NCLEX-PN tipo bandomieji klausimai (LPN/LVN): pasiruošimo paketas

Formulių lapai, pagrindiniai kiekvienos temos metodų žingsniai ir 34 uždavinių, o pilni sprendimai pateikti gale.

Nauji uždaviniaiAtgal į kursą

Spausdinimo lange pasirinkite „Išsaugoti kaip PDF“, kad nuosavą kopiją išsaugotumėte savo įrenginyje.

1Formulės ir metodai

Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Metodas

  1. Pradėkite nuo standartinių atsargumo priemonių kiekvienam pacientui: rankų higiena, asmeninės apsaugos priemonės numatomai ekspozicijai, saugūs aštrūs daiktai.
  2. Pridėkite atsargumo priemones pagal plitimo kelią: kontaktinė (chalatas, pirštinės), lašelinė (chirurginė kaukė), oro (N95, neigiamo slėgio kambarys).
  3. Steriliems daiktams išlaikykite sterilumą: jei abejojate, jis nesterilus; pakeiskite, niekada nenuvalykite.
  4. Užkirskite kelią žalai aplinkoje: griuvimų prevencija, suvaržymai tik kaip paskutinė priemonė, RACE ir PASS gaisro atveju.
  5. Patikrinkite vaistų skyrimo teises, du identifikatorius ir papildomas apsaugos priemones didelės rizikos vaistams; praneškite apie klaidas ir vos nepasitaikiusius atvejus.

Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Metodas

  1. Paklauskite, kas pacientui pakenks greičiausiai, jei nieko nedarysite.
  2. Taikykite ABC (C-A-B per širdies sustojimą), tada Maslow: fiziologiniai poreikiai pirma saugumo, saugumas pirma psichologinių poreikių.
  3. Palyginkite galimybes: ūmus prieš lėtinį, nestabilus prieš stabilų, netikėtas prieš tikėtiną, sisteminis prieš vietinį, ir kiekvieną požymį palyginkite su paciento pradiniu lygiu.
  4. Vertinkite prieš veikdami, nebent tai neatidėliotinas atvejis; tada rinkitės žingsnį, nuo kurio priklauso kiti.
  5. Delegavimui patikrinkite penkias teises: užduotis, aplinkybės, asmuo, nurodymai ir priežiūra. Vertinimas, mokymas ir įvertinimas lieka registruotai slaugytojai (RN).

Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Metodas

  1. Palyginkite vertę su paties laboratorijos nustatytu referenciniu intervalu, tada su paciento pradiniu lygiu ir kitimu.
  2. Patikrinkite mėginį: hemolizė, vėlavimas ar kraujas, paimtas šalia IV, gali duoti klaidingus rezultatus.
  3. Susiekite vertę su tipiniais požymiais ir ją sukeliančiais vaistais bei būklėmis.
  4. Ieškokite sąveikų: mažas kalio ar magnio kiekis didina digoksino toksiškumą; dehidratacija didina ličio koncentraciją.
  5. Veikite pacientui: įvertinkite, sulaikykite vaistą, jei koncentracija nesaugi, kritines vertes perskaitykite atgal ir informuokite gydytoją.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Metodas

  1. Įvardykite problemą: siurblio nepakankamumas, užsikimšusi arterija, ritmas, krešulys, kvėpavimo takų susiaurėjimas, infekcija ar prietaiso problema.
  2. Pirmiausia patikrinkite pavojaus požymius: hipoksiją, hipotenziją, krūtinės skausmą, naują sumišimą, šaltą kojos be pulso.
  3. Deguonį priderinkite pacientui: 94–98 % daugumai, 88–92 % tiems, kuriems kyla CO₂ susilaikymo rizika.
  4. Kiekvieną vaistą susiekite su jo tyrimu ir rizika: varfarinas ir INR, heparinas ir aPTT bei trombocitai, diuretikai ir kalis.
  5. Pasirinkite saugų pirmąjį veiksmą, tada eskaluokite ir vertinkite iš naujo.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Metodas

  1. Pasitikrinkite gliukozę kiekvienam pacientui su nauju sumišimu, silpnumu ar traukuliais.
  2. Sąmonės lygį naudokite kaip ankstyviausią smegenų sutrikimo įspėjimą; vyzdžiai ir Cushing triada pasirodo vėlai.
  3. Diabeto nelaimėse atskirkite DKA (ketonai, acidozė) nuo HHS (labai didelis osmoliališkumas, dehidratacija); pirmiausia skirkite skysčių.
  4. Natrio ir vandens atveju nuspręskite, ar ADH yra per daug (SIADH), ar trūksta (DI), ir lėtinius pokyčius koreguokite lėtai.
  5. Inkstų problemų atveju priežastį priskirkite prerenalinei, vidinei ar postrenalinei ir stebėkite kalį bei skysčius.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Metodas

  1. Paklauskite, kas galėtų būti paslėpta: vidinis kraujavimas, infekcija be karščiavimo, hipoventiliacija esant normaliam SpO₂.
  2. Komplikacijas siaurinkite pagal laiką po operacijos: kraujavimas per valandas, krūtinės ląstos problemos per dienas, žaizdos ir nutekėjimo problemos vėliau.
  3. Skausmo atveju vertinkite, gydykite daugiamode analgezija, vertinkite iš naujo ir kiekvieno opioido metu stebėkite sedaciją.
  4. Onkologiniams pacientams bet kokią ligą nadyro metu laikykite neutropeniniu sepsiu ir žinokite onkologines skubias būkles.
  5. Nudegimų atveju skaičiuokite tik dalinio ir viso storio plotus, Parkland laikrodį paleiskite nuo nudegimo laiko ir titruokite pagal šlapimo išskyrimą.

Akušerinė slauga

Metodas

  1. Nustatykite moters padėtį laike: nėštumo savaitės, gimdymo tarpsnis ar diena po gimdymo, ir nuspręskite, kas tuo metu yra norma.
  2. Ieškokite pavojuje esančio paciento: motinos, vaisiaus ar naujagimio, o gal kelių iš jų.
  3. Susiekite požymį su priežastimi: VEAL CHOP deceleracijoms, keturi T kraujavimui, BUBBLE-HE po gimdymo.
  4. Pirmiausia rinkitės veiksmą, gerinantį kraujotaką ir deguonies patekimą (gulėjimas ant šono, oksitocino nutraukimas, gimdos dugno masažas), tada kvieskite pagalbą.

Pediatrinė slauga

Metodas

  1. Pirmiausia atkreipkite dėmesį į vaiko amžių: nuo jo priklauso gyvybinių rodiklių normos, raidos etapai ir tinkama skausmo skalė.
  2. Įvertinkite kvėpavimo takus, kvėpavimą ir kraujotaką, prisiminkite, kad vaikai kompensuoja, o paskui greitai blogėja.
  3. Pritaikykite veiksmą raidos etapui ir įtraukite šeimą.
  4. Patikrinkite, ar atsakymas saugus vaikui: dozė pagal svorį, jokio aspirino virusinės ligos metu, jokio kodeino jaunesniems nei 12 metų.

Psichikos sveikatos slauga

Metodas

  1. Nuspręskite, ar yra tiesioginis pavojus: savižudybė, smurtas, vaistų sukeltas neatidėliotinas atvejis ar somatinė liga.
  2. Pirmiausia imkitės saugumo veiksmų: stebėkite, pašalinkite priemones, nuraminkite, nutraukite žalingą vaistą, kvieskite pagalbą.
  3. Rinkitės terapinį atsaką: pripažinkite jausmus, pateikite tikrovę, venkite klaidingo raminimo ir klausimų „kodėl“.
  4. Gerbkite teises: mažiausiai varžanti galimybė, sutikimas ir konfidencialumas su jo ribomis.

Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Metriniai žingsniai
1 kg = 1000 g, 1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg, 1 L = 1000 mL
Svoris ir ilgis
1 kg = 2,2 lb, 1 lb = 16 oz, 1 in = 2,54 cm, 1 ft = 12 in
Buitiniai matai
1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 8 fl oz = 240 mL
Temperatūra
°C = (°F − 32)·5/9, °F = °C·9/5 + 32
24 valandų laikrodis
PM valandos 1–11: pridėkite 12; 12 AM = 00:xx; 12 PM = 12:xx
Dozavimo greitis
mcg/min × 60/1000 = mg/h
Laboratoriniai koeficientai
gliukozė 1 mmol/L = 18 mg/dL; kreatininas 1 mg/dL = 88,4 µmol/L; Hb 1 g/dL = 10 g/L

Metodas

  1. Užrašykite duotą dydį su jo vienetu ir norimą vienetą.
  2. Pasirinkite atitikmenį: 1000 tarp kg, g, mg ir mcg arba L ir mL; 1 kg = 2,2 lb; 1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 240 mL.
  3. Užrašykite trupmena taip, kad nereikalingas vienetas išsiredukuotų; greičiui naudokite po vieną trupmeną kiekvienam besikeičiančiam vienetui.
  4. Patikrinkite kryptį: mažesnis vienetas duoda didesnį skaičių.
  5. Apvalinkite tik galutinį atsakymą, klausime nurodytu tikslumu.

Dozių skaičiavimas

Dozė pagal koncentraciją
tūris = dozė / koncentracija
Dozė pagal kūno masę
dozė = mg/kg × kūno masė
Tabletės
skaičius = dozė / dozė tabletėje
Vienetai
1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg

Metodas

  1. Paskirtą dozę ir turimo vaisto stiprumą išreikškite tais pačiais vienetais.
  2. Naudokite formulę „paskirta / turima × kiekis“: (D/H) × Q.
  3. Dozėms pagal kūno masę pirmiausia padauginkite iš masės kilogramais, tada paros dozę padalykite iš dozių skaičiaus.
  4. Pirmiausia įvertinkite apytiksliai ir patikrinkite, ar atsakymas tikėtinas.

Intraveninių infuzijų greitis

Pompos greitis
mL/h = volume (mL)/time (h)
Lašėjimo greitis
drops/min = volume (mL) × drop factor / time (min)
Infuzijos trukmė
time (h) = volume (mL)/rate (mL/h)

Metodas

  1. Pompos greitis mL/h: tūris, padalytas iš laiko valandomis.
  2. Lašėjimo greitis lašais/min: tūris × lašų faktorius, padalytas iš laiko minutėmis.
  3. Likusiam laikui: likęs tūris, padalytas iš greičio.
  4. Apvalinkite taip, kaip reikalauja uždavinys arba įranga.

Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Holliday–Segar per valandą
4 mL/kg (pirmiesiems 10 kg) + 2 mL/kg (kitiems 10 kg) + 1 mL/kg (kiekvienam kg virš 20)
Holliday–Segar per parą
100 / 50 / 20 mL/kg tiems patiems intervalams
Skysčių balansas
suvartota − išskirta
Ledo gabalėliai
skaičiuojami kaip pusė jų tūrio
Diurezė
mL/kg/h = mL / (kg × h)
Infuzijos trukmė
laikas (h) = likęs tūris (mL) / greitis (mL/h)
Sulašintas tūris
mL = greitis × laikas

Klinikinio vertinimo skalės

Glazgo komos skalė
GCS = E (1–4) + V (1–5) + M (1–6) = 3–15
APGAR
5 požymiai × 0–2 = 0–10; 7–10 nuramina, 4–6 vidutiniškai nenormalu, 0–3 žema
Braden skalė
5 × (1–4) + 1 × (1–3) = 6–23; ≤ 18 rizika
Morse griuvimų skalė
griuvimai 25, diagnozė 15, priemonė 15/30, IV 20, eisena 10/20, psichikos būklė 15
NEWS2 rizika
0–4 maža; pavienis 3 maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; ≥ 7 didelė
Vidutinis arterinis spaudimas
MAP = (SBP + 2·DBP)/3 = DBP + PP/3
Pulsinis spaudimas ir šoko indeksas
PP = SBP − DBP, SI = HR/SBP
Kūno masės indeksas
BMI = kg/m² = 703·lb/in²

Metodas

  1. Raskite klausime naudojamą vertinimo lentelę ir jos ribas (GCS 3–15, Apgar 0–10, Braden 6–23, Morse 0–125).
  2. Įvertinkite kiekvieną punktą atskirai, suderindami aprašymą su jo lygiu.
  3. Sudėkite punktų balus ir patikrinkite, ar suma patenka į intervalą.
  4. Taikykite ribas: NEWS2 atveju taip pat ieškokite bet kurio vieno rodiklio, įvertinto 3.
  5. Išvestinėms vertėms naudokite MAP = (SKS + 2·DKS)/3, PP = SKS − DKS, SI = pulsas/SKS ir KMI = kg/m².

2Uždaviniai

1.Slaugos pagrindaiVidutinis

Why should insulin injection sites be rotated?

  1. ABecause each site can only be used once
  2. BTo prevent lumpy fatty swelling that affects absorption
  3. CTo stop the patient getting used to the needle
  4. DTo make the insulin work more quickly with each injection
2.Slaugos pagrindaiSunkus

A patient with suspected pulmonary tuberculosis has to go to the X-ray department. What is correct?

  1. AThe patient wears a respirator and staff wear nothing
  2. BThe patient wears a surgical mask during transport
  3. CThe patient cannot leave the room under any circumstances
  4. DNo precautions are needed outside the ward
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaVidutinis

Atidarant sterilų rinkinį ant stalo, kuris atvartas atidaromas pirmas?

  1. ABet kuris šoninis atvartas, kurį lengviausia pasiekti
  2. BTolimiausias nuo slaugytojo atvartas
  3. CArtimiausias slaugytojui atvartas
  4. DVisi atvartai vienu metu
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaSunkus

A nurse finds an unknown liquid leaking from a container in the utility room, with a strong smell. What should the nurse do first?

  1. AMop it up with paper towels
  2. BPour water over it to dilute it
  3. CMove closer and smell it carefully to identify what the substance is
  4. DLeave the area, keep others out and alert the trained response team
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimasVidutinis

Kuris radinys yra netikėtas ir reikalauja skubaus tolesnio veiksmo?

  1. APacientui praėjus dienai po laparoskopinės tulžies pūslės operacijos skauda dešinį petį
  2. BPacientas su žinoma ciroze turi pageltusią odą, kuri nepakito
  3. CPacientas, ilgai sergantis LOPL, turi statinės formos krūtinės ląstą
  4. DPacientui, gaunančiam heparino infuziją, atsirado naujos juodos, dervos pavidalo išmatos
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimasSunkus

Kardiologijos skyriuje, kurį pacientą slaugytojas turėtų pamatyti pirmiausia?

  1. APacientą, vartojantį digoksiną, kurio pulsas 48/min, jaučia pykinimą ir kalio koncentracija 3,0 mEq/L
  2. BPacientą, sergantį prieširdžių virpėjimu, kurio širdies susitraukimų dažnis 88/min ir nereguliarus kaip anksčiau
  3. CPacientą, sergantį širdies nepakankamumu, priaugusį 0,3 kg nuo vakar
  4. DPacientą, kuriam liepta nevalgyti prieš rytojaus tyrimą
7.Klinikinė slaugaVidutinis

Sąmonės netekusio diabetu sergančio paciento gliukozė kraujyje 2,1 mmol/L, intraveninės prieigos nėra. Ką galima skirti?

  1. AGliukozės tablečių per burną
  2. BGliukagono į raumenis
  3. CVaisių sulčių per burną
  4. DInsulino po oda
8.Klinikinė slaugaSunkus

Why are early surgery and early mobilisation recommended for older patients with a hip fracture?

  1. AThey allow the bone to heal fully without any need for pain relief
  2. BThey mainly reduce the cost of the operation
  3. CThey make physiotherapy and rehabilitation unnecessary after discharge
  4. DThey reduce complications such as pneumonia, pressure ulcers and delirium
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiVidutinis

A patient has had severe watery diarrhea for 4 days. Which laboratory pattern would the nurse expect?

  1. AHigh potassium and high bicarbonate
  2. BHigh sodium and high calcium
  3. CLow glucose and high magnesium
  4. DLow potassium and low bicarbonate
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiSunkus

Ličio koncentracija 1,0 mEq/L buvo nustatyta praėjus 2 valandoms po paciento rytinės dozės, ir skiriantysis gydytojas planuoja didinti dozę. Ką turėtų pastebėti slaugytojas?

  1. AKoncentracija per maža, todėl didelis dozės didinimas akivaizdžiai saugus
  2. BKoncentracija toksiška, todėl litį reikia nutraukti visam laikui
  3. CMėginys paimtas per anksti po dozės, todėl tai nėra tinkama koncentracija
  4. DLičio koncentraciją galima imti bet kuriuo paros metu, rezultato tai neveikia
11.FarmakologijaVidutinis

Kaip gliceriltrinitratas (GTN) palengvina krūtinės anginą?

  1. AIšskiria azoto oksidą, kuris daugiausia plečia venas ir mažina širdies darbo krūvį
  2. BPadidina susitraukimo jėgą, todėl širdis efektyviau pumpuoja kraują
  3. CIštirpdo krešulį vainikinėje arterijoje
  4. DBlokuoja beta-1 receptorius ir lėtina širdies ritmą
12.FarmakologijaSunkus

A patient with Parkinson's disease has nausea. Why should metoclopramide be avoided?

  1. AIt blocks dopamine receptors in the brain and can worsen the parkinsonism
  2. BIt increases dopamine levels in the brain too much and causes psychosis
  3. CIt causes severe diarrhoea in Parkinson's disease
  4. DIt inhibits the absorption of all oral drugs
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosVidutinis

A patient is starting long-term amiodarone. Which teaching and monitoring are most important?

  1. AExpect orange urine and no need for blood tests
  2. BAvoid dairy products and have the INR checked once at the start
  3. CProtect skin from sunlight and have thyroid, liver and lung checks
  4. DEat extra salt and stop the drug as soon as the pulse is regular
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosSunkus

A patient with both COPD and heart disease is more breathless, with bilateral basal crackles, raised JVP, ankle swelling and a markedly raised NT-proBNP. Which problem is most likely driving this episode?

  1. AA primary spontaneous pneumothorax
  2. BAn asthma attack
  3. CHyperventilation from anxiety
  4. DDecompensated heart failure
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosVidutinis

Which statement about giving IV potassium is correct?

  1. AIt can be given quickly as a push to correct the level fast
  2. BIt is safest given through a small vein in the hand at a fast rate
  3. CIt is diluted and given through an infusion pump, never as a bolus
  4. DIt needs no monitoring at all once the infusion is running
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosSunkus

A patient arrives five hours after the onset of a stroke. A CT angiogram shows a blockage of a large artery in the brain. What is the most appropriate next step?

  1. AGive aspirin and plan a review on the ward tomorrow
  2. BUrgent referral for assessment for mechanical thrombectomy
  3. CNo treatment, because the time for any reperfusion has passed
  4. DStart IV alteplase immediately without further imaging
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėVidutinis

Which nursing intervention best reduces preoperative anxiety?

  1. AAvoiding talking about the operation at all
  2. BTelling the patient that there is nothing to worry about
  3. CExplaining what will happen and answering questions
  4. DKeeping family members away until after surgery
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėSunkus

Praėjus valandoms po epidurinio kateterio pašalinimo, pacientui, vartojančiam antikoaguliantą, atsiranda nugaros skausmas ir stiprėjantis kojų silpnumas. Ką reikėtų įtarti?

  1. AKryžkaulio pragulą, sukeliančią atspindėtą kojų skausmą
  2. BEpidurinę hematomą, kuriai reikia skubaus įvertinimo ir MRT
  3. CŠlapimo takų infekciją, sukeliančią nugaros skausmą
  4. DNormalų epidurinės blokados išnykimą per dieną
19.Akušerinė slaugaVidutinis

A pregnant woman taking iron says her stools have turned black. What is the best response?

  1. AAdvise her to go to the emergency department now
  2. BExplain that this is an expected effect of iron
  3. CTell her to stop the iron immediately
  4. DTell her to double the dose of the tablets
20.Akušerinė slaugaSunkus

Nėštumo metu insulinu gydyta moteris, sirgusi gestaciniu diabetu. Kaip tikėtina pasikeis jos insulino poreikis iškart po gimdymo?

  1. AJis greitai sumažės, todėl stebima gliukozė ir insulinas dažnai nutraukiamas
  2. BJis išliks toks pat 6 savaites
  3. CJai insulino reikės visą gyvenimą
  4. DJis padvigubės dėl gimdymo streso, todėl insulino dozė didinama
21.Pediatrinė slaugaVidutinis

Until when is a child with chickenpox usually considered infectious?

  1. AUntil all the blisters have crusted over
  2. BUntil the fever has gone for 24 hours
  3. COnly during the day before the rash appears
  4. DFor 6 weeks after the rash appears
22.Pediatrinė slaugaSunkus

Newborn pulse oximetry screening shows 97% in the right hand and 91% in the foot. What does this mean?

  1. AAn abnormal screen that must be followed up promptly under the screening protocol
  2. BA faulty probe or a cold foot; repeat the whole test at the 6-week check
  3. CNormal transition; no further checks are needed
  4. DA normal result, because foot readings are always lower
23.Psichikos sveikatos slaugaVidutinis

Kurie požymiai būdingi opioidų abstinencijai?

  1. ATaškiniai vyzdžiai ir lėtas kvėpavimas
  2. BAukšta temperatūra, „švino vamzdžio" rigidiškumas ir sumišimas per dieną nuo paskutinės dozės
  3. CGilus miegas ir vidurių užkietėjimas
  4. DŽiovulys, tekanti nosis, išsiplėtę vyzdžiai, žąsies oda ir viduriavimas
24.Psichikos sveikatos slaugaSunkus

After witnessing a serious accident, a woman suddenly cannot move her legs. Full investigations are normal. Which nursing approach is most appropriate?

  1. AIgnore her requests for help completely until she agrees to try to walk again on her own
  2. BAccept that the symptom is real for her, help with mobility needs and gently explore recent stress
  3. CFocus every conversation on the details of her leg weakness
  4. DTell her that the paralysis is fake and that she should stand up
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasVidutinis
7 lb 3 oz? kg1 lb = 16 oz1 kg = 2,2 lb

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Naujagimis sveria 7 lb 3 oz. Naudodami 1 lb = 16 oz ir 1 kg = 2,2 lb, raskite svorį m kilogramais. Suapvalinkite iki dviejų ženklų po kablelio.

7 lb 3 oz1 lb = 16 oz1 kg = 2,2 lb
m = kg
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasSunkus
10 mg/h? mcg/min1 mg = 1000 mcg1 h = 60 min

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Infuzija skiria 10 mg/h. Išreikškite šį dozės greitį D mcg/min. Suapvalinkite iki vieno ženklo po kablelio.

10 mg/h1 mg = 1000 mcg1 h = 60 min
D = mcg/min
27.Dozių skaičiavimasVidutinis
024681010 mL

21 kg sveriančiam vaikui paskirta 20 mg/kg vaisto. Pradiniame tirpale yra 50 mg/mL. Įtraukite dozę: kokį tūrį V suleidžiate?

21 kg20 mg/kg50 mg/mL
V = mL
28.Dozių skaičiavimasSunkus
00,10,20,30,40,50,60,70,80,911 mL

Paskirta 0,58 mg. Ampulėje yra 1000 mikrogramų viename mL. Įtraukite dozę į 1 mL švirkštą: kokį tūrį V suleidžiate?

0,58 mg1000 mcg/mL
V = mL
29.Intraveninių infuzijų greitisVidutinis
1500 mL20 gtt/mL8 h? gtt/min

Sulašinkite 1500 mL per 8 valandų sistema, kurios koeficientas 20 lašai/mL. Raskite lašėjimo greitį R lašais per minutę. Apvalinkite iki artimiausio sveikojo skaičiaus.

1500 mL8 h20 gtt/mL
R = gtt/min
30.Intraveninių infuzijų greitisSunkus
150 mLliko? mL/h2 h liko

Paskirta sulašinti 500 mL per 8 valandas. Po 6 valandų pastebite, kad maišelyje dar liko 150 mL, o infuzija vis tiek turi baigtis laiku. Keliais procentais Δ reikia padidinti pradinį pompos greitį?

500 mL / 8 hpo 6 h: 150 mL
Δ = %
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasVidutinis
SuvartotaIšskirta8 valandų pamainasultys150 mLpienas200 mLledo gabalėliai200 mLIntraveninė infuzija100 mL/h × 8 hintraveninis antibiotikas2 × 50 mLšlapimas400 mLšlapimas200 mLšlapimas150 mLžaizdos drenas140 mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Lape pateikti paciento suvartoti ir išskirti skysčiai per vieną 8 valandų pamainą. Pacientas sveria 99 kg. Raskite vidutinę diurezę U mL/kg/h. Apvalinkite iki dviejų skaitmenų po kablelio.

99 kg8 hšlapimas: 400 mLšlapimas: 200 mLšlapimas: 150 mLžaizdos drenas: 140 mL
U = mL/kg/h
32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasSunkus
500 mL50 mL sulašinta120 mL/h12:00t = ? h

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). 500 mL maišelis lašinamas pompa 120 mL/h greičiu. 12:00 jau sulašinta 50 mL. Po kiek valandų t maišelis ištuštės? Apvalinkite iki vieno skaitmens po kablelio.

500 mL50 mL sulašinta120 mL/h
t = h
33.Klinikinio vertinimo skalėsVidutinis
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Braden skalę: jutiminis suvokimas: labai ribotas; drėgmė: kartais drėgna; aktyvumas: kartais vaikšto; judrumas: apribojimų nėra; mityba: tikriausiai nepakankama; trintis ir šlytis: galima problema. Raskite Braden sumą B.

6–23
B =
34.Klinikinio vertinimo skalėsSunkus
nuraminavidutiniškai nenormalužemas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Praėjus 5 min. po gimimo mokomasis naujagimis turi tokius požymius: rausva oda visur, pulsas 65/min., grimasa dirginant, aktyvūs judesiai ir lėtas, nereguliarus kvėpavimas su silpnu verksmu. Apskaičiuokite Apgar balą ir spustelėkite, kaip jis interpretuojamas.

  1. 1nuramina
  2. 2vidutiniškai nenormalu
  3. 3žemas

3Tirpalai

1.Slaugos pagrindai

Atsakymas: B · To prevent lumpy fatty swelling that affects absorption

Kodėl tai yra atsakymas

Injecting in the same place causes lipohypertrophy, which makes absorption unpredictable. Patients rotate within an area and check sites for lumps.

Atsakymas

B · To prevent lumpy fatty swelling that affects absorption
2.Slaugos pagrindai

Atsakymas: B · The patient wears a surgical mask during transport

Kodėl tai yra atsakymas

When an airborne-precaution patient must leave the room, they wear a surgical mask to contain respiratory secretions. Staff in close contact still wear respirators as per policy, and the receiving department is informed.

Atsakymas

B · The patient wears a surgical mask during transport
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: B · Tolimiausias nuo slaugytojo atvartas

Kodėl tai yra atsakymas

Pirmiausia atidaromas tolimasis atvartas, tada šoniniai, o artimasis – paskutinis, kad slaugytojas niekada nesiektų per atvirą sterilią sritį.

Atsakymas

B · Tolimiausias nuo slaugytojo atvartas
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: D · Leave the area, keep others out and alert the trained response team

Kodėl tai yra atsakymas

An unknown chemical spill may be toxic or flammable. The nurse moves people away, prevents entry and calls the designated hazardous materials team, who check the Safety Data Sheet and use the right equipment.

Atsakymas

D · Leave the area, keep others out and alert the trained response team
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: D · Pacientui, gaunančiam heparino infuziją, atsirado naujos juodos, dervos pavidalo išmatos

Kodėl tai yra atsakymas

Juodos, dervos pavidalo išmatos (melena) rodo kraujavimą iš viršutinio virškinimo trakto – pavojingą antikoaguliacijos komplikaciją. Peties skausmas po laparoskopijos dėl naudotų dujų yra dažnas, o statinė krūtinė sergant LOPL ir stabili gelta sergant ciroze yra tikėtini.

Atsakymas

D · Pacientui, gaunančiam heparino infuziją, atsirado naujos juodos, dervos pavidalo išmatos
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: A · Pacientą, vartojantį digoksiną, kurio pulsas 48/min, jaučia pykinimą ir kalio koncentracija 3,0 mEq/L

Kodėl tai yra atsakymas

Bradikardija ir pykinimas digoksiną vartojančiam pacientui rodo toksiškumą, o maža kalio koncentracija jį daro labiau tikėtiną ir pavojingesnį. Nedidelis svorio pokytis ir kontroliuojamas, žinomas prieširdžių virpėjimas yra stabilūs.

Atsakymas

A · Pacientą, vartojantį digoksiną, kurio pulsas 48/min, jaučia pykinimą ir kalio koncentracija 3,0 mEq/L
7.Klinikinė slauga

Atsakymas: B · Gliukagono į raumenis

Kodėl tai yra atsakymas

Esant hipoglikemijai be sąmonės, gydymas per burną kelia aspiracijos riziką. Gliukagonas į raumenis atpalaiduoja kepenų glikogeną; jei yra prieiga, naudojama gliukozė į veną.

Atsakymas

B · Gliukagono į raumenis
8.Klinikinė slauga

Atsakymas: D · They reduce complications such as pneumonia, pressure ulcers and delirium

Kodėl tai yra atsakymas

Delayed surgery and immobility increase the risk of chest infection, VTE, pressure ulcers, delirium and loss of independence. Guidelines recommend surgery within about 24–48 hours of admission (UK guidance: the day of or day after) and mobilisation soon after.

Atsakymas

D · They reduce complications such as pneumonia, pressure ulcers and delirium
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: D · Low potassium and low bicarbonate

Kodėl tai yra atsakymas

Lower gut fluid contains potassium and bicarbonate, so severe diarrhea causes hypokalemia and a normal anion gap (hyperchloremic) metabolic acidosis, plus dehydration. Vomiting, in contrast, causes metabolic alkalosis.

Atsakymas

D · Low potassium and low bicarbonate
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: C · Mėginys paimtas per anksti po dozės, todėl tai nėra tinkama koncentracija

Kodėl tai yra atsakymas

Ličio koncentracija standartizuota maždaug 12 valandų po paskutinės dozės, dažniausiai prieš rytinę dozę. Praėjus 2 valandoms po dozės mėginyje užfiksuojamas pasisavinimo pikas ir jis nepalyginamas su tiksliniu intervalu, todėl pagal jį dozės keisti negalima.

Atsakymas

C · Mėginys paimtas per anksti po dozės, todėl tai nėra tinkama koncentracija
11.Farmakologija

Atsakymas: A · Išskiria azoto oksidą, kuris daugiausia plečia venas ir mažina širdies darbo krūvį

Kodėl tai yra atsakymas

GTN paverčiamas azoto oksidu, kuris per cGMP atpalaiduoja kraujagyslių lygiuosius raumenis. Venų išsiplėtimas mažina prieškrūvį, todėl širdis dirba mažiau ir jai reikia mažiau deguonies.

Atsakymas

A · Išskiria azoto oksidą, kuris daugiausia plečia venas ir mažina širdies darbo krūvį
12.Farmakologija

Atsakymas: A · It blocks dopamine receptors in the brain and can worsen the parkinsonism

Kodėl tai yra atsakymas

Metoclopramide crosses the blood–brain barrier and antagonises D2 receptors. In Parkinson's disease this worsens rigidity and bradykinesia, so antiemetics that do not block central dopamine receptors are preferred.

Atsakymas

A · It blocks dopamine receptors in the brain and can worsen the parkinsonism
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: C · Protect skin from sunlight and have thyroid, liver and lung checks

Kodėl tai yra atsakymas

Amiodarone causes photosensitivity, thyroid dysfunction (it contains iodine), liver toxicity, pulmonary fibrosis and corneal deposits. Patients use high-factor sunscreen and have regular thyroid and liver tests and reviews for cough or breathlessness. It also interacts with warfarin and digoxin.

Atsakymas

C · Protect skin from sunlight and have thyroid, liver and lung checks
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: D · Decompensated heart failure

Kodėl tai yra atsakymas

Basal crackles, raised JVP, oedema and a high natriuretic peptide point to heart failure rather than a COPD exacerbation alone. Distinguishing them matters, because treatment (diuretics and HF drugs versus bronchodilators and steroids) is different. Both may occur together.

Atsakymas

D · Decompensated heart failure
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: C · It is diluted and given through an infusion pump, never as a bolus

Kodėl tai yra atsakymas

Concentrated potassium given quickly can cause fatal arrhythmias. IV potassium is given in a diluted, ready-made solution through an infusion pump at a controlled rate, with monitoring of potassium and, at higher rates, the ECG.

Atsakymas

C · It is diluted and given through an infusion pump, never as a bolus
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: B · Urgent referral for assessment for mechanical thrombectomy

Kodėl tai yra atsakymas

IV thrombolysis is usually given within 4,5 hours of onset. Mechanical thrombectomy for a large vessel occlusion can be done later, typically up to 6 hours and in selected patients up to 24 hours, based on imaging. Time still matters, so referral is urgent.

Atsakymas

B · Urgent referral for assessment for mechanical thrombectomy
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: C · Explaining what will happen and answering questions

Kodėl tai yra atsakymas

Clear information about what to expect, including pain control and recovery, reduces anxiety and can improve recovery. False reassurance does not address the patient's concerns.

Atsakymas

C · Explaining what will happen and answering questions
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: B · Epidurinę hematomą, kuriai reikia skubaus įvertinimo ir MRT

Kodėl tai yra atsakymas

Stiprėjantis motorinis silpnumas, nutirpimas, nugaros skausmas ar šlapimo pūslės funkcijos sutrikimas su epidurine nejautra ar po jos pašalinimo, ypač vartojant antikoaguliantus, gali rodyti epidurinę hematomą ar abscesą. Tai skubi būklė: reikia skubaus anesteziologo vertinimo ir MRT, prireikus – chirurginės dekompresijos, kad būtų išvengta negrįžtamo paralyžiaus.

Atsakymas

B · Epidurinę hematomą, kuriai reikia skubaus įvertinimo ir MRT
19.Akušerinė slauga

Atsakymas: B · Explain that this is an expected effect of iron

Kodėl tai yra atsakymas

Iron supplements commonly make stools dark green or black. This is harmless, unlike tarry stools with signs of bleeding such as dizziness.

Atsakymas

B · Explain that this is an expected effect of iron
20.Akušerinė slauga

Atsakymas: A · Jis greitai sumažės, todėl stebima gliukozė ir insulinas dažnai nutraukiamas

Kodėl tai yra atsakymas

Insulino rezistentiškumą sukėlusius hormonus gamino placenta. Po gimdymo gliukozė dažniausiai grįžta į normą, todėl insulinas dažnai nutraukiamas, o gliukozė tikrinama. Praėjus kelioms savaitėms po gimdymo jai reikia atlikti gliukozės tyrimą ir ilgalaikės 2 tipo diabeto patikros.

Atsakymas

A · Jis greitai sumažės, todėl stebima gliukozė ir insulinas dažnai nutraukiamas
21.Pediatrinė slauga

Atsakymas: A · Until all the blisters have crusted over

Kodėl tai yra atsakymas

Chickenpox is contagious from about 1–2 days before the rash until all lesions have crusted, usually about 5 days after the rash appears. Children stay home from school or nursery until then.

Atsakymas

A · Until all the blisters have crusted over
22.Pediatrinė slauga

Atsakymas: A · An abnormal screen that must be followed up promptly under the screening protocol

Kodėl tai yra atsakymas

The right hand reflects pre-ductal blood and the foot post-ductal blood. A difference of more than 3%, or a reading below about 95% in both limbs, is an abnormal screen. Depending on the protocol this means a prompt repeat test or immediate medical review, with echocardiography if it persists, because it can signal critical congenital heart disease.

Atsakymas

A · An abnormal screen that must be followed up promptly under the screening protocol
23.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: D · Žiovulys, tekanti nosis, išsiplėtę vyzdžiai, žąsies oda ir viduriavimas

Kodėl tai yra atsakymas

Opioidų abstinencija sukelia rinorėją, ašarojimą, žiovulį, midriazę, žąsies odą, pilvo mėšlungį, viduriavimą ir nerimą. Ji labai nemaloni, bet sveikiems suaugusiesiems retai pavojinga gyvybei.

Atsakymas

D · Žiovulys, tekanti nosis, išsiplėtę vyzdžiai, žąsies oda ir viduriavimas
24.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: B · Accept that the symptom is real for her, help with mobility needs and gently explore recent stress

Kodėl tai yra atsakymas

In conversion disorder, the symptom is real to the patient and is not faked. The nurse meets physical needs, avoids reinforcing the symptom through excessive attention, and supports the patient in talking about stress and feelings.

Atsakymas

B · Accept that the symptom is real for her, help with mobility needs and gently explore recent stress
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: m = 3,27 kg

Buitiniai matai ir svoris: slaugos egzaminuose naudojami suapvalinti atitikmenys: 1 arbatinis šaukštelis (tsp) = 5 mL, 1 valgomasis šaukštas (tbsp) = 15 mL = 3 tsp, 1 skysčio uncija (fl oz) = 30 mL = 2 tbsp, o 1 puodelis = 8 fl oz = 240 mL. Svoriui 1 kg = 2,2 lb ir 1 lb = 16 oz; ilgiui 1 colis = 2,54 cm. Sudarykite perskaičiavimą taip, kad nereikalingas vienetas išsiredukuotų.

Uncijos į svarus

3 oz/16 = 0,1875 lb
7 + 0,1875 = 7,188 lb

Svarai į kilogramus

m = 7,188/2,2 = 3,267 ≈ 3,27 kg

Atsakymas

m = 3,27 kg
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: D = 166,7 mcg/min

Dimensinė analizė: užrašykite duotą dydį, tada dauginkite iš perskaičiavimo koeficientų, užrašytų trupmenomis (pavyzdžiui, 60 min/1 h arba 1 mg/1000 mcg), kad kiekvienas nereikalingas vienetas pasirodytų vieną kartą viršuje ir vieną kartą apačioje ir susiredukuotų. Likus tik reikiamam vienetui, skaičiuokite. Naudokite klausime pateiktus atitikmenis ir apvalinkite tik galutinį atsakymą.

Sudarykite grandinę

D = 10 mg/h × (1000 mcg/1 mg) × (1 h/60 min)

Apskaičiuokite

D = 10000/60 = 166,7 mcg/min

Atsakymas

D = 166,7 mcg/min
27.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: V = 8,4 mL

Dozės įtraukimas: tūris = (paskirta dozė/pradinio tirpalo stiprumas) × pradinio tirpalo tūris. Pirmiausia paverskite į tuos pačius vienetus, tada patikrinkite, ar tūris telpa į švirkštą ir patenka ant vienos iš jo skalės žymių.

Dozė pagal kūno svorį

D = 20·21 = 420 mg

Tūris

V = 420/50 = 8,4 mL

Ant švirkšto

Šio 10 mL švirkšto kiekviena maža linija yra 0,2 mL.

Atsakymas

V = 8,4 mL
28.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: V = 0,58 mL

Dozės įtraukimas: tūris = (paskirta dozė/pradinio tirpalo stiprumas) × pradinio tirpalo tūris. Pirmiausia paverskite į tuos pačius vienetus, tada patikrinkite, ar tūris telpa į švirkštą ir patenka ant vienos iš jo skalės žymių.

Tie patys vienetai

0,58 mg = 580 mcg

Tūris

V = 580/1000 = 0,58 mL

Atsakymas

V = 0,58 mL
29.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: R = 63 gtt/min

Infuzijos greitis: pompa nustatoma mL/h = tūris/laikas valandomis. Gravitacinė lašelinė skaičiuojama lašais per minutę: gtt/min = tūris (mL) × lašų koeficientas (gtt/mL)/laikas (min). Lašų koeficientas nurodytas ant infuzinės sistemos pakuotės: makrolašų sistemos duoda 10, 15 arba 20 gtt/mL (kraujo sistemos JAV dažnai 10 gtt/mL, JK 15), o mikrolašų sistemos 60 gtt/mL. Visada naudokite lašų koeficientą, nurodytą klausime arba ant pakuotės.

Laikas minutėmis

8·60 = 480 min

Lašėjimo greitis

R = 1500·20/480 = 62,5 ≈ 63 gtt/min

Atsakymas

R = 63 gtt/min

Prie lovos apvalinama iki artimiausio sveiko lašo: 63 lašų/min.

30.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: Δ = 20 %

Infusion rates: a pump is set in mL/h = volume/time in hours. A gravity drip is counted in drops per minute: gtt/min = volume (mL) × drop factor (gtt/mL)/time (min). The drop factor is printed on the tubing package: macrodrip sets deliver 10, 15 or 20 gtt/mL (blood sets often 10 gtt/mL in the US, 15 in the UK) and microdrip sets 60 gtt/mL. Always use the drop factor the question or package gives.

Pradinis greitis

500/8 = 62,5 mL/h

Naujas greitis

R = 150/2 = 75 mL/h

Pokytis procentais

Δ = (75 − 62,5)/62,5·100% = 20%

Atsakymas

Δ = 20%

Daugelyje ligoninių toks koregavimas iki 25 % leidžiamas be naujo paskyrimo; pasitikrinkite vietos tvarką.

31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: U = 0,95 mL/kg/h

Suvartoti ir išskirti skysčiai: suvartotiems priskiriama viskas, kas patenka į organizmą (geriami skysčiai, intraveninės infuzijos, intraveniniai vaistai ir praplovimai, maitinimas per zondą); ledo gabalėliai skaičiuojami kaip pusė jų tūrio. Išskirtiems priskiriamas šlapimas, drenų išskyros, vėmalai ir kiti netekimai. Balansas = visi suvartoti − visi išskirti skysčiai; neigiamas balansas reiškia grynąjį netekimą. Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Iš viso šlapimo

400 + 200 + 150 = 750 mL

Kilogramui per valandą

U = 750/(99·8) = 0,947 ≈ 0,95 mL/kg/h

Atsakymas

U = 0,95 mL/kg/h
32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: t = 3,8 h

Infuzijos trukmė: laikas (h) = infuzuotinas tūris (mL)/greitis (mL/h); naudokite maišelyje dar likusį tūrį, o ne maišelio dydį. Sulašintas tūris = greitis × laikas. Dešimtaines valandas į valandas ir minutes perskaičiuokite padaugindami dalį iš 60 (0,5 h = 30 min, o ne 50 min). Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Likęs tūris

500 − 50 = 450 mL

Laikas

t = 450/120 = 3,75 ≈ 3,8 h

Atsakymas

t = 3,8 h

Tai maždaug 3 h 45 min, todėl maišelis ištuštės apie 15:45.

33.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: B = 16

Braden skalė: šešios poskalės pragulų rizikai vertinti. Jutiminis suvokimas, drėgmė, aktyvumas, judrumas ir mityba vertinami 1–4 balais, nuo blogiausio lygio (1) iki problemos nebuvimo (4); trintis ir šlytis vertinama 1–3 balais. Suma svyruoja nuo 6 iki 23, o mažesnė suma reiškia didesnę riziką. Dažnos grupės: 19–23 rizikos nėra, 15–18 maža rizika, 13–14 vidutinė rizika, 10–12 didelė rizika ir 9 ar mažiau labai didelė rizika.

Įvertinkite kiekvieną poskalę

jutiminis suvokimas: labai ribotas → 2
drėgmė: kartais drėgna → 3
aktyvumas: kartais vaikšto → 3
judrumas: apribojimų nėra → 4
mityba: tikriausiai nepakankama → 2
trintis ir šlytis: galima problema → 2

Sudėtis

Braden suma = 2 + 3 + 3 + 4 + 2 + 2 = 16

Atsakymas

B = 16
34.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: nuramina

Apgar skalė: penki požymiai, kurių kiekvienas vertinamas 0, 1 ar 2 balais, tikrinami 1 ir 5 minutę po gimimo. Išvaizda (spalva): mėlyna ar išblyškusi 0, rausvas kūnas su mėlynomis galūnėmis 1, rausva visur 2. Pulsas: nėra 0, mažiau nei 100/min. 1, 100/min. ar daugiau 2. Reakcija į dirginimą (refleksinis jautrumas): nėra 0, grimasa 1, verksmas, kosulys ar čiaudulys 2. Aktyvumas (tonusas): suglebęs 0, šiek tiek lenkia 1, aktyvūs judesiai 2. Kvėpavimas: nėra 0, lėtas ar nereguliarus su silpnu verksmu 1, geras su stipriu verksmu 2. Suma 7–10 nuramina, 4–6 vidutiniškai nenormali ir 0–3 žema.

Įvertinkite kiekvieną požymį

Išvaizda: rausva oda visur → 2
Pulsas: 65/min → 1
Reakcija į dirginimą: grimasa dirginant → 1
Aktyvumas: aktyvūs judesiai → 2
Kvėpavimas: lėtas, nereguliarus kvėpavimas su silpnu verksmu → 1

Sudėtis

APGAR = 2 + 1 + 1 + 2 + 1 = 7

Interpretacija

7 → nuramina

Atsakymas

nuramina

Tai savarankiška mokymosi medžiaga. ExamProblems nėra susijusi su šį egzaminą organizuojančia institucija ir jos nėra patvirtinta, o egzamino pavadinimas naudojamas tik turiniui apibūdinti. NCLEX®, NCLEX-RN® and NCLEX-PN® yra the National Council of State Boards of Nursing, Inc. (NCSBN) prekių ženklai; ši organizacija nėra susijusi su ExamProblems, jo neremia ir neatsako už jo tikslumą.

ExamProblems · examproblems.com/courses/nclex-pn-practice-questions