NCLEX-PN tipo bandomieji klausimai (LPN/LVN): pasiruošimo paketas

Formulių lapai, pagrindiniai kiekvienos temos metodų žingsniai ir 34 uždavinių, o pilni sprendimai pateikti gale.

Nauji uždaviniaiAtgal į kursą

Spausdinimo lange pasirinkite „Išsaugoti kaip PDF“, kad nuosavą kopiją išsaugotumėte savo įrenginyje.

1Formulės ir metodai

Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Metodas

  1. Pradėkite nuo standartinių atsargumo priemonių kiekvienam pacientui: rankų higiena, asmeninės apsaugos priemonės numatomai ekspozicijai, saugūs aštrūs daiktai.
  2. Pridėkite atsargumo priemones pagal plitimo kelią: kontaktinė (chalatas, pirštinės), lašelinė (chirurginė kaukė), oro (N95, neigiamo slėgio kambarys).
  3. Steriliems daiktams išlaikykite sterilumą: jei abejojate, jis nesterilus; pakeiskite, niekada nenuvalykite.
  4. Užkirskite kelią žalai aplinkoje: griuvimų prevencija, suvaržymai tik kaip paskutinė priemonė, RACE ir PASS gaisro atveju.
  5. Patikrinkite vaistų skyrimo teises, du identifikatorius ir papildomas apsaugos priemones didelės rizikos vaistams; praneškite apie klaidas ir vos nepasitaikiusius atvejus.

Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Metodas

  1. Paklauskite, kas pacientui pakenks greičiausiai, jei nieko nedarysite.
  2. Taikykite ABC (C-A-B per širdies sustojimą), tada Maslow: fiziologiniai poreikiai pirma saugumo, saugumas pirma psichologinių poreikių.
  3. Palyginkite galimybes: ūmus prieš lėtinį, nestabilus prieš stabilų, netikėtas prieš tikėtiną, sisteminis prieš vietinį, ir kiekvieną požymį palyginkite su paciento pradiniu lygiu.
  4. Vertinkite prieš veikdami, nebent tai neatidėliotinas atvejis; tada rinkitės žingsnį, nuo kurio priklauso kiti.
  5. Delegavimui patikrinkite penkias teises: užduotis, aplinkybės, asmuo, nurodymai ir priežiūra. Vertinimas, mokymas ir įvertinimas lieka registruotai slaugytojai (RN).

Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Metodas

  1. Palyginkite vertę su paties laboratorijos nustatytu referenciniu intervalu, tada su paciento pradiniu lygiu ir kitimu.
  2. Patikrinkite mėginį: hemolizė, vėlavimas ar kraujas, paimtas šalia IV, gali duoti klaidingus rezultatus.
  3. Susiekite vertę su tipiniais požymiais ir ją sukeliančiais vaistais bei būklėmis.
  4. Ieškokite sąveikų: mažas kalio ar magnio kiekis didina digoksino toksiškumą; dehidratacija didina ličio koncentraciją.
  5. Veikite pacientui: įvertinkite, sulaikykite vaistą, jei koncentracija nesaugi, kritines vertes perskaitykite atgal ir informuokite gydytoją.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Metodas

  1. Įvardykite problemą: siurblio nepakankamumas, užsikimšusi arterija, ritmas, krešulys, kvėpavimo takų susiaurėjimas, infekcija ar prietaiso problema.
  2. Pirmiausia patikrinkite pavojaus požymius: hipoksiją, hipotenziją, krūtinės skausmą, naują sumišimą, šaltą kojos be pulso.
  3. Deguonį priderinkite pacientui: 94–98 % daugumai, 88–92 % tiems, kuriems kyla CO₂ susilaikymo rizika.
  4. Kiekvieną vaistą susiekite su jo tyrimu ir rizika: varfarinas ir INR, heparinas ir aPTT bei trombocitai, diuretikai ir kalis.
  5. Pasirinkite saugų pirmąjį veiksmą, tada eskaluokite ir vertinkite iš naujo.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Metodas

  1. Pasitikrinkite gliukozę kiekvienam pacientui su nauju sumišimu, silpnumu ar traukuliais.
  2. Sąmonės lygį naudokite kaip ankstyviausią smegenų sutrikimo įspėjimą; vyzdžiai ir Cushing triada pasirodo vėlai.
  3. Diabeto nelaimėse atskirkite DKA (ketonai, acidozė) nuo HHS (labai didelis osmoliališkumas, dehidratacija); pirmiausia skirkite skysčių.
  4. Natrio ir vandens atveju nuspręskite, ar ADH yra per daug (SIADH), ar trūksta (DI), ir lėtinius pokyčius koreguokite lėtai.
  5. Inkstų problemų atveju priežastį priskirkite prerenalinei, vidinei ar postrenalinei ir stebėkite kalį bei skysčius.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Metodas

  1. Paklauskite, kas galėtų būti paslėpta: vidinis kraujavimas, infekcija be karščiavimo, hipoventiliacija esant normaliam SpO₂.
  2. Komplikacijas siaurinkite pagal laiką po operacijos: kraujavimas per valandas, krūtinės ląstos problemos per dienas, žaizdos ir nutekėjimo problemos vėliau.
  3. Skausmo atveju vertinkite, gydykite daugiamode analgezija, vertinkite iš naujo ir kiekvieno opioido metu stebėkite sedaciją.
  4. Onkologiniams pacientams bet kokią ligą nadyro metu laikykite neutropeniniu sepsiu ir žinokite onkologines skubias būkles.
  5. Nudegimų atveju skaičiuokite tik dalinio ir viso storio plotus, Parkland laikrodį paleiskite nuo nudegimo laiko ir titruokite pagal šlapimo išskyrimą.

Akušerinė slauga

Metodas

  1. Nustatykite moters padėtį laike: nėštumo savaitės, gimdymo tarpsnis ar diena po gimdymo, ir nuspręskite, kas tuo metu yra norma.
  2. Ieškokite pavojuje esančio paciento: motinos, vaisiaus ar naujagimio, o gal kelių iš jų.
  3. Susiekite požymį su priežastimi: VEAL CHOP deceleracijoms, keturi T kraujavimui, BUBBLE-HE po gimdymo.
  4. Pirmiausia rinkitės veiksmą, gerinantį kraujotaką ir deguonies patekimą (gulėjimas ant šono, oksitocino nutraukimas, gimdos dugno masažas), tada kvieskite pagalbą.

Pediatrinė slauga

Metodas

  1. Pirmiausia atkreipkite dėmesį į vaiko amžių: nuo jo priklauso gyvybinių rodiklių normos, raidos etapai ir tinkama skausmo skalė.
  2. Įvertinkite kvėpavimo takus, kvėpavimą ir kraujotaką, prisiminkite, kad vaikai kompensuoja, o paskui greitai blogėja.
  3. Pritaikykite veiksmą raidos etapui ir įtraukite šeimą.
  4. Patikrinkite, ar atsakymas saugus vaikui: dozė pagal svorį, jokio aspirino virusinės ligos metu, jokio kodeino jaunesniems nei 12 metų.

Psichikos sveikatos slauga

Metodas

  1. Nuspręskite, ar yra tiesioginis pavojus: savižudybė, smurtas, vaistų sukeltas neatidėliotinas atvejis ar somatinė liga.
  2. Pirmiausia imkitės saugumo veiksmų: stebėkite, pašalinkite priemones, nuraminkite, nutraukite žalingą vaistą, kvieskite pagalbą.
  3. Rinkitės terapinį atsaką: pripažinkite jausmus, pateikite tikrovę, venkite klaidingo raminimo ir klausimų „kodėl“.
  4. Gerbkite teises: mažiausiai varžanti galimybė, sutikimas ir konfidencialumas su jo ribomis.

Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Metriniai žingsniai
1 kg = 1000 g, 1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg, 1 L = 1000 mL
Svoris ir ilgis
1 kg = 2,2 lb, 1 lb = 16 oz, 1 in = 2,54 cm, 1 ft = 12 in
Buitiniai matai
1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 8 fl oz = 240 mL
Temperatūra
°C = (°F − 32)·5/9, °F = °C·9/5 + 32
24 valandų laikrodis
PM valandos 1–11: pridėkite 12; 12 AM = 00:xx; 12 PM = 12:xx
Dozavimo greitis
mcg/min × 60/1000 = mg/h
Laboratoriniai koeficientai
gliukozė 1 mmol/L = 18 mg/dL; kreatininas 1 mg/dL = 88,4 µmol/L; Hb 1 g/dL = 10 g/L

Metodas

  1. Užrašykite duotą dydį su jo vienetu ir norimą vienetą.
  2. Pasirinkite atitikmenį: 1000 tarp kg, g, mg ir mcg arba L ir mL; 1 kg = 2,2 lb; 1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 240 mL.
  3. Užrašykite trupmena taip, kad nereikalingas vienetas išsiredukuotų; greičiui naudokite po vieną trupmeną kiekvienam besikeičiančiam vienetui.
  4. Patikrinkite kryptį: mažesnis vienetas duoda didesnį skaičių.
  5. Apvalinkite tik galutinį atsakymą, klausime nurodytu tikslumu.

Dozių skaičiavimas

Dozė pagal koncentraciją
tūris = dozė / koncentracija
Dozė pagal kūno masę
dozė = mg/kg × kūno masė
Tabletės
skaičius = dozė / dozė tabletėje
Vienetai
1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg

Metodas

  1. Paskirtą dozę ir turimo vaisto stiprumą išreikškite tais pačiais vienetais.
  2. Naudokite formulę „paskirta / turima × kiekis“: (D/H) × Q.
  3. Dozėms pagal kūno masę pirmiausia padauginkite iš masės kilogramais, tada paros dozę padalykite iš dozių skaičiaus.
  4. Pirmiausia įvertinkite apytiksliai ir patikrinkite, ar atsakymas tikėtinas.

Intraveninių infuzijų greitis

Pompos greitis
mL/h = volume (mL)/time (h)
Lašėjimo greitis
drops/min = volume (mL) × drop factor / time (min)
Infuzijos trukmė
time (h) = volume (mL)/rate (mL/h)

Metodas

  1. Pompos greitis mL/h: tūris, padalytas iš laiko valandomis.
  2. Lašėjimo greitis lašais/min: tūris × lašų faktorius, padalytas iš laiko minutėmis.
  3. Likusiam laikui: likęs tūris, padalytas iš greičio.
  4. Apvalinkite taip, kaip reikalauja uždavinys arba įranga.

Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Holliday–Segar per valandą
4 mL/kg (pirmiesiems 10 kg) + 2 mL/kg (kitiems 10 kg) + 1 mL/kg (kiekvienam kg virš 20)
Holliday–Segar per parą
100 / 50 / 20 mL/kg tiems patiems intervalams
Skysčių balansas
suvartota − išskirta
Ledo gabalėliai
skaičiuojami kaip pusė jų tūrio
Diurezė
mL/kg/h = mL / (kg × h)
Infuzijos trukmė
laikas (h) = likęs tūris (mL) / greitis (mL/h)
Sulašintas tūris
mL = greitis × laikas

Klinikinio vertinimo skalės

Glazgo komos skalė
GCS = E (1–4) + V (1–5) + M (1–6) = 3–15
APGAR
5 požymiai × 0–2 = 0–10; 7–10 nuramina, 4–6 vidutiniškai nenormalu, 0–3 žema
Braden skalė
5 × (1–4) + 1 × (1–3) = 6–23; ≤ 18 rizika
Morse griuvimų skalė
griuvimai 25, diagnozė 15, priemonė 15/30, IV 20, eisena 10/20, psichikos būklė 15
NEWS2 rizika
0–4 maža; pavienis 3 maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; ≥ 7 didelė
Vidutinis arterinis spaudimas
MAP = (SBP + 2·DBP)/3 = DBP + PP/3
Pulsinis spaudimas ir šoko indeksas
PP = SBP − DBP, SI = HR/SBP
Kūno masės indeksas
BMI = kg/m² = 703·lb/in²

Metodas

  1. Raskite klausime naudojamą vertinimo lentelę ir jos ribas (GCS 3–15, Apgar 0–10, Braden 6–23, Morse 0–125).
  2. Įvertinkite kiekvieną punktą atskirai, suderindami aprašymą su jo lygiu.
  3. Sudėkite punktų balus ir patikrinkite, ar suma patenka į intervalą.
  4. Taikykite ribas: NEWS2 atveju taip pat ieškokite bet kurio vieno rodiklio, įvertinto 3.
  5. Išvestinėms vertėms naudokite MAP = (SKS + 2·DKS)/3, PP = SKS − DKS, SI = pulsas/SKS ir KMI = kg/m².

2Uždaviniai

1.Slaugos pagrindaiVidutinis

Which nursing record entry is the best example of objective documentation?

  1. A"Ate well, as usual."
  2. B"Had a good appetite today and enjoyed lunch."
  3. C"Seemed to enjoy the meal."
  4. D"Ate half of lunch; drank 200 mL of water."
2.Slaugos pagrindaiSunkus

Skyriuje pacientas staiga nustoja reaguoti ir nekvėpuoja normaliai. Koks pirmas veiksmas?

  1. APaguldyti pacientą ant šono ir stebėti
  2. BPirmiausia patikrinti gliukozės kiekį kraujyje
  3. CKviesti pagalbą ir pradėti gaivinimą
  4. DIšmatuoti kraujospūdį
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaVidutinis

Why is “QD” (once daily) on The Joint Commission’s “Do Not Use” list?

  1. AIt can be misread as QID or QOD, so the drug is given too often or too rarely
  2. BIt means “every day at bedtime” in some hospitals
  3. CIt is only allowed for intravenous medicines
  4. DIt is a Latin abbreviation, and only plain English abbreviations may be used
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaSunkus

Slaugytojas mato, kad kolega eina nuo vieno paciento prie kito neatlikęs rankų higienos. Koks geriausias veiksmas?

  1. ANieko nesakyti, kad būtų išvengta konflikto komandoje
  2. BAnonimiškai pranešti vadovui po mėnesio
  3. CPalaukti, ar kolega taip pasielgs kitą kartą
  4. DMandagiai iš karto priminti kolegai
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimasVidutinis

Praėjus keturioms valandoms po skydliaukės operacijos, kuriuo paciento radiniu slaugytojas turėtų pirmiausia imtis veiksmų?

  1. APrašymas atsisėsti, kad galėtų atsigerti
  2. BNedidelis serozinio skysčio kiekis matomas ant kaklo tvarsčio
  3. C4/10 skausmas pjūvio vietoje
  4. DBalsas vis labiau užkimsta ir atsirado naujas triukšmingas kvėpavimas
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimasSunkus

After a vaginal birth, the uterus is firm and central, but bright red blood keeps trickling steadily. What should the nurse suspect?

  1. AUterine atony that needs more massage
  2. BNormal lochia for the first hour
  3. CA tear in the birth canal or cervix
  4. DA full bladder pushing the uterus aside
7.Klinikinė slaugaVidutinis

A confused patient keeps trying to climb out of bed. Why are bed rails not automatically the answer?

  1. ABed rails are illegal in all hospitals and must never be used at all
  2. BPatients can be seriously injured climbing over or becoming trapped in rails
  3. CBed rails stop staff from taking observations
  4. DBed rails always make patients more confused, but only during the day
8.Klinikinė slaugaSunkus

Pacientui, kuriam ūmiai kraujuoja iš virškinamojo trakto, ŠSD 120/min, o kraujospūdis 90/60 mmHg. Kas yra slaugos prioritetas pakvietus pagalbą?

  1. AUžtikrinti plataus spindžio intraveninę prieigą ir pasiruošti skysčių ar kraujo pakaitai
  2. BAtidėti veiksmus, kol bus patikrinta išmatų spalva
  3. CSkatinti vieną nueiti į tualetą
  4. DDuoti sotų valgį energijai atkurti
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiVidutinis

A patient with HIV on antiretroviral therapy has an undetectable viral load. What does this mean?

  1. AThe CD4 count must now be dangerously low too
  2. BThe virus has been completely cured and removed
  3. CThe treatment is suppressing the virus very well
  4. DThe treatment can now be stopped without any risk
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiSunkus

A patient receiving parenteral nutrition with lipid emulsion has a triglyceride level of 620 mg/dL (7,0 mmol/L). Why is this result important?

  1. AIt shows the nutrition is fully effective
  2. BIt is a normal fasting value for adults
  3. CIt raises the risk of acute pancreatitis
  4. DIt means the patient needs more lipid
11.FarmakologijaVidutinis

A patient uses a salbutamol (albuterol) inhaler and a corticosteroid inhaler at the same time of day. Which order is usually taught?

  1. AUse both in the same breath to save time
  2. BUse the salbutamol first, wait a few minutes, then use the steroid
  3. CThe order does not matter and no waiting is needed
  4. DUse the steroid first, then the salbutamol right after without any gap
12.FarmakologijaSunkus

Pacientui po pirmosios amoksicilino dozės pasireiškia anafilaksinė reakcija. Kaip ši nepageidaujama reakcija klasifikuojama pagal dažną A/B sistemą?

  1. AB tipas, nes ji nenuspėjama ir nesusijusi su įprastu vaisto veikimu
  2. BA tipas, nes ji priklauso nuo dozės ir yra nuspėjama pagal vaisto farmakologiją
  3. CA tipas, nes dozė buvo per didelė
  4. DB tipas, nes ji pasireiškia tik ilgai vartojant
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosVidutinis

Which energy-conservation advice is most useful for a patient with severe COPD?

  1. ADo all the household tasks quickly in the morning to get them done
  2. BAvoid any activity at all, staying in a chair to save their energy
  3. CHold the breath while lifting heavy objects
  4. DSit down for tasks such as washing and dressing, and pace activities
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosSunkus

Shortly after a thoracentesis, a patient becomes breathless with sharp chest pain and reduced breath sounds on the same side. What complication is most likely?

  1. APneumothorax
  2. BRe-accumulation of the effusion
  3. CPulmonary embolism from the leg
  4. DInfection at the puncture site
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosVidutinis

Kuris teiginys apie hiperosmolinę hiperglikeminę būklę (HHS) teisingas?

  1. AJi visada sukelia didelį ketonų kiekį kraujyje ir sunkią metabolinę acidozę
  2. BJi išsivysto per minutes ir yra mažiau pavojinga nei DKA
  3. CJi daugiausia pažeidžia vyresnio amžiaus 2 tipo diabetu sergančius žmones ir vystosi dienas
  4. DJi pasitaiko daugiausia mažiems vaikams su 1 tipo diabetu
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosSunkus

A nurse teaches a woman with recurrent UTIs. Which statement shows a need for further teaching?

  1. A"I will drink enough fluids during the day."
  2. B"I will wipe from front to back."
  3. C"I will pass urine soon after sex."
  4. D"I will hold my urine for as long as I can."
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėVidutinis

Which advice is appropriate for a patient with a very low platelet count?

  1. ATake aspirin regularly for headaches
  2. BUse a soft toothbrush and an electric razor
  3. CUse a razor blade for shaving every day
  4. DFloss hard every day to prevent gum disease
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėSunkus

Kuri saugos taisyklė taikoma vinkristinui?

  1. ANiekada nevartoti į nugaros smegenų skysčio erdvę (intratekaliai); tiekiamas mažame maišelyje tik vartoti į veną
  2. BJis paprastai leidžiamas į nugaros smegenų skysčio erdvę kartu su kitais nugaros smegenų vaistais
  3. CGeriausia jį suleisti greita injekcija į veną mažoje venoje
  4. DJį galima duoti bet kokiu keliu, kokį pageidauja skiriantis gydytojas
19.Akušerinė slaugaVidutinis

A pregnant woman asks why she needs a whooping cough (pertussis) vaccine in pregnancy. Which answer is correct?

  1. AIt prevents the baby from developing rubella
  2. BHer antibodies cross the placenta and protect the newborn
  3. CIt is a live vaccine that gives the baby lifelong immunity to whooping cough
  4. DIt protects her from pre-eclampsia
20.Akušerinė slaugaSunkus

Gimdyvės gimdos kaklelis atsivėręs 8 cm. Vaisiaus širdies susitraukimų dažnio kardiotokogramoje matomos deceleracijos, prasidedančios ir pasibaigiančios kartu su kiekvienu susitraukimu ir atkartojančios jo formą, esant vidutiniam kintamumui. Kas tinka?

  1. AIšjungti monitorių, kad sumažėtų nerimas
  2. BNutraukti visus skysčius
  3. CPasiruošti skubiam cezario pjūviui
  4. DToliau stebėti; šis modelis nepavojingas
21.Pediatrinė slaugaVidutinis

Maždaug kokio amžiaus paprastai susiformuoja pincetinis griebimas (smulkių daiktų paėmimas nykščiu ir smiliumi)?

  1. AMaždaug 9–10 mėnesių
  2. BMaždaug 3 mėnesių
  3. CMaždaug 18 mėnesių
  4. DMaždaug 2 metų
22.Pediatrinė slaugaSunkus

Sveikam 12 mėnesių kūdikiui vakare po vakcinų atsirado nedidelis karščiavimas ir irzlumas. Tėvas ar motina klausia, ar reikėtų nutraukti būsimus skiepijimus. Koks teisingas atsakymas?

  1. ANe; nedidelis karščiavimas ir irzlumas yra dažnos, tikėtinos reakcijos ir nėra priežastis nutraukti skiepijimą
  2. BTaip; bet kokia reakcija reiškia, kad vaikas alergiškas
  3. CTaip; vaikas daugiau niekada neturėtų gauti vakcinų
  4. DPrieš kiekvieną būsimą vakciną vaikas turėtų vartoti antibiotikų, kad karščiavimas ir irzlumas nepasikartotų
23.Psichikos sveikatos slaugaVidutinis

A veteran with PTSD sits with his back to the wall, scans the room constantly and jumps at every door slam. Which symptom group do these behaviours belong to?

  1. AChanges in arousal and reactivity
  2. BDissociative amnesia for the trauma
  3. CIntrusion symptoms
  4. DAvoidance
24.Psichikos sveikatos slaugaSunkus

A patient with depression answers every question with one or two words and looks at the floor. Which approach is most helpful?

  1. AUse simple statements, allow extra time for answers and stay with the patient even in silence
  2. BEncourage him to cheer up and think about the good things in his life
  3. CEnd the conversation quickly, because the patient clearly does not want to talk
  4. DAsk several open questions in quick succession to keep the conversation going
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasVidutinis
94969810010210410635363738394041°F°C? °F40,8 °C

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Paciento temperatūra yra 40,8 °C. Konvertuokite į Farenheito laipsnius T pagal °F = °C × 9/5 + 32. Suapvalinkite iki vieno ženklo po kablelio.

40,8 °C
T = °F
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasSunkus
00:0019:3504:55t = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Infuzija prasideda 19:35 ir baigiasi 04:55 kitą rytą (24 valandų laikrodis). Kiek valandų t ji truko? Atsakymą pateikite valandomis dešimtainiu skaičiumi, suapvalintu iki dviejų ženklų po kablelio.

19:3504:55
t = h
27.Dozių skaičiavimasVidutinis
12 kg25 mg/kg/parą3× per parąD = ? mg

Pacientas sveria 12 kg. Paskirta dozė – 25 mg/kg per parą, padalyta į 3 lygias dozes. Kiek miligramų D skiriama vienai dozei?

12 kg25 mg/kg/parą3× per parą
D = mg
28.Dozių skaičiavimasSunkus
00,10,20,30,40,50,60,70,80,911 mL

Paskirta 0,11 mg. Ampulėje yra 500 mikrogramų viename mL. Įtraukite dozę į 1 mL švirkštą: kokį tūrį V suleidžiate?

0,11 mg500 mcg/mL
V = mL
29.Intraveninių infuzijų greitisVidutinis
1080 mLliko? mL/h4 h liko

Paskirta sulašinti 1500 mL per 6 valandas. Po 2 valandų pastebite, kad maišelyje dar liko 1080 mL, o infuzija vis tiek turi baigtis laiku. Kokį greitį R mL/h reikia nustatyti pompai iš naujo?

1500 mL / 6 hpo 2 h: 1080 mL
R = mL/h
30.Intraveninių infuzijų greitisSunkus
750 mL60 gtt/mL42 gtt/mint = ? h

Lašelinė laša 42 lašų/min greičiu per 60 lašų/mL sistemą. Maišelyje liko 750 mL. Po kiek valandų t jis bus tuščias? Apvalinkite iki vieno skaitmens po kablelio.

42 gtt/min60 gtt/mL750 mL
t = h
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasVidutinis
SuvartotaIšskirta8 valandų pamainapienas100 mLarbata240 mLIntraveninė infuzija125 mL/h × 8 hintraveninis antibiotikas2 × 100 mLšlapimas375 mLšlapimas475 mLšlapimas500 mLšlapimas200 mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Lape pateikti paciento suvartoti ir išskirti skysčiai per vieną 8 valandų pamainą. Pacientas sveria 45 kg. Raskite vidutinę diurezę U mL/kg/h. Apvalinkite iki dviejų skaitmenų po kablelio.

45 kg8 hšlapimas: 375 mLšlapimas: 475 mLšlapimas: 500 mLšlapimas: 200 mL
U = mL/kg/h
32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasSunkus
500 mL→ 50 mL/hpradžia 11:00tiš viso​ = ? h100 mL/h × 3 h

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). 500 mL infuzija pradedama 11:00 100 mL/h greičiu. Po 3 valandų greitis pakeičiamas į 50 mL/h ir daugiau nebekeičiamas. Po kiek valandų t nuo pradžios maišelis ištuštės? Apvalinkite iki vieno skaitmens po kablelio.

500 mL100 mL/h · 3 h50 mL/h
t = h
33.Klinikinio vertinimo skalėsVidutinis
H? / 25+D? / 15+Aid? / 30+IV? / 20+G? / 20+MS? / 15Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Morse griuvimų skalę: griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: ne; antrinė diagnozė: taip; judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas arba padeda slaugytoja; IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: ne; eisena: silpna; psichikos būklė: žino savo ribas. Raskite Morse sumą MFS.

0–125
MFS =
34.Klinikinio vertinimo skalėsSunkus
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1žemasmaža–vidutinėvidutinisaukštas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 20/min., SpO₂ 96 % skiriant papildomą deguonį, kraujospūdis 130/78 mmHg, pulsas 82/min., budrus, temperatūra 35,0 °C. Į kokią klinikinės rizikos grupę patenka pacientas? Spustelėkite ją.

RR 20SpO₂ 96%O₂SBP 130HR 82AT 35,0 °C
  1. 1žemas
  2. 2maža–vidutinė
  3. 3vidutinis
  4. 4aukštas

3Tirpalai

1.Slaugos pagrindai

Atsakymas: D · "Ate half of lunch; drank 200 mL of water."

Kodėl tai yra atsakymas

Objective entries describe what was observed or measured. Vague or judgemental phrases such as "good" or "as usual" cannot be checked or compared.

Atsakymas

D · "Ate half of lunch; drank 200 mL of water."
2.Slaugos pagrindai

Atsakymas: C · Kviesti pagalbą ir pradėti gaivinimą

Kodėl tai yra atsakymas

Nereaguoja ir nekvėpuoja normaliai – tai širdies sustojimas: kvieskite pagalbą (gaivinimo komandą, defibriliatorių) ir nedelsdami pradėkite krūtinės ląstos paspaudimus.

Atsakymas

C · Kviesti pagalbą ir pradėti gaivinimą
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: A · It can be misread as QID or QOD, so the drug is given too often or too rarely

Kodėl tai yra atsakymas

“QD” and “QOD” can be confused with each other and with “QID”, leading to serious dosing errors. The word “daily” or “every other day” is written in full instead.

Atsakymas

A · It can be misread as QID or QOD, so the drug is given too often or too rarely
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: D · Mandagiai iš karto priminti kolegai

Kodėl tai yra atsakymas

Skubūs, pagarbūs priminimai apsaugo kitą pacientą nuo žalos. Dauguma ligoninių skatina visus darbuotojus pasisakyti dėl rankų higienos, ir tai yra saugos kultūros dalis.

Atsakymas

D · Mandagiai iš karto priminti kolegai
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: D · Balsas vis labiau užkimsta ir atsirado naujas triukšmingas kvėpavimas

Kodėl tai yra atsakymas

Didėjantis užkimimas ir triukšmingas kvėpavimas gali reikšti tinimą, kraujavimą ar nervo pažeidimą, veikiantį kvėpavimo takus. Tai reikia nedelsiant įvertinti ir pranešti. Lengvas skausmas ir nedidelis serozinio skysčio kiekis yra tikėtini.

Atsakymas

D · Balsas vis labiau užkimsta ir atsirado naujas triukšmingas kvėpavimas
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: C · A tear in the birth canal or cervix

Kodėl tai yra atsakymas

Continuous bright red bleeding with a firm uterus suggests a laceration of the cervix, vagina or perineum. The nurse reports it so it can be found and repaired.

Atsakymas

C · A tear in the birth canal or cervix
7.Klinikinė slauga

Atsakymas: B · Patients can be seriously injured climbing over or becoming trapped in rails

Kodėl tai yra atsakymas

Bed rails can cause entrapment or a fall from a greater height. Their use is based on an individual risk assessment; alternatives include a low bed, crash mats and closer observation.

Atsakymas

B · Patients can be seriously injured climbing over or becoming trapped in rails
8.Klinikinė slauga

Atsakymas: A · Užtikrinti plataus spindžio intraveninę prieigą ir pasiruošti skysčių ar kraujo pakaitai

Kodėl tai yra atsakymas

Tachikardija ir hipotenzija rodo reikšmingą kraujo netekimą. Pirmiausia – ABCDE įvertinimas, plataus spindžio intraveninė prieiga, kraujo tyrimai, įskaitant suderinamumo mėginį, ir gaivinimas, o vėliau – endoskopija.

Atsakymas

A · Užtikrinti plataus spindžio intraveninę prieigą ir pasiruošti skysčių ar kraujo pakaitai
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: C · The treatment is suppressing the virus very well

Kodėl tai yra atsakymas

An undetectable viral load shows that antiretroviral therapy is suppressing viral replication. The virus remains in the body, so treatment must continue. People with a sustained undetectable viral load do not transmit HIV sexually.

Atsakymas

C · The treatment is suppressing the virus very well
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: C · It raises the risk of acute pancreatitis

Kodėl tai yra atsakymas

Triglycerides are monitored in patients receiving lipid emulsions, because high levels can cause pancreatitis and show that lipid is not being cleared. The result is reported, and the lipid dose may be reduced or held.Patikrinta pagal: Triglycerides Test · MedlinePlus (NIH) (2024)

Atsakymas

C · It raises the risk of acute pancreatitis
11.Farmakologija

Atsakymas: B · Use the salbutamol first, wait a few minutes, then use the steroid

Kodėl tai yra atsakymas

The bronchodilator opens the airways so that the inhaled steroid can reach further into the lungs. A short wait between the inhalers is usually advised.

Atsakymas

B · Use the salbutamol first, wait a few minutes, then use the steroid
12.Farmakologija

Atsakymas: A · B tipas, nes ji nenuspėjama ir nesusijusi su įprastu vaisto veikimu

Kodėl tai yra atsakymas

A tipo (augmented) reakcijos nuspėjamos pagal vaisto farmakologiją ir priklauso nuo dozės. B tipo (bizarre) reakcijos, pvz., imuninės alergijos, nuo dozės nepriklauso ir sunkiai nuspėjamos.

Atsakymas

A · B tipas, nes ji nenuspėjama ir nesusijusi su įprastu vaisto veikimu
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: D · Sit down for tasks such as washing and dressing, and pace activities

Kodėl tai yra atsakymas

Planning and pacing, sitting for tasks, keeping frequently used items within reach and breathing out during effort reduce breathlessness. Complete inactivity worsens deconditioning, so activity is encouraged within limits.

Atsakymas

D · Sit down for tasks such as washing and dressing, and pace activities
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: A · Pneumothorax

Kodėl tai yra atsakymas

Pneumothorax is a common complication of thoracentesis, caused by the needle puncturing the lung or air entering the chest. The nurse assesses the patient, gives oxygen and informs the team, who will arrange a chest X-ray. An effusion re-accumulates over days, and infection appears later.

Atsakymas

A · Pneumothorax
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: C · Ji daugiausia pažeidžia vyresnio amžiaus 2 tipo diabetu sergančius žmones ir vystosi dienas

Kodėl tai yra atsakymas

HHS vystosi dienas, dažnai išprovokuojama infekcijos, su ekstremalia hiperglikemija, labai dideliu osmoliališkumu ir gili dehidratacija, dažnai su sumišimu. Insulino pakanka, kad būtų išvengta ryškios ketozės. Mirtingumas didesnis nei DKA, be to, didelė trombozės rizika.

Atsakymas

C · Ji daugiausia pažeidžia vyresnio amžiaus 2 tipo diabetu sergančius žmones ir vystosi dienas
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: D · "I will hold my urine for as long as I can."

Kodėl tai yra atsakymas

Holding urine allows bacteria to multiply. Regular voiding, good fluid intake, passing urine after intercourse and wiping front to back help reduce recurrence.

Atsakymas

D · "I will hold my urine for as long as I can."
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: B · Use a soft toothbrush and an electric razor

Kodėl tai yra atsakymas

With thrombocytopenia, the nurse reduces bleeding risk: soft toothbrush, electric razor, no NSAIDs or aspirin, avoiding IM injections and rectal procedures, and reporting bleeding, bruising or blood in urine or stool.

Atsakymas

B · Use a soft toothbrush and an electric razor
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: A · Niekada nevartoti į nugaros smegenų skysčio erdvę (intratekaliai); tiekiamas mažame maišelyje tik vartoti į veną

Kodėl tai yra atsakymas

Vinkristinas, suleistas į nugaros smegenų skysčio erdvę, beveik visada mirtinas. Kad būtų išvengta netinkamo vartojimo būdo klaidų, jis skiedžiamas mažame maišelyje, skirtame vartoti į veną, pažymimas „tik vartoti į veną, mirtinas, jei vartojama kitais keliais" ir laikomas atskirai nuo intratekalinių vaistų.

Atsakymas

A · Niekada nevartoti į nugaros smegenų skysčio erdvę (intratekaliai); tiekiamas mažame maišelyje tik vartoti į veną
19.Akušerinė slauga

Atsakymas: B · Her antibodies cross the placenta and protect the newborn

Kodėl tai yra atsakymas

Maternal pertussis antibodies cross the placenta and protect the newborn before it can be immunised. Whooping cough can be fatal in young infants.

Atsakymas

B · Her antibodies cross the placenta and protect the newborn
20.Akušerinė slauga

Atsakymas: D · Toliau stebėti; šis modelis nepavojingas

Kodėl tai yra atsakymas

Tai ankstyvosios deceleracijos, kurias aktyviame gimdyme sukelia galvos spaudimas. Esant vidutiniam kintamumui jos ramina ir, be tolesnio stebėjimo, intervencijos nereikia.

Atsakymas

D · Toliau stebėti; šis modelis nepavojingas
21.Pediatrinė slauga

Atsakymas: A · Maždaug 9–10 mėnesių

Kodėl tai yra atsakymas

Pincetinis griebimas paprastai atsiranda maždaug 9–10 mėnesių, o maždaug 12 mėnesių tampa tikslus ir tobulas. Dėl to šiame amžiuje smulkūs daiktai tampa ir užspringimo rizika.

Atsakymas

A · Maždaug 9–10 mėnesių
22.Pediatrinė slauga

Atsakymas: A · Ne; nedidelis karščiavimas ir irzlumas yra dažnos, tikėtinos reakcijos ir nėra priežastis nutraukti skiepijimą

Kodėl tai yra atsakymas

Nedidelis karščiavimas, irzlumas ir vietinis skausmas po skiepijimo yra dažni ir praeina per dieną ar dvi. Kontraindikacijos yra tik sunkios reakcijos, pavyzdžiui, anafilaksija. Tėvams galima paaiškinti, kaip tvarkyti lengvus simptomus ir kada kreiptis pagalbos.

Atsakymas

A · Ne; nedidelis karščiavimas ir irzlumas yra dažnos, tikėtinos reakcijos ir nėra priežastis nutraukti skiepijimą
23.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: A · Changes in arousal and reactivity

Kodėl tai yra atsakymas

Hypervigilance and an exaggerated startle response belong to the arousal and reactivity group, along with irritability, poor concentration and sleep problems.

Atsakymas

A · Changes in arousal and reactivity
24.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: A · Use simple statements, allow extra time for answers and stay with the patient even in silence

Kodėl tai yra atsakymas

Psychomotor slowing makes answering hard. Short, simple communication, patience and a calm presence show acceptance, while pressure or forced cheerfulness can increase feelings of failure.

Atsakymas

A · Use simple statements, allow extra time for answers and stay with the patient even in silence
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: T = 105,4 °F

Temperatūra: °C = (°F − 32) × 5/9 ir °F = °C × 9/5 + 32. Iš °F pirmiausia atimkite 32, o tik paskui dauginkite; iš °C pirmiausia dauginkite ir tada pridėkite 32. Greita patikra: 37 °C yra 98,6 °F, o kiekvienas 1 °C yra 1,8 °F.

Dauginkite iš 9/5

40,8·9/5 = 73,44

Pridėkite 32

T = 73,44 + 32 = 105,4 °F

Atsakymas

T = 105,4 °F
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: t = 9,33 h

24 valandų laikrodis: nuo 13 val. (1 PM) pridėkite 12 prie valandos (3:45 PM = 15:45). Nuo vidurnakčio iki 12:59 AM yra 00:00–00:59, o 12:00–12:59 PM lieka 12:00–12:59. Grįžtant atimkite 12 iš 13–23 valandų ir pridėkite PM; 00 valanda tampa 12 AM. Laiką per vidurnaktį skaičiuokite dviem dalimis: iki 24:00 (00:00), paskui nuo 00:00.

Prieš vidurnaktį

19:35 → 24:00 = 265 min

Po vidurnakčio

00:00 → 04:55 = 295 min

Iš viso

265 + 295 = 560 min
t = 560/60 = 9,333 ≈ 9,33 h

Atsakymas

t = 9,33 h
27.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: D = 100 mg

Dozės skaičiavimas: skirtinas kiekis lygus paskirtai dozei, padalytai iš turimo preparato stiprumo, padaugintai iš kiekio, kuriame tas stiprumas yra: kiekis = (paskirta dozė/stiprumas) × tūris. Visada suvienodinkite vienetus (pirmiausia g paverskite mg, mg – mcg) ir patikrinkite, ar atsakymas logiškas.

Iš viso per parą

25·12 = 300 mg

Vienai dozei

D = 300/3 = 100 mg

Atsakymas

D = 100 mg
28.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: V = 0,22 mL

Dozės įtraukimas: tūris = (paskirta dozė/pradinio tirpalo stiprumas) × pradinio tirpalo tūris. Pirmiausia paverskite į tuos pačius vienetus, tada patikrinkite, ar tūris telpa į švirkštą ir patenka ant vienos iš jo skalės žymių.

Tie patys vienetai

0,11 mg = 110 mcg

Tūris

V = 110/500 = 0,22 mL

Atsakymas

V = 0,22 mL
29.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: R = 270 mL/h

Infusion rates: a pump is set in mL/h = volume/time in hours. A gravity drip is counted in drops per minute: gtt/min = volume (mL) × drop factor (gtt/mL)/time (min). The drop factor is printed on the tubing package: macrodrip sets deliver 10, 15 or 20 gtt/mL (blood sets often 10 gtt/mL in the US, 15 in the UK) and microdrip sets 60 gtt/mL. Always use the drop factor the question or package gives.

Pradinis greitis

1500/6 = 250 mL/h

Naujas greitis

R = 1080/4 = 270 mL/h

Atsakymas

R = 270 mL/h

Daugelyje ligoninių toks koregavimas iki 25 % leidžiamas be naujo paskyrimo; pasitikrinkite vietos tvarką.

30.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: t = 17,9 h

Infuzijos greitis: pompa nustatoma mL/h = tūris/laikas valandomis. Gravitacinė lašelinė skaičiuojama lašais per minutę: gtt/min = tūris (mL) × lašų koeficientas (gtt/mL)/laikas (min). Lašų koeficientas nurodytas ant infuzinės sistemos pakuotės: makrolašų sistemos duoda 10, 15 arba 20 gtt/mL (kraujo sistemos JAV dažnai 10 gtt/mL, JK 15), o mikrolašų sistemos 60 gtt/mL. Visada naudokite lašų koeficientą, nurodytą klausime arba ant pakuotės.

Greitis mL/h

42·60/60 = 42 mL/h

Likęs laikas

t = 750/42 = 17,86 ≈ 17,9 h

Atsakymas

t = 17,9 h
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: U = 4,31 mL/kg/h

Suvartoti ir išskirti skysčiai: suvartotiems priskiriama viskas, kas patenka į organizmą (geriami skysčiai, intraveninės infuzijos, intraveniniai vaistai ir praplovimai, maitinimas per zondą); ledo gabalėliai skaičiuojami kaip pusė jų tūrio. Išskirtiems priskiriamas šlapimas, drenų išskyros, vėmalai ir kiti netekimai. Balansas = visi suvartoti − visi išskirti skysčiai; neigiamas balansas reiškia grynąjį netekimą. Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Iš viso šlapimo

375 + 475 + 500 + 200 = 1550 mL

Kilogramui per valandą

U = 1550/(45·8) = 4,306 ≈ 4,31 mL/kg/h

Atsakymas

U = 4,31 mL/kg/h
32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: t = 7 h

Infuzijos trukmė: laikas (h) = infuzuotinas tūris (mL)/greitis (mL/h); naudokite maišelyje dar likusį tūrį, o ne maišelio dydį. Sulašintas tūris = greitis × laikas. Dešimtaines valandas į valandas ir minutes perskaičiuokite padaugindami dalį iš 60 (0,5 h = 30 min, o ne 50 min). Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Pirmoji dalis

100·3 = 300 mL
500 − 300 = 200 mL liko

Antroji dalis

200/50 = 4 h

Bendra trukmė

t = 3 + 4 = 7 h

Atsakymas

t = 7 h

Tai maždaug 7 h 00 min, todėl maišelis ištuštės apie 18:00.

33.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: MFS = 25

Morse griuvimų skalė: šeši punktai. Griuvimų anamnezė: ne 0, taip 25. Antrinė diagnozė: ne 0, taip 15. Judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas ar slaugytojos pagalba 0; ramentai, lazda ar vaikštynė 15; laikosi už baldų 30. IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: ne 0, taip 20. Eisena: normali, lovos režimas ar neįgaliojo vežimėlis 0; silpna 10; sutrikusi 20. Psichikos būklė: žino savo ribas 0; pervertina arba pamiršta ribas 15. Suma svyruoja nuo 0 iki 125. Rizikos ribos ligoninėse skiriasi; dažnai naudojama: 0–24 maža, 25–44 vidutinė ir 45 ar daugiau didelė.

Įvertinkite kiekvieną punktą

griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: ne → 0
antrinė diagnozė: taip → 15
judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas arba padeda slaugytoja → 0
IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: ne → 0
eisena: silpna → 10
psichikos būklė: žino savo ribas → 0

Sudėtis

Morse suma = 0 + 15 + 0 + 0 + 10 + 0 = 25

Atsakymas

MFS = 25
34.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: vidutinis

NEWS2 (Nacionalinė ankstyvojo perspėjimo skalė 2, Karališkoji gydytojų kolegija, 2017): įvertinkite kiekvieną iš septynių rodiklių pagal lentelę (kvėpavimo dažnis, SpO₂ pagal 1 skalę, oras ar papildomas deguonis, sistolinis kraujospūdis, pulsas, sąmonė pagal ACVPU skalę ir temperatūra) ir sudėkite balus. Klinikinė rizika: 0–4 maža; 3 balai bet kuriame viename rodiklyje – maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; 7 ar daugiau didelė. Suma 5 ar daugiau reikalauja skubios reakcijos.

Įvertinkite kiekvieną rodiklį

RR 20/min → 0
SpO₂ 96% → 0
su deguonimi → 2
SBP 130 mmHg → 0
HR 82/min → 0
budrus (A) → 0
T 35,0 °C → 3

Suma ir raudoni balai

NEWS2 = 0 + 0 + 2 + 0 + 0 + 0 + 3 = 5
Bent vienas rodiklis vertinamas 3.

Rizikos grupė

vidutinis

Atsakymas

vidutinis

Suma 5 ar daugiau reikalauja skubios klinikinės reakcijos.

Tai savarankiška mokymosi medžiaga. ExamProblems nėra susijusi su šį egzaminą organizuojančia institucija ir jos nėra patvirtinta, o egzamino pavadinimas naudojamas tik turiniui apibūdinti. NCLEX®, NCLEX-RN® and NCLEX-PN® yra the National Council of State Boards of Nursing, Inc. (NCSBN) prekių ženklai; ši organizacija nėra susijusi su ExamProblems, jo neremia ir neatsako už jo tikslumą.

ExamProblems · examproblems.com/courses/nclex-pn-practice-questions