NEWS2 balo skaičiuoklė (Nacionalinė ankstyvojo perspėjimo skalė 2)

Įveskite savo reikšmes. Atsakymas ir visas sprendimas atsinaujina jums rašant.

Rezultatas

NEWS22
Klinikinė rizikamaža (bendras balas 0–4)
RodiklisReikšmėBalai
Kvėpavimo dažnis18/min0
SpO₂ (1 skalė)95%1
Oras ar deguonis?oras0
Sistolinis kraujospūdis125 mmHg0
Pulsas92/min1
Sąmonė (ACVPU)A: budrus0
Temperatūra37,8 °C0

Temperatūra suapvalinama iki 0,1 °C. Tik pasirengimui egzaminui. Balas yra mokymosi priemonė, o ne klinikinis sprendimas: tikri vertinimai remiasi vietiniu protokolu ir klinikiniu vertinimu.

Apskaičiuokite Nacionalinę ankstyvojo perspėjimo skalę 2 (NEWS2) iš septynių matavimų: kvėpavimo dažnio, deguonies saturacijos, oro ar deguonies, sistolinio kraujospūdžio, pulso, sąmonės (ACVPU) ir temperatūros. Daugumai pacientų pasirinkite SpO₂ 1 skalę arba 2 skalę pacientams, kuriems paskirtas 88–92 % tikslas. Skaičiuoklė parodo kiekvieno rodiklio balus, sumą ir klinikinės rizikos grupę su reakcija, kurią su ja sieja Karališkosios gydytojų kolegijos lentelė.

Sprendimas žingsnis po žingsnio

Įvertinkite kiekvieną rodiklį

Kvėpavimo dažnis: 18/min → 0
SpO₂ (1 skalė): 95% → 1
Oras ar deguonis?: oras → 0
Sistolinis kraujospūdis: 125 mmHg → 0
Pulsas: 92/min → 1
Sąmonė (ACVPU): A: budrus → 0
Temperatūra: 37,8 °C → 0

Sudėkite balus

NEWS2 = 0 + 1 + 0 + 0 + 1 + 0 + 0 = 2

Klinikinė rizika (RCP ribos)

Klinikinė rizika: maža (bendras balas 0–4)
RCP reakcija esant mažam balui: vertinimas kompetentingos registruotos slaugytojos, kuri nusprendžia dėl stebėjimo dažnio ir bet kokio perspėjimo kitų specialistų.

Pagrindinės formulės

NEWS2 rizika
0–4 maža; pavienis 3 maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; ≥ 7 didelė

Kaip apskaičiuoti NEWS2 balą

  1. Kvėpavimo dažnis: 12–20 vertinama 0, 9–11 vertinama 1, 21–24 vertinama 2, o 8 ar mažiau arba 25 ar daugiau vertinama 3.
  2. SpO₂ 1 skalė: 96 % ar daugiau 0, 94–95 % 1, 92–93 % 2, 91 % ar mažiau 3. Pagal 2 skalę 88–92 % (arba 93 % ar daugiau kvėpuojant oru) vertinama 0, o didesnė saturacija skiriant deguonį gauna balų. Papildomas deguonis prideda 2.
  3. Sistolinis kraujospūdis: 111–219 vertinama 0, 101–110 1, 91–100 2, o 90 ar mažiau arba 220 ar daugiau 3. Pulsas: 51–90 vertinama 0, 41–50 ir 91–110 1, 111–130 2, o 40 ar mažiau arba 131 ar daugiau 3.
  4. Sąmonė: budrus vertinama 0; naujai atsiradęs sumišimas, reakcija tik į kalbinimą ar skausmą arba nereagavimas vertinamas 3. Temperatūra: 36,1–38,0 °C 0, 35,1–36,0 ir 38,1–39,0 1, 39,1 ar daugiau 2, 35,0 ar mažiau 3.
  5. Sudėkite septynis balus: 0–4 maža rizika, 3 bet kuriame viename rodiklyje – maža–vidutinė, 5–6 vidutinė ir 7 ar daugiau didelė rizika.

Klausimai ir atsakymai

Koks NEWS2 šaltinis?

Karališkoji gydytojų kolegija, Londonas: National Early Warning Score (NEWS) 2, „Standardising the assessment of acute-illness severity in the NHS“, atnaujinta darbo grupės ataskaita, 2017 m. gruodis. Šioje skaičiuoklėje naudojamos grupės paimtos iš jos lentelės.

Kada naudojama SpO₂ 2 skalė?

Tik pacientams su hiperkapniniu kvėpavimo nepakankamumu, kuriems gydytojas paskyrė 88–92 % deguonies tikslą. Visiems kitiems naudojama 1 skalė.

Kodėl svarbus vienas 3?

Kraštutinė vienos reikšmės vertė gali būti pavojinga net kai suma maža, todėl RCP lentelė bet kurį vieną 3 laiko skubios apžiūros skyriuje paleidikliu.

Ką reiškia C santrumpoje ACVPU?

Naujai atsiradęs sumišimas. NEWS2 jį pridėjo prie senesnės AVPU skalės; naujai atsiradęs sumišimas, reakcija tik į kalbinimą ar skausmą arba nereagavimas kiekvienas vertinamas 3.

Ar NEWS2 naudojama vaikams ar nėštumo metu?

Ne. NEWS2 skirta 16 metų ir vyresniems suaugusiesiems; ji nepatvirtinta vaikams ar nėštumo metu, kai naudojamos kitos ankstyvojo perspėjimo skalės.

Pasipraktikuokite patys

Praktikuoti temą Klinikinio vertinimo skalės

Skaičiuoklė pateikia atsakymą. Per egzaminą jums reikia metodo: praktikuokite jį su naujais uždaviniais, užuominomis ir sprendimais.

</> Įterpti

Nemokamai dėstytojams ir mokykloms: įklijuokite šį kodą į kurso puslapį, LMS ar svetainę. Studentai gali naudotis skaičiuotuvu ir jo sprendimu žingsnis po žingsnio be paskyros.

Daugiau skaičiuoklių