NCLEX-PN tipo bandomieji klausimai (LPN/LVN): pasiruošimo paketas

Formulių lapai, pagrindiniai kiekvienos temos metodų žingsniai ir 34 uždavinių, o pilni sprendimai pateikti gale.

Nauji uždaviniaiAtgal į kursą

Spausdinimo lange pasirinkite „Išsaugoti kaip PDF“, kad nuosavą kopiją išsaugotumėte savo įrenginyje.

1Formulės ir metodai

Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Metodas

  1. Pradėkite nuo standartinių atsargumo priemonių kiekvienam pacientui: rankų higiena, asmeninės apsaugos priemonės numatomai ekspozicijai, saugūs aštrūs daiktai.
  2. Pridėkite atsargumo priemones pagal plitimo kelią: kontaktinė (chalatas, pirštinės), lašelinė (chirurginė kaukė), oro (N95, neigiamo slėgio kambarys).
  3. Steriliems daiktams išlaikykite sterilumą: jei abejojate, jis nesterilus; pakeiskite, niekada nenuvalykite.
  4. Užkirskite kelią žalai aplinkoje: griuvimų prevencija, suvaržymai tik kaip paskutinė priemonė, RACE ir PASS gaisro atveju.
  5. Patikrinkite vaistų skyrimo teises, du identifikatorius ir papildomas apsaugos priemones didelės rizikos vaistams; praneškite apie klaidas ir vos nepasitaikiusius atvejus.

Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Metodas

  1. Paklauskite, kas pacientui pakenks greičiausiai, jei nieko nedarysite.
  2. Taikykite ABC (C-A-B per širdies sustojimą), tada Maslow: fiziologiniai poreikiai pirma saugumo, saugumas pirma psichologinių poreikių.
  3. Palyginkite galimybes: ūmus prieš lėtinį, nestabilus prieš stabilų, netikėtas prieš tikėtiną, sisteminis prieš vietinį, ir kiekvieną požymį palyginkite su paciento pradiniu lygiu.
  4. Vertinkite prieš veikdami, nebent tai neatidėliotinas atvejis; tada rinkitės žingsnį, nuo kurio priklauso kiti.
  5. Delegavimui patikrinkite penkias teises: užduotis, aplinkybės, asmuo, nurodymai ir priežiūra. Vertinimas, mokymas ir įvertinimas lieka registruotai slaugytojai (RN).

Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Metodas

  1. Palyginkite vertę su paties laboratorijos nustatytu referenciniu intervalu, tada su paciento pradiniu lygiu ir kitimu.
  2. Patikrinkite mėginį: hemolizė, vėlavimas ar kraujas, paimtas šalia IV, gali duoti klaidingus rezultatus.
  3. Susiekite vertę su tipiniais požymiais ir ją sukeliančiais vaistais bei būklėmis.
  4. Ieškokite sąveikų: mažas kalio ar magnio kiekis didina digoksino toksiškumą; dehidratacija didina ličio koncentraciją.
  5. Veikite pacientui: įvertinkite, sulaikykite vaistą, jei koncentracija nesaugi, kritines vertes perskaitykite atgal ir informuokite gydytoją.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Metodas

  1. Įvardykite problemą: siurblio nepakankamumas, užsikimšusi arterija, ritmas, krešulys, kvėpavimo takų susiaurėjimas, infekcija ar prietaiso problema.
  2. Pirmiausia patikrinkite pavojaus požymius: hipoksiją, hipotenziją, krūtinės skausmą, naują sumišimą, šaltą kojos be pulso.
  3. Deguonį priderinkite pacientui: 94–98 % daugumai, 88–92 % tiems, kuriems kyla CO₂ susilaikymo rizika.
  4. Kiekvieną vaistą susiekite su jo tyrimu ir rizika: varfarinas ir INR, heparinas ir aPTT bei trombocitai, diuretikai ir kalis.
  5. Pasirinkite saugų pirmąjį veiksmą, tada eskaluokite ir vertinkite iš naujo.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Metodas

  1. Pasitikrinkite gliukozę kiekvienam pacientui su nauju sumišimu, silpnumu ar traukuliais.
  2. Sąmonės lygį naudokite kaip ankstyviausią smegenų sutrikimo įspėjimą; vyzdžiai ir Cushing triada pasirodo vėlai.
  3. Diabeto nelaimėse atskirkite DKA (ketonai, acidozė) nuo HHS (labai didelis osmoliališkumas, dehidratacija); pirmiausia skirkite skysčių.
  4. Natrio ir vandens atveju nuspręskite, ar ADH yra per daug (SIADH), ar trūksta (DI), ir lėtinius pokyčius koreguokite lėtai.
  5. Inkstų problemų atveju priežastį priskirkite prerenalinei, vidinei ar postrenalinei ir stebėkite kalį bei skysčius.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Metodas

  1. Paklauskite, kas galėtų būti paslėpta: vidinis kraujavimas, infekcija be karščiavimo, hipoventiliacija esant normaliam SpO₂.
  2. Komplikacijas siaurinkite pagal laiką po operacijos: kraujavimas per valandas, krūtinės ląstos problemos per dienas, žaizdos ir nutekėjimo problemos vėliau.
  3. Skausmo atveju vertinkite, gydykite daugiamode analgezija, vertinkite iš naujo ir kiekvieno opioido metu stebėkite sedaciją.
  4. Onkologiniams pacientams bet kokią ligą nadyro metu laikykite neutropeniniu sepsiu ir žinokite onkologines skubias būkles.
  5. Nudegimų atveju skaičiuokite tik dalinio ir viso storio plotus, Parkland laikrodį paleiskite nuo nudegimo laiko ir titruokite pagal šlapimo išskyrimą.

Akušerinė slauga

Metodas

  1. Nustatykite moters padėtį laike: nėštumo savaitės, gimdymo tarpsnis ar diena po gimdymo, ir nuspręskite, kas tuo metu yra norma.
  2. Ieškokite pavojuje esančio paciento: motinos, vaisiaus ar naujagimio, o gal kelių iš jų.
  3. Susiekite požymį su priežastimi: VEAL CHOP deceleracijoms, keturi T kraujavimui, BUBBLE-HE po gimdymo.
  4. Pirmiausia rinkitės veiksmą, gerinantį kraujotaką ir deguonies patekimą (gulėjimas ant šono, oksitocino nutraukimas, gimdos dugno masažas), tada kvieskite pagalbą.

Pediatrinė slauga

Metodas

  1. Pirmiausia atkreipkite dėmesį į vaiko amžių: nuo jo priklauso gyvybinių rodiklių normos, raidos etapai ir tinkama skausmo skalė.
  2. Įvertinkite kvėpavimo takus, kvėpavimą ir kraujotaką, prisiminkite, kad vaikai kompensuoja, o paskui greitai blogėja.
  3. Pritaikykite veiksmą raidos etapui ir įtraukite šeimą.
  4. Patikrinkite, ar atsakymas saugus vaikui: dozė pagal svorį, jokio aspirino virusinės ligos metu, jokio kodeino jaunesniems nei 12 metų.

Psichikos sveikatos slauga

Metodas

  1. Nuspręskite, ar yra tiesioginis pavojus: savižudybė, smurtas, vaistų sukeltas neatidėliotinas atvejis ar somatinė liga.
  2. Pirmiausia imkitės saugumo veiksmų: stebėkite, pašalinkite priemones, nuraminkite, nutraukite žalingą vaistą, kvieskite pagalbą.
  3. Rinkitės terapinį atsaką: pripažinkite jausmus, pateikite tikrovę, venkite klaidingo raminimo ir klausimų „kodėl“.
  4. Gerbkite teises: mažiausiai varžanti galimybė, sutikimas ir konfidencialumas su jo ribomis.

Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Metriniai žingsniai
1 kg = 1000 g, 1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg, 1 L = 1000 mL
Svoris ir ilgis
1 kg = 2,2 lb, 1 lb = 16 oz, 1 in = 2,54 cm, 1 ft = 12 in
Buitiniai matai
1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 8 fl oz = 240 mL
Temperatūra
°C = (°F − 32)·5/9, °F = °C·9/5 + 32
24 valandų laikrodis
PM valandos 1–11: pridėkite 12; 12 AM = 00:xx; 12 PM = 12:xx
Dozavimo greitis
mcg/min × 60/1000 = mg/h
Laboratoriniai koeficientai
gliukozė 1 mmol/L = 18 mg/dL; kreatininas 1 mg/dL = 88,4 µmol/L; Hb 1 g/dL = 10 g/L

Metodas

  1. Užrašykite duotą dydį su jo vienetu ir norimą vienetą.
  2. Pasirinkite atitikmenį: 1000 tarp kg, g, mg ir mcg arba L ir mL; 1 kg = 2,2 lb; 1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 240 mL.
  3. Užrašykite trupmena taip, kad nereikalingas vienetas išsiredukuotų; greičiui naudokite po vieną trupmeną kiekvienam besikeičiančiam vienetui.
  4. Patikrinkite kryptį: mažesnis vienetas duoda didesnį skaičių.
  5. Apvalinkite tik galutinį atsakymą, klausime nurodytu tikslumu.

Dozių skaičiavimas

Dozė pagal koncentraciją
tūris = dozė / koncentracija
Dozė pagal kūno masę
dozė = mg/kg × kūno masė
Tabletės
skaičius = dozė / dozė tabletėje
Vienetai
1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg

Metodas

  1. Paskirtą dozę ir turimo vaisto stiprumą išreikškite tais pačiais vienetais.
  2. Naudokite formulę „paskirta / turima × kiekis“: (D/H) × Q.
  3. Dozėms pagal kūno masę pirmiausia padauginkite iš masės kilogramais, tada paros dozę padalykite iš dozių skaičiaus.
  4. Pirmiausia įvertinkite apytiksliai ir patikrinkite, ar atsakymas tikėtinas.

Intraveninių infuzijų greitis

Pompos greitis
mL/h = volume (mL)/time (h)
Lašėjimo greitis
drops/min = volume (mL) × drop factor / time (min)
Infuzijos trukmė
time (h) = volume (mL)/rate (mL/h)

Metodas

  1. Pompos greitis mL/h: tūris, padalytas iš laiko valandomis.
  2. Lašėjimo greitis lašais/min: tūris × lašų faktorius, padalytas iš laiko minutėmis.
  3. Likusiam laikui: likęs tūris, padalytas iš greičio.
  4. Apvalinkite taip, kaip reikalauja uždavinys arba įranga.

Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Holliday–Segar per valandą
4 mL/kg (pirmiesiems 10 kg) + 2 mL/kg (kitiems 10 kg) + 1 mL/kg (kiekvienam kg virš 20)
Holliday–Segar per parą
100 / 50 / 20 mL/kg tiems patiems intervalams
Skysčių balansas
suvartota − išskirta
Ledo gabalėliai
skaičiuojami kaip pusė jų tūrio
Diurezė
mL/kg/h = mL / (kg × h)
Infuzijos trukmė
laikas (h) = likęs tūris (mL) / greitis (mL/h)
Sulašintas tūris
mL = greitis × laikas

Klinikinio vertinimo skalės

Glazgo komos skalė
GCS = E (1–4) + V (1–5) + M (1–6) = 3–15
APGAR
5 požymiai × 0–2 = 0–10; 7–10 nuramina, 4–6 vidutiniškai nenormalu, 0–3 žema
Braden skalė
5 × (1–4) + 1 × (1–3) = 6–23; ≤ 18 rizika
Morse griuvimų skalė
griuvimai 25, diagnozė 15, priemonė 15/30, IV 20, eisena 10/20, psichikos būklė 15
NEWS2 rizika
0–4 maža; pavienis 3 maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; ≥ 7 didelė
Vidutinis arterinis spaudimas
MAP = (SBP + 2·DBP)/3 = DBP + PP/3
Pulsinis spaudimas ir šoko indeksas
PP = SBP − DBP, SI = HR/SBP
Kūno masės indeksas
BMI = kg/m² = 703·lb/in²

Metodas

  1. Raskite klausime naudojamą vertinimo lentelę ir jos ribas (GCS 3–15, Apgar 0–10, Braden 6–23, Morse 0–125).
  2. Įvertinkite kiekvieną punktą atskirai, suderindami aprašymą su jo lygiu.
  3. Sudėkite punktų balus ir patikrinkite, ar suma patenka į intervalą.
  4. Taikykite ribas: NEWS2 atveju taip pat ieškokite bet kurio vieno rodiklio, įvertinto 3.
  5. Išvestinėms vertėms naudokite MAP = (SKS + 2·DKS)/3, PP = SKS − DKS, SI = pulsas/SKS ir KMI = kg/m².

2Uždaviniai

1.Slaugos pagrindaiVidutinis

In England and Wales, what does it mean if a child under 16 is "Gillick competent"?

  1. AThey are old enough to vote and drive
  2. BThey can refuse all treatment, whatever the risk, until they reach the age of 18
  3. CTheir parents must always make every decision for them
  4. DThey have enough understanding to consent to a particular treatment themselves
2.Slaugos pagrindaiSunkus

A patient with a slow-healing leg ulcer is eating less than half of their meals. What is the most helpful nursing action?

  1. ARefer to the dietitian and support protein and energy intake
  2. BGive extra salt to stimulate the appetite
  3. CWait until the ulcer heals before addressing nutrition
  4. DAsk the patient to drink less to avoid swelling
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaVidutinis

A patient receiving continuous nasogastric feeding has pulled the tube partly out. What should the nurse do first?

  1. AIncrease the feed rate to make up for the lost time
  2. BPush the tube back in and restart the feed
  3. CTape the tube in its new position and continue
  4. DStop the feeding until the tube position is checked
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaSunkus

A nurse has weeping dermatitis on both hands. What is the most appropriate action?

  1. AAvoid direct patient care and handling of equipment until it heals, and see occupational health
  2. BUse extra alcohol hand rub on the lesions
  3. CCover the lesions with a waterproof bandage and keep working with patients as usual
  4. DContinue care as usual and wear one pair of gloves
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimasVidutinis

Which patient is at the highest risk of falling?

  1. AA 45-year-old with asthma who is alert and independent
  2. BAn 84-year-old taking a diuretic who has fallen before and gets up at night
  3. CA 60-year-old admitted for chest pain that has since been ruled out by tests
  4. DA 30-year-old after an appendectomy who walks with steady steps
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimasSunkus

Kurio paciento radinys yra skubiausias?

  1. APacientas, vartojantis varfariną, kurio INR 2,5 ir kuriam metas gauti įprastą vakarinę dozę
  2. BPacientas, gaunantis heparino infuziją, naujai sumišęs ir turintis stiprų galvos skausmą
  3. CPacientas po kelio operacijos su nedidele mėlyne injekcijos vietoje
  4. DPacientas, kurio trombocitų skaičiaus rezultatas dar laukiamas
7.Klinikinė slaugaVidutinis

A patient is receiving IV fluids for several days. Which monitoring is essential?

  1. AWeekly temperature and a single blood glucose reading
  2. BPeak flow readings
  3. CFluid balance, regular weights and urea, creatinine and electrolytes
  4. DMonthly HbA1c
8.Klinikinė slaugaSunkus

Po klubo sąnario endoprotezavimo pacientui staiga atsiranda stiprus klubo skausmas, koja sutrumpėja ir yra pasukta. Kokia labiausiai tikėtina komplikacija?

  1. AŽaizdos infekcija
  2. BŠlapimo susilaikymas
  3. CBlauzdos giliųjų venų trombozė
  4. DProtezo išnirimas
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiVidutinis

A patient is starting atorvastatin. Which laboratory test is usually checked at baseline?

  1. ALiver enzymes
  2. BSerum lipase
  3. CBlood cultures
  4. DThyroid antibodies
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiSunkus

Two sets of blood cultures were taken from separate sites. Only one bottle in one set grows coagulase-negative staphylococci, and the patient has no line or implant. What is the most likely interpretation?

  1. AProof that the patient has infective endocarditis
  2. BInfection with a resistant organism such as MRSA
  3. CProbable skin contamination of the sample
  4. DCertain bloodstream infection needing treatment
11.FarmakologijaVidutinis

What should the nurse teach a patient about taking levothyroxine?

  1. ATake it with milk at dinner, as calcium protects the stomach lining
  2. BTake it together with the iron tablet to save time
  3. CTake it on an empty stomach, 30–60 minutes before breakfast
  4. DTake it only on days when feeling tired
12.FarmakologijaSunkus

A patient receiving a phenylephrine infusion has a rise in blood pressure and a fall in heart rate. What is the best explanation?

  1. APhenylephrine directly blocks beta-1 receptors in the heart's conduction system
  2. BAlpha-1 vasoconstriction raises blood pressure and causes reflex bradycardia
  3. CPhenylephrine stimulates muscarinic receptors
  4. DThe fall in heart rate shows phenylephrine toxicity of the AV node
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosVidutinis

Pacientas, ką tik pradėjęs vartoti antihipertenzinį vaistą, keliantis iš lovos jaučia svaigulį. Koks patarimas teisingas?

  1. AGreitai atsistoti, kad kraujas toliau tekėtų
  2. BPrieš atsistojant akimirką pasėdėti lovos pakraštyje
  3. CKitą rytą išgerti dvigubą dozę
  4. DNustoti vartoti tabletę nepranešus gydytojui ar slaugytojui
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosSunkus

A nurse receives handover on four patients. Which patient should be seen first?

  1. AA patient with asthma who wants a reliever inhaler before a walk
  2. BA patient on day 1 after surgery who is newly restless, RR 30/min, SpO₂ 88% on 4 L/min
  3. CA patient with pneumonia on IV antibiotics who now has a temperature of 38,2 °C
  4. DA patient with COPD on 1 L/min whose SpO₂ has been 89% and stable throughout the night
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosVidutinis

Kas dažniausiai išprovokuoja autonominę disrefleksiją pacientui, patyrusiam nugaros smegenų pažeidimą?

  1. ADidelis valgis, per greitai suvalgytas naktį
  2. BPilna šlapimo pūslė ar užsikimšęs kateteris
  3. CMaža gliukozės koncentracija kraujyje
  4. DIlgas miego laikotarpis
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosSunkus

Infuzuojant alteplazę dėl insulto, pacientui atsiranda stiprus galvos skausmas, vėmimas ir krintantis GKS. Ką slaugytojas turėtų daryti pirmiausia?

  1. ADuoti raminamąjį pacientui nuraminti ir tęsti
  2. BSustabdyti infuziją ir skubiai kviesti insulto komandą
  3. CPaspartinti infuziją, kad ji greičiau baigtųsi
  4. DDuoti vaistą nuo pykinimo ir po valandos pakartotinai įvertinti GKS
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėVidutinis

Kodėl paviršiniai nudegimai (tik paraudimas, kaip nuo saulės) neįskaičiuojami skaičiuojant nudegimo plotą skysčių gaivinimui?

  1. AJie sukelia didesnį skysčių netekimą nei bet kuris kitas gylis
  2. BOdos barjeras nepažeistas, todėl skysčių prarandama mažai
  3. CJie visada per maži, kad būtų galima tiksliai išmatuoti lentelėje
  4. DJie visada visiškai sugyja per vieną dieną
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėSunkus

A patient with bone metastases is starting regular zoledronic acid. Which advice is important?

  1. AAvoid all physical activity for six months
  2. BHave a dental check and report jaw pain or loose teeth
  3. CStop drinking all fluids on the day of each infusion
  4. DTake extra calcium only on the day of infusion
19.Akušerinė slaugaVidutinis

Obesity before pregnancy (BMI 40) most increases the risk of which pregnancy complication?

  1. AGestational diabetes
  2. BLow birth weight from overnutrition
  3. CHyperemesis gravidarum
  4. DPlacenta praevia only
20.Akušerinė slaugaSunkus

A nurse teaches a first-time mother about exclusive breastfeeding. Which statement shows a need for further teaching?

  1. A"I should feed my baby whenever she shows hunger cues."
  2. B"Wet nappies help me check that she is getting enough."
  3. C"On hot days I should give my baby extra water between feeds."
  4. D"My milk supply increases the more often she feeds."
21.Pediatrinė slaugaVidutinis

Using the 100–50–20 rule, what is the daily maintenance fluid requirement for a 15 kg child?

  1. A1500 mL per day
  2. B750 mL per day
  3. C1000 mL per day
  4. D1250 mL per day
22.Pediatrinė slaugaSunkus

6 metų vaiko, sergančio pjautuvine anemija, temperatūra yra 39,0 °C. Kodėl tai laikoma skubia būkle?

  1. AKarščiavimas yra normali kiekvienos skausmo krizės pradžia
  2. BKarščiavimas reiškia, kad prasidėjo pjautuvinė krizė, todėl vaikui reikia nedelsiant perpilti kraujo sugadintoms ląstelėms pakeisti
  3. CTai nėra skubu; karščiavimas dažnas visiems vaikams
  4. DSergančių pjautuvine anemija vaikų blužnies funkcija sumažėjusi ir jiems didelė sunkios bakterinės infekcijos rizika
23.Psichikos sveikatos slaugaVidutinis

Which item is part of a safety plan for a person experiencing domestic violence?

  1. AKeeping an emergency bag with documents, money and keys somewhere safe
  2. BKeeping all important documents in the shared house
  3. CAvoiding contact with friends and support services so as not to provoke him
  4. DTelling the abuser about plans to leave so that he can prepare
24.Psichikos sveikatos slaugaSunkus

Prieš išrašymą likus dienai pacientė, serganti depresija, sako: „Netrukus pagaliau rasiu ramybę ir niekam nebebūsiu našta." Ką turėtų daryti slaugytojas?

  1. APasakyti, kad namie ji jausis geriau
  2. BPažymėti pastabą jos įraše ir leisti išrašymui vykti kaip suplanuota, nesiimant jokių tolesnių veiksmų
  3. CManyti, kad ji turi omenyje palengvėjimą dėl grįžimo namo
  4. DTiesiogiai paklausti, ar ji galvoja apie savižudybę, ir informuoti komandą, prieš išrašant
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasVidutinis
12345678910111210:05?10:05 AM10:05 PM9:05 AM12:05 AM

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Dozė pažymėta 10:05 (24 valandų laikrodis). Kuris įrašas yra tas pats laikas 12 valandų laikrodyje? Spustelėkite jį.

10:05
  1. 110:05 AM
  2. 210:05 PM
  3. 39:05 AM
  4. 412:05 AM
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasSunkus
00:0019:2500:25t = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Infuzija prasideda 19:25 ir baigiasi 00:25 kitą rytą (24 valandų laikrodis). Kiek valandų t ji truko? Atsakymą pateikite valandomis dešimtainiu skaičiumi, suapvalintu iki dviejų ženklų po kablelio.

19:2500:25
t = h
27.Dozių skaičiavimasVidutinis
024681010 mL

16 kg sveriančiam vaikui paskirta 7,5 mg/kg vaisto. Pradiniame tirpale yra 25 mg/mL. Įtraukite dozę: kokį tūrį V suleidžiate?

16 kg7,5 mg/kg25 mg/mL
V = mL
28.Dozių skaičiavimasSunkus
51 kg136 cmBSA = √(h·w/3600)250 mg/m²D = ? mg

Pacientas yra 136 cm ūgio ir sveria 51 kg. Paskirta 250 mg/m². Naudodami Mostellerio formulę BSA = √(ūgis (cm) × svoris (kg)/3600), raskite dozę D mg.

136 cm51 kg250 mg/m²
D = mg
29.Intraveninių infuzijų greitisVidutinis
250 mL20 gtt/mL4 h? gtt/min

Sulašinkite 250 mL per 4 valandų sistema, kurios koeficientas 20 lašai/mL. Raskite lašėjimo greitį R lašais per minutę. Apvalinkite iki artimiausio sveikojo skaičiaus.

250 mL4 h20 gtt/mL
R = gtt/min
30.Intraveninių infuzijų greitisSunkus
200 mg250 mL5 mL/h? mcg/min

200 mg 250 mL infuzija lašinama 5 mL/h greičiu. Kiek mikrogramų per minutę D gauna pacientas?

200 mg/250 mL5 mL/h
D = mcg/min
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasVidutinis
SuvartotaIšskirta12 valandų pamainapienas100 mLarbata240 mLsriuba180 mLledo gabalėliai240 mLIntraveninė infuzija60 mL/h × 12 hintraveninis antibiotikas2 × 50 mLšlapimas450 mLšlapimas275 mLšlapimas475 mLžaizdos drenas50 mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Lape pateikti paciento suvartoti ir išskirti skysčiai per vieną 12 valandų pamainą. Intraveninė infuzija visą pamainą buvo lašinama nurodytu greičiu. Raskite skysčių balansą B = suvartota − išskirta, mL (neigiamas atsakymas reiškia grynąjį netekimą). Ledo gabalėlius skaičiuokite kaip pusę jų tūrio.

pienas: 100 mLarbata: 240 mLsriuba: 180 mLledo gabalėliai: 240 mLIntraveninė infuzija: 60 mL/h × 12 hintraveninis antibiotikas: 2 × 50 mLšlapimas: 450 mLšlapimas: 275 mLšlapimas: 475 mLžaizdos drenas: 50 mL
B = mL
32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasSunkus
500 mL100 mL sulašinta120 mL/h22:00t = ? h

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). 500 mL maišelis lašinamas pompa 120 mL/h greičiu. 22:00 jau sulašinta 100 mL. Po kiek valandų t maišelis ištuštės? Apvalinkite iki vieno skaitmens po kablelio.

500 mL100 mL sulašinta120 mL/h
t = h
33.Klinikinio vertinimo skalėsVidutinis
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Braden skalę: jutiminis suvokimas: labai ribotas; drėgmė: nuolat drėgna; aktyvumas: vaikšto dažnai; judrumas: labai ribotas; mityba: tikriausiai nepakankama; trintis ir šlytis: akivaizdžios problemos nėra. Raskite Braden sumą B.

6–23
B =
34.Klinikinio vertinimo skalėsSunkus
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1žemasmaža–vidutinėvidutinisaukštas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 12/min., SpO₂ 97 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 142/86 mmHg, pulsas 88/min., budrus, temperatūra 36,4 °C. Į kokią klinikinės rizikos grupę patenka pacientas? Spustelėkite ją.

RR 12SpO₂ 97%orasSBP 142HR 88AT 36,4 °C
  1. 1žemas
  2. 2maža–vidutinė
  3. 3vidutinis
  4. 4aukštas

3Tirpalai

1.Slaugos pagrindai

Atsakymas: D · They have enough understanding to consent to a particular treatment themselves

Kodėl tai yra atsakymas

A Gillick-competent young person under 16 has enough maturity and understanding to consent to a specific treatment. Competence is judged for each decision.

Atsakymas

D · They have enough understanding to consent to a particular treatment themselves
2.Slaugos pagrindai

Atsakymas: A · Refer to the dietitian and support protein and energy intake

Kodėl tai yra atsakymas

Poor intake delays healing. Screening, dietitian referral, food charts and support with meals, including protein and energy supplements if needed, help the wound heal.

Atsakymas

A · Refer to the dietitian and support protein and energy intake
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: D · Stop the feeding until the tube position is checked

Kodėl tai yra atsakymas

A displaced tube may now sit in the esophagus or airway. The feeding is stopped and the tube is not pushed back blindly. Its position is checked according to policy, or it is replaced.

Atsakymas

D · Stop the feeding until the tube position is checked
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: A · Avoid direct patient care and handling of equipment until it heals, and see occupational health

Kodėl tai yra atsakymas

Weeping skin lesions increase the risk of passing organisms to patients and of the nurse picking up bloodborne pathogens. The nurse should avoid direct patient contact and handling of patient equipment until the condition is assessed and resolved.

Atsakymas

A · Avoid direct patient care and handling of equipment until it heals, and see occupational health
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: B · An 84-year-old taking a diuretic who has fallen before and gets up at night

Kodėl tai yra atsakymas

A previous fall is one of the strongest risk factors. Older age, diuretics and getting up at night to urinate add further risk, so this patient needs fall precautions.

Atsakymas

B · An 84-year-old taking a diuretic who has fallen before and gets up at night
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: B · Pacientas, gaunantis heparino infuziją, naujai sumišęs ir turintis stiprų galvos skausmą

Kodėl tai yra atsakymas

Naujas sumišimas ir stiprus galvos skausmas antikoaguliuojamam pacientui gali reikšti intrakranijinį kraujavimą. 2,5 INR yra įprastose terapinėse 2–3 ribose, o nedidelė mėlynė injekcijos vietoje yra dažna.

Atsakymas

B · Pacientas, gaunantis heparino infuziją, naujai sumišęs ir turintis stiprų galvos skausmą
7.Klinikinė slauga

Atsakymas: C · Fluid balance, regular weights and urea, creatinine and electrolytes

Kodėl tai yra atsakymas

IV fluids can cause overload or electrolyte imbalance. Fluid balance charts, weight, clinical assessment and blood tests guide the prescription.

Atsakymas

C · Fluid balance, regular weights and urea, creatinine and electrolytes
8.Klinikinė slauga

Atsakymas: D · Protezo išnirimas

Kodėl tai yra atsakymas

Klubo išnirimas po endoprotezavimo sukelia staigų skausmą, kojos sutrumpėjimą ir pasukimą. Reikia skubaus įvertinimo ir atstatymo; pacientai mokomi judesių atsargumo.

Atsakymas

D · Protezo išnirimas
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: A · Liver enzymes

Kodėl tai yra atsakymas

Statins can raise liver enzymes, so a baseline ALT is usually checked, with a lipid panel to judge response. Routine repeat liver tests are not always needed, but symptoms of liver injury or muscle pain should be reported.Patikrinta pagal: Statins · MedlinePlus (NIH) (2025)

Atsakymas

A · Liver enzymes
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: C · Probable skin contamination of the sample

Kodėl tai yra atsakymas

Coagulase-negative staphylococci are common skin flora. Growth in only one of several bottles, without a catheter or implant, most often reflects contamination during collection. Good skin antisepsis reduces contamination, which can lead to unnecessary antibiotics.Patikrinta pagal: Blood culture · MedlinePlus (NIH) (2025)

Atsakymas

C · Probable skin contamination of the sample
11.Farmakologija

Atsakymas: C · Take it on an empty stomach, 30–60 minutes before breakfast

Kodėl tai yra atsakymas

Levothyroxine is best absorbed on an empty stomach, and calcium, iron and antacids should be taken some hours apart. It is taken every day, usually for life.

Atsakymas

C · Take it on an empty stomach, 30–60 minutes before breakfast
12.Farmakologija

Atsakymas: B · Alpha-1 vasoconstriction raises blood pressure and causes reflex bradycardia

Kodėl tai yra atsakymas

Phenylephrine is a pure alpha-1 agonist with little direct cardiac action. The higher blood pressure activates baroreceptors, which increase vagal tone and slow the heart.

Atsakymas

B · Alpha-1 vasoconstriction raises blood pressure and causes reflex bradycardia
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: B · Prieš atsistojant akimirką pasėdėti lovos pakraštyje

Kodėl tai yra atsakymas

Posturalinė (ortostatinė) hipotenzija dažna pradėjus vartoti antihipertenzinius vaistus. Lėtas padėties keitimas mažina kritimų riziką. Apie išliekančius simptomus reikia pranešti, kad būtų išmatuotas kraujospūdis gulint ir stovint bei peržiūrėta dozė.

Atsakymas

B · Prieš atsistojant akimirką pasėdėti lovos pakraštyje
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: B · A patient on day 1 after surgery who is newly restless, RR 30/min, SpO₂ 88% on 4 L/min

Kodėl tai yra atsakymas

New restlessness, tachypnoea and hypoxaemia despite oxygen suggest acute deterioration such as a PE, pneumonia or bleeding, so this patient is seen first. SpO₂ 89% is within target for a stable COPD patient, a mild fever on antibiotics is expected, and the asthma patient is well.

Atsakymas

B · A patient on day 1 after surgery who is newly restless, RR 30/min, SpO₂ 88% on 4 L/min
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: B · Pilna šlapimo pūslė ar užsikimšęs kateteris

Kodėl tai yra atsakymas

Dažniausias provokuojantis veiksnys – šlapimo pūslės pertempimas, po jo – vidurių užkietėjimas ir išmatų įstrigimas. Kiti veiksniai – spaudimo sritys, aptempti drabužiai, įaugę nagai ir odos pažeidimai. Svarbiausias gydymas – rasti ir pašalinti sukėlėją.

Atsakymas

B · Pilna šlapimo pūslė ar užsikimšęs kateteris
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: B · Sustabdyti infuziją ir skubiai kviesti insulto komandą

Kodėl tai yra atsakymas

Naujas galvos skausmas, vėmimas, hipertenzija ar neurologinis blogėjimas trombolizės metu ar po jos gali rodyti simptominį intrakranijinį kraujavimą. Infuzija stabdoma, skubiai kviečiamas gydytojas, laukiama skubios KT ir krešėjimo tyrimų.

Atsakymas

B · Sustabdyti infuziją ir skubiai kviesti insulto komandą
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: B · Odos barjeras nepažeistas, todėl skysčių prarandama mažai

Kodėl tai yra atsakymas

Paviršiniai (epidermio) nudegimai sukelia skausmą ir paraudimą, bet ne kapiliarų pralaidumo padidėjimą ir skysčių netekimą, būdingą dalinio ir viso storio nudegimams. Jų įtraukimas pervertina nudegimo dydį ir lemia skysčių perteklių.

Atsakymas

B · Odos barjeras nepažeistas, todėl skysčių prarandama mažai
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: B · Have a dental check and report jaw pain or loose teeth

Kodėl tai yra atsakymas

Bisphosphonates can cause osteonecrosis of the jaw, especially after dental extractions. A dental check before starting, good oral hygiene and reporting jaw symptoms are advised. Kidney function and calcium are also monitored.

Atsakymas

B · Have a dental check and report jaw pain or loose teeth
19.Akušerinė slauga

Atsakymas: A · Gestational diabetes

Kodėl tai yra atsakymas

Obesity raises the risks of gestational diabetes, pre-eclampsia, venous thromboembolism, macrosomia, caesarean birth and stillbirth. Early glucose testing and VTE risk assessment are often recommended.

Atsakymas

A · Gestational diabetes
20.Akušerinė slauga

Atsakymas: C · "On hot days I should give my baby extra water between feeds."

Kodėl tai yra atsakymas

Exclusively breastfed babies under 6 months do not need extra water, even in hot weather; more frequent feeds meet their needs. Water can fill the stomach and reduce milk intake.

Atsakymas

C · "On hot days I should give my baby extra water between feeds."
21.Pediatrinė slauga

Atsakymas: D · 1250 mL per day

Kodėl tai yra atsakymas

First 10 kg: 10 × 100 = 1000 mL. Next 5 kg: 5 × 50 = 250 mL. Total = 1250 mL per day, or about 52 mL per hour.

Atsakymas

D · 1250 mL per day
22.Pediatrinė slauga

Atsakymas: D · Sergančių pjautuvine anemija vaikų blužnies funkcija sumažėjusi ir jiems didelė sunkios bakterinės infekcijos rizika

Kodėl tai yra atsakymas

Pasikartojantys infarktai anksti vaikystėje pažeidžia blužnį (funkcinė asplenija), todėl kapsulines bakterijas turinčios infekcijos gali sukelti žaibišką sepsį. Karščiavimą reikia skubiai įvertinti ir dažniausiai skirti antibiotikų.

Atsakymas

D · Sergančių pjautuvine anemija vaikų blužnies funkcija sumažėjusi ir jiems didelė sunkios bakterinės infekcijos rizika
23.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: A · Keeping an emergency bag with documents, money and keys somewhere safe

Kodėl tai yra atsakymas

A safety plan includes an escape bag, important documents, a safe place to go, emergency numbers and a code word with trusted people. The time of leaving can be the most dangerous period.

Atsakymas

A · Keeping an emergency bag with documents, money and keys somewhere safe
24.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: D · Tiesiogiai paklausti, ar ji galvoja apie savižudybę, ir informuoti komandą, prieš išrašant

Kodėl tai yra atsakymas

Pareiškimai apie ramybę ar naštą gali rodyti savižudišką ketinimą. Slaugytojas klausia tiesiogiai, vertina riziką ir informuoja komandą, o išrašymą gali tekti persvarstyti.

Atsakymas

D · Tiesiogiai paklausti, ar ji galvoja apie savižudybę, ir informuoti komandą, prieš išrašant
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: 10:05 AM

24 valandų laikrodis: nuo 13 val. (1 PM) pridėkite 12 prie valandos (3:45 PM = 15:45). Nuo vidurnakčio iki 12:59 AM yra 00:00–00:59, o 12:00–12:59 PM lieka 12:00–12:59. Grįžtant atimkite 12 iš 13–23 valandų ir pridėkite PM; 00 valanda tampa 12 AM. Laiką per vidurnaktį skaičiuokite dviem dalimis: iki 24:00 (00:00), paskui nuo 00:00.

Paverskite valandą

10 → 10 AM

Atsakymas

10:05 AM

Atsakymas

10:05 AM
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: t = 5 h

24 valandų laikrodis: nuo 13 val. (1 PM) pridėkite 12 prie valandos (3:45 PM = 15:45). Nuo vidurnakčio iki 12:59 AM yra 00:00–00:59, o 12:00–12:59 PM lieka 12:00–12:59. Grįžtant atimkite 12 iš 13–23 valandų ir pridėkite PM; 00 valanda tampa 12 AM. Laiką per vidurnaktį skaičiuokite dviem dalimis: iki 24:00 (00:00), paskui nuo 00:00.

Prieš vidurnaktį

19:25 → 24:00 = 275 min

Po vidurnakčio

00:00 → 00:25 = 25 min

Iš viso

275 + 25 = 300 min
t = 300/60 = 5 h

Atsakymas

t = 5 h
27.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: V = 4,8 mL

Dozės įtraukimas: tūris = (paskirta dozė/pradinio tirpalo stiprumas) × pradinio tirpalo tūris. Pirmiausia paverskite į tuos pačius vienetus, tada patikrinkite, ar tūris telpa į švirkštą ir patenka ant vienos iš jo skalės žymių.

Dozė pagal kūno svorį

D = 7,5·16 = 120 mg

Tūris

V = 120/25 = 4,8 mL

Ant švirkšto

Šio 10 mL švirkšto kiekviena maža linija yra 0,2 mL.

Atsakymas

V = 4,8 mL
28.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: D = 347 mg

Body-surface-area dosing: many cytotoxic and some paediatric doses are prescribed per square metre of body surface area: dose (mg) = dose per m² × BSA (m²). The Mosteller formula estimates BSA = √(height (cm) × weight (kg)/3600).

Kūno paviršiaus plotas

BSA = √(136·51/3600) = √1,927 = 1,388 m²

Dozė

D = 250·1,388 = 347 mg

Atsakymas

D = 347 mg
29.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: R = 21 gtt/min

Infuzijos greitis: pompa nustatoma mL/h = tūris/laikas valandomis. Gravitacinė lašelinė skaičiuojama lašais per minutę: gtt/min = tūris (mL) × lašų koeficientas (gtt/mL)/laikas (min). Lašų koeficientas nurodytas ant infuzinės sistemos pakuotės: makrolašų sistemos duoda 10, 15 arba 20 gtt/mL (kraujo sistemos JAV dažnai 10 gtt/mL, JK 15), o mikrolašų sistemos 60 gtt/mL. Visada naudokite lašų koeficientą, nurodytą klausime arba ant pakuotės.

Laikas minutėmis

4·60 = 240 min

Lašėjimo greitis

R = 250·20/240 = 20,83 ≈ 21 gtt/min

Atsakymas

R = 21 gtt/min

Prie lovos apvalinama iki artimiausio sveiko lašo: 21 lašų/min.

30.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: D = 66,67 mcg/min

Dose-based infusions: concentration = amount of drug in the bag/bag volume. Pump rate (mL/h) = dose per hour/concentration, and dose per hour = mL/h × concentration. Convert per-minute doses to per-hour (× 60) and keep the mass units the same (1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg).

Koncentracija

200000 mcg/250 mL = 800 mcg/mL

Dozė per valandą

5·800 = 4000 mcg/h

Dozė per minutę

D = 4000/60 = 66,67 mcg/min

Atsakymas

D = 66,67 mcg/min
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: B = 210 mL

Suvartoti ir išskirti skysčiai: suvartotiems priskiriama viskas, kas patenka į organizmą (geriami skysčiai, intraveninės infuzijos, intraveniniai vaistai ir praplovimai, maitinimas per zondą); ledo gabalėliai skaičiuojami kaip pusė jų tūrio. Išskirtiems priskiriamas šlapimas, drenų išskyros, vėmalai ir kiti netekimai. Balansas = visi suvartoti − visi išskirti skysčiai; neigiamas balansas reiškia grynąjį netekimą. Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Iš viso suvartota

per os: 100 + 240 + 180 = 520 mL
ledo gabalėliai: 240/2 = 120 mL
Intraveninė infuzija: 60·12 = 720 mL
intraveninis antibiotikas: 2·50 = 100 mL
iš viso suvartota = 1460 mL

Iš viso išskirta

450 + 275 + 475 + 50 = 1250 mL

Balansas

B = 1460 − 1250 = 210 mL

Atsakymas

B = 210 mL

Teigiamas: gauta daugiau skysčių, nei išskirta.

32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: t = 3,3 h

Infuzijos trukmė: laikas (h) = infuzuotinas tūris (mL)/greitis (mL/h); naudokite maišelyje dar likusį tūrį, o ne maišelio dydį. Sulašintas tūris = greitis × laikas. Dešimtaines valandas į valandas ir minutes perskaičiuokite padaugindami dalį iš 60 (0,5 h = 30 min, o ne 50 min). Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Likęs tūris

500 − 100 = 400 mL

Laikas

t = 400/120 = 3,333 ≈ 3,3 h

Atsakymas

t = 3,3 h

Tai maždaug 3 h 20 min, todėl maišelis ištuštės apie 01:20.

33.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: B = 14

Braden skalė: šešios poskalės pragulų rizikai vertinti. Jutiminis suvokimas, drėgmė, aktyvumas, judrumas ir mityba vertinami 1–4 balais, nuo blogiausio lygio (1) iki problemos nebuvimo (4); trintis ir šlytis vertinama 1–3 balais. Suma svyruoja nuo 6 iki 23, o mažesnė suma reiškia didesnę riziką. Dažnos grupės: 19–23 rizikos nėra, 15–18 maža rizika, 13–14 vidutinė rizika, 10–12 didelė rizika ir 9 ar mažiau labai didelė rizika.

Įvertinkite kiekvieną poskalę

jutiminis suvokimas: labai ribotas → 2
drėgmė: nuolat drėgna → 1
aktyvumas: vaikšto dažnai → 4
judrumas: labai ribotas → 2
mityba: tikriausiai nepakankama → 2
trintis ir šlytis: akivaizdžios problemos nėra → 3

Sudėtis

Braden suma = 2 + 1 + 4 + 2 + 2 + 3 = 14

Atsakymas

B = 14
34.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: žemas

NEWS2 (Nacionalinė ankstyvojo perspėjimo skalė 2, Karališkoji gydytojų kolegija, 2017): įvertinkite kiekvieną iš septynių rodiklių pagal lentelę (kvėpavimo dažnis, SpO₂ pagal 1 skalę, oras ar papildomas deguonis, sistolinis kraujospūdis, pulsas, sąmonė pagal ACVPU skalę ir temperatūra) ir sudėkite balus. Klinikinė rizika: 0–4 maža; 3 balai bet kuriame viename rodiklyje – maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; 7 ar daugiau didelė. Suma 5 ar daugiau reikalauja skubios reakcijos.

Įvertinkite kiekvieną rodiklį

RR 12/min → 0
SpO₂ 97% → 0
kvėpuojant oru → 0
SBP 142 mmHg → 0
HR 88/min → 0
budrus (A) → 0
T 36,4 °C → 0

Suma ir raudoni balai

NEWS2 = 0 + 0 + 0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0
Joks rodiklis nevertinamas 3.

Rizikos grupė

žemas

Atsakymas

žemas

Tai savarankiška mokymosi medžiaga. ExamProblems nėra susijusi su šį egzaminą organizuojančia institucija ir jos nėra patvirtinta, o egzamino pavadinimas naudojamas tik turiniui apibūdinti. NCLEX®, NCLEX-RN® and NCLEX-PN® yra the National Council of State Boards of Nursing, Inc. (NCSBN) prekių ženklai; ši organizacija nėra susijusi su ExamProblems, jo neremia ir neatsako už jo tikslumą.

ExamProblems · examproblems.com/courses/nclex-pn-practice-questions