjimo priemonė: ramentai, lazda ar vaikštynė (15)
IV terapija arba fiziologinio tirpalo (heparino) kateterio fiksatorius: taip (20)
Eisena ir perkėlimas: normali, lovos režimas arba nejudrus (0)
Psichikos būklė: orientuota į savo galimybes (0)

Sudėkite šešis punktus

Morse griuvimų skalė = 0 + 15 + 15 + 20 + 0 + 0 = 50

Rizikos lygis

Dažnos ribos: 0–24 maža, 25–44 vidutinė, 45 ar daugiau didelė rizika.
50 → didelė rizika (45 ar daugiau)
Morse rekomenduoja, kad kiekvienas skyrius nustatytų savo ribą; naudokite tą, kurią nurodo jūsų kursas ar protokolas.

Pagrindinės formulės

Morse griuvimų skalė
griuvimai 25, diagnozė 15, priemonė 15/30, IV 20, eisena 10/20, psichikos būklė 15

Kaip vertinti Morse griuvimų skalę

  1. Griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: ne 0, taip 25. Antrinė diagnozė (daugiau nei viena medicininė diagnozė): ne 0, taip 15.
  2. Judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas, neįgaliojo vežimėlis ar slaugytojos pagalba 0; ramentai, lazda ar vaikštynė 15; laikosi už baldų 30.
  3. IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: ne 0, taip 20.
  4. Eisena: normali, lovos režimas ar nejudrus 0; silpna 10; sutrikusi 20. Psichikos būklė: orientuota į savo galimybes 0; pervertina arba pamiršta apribojimus 15.
  5. Sudėkite šešis punktus ir palyginkite su jūsų aplinkoje naudojamomis ribomis.

Klausimai ir atsakymai

Kas sukūrė Morse griuvimų skalę?

Janice Morse kartu su Morse ir Tylko paskelbė ją 1989 m. (Canadian Journal on Aging). Savo gairėse Morse nurodo 0–24 rizikos nėra, 25–50 maža rizika ir 51 ar daugiau didelė rizika; daugelis ligoninių ir egzaminų klausimų naudoja 0–24 maža, 25–44 vidutinė ir 45 ar daugiau didelė rizika.

Kurią ribą turėčiau naudoti?

Tą, kurią nurodo jūsų kursas, egzaminas ar protokolas. Morse rekomenduoja, kad kiekvienas skyrius nustatytų savo ribą savo pacientams, todėl naudojamos abi versijos.

Kaip vertinamas pacientas neįgaliojo vežimėlyje?

Neįgaliojo vežimėlis laikomas judėjimo priemonės nebuvimu (0). Eisena vertinama pagal tai, kaip pacientas persikelia, pavyzdžiui, iš vežimėlio į lovą.

Kas laikoma antrine diagnoze?

Daugiau nei viena aktyvi medicininė diagnozė paciento įraše vertinama 15.

Pasipraktikuokite patys

Praktikuoti temą Klinikinio vertinimo skalės

Skaičiuoklė pateikia atsakymą. Per egzaminą jums reikia metodo: praktikuokite jį su naujais uždaviniais, užuominomis ir sprendimais.

</> Įterpti

Nemokamai dėstytojams ir mokykloms: įklijuokite šį kodą į kurso puslapį, LMS ar svetainę. Studentai gali naudotis skaičiuotuvu ir jo sprendimu žingsnis po žingsnio be paskyros.

Daugiau skaičiuoklių