NCLEX-PN tipo bandomieji klausimai (LPN/LVN): pasiruošimo paketas

Formulių lapai, pagrindiniai kiekvienos temos metodų žingsniai ir 34 uždavinių, o pilni sprendimai pateikti gale.

Nauji uždaviniaiAtgal į kursą

Spausdinimo lange pasirinkite „Išsaugoti kaip PDF“, kad nuosavą kopiją išsaugotumėte savo įrenginyje.

1Formulės ir metodai

Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Metodas

  1. Pradėkite nuo standartinių atsargumo priemonių kiekvienam pacientui: rankų higiena, asmeninės apsaugos priemonės numatomai ekspozicijai, saugūs aštrūs daiktai.
  2. Pridėkite atsargumo priemones pagal plitimo kelią: kontaktinė (chalatas, pirštinės), lašelinė (chirurginė kaukė), oro (N95, neigiamo slėgio kambarys).
  3. Steriliems daiktams išlaikykite sterilumą: jei abejojate, jis nesterilus; pakeiskite, niekada nenuvalykite.
  4. Užkirskite kelią žalai aplinkoje: griuvimų prevencija, suvaržymai tik kaip paskutinė priemonė, RACE ir PASS gaisro atveju.
  5. Patikrinkite vaistų skyrimo teises, du identifikatorius ir papildomas apsaugos priemones didelės rizikos vaistams; praneškite apie klaidas ir vos nepasitaikiusius atvejus.

Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Metodas

  1. Paklauskite, kas pacientui pakenks greičiausiai, jei nieko nedarysite.
  2. Taikykite ABC (C-A-B per širdies sustojimą), tada Maslow: fiziologiniai poreikiai pirma saugumo, saugumas pirma psichologinių poreikių.
  3. Palyginkite galimybes: ūmus prieš lėtinį, nestabilus prieš stabilų, netikėtas prieš tikėtiną, sisteminis prieš vietinį, ir kiekvieną požymį palyginkite su paciento pradiniu lygiu.
  4. Vertinkite prieš veikdami, nebent tai neatidėliotinas atvejis; tada rinkitės žingsnį, nuo kurio priklauso kiti.
  5. Delegavimui patikrinkite penkias teises: užduotis, aplinkybės, asmuo, nurodymai ir priežiūra. Vertinimas, mokymas ir įvertinimas lieka registruotai slaugytojai (RN).

Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Metodas

  1. Palyginkite vertę su paties laboratorijos nustatytu referenciniu intervalu, tada su paciento pradiniu lygiu ir kitimu.
  2. Patikrinkite mėginį: hemolizė, vėlavimas ar kraujas, paimtas šalia IV, gali duoti klaidingus rezultatus.
  3. Susiekite vertę su tipiniais požymiais ir ją sukeliančiais vaistais bei būklėmis.
  4. Ieškokite sąveikų: mažas kalio ar magnio kiekis didina digoksino toksiškumą; dehidratacija didina ličio koncentraciją.
  5. Veikite pacientui: įvertinkite, sulaikykite vaistą, jei koncentracija nesaugi, kritines vertes perskaitykite atgal ir informuokite gydytoją.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Metodas

  1. Įvardykite problemą: siurblio nepakankamumas, užsikimšusi arterija, ritmas, krešulys, kvėpavimo takų susiaurėjimas, infekcija ar prietaiso problema.
  2. Pirmiausia patikrinkite pavojaus požymius: hipoksiją, hipotenziją, krūtinės skausmą, naują sumišimą, šaltą kojos be pulso.
  3. Deguonį priderinkite pacientui: 94–98 % daugumai, 88–92 % tiems, kuriems kyla CO₂ susilaikymo rizika.
  4. Kiekvieną vaistą susiekite su jo tyrimu ir rizika: varfarinas ir INR, heparinas ir aPTT bei trombocitai, diuretikai ir kalis.
  5. Pasirinkite saugų pirmąjį veiksmą, tada eskaluokite ir vertinkite iš naujo.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Metodas

  1. Pasitikrinkite gliukozę kiekvienam pacientui su nauju sumišimu, silpnumu ar traukuliais.
  2. Sąmonės lygį naudokite kaip ankstyviausią smegenų sutrikimo įspėjimą; vyzdžiai ir Cushing triada pasirodo vėlai.
  3. Diabeto nelaimėse atskirkite DKA (ketonai, acidozė) nuo HHS (labai didelis osmoliališkumas, dehidratacija); pirmiausia skirkite skysčių.
  4. Natrio ir vandens atveju nuspręskite, ar ADH yra per daug (SIADH), ar trūksta (DI), ir lėtinius pokyčius koreguokite lėtai.
  5. Inkstų problemų atveju priežastį priskirkite prerenalinei, vidinei ar postrenalinei ir stebėkite kalį bei skysčius.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Metodas

  1. Paklauskite, kas galėtų būti paslėpta: vidinis kraujavimas, infekcija be karščiavimo, hipoventiliacija esant normaliam SpO₂.
  2. Komplikacijas siaurinkite pagal laiką po operacijos: kraujavimas per valandas, krūtinės ląstos problemos per dienas, žaizdos ir nutekėjimo problemos vėliau.
  3. Skausmo atveju vertinkite, gydykite daugiamode analgezija, vertinkite iš naujo ir kiekvieno opioido metu stebėkite sedaciją.
  4. Onkologiniams pacientams bet kokią ligą nadyro metu laikykite neutropeniniu sepsiu ir žinokite onkologines skubias būkles.
  5. Nudegimų atveju skaičiuokite tik dalinio ir viso storio plotus, Parkland laikrodį paleiskite nuo nudegimo laiko ir titruokite pagal šlapimo išskyrimą.

Akušerinė slauga

Metodas

  1. Nustatykite moters padėtį laike: nėštumo savaitės, gimdymo tarpsnis ar diena po gimdymo, ir nuspręskite, kas tuo metu yra norma.
  2. Ieškokite pavojuje esančio paciento: motinos, vaisiaus ar naujagimio, o gal kelių iš jų.
  3. Susiekite požymį su priežastimi: VEAL CHOP deceleracijoms, keturi T kraujavimui, BUBBLE-HE po gimdymo.
  4. Pirmiausia rinkitės veiksmą, gerinantį kraujotaką ir deguonies patekimą (gulėjimas ant šono, oksitocino nutraukimas, gimdos dugno masažas), tada kvieskite pagalbą.

Pediatrinė slauga

Metodas

  1. Pirmiausia atkreipkite dėmesį į vaiko amžių: nuo jo priklauso gyvybinių rodiklių normos, raidos etapai ir tinkama skausmo skalė.
  2. Įvertinkite kvėpavimo takus, kvėpavimą ir kraujotaką, prisiminkite, kad vaikai kompensuoja, o paskui greitai blogėja.
  3. Pritaikykite veiksmą raidos etapui ir įtraukite šeimą.
  4. Patikrinkite, ar atsakymas saugus vaikui: dozė pagal svorį, jokio aspirino virusinės ligos metu, jokio kodeino jaunesniems nei 12 metų.

Psichikos sveikatos slauga

Metodas

  1. Nuspręskite, ar yra tiesioginis pavojus: savižudybė, smurtas, vaistų sukeltas neatidėliotinas atvejis ar somatinė liga.
  2. Pirmiausia imkitės saugumo veiksmų: stebėkite, pašalinkite priemones, nuraminkite, nutraukite žalingą vaistą, kvieskite pagalbą.
  3. Rinkitės terapinį atsaką: pripažinkite jausmus, pateikite tikrovę, venkite klaidingo raminimo ir klausimų „kodėl“.
  4. Gerbkite teises: mažiausiai varžanti galimybė, sutikimas ir konfidencialumas su jo ribomis.

Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Metriniai žingsniai
1 kg = 1000 g, 1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg, 1 L = 1000 mL
Svoris ir ilgis
1 kg = 2,2 lb, 1 lb = 16 oz, 1 in = 2,54 cm, 1 ft = 12 in
Buitiniai matai
1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 8 fl oz = 240 mL
Temperatūra
°C = (°F − 32)·5/9, °F = °C·9/5 + 32
24 valandų laikrodis
PM valandos 1–11: pridėkite 12; 12 AM = 00:xx; 12 PM = 12:xx
Dozavimo greitis
mcg/min × 60/1000 = mg/h
Laboratoriniai koeficientai
gliukozė 1 mmol/L = 18 mg/dL; kreatininas 1 mg/dL = 88,4 µmol/L; Hb 1 g/dL = 10 g/L

Metodas

  1. Užrašykite duotą dydį su jo vienetu ir norimą vienetą.
  2. Pasirinkite atitikmenį: 1000 tarp kg, g, mg ir mcg arba L ir mL; 1 kg = 2,2 lb; 1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 240 mL.
  3. Užrašykite trupmena taip, kad nereikalingas vienetas išsiredukuotų; greičiui naudokite po vieną trupmeną kiekvienam besikeičiančiam vienetui.
  4. Patikrinkite kryptį: mažesnis vienetas duoda didesnį skaičių.
  5. Apvalinkite tik galutinį atsakymą, klausime nurodytu tikslumu.

Dozių skaičiavimas

Dozė pagal koncentraciją
tūris = dozė / koncentracija
Dozė pagal kūno masę
dozė = mg/kg × kūno masė
Tabletės
skaičius = dozė / dozė tabletėje
Vienetai
1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg

Metodas

  1. Paskirtą dozę ir turimo vaisto stiprumą išreikškite tais pačiais vienetais.
  2. Naudokite formulę „paskirta / turima × kiekis“: (D/H) × Q.
  3. Dozėms pagal kūno masę pirmiausia padauginkite iš masės kilogramais, tada paros dozę padalykite iš dozių skaičiaus.
  4. Pirmiausia įvertinkite apytiksliai ir patikrinkite, ar atsakymas tikėtinas.

Intraveninių infuzijų greitis

Pompos greitis
mL/h = volume (mL)/time (h)
Lašėjimo greitis
drops/min = volume (mL) × drop factor / time (min)
Infuzijos trukmė
time (h) = volume (mL)/rate (mL/h)

Metodas

  1. Pompos greitis mL/h: tūris, padalytas iš laiko valandomis.
  2. Lašėjimo greitis lašais/min: tūris × lašų faktorius, padalytas iš laiko minutėmis.
  3. Likusiam laikui: likęs tūris, padalytas iš greičio.
  4. Apvalinkite taip, kaip reikalauja uždavinys arba įranga.

Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Holliday–Segar per valandą
4 mL/kg (pirmiesiems 10 kg) + 2 mL/kg (kitiems 10 kg) + 1 mL/kg (kiekvienam kg virš 20)
Holliday–Segar per parą
100 / 50 / 20 mL/kg tiems patiems intervalams
Skysčių balansas
suvartota − išskirta
Ledo gabalėliai
skaičiuojami kaip pusė jų tūrio
Diurezė
mL/kg/h = mL / (kg × h)
Infuzijos trukmė
laikas (h) = likęs tūris (mL) / greitis (mL/h)
Sulašintas tūris
mL = greitis × laikas

Klinikinio vertinimo skalės

Glazgo komos skalė
GCS = E (1–4) + V (1–5) + M (1–6) = 3–15
APGAR
5 požymiai × 0–2 = 0–10; 7–10 nuramina, 4–6 vidutiniškai nenormalu, 0–3 žema
Braden skalė
5 × (1–4) + 1 × (1–3) = 6–23; ≤ 18 rizika
Morse griuvimų skalė
griuvimai 25, diagnozė 15, priemonė 15/30, IV 20, eisena 10/20, psichikos būklė 15
NEWS2 rizika
0–4 maža; pavienis 3 maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; ≥ 7 didelė
Vidutinis arterinis spaudimas
MAP = (SBP + 2·DBP)/3 = DBP + PP/3
Pulsinis spaudimas ir šoko indeksas
PP = SBP − DBP, SI = HR/SBP
Kūno masės indeksas
BMI = kg/m² = 703·lb/in²

Metodas

  1. Raskite klausime naudojamą vertinimo lentelę ir jos ribas (GCS 3–15, Apgar 0–10, Braden 6–23, Morse 0–125).
  2. Įvertinkite kiekvieną punktą atskirai, suderindami aprašymą su jo lygiu.
  3. Sudėkite punktų balus ir patikrinkite, ar suma patenka į intervalą.
  4. Taikykite ribas: NEWS2 atveju taip pat ieškokite bet kurio vieno rodiklio, įvertinto 3.
  5. Išvestinėms vertėms naudokite MAP = (SKS + 2·DKS)/3, PP = SKS − DKS, SI = pulsas/SKS ir KMI = kg/m².

2Uždaviniai

1.Slaugos pagrindaiVidutinis

How can a patient reduce pain when coughing after abdominal surgery?

  1. AHold a pillow firmly against the wound while coughing
  2. BCough while bending forward with no support
  3. CLie flat on their back with arms by their sides
  4. DAvoid coughing completely until the stitches have been removed
2.Slaugos pagrindaiSunkus

Which pair of details is best for confirming a patient's identity before giving a medicine?

  1. ABed number and the patient's first name, checked against the ward list
  2. BRoom number and diagnosis
  3. CFull name and date of birth, checked against the wristband
  4. DThe name on the door and the patient's face
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaVidutinis

Kam skirtas „aukštųjų raidžių" (angl. Tall Man) žymėjimas, kaip hydrOXYzine ir hydrALAZINE?

  1. AKad panašius vaistų pavadinimus būtų lengviau atskirti
  2. BParodyti vaisto stiprumą
  3. CNurodyti prekinį pavadinimą
  4. DParodyti, kuris iš dviejų vaistų yra didelės rizikos vaistas
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaSunkus

A patient rescued from a house fire has a headache and confusion, but the pulse oximeter reads 99%. Why might this reading be misleading?

  1. AConfusion and headache make pulse oximetry readings inaccurate in every patient
  2. BPulse oximeters always read falsely low after any kind of smoke exposure
  3. CThe reading is accurate, so carbon monoxide poisoning is ruled out
  4. DPulse oximetry cannot tell carbon monoxide-bound hemoglobin from oxygen-bound hemoglobin
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimasVidutinis

Which patient is most suitable for the nurse to assign to a nurse who has just finished orientation?

  1. AA patient with stable cellulitis on scheduled IV antibiotics
  2. BA patient on a continuous heparin infusion with rising aPTT values
  3. CA patient with sepsis whose blood pressure is falling
  4. DA patient with a new tracheostomy who needs frequent suctioning
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimasSunkus

A patient suddenly has severe pain in one leg. The leg is pale and cold with no pedal pulse. What does this suggest?

  1. AA deep vein thrombosis that can be treated next week
  2. BAcute arterial occlusion, which is an emergency
  3. CA muscle cramp that will pass with stretching
  4. DChronic venous insufficiency that needs elevation
7.Klinikinė slaugaVidutinis

A patient has a continuous stream of bubbles in the water seal chamber of their chest drain. What does this most likely indicate?

  1. AThe drain is blocked
  2. BThe lung has fully re-expanded
  3. CThe drain is working normally for a fluid collection only
  4. DAn air leak, from the lung or from the drainage system
8.Klinikinė slaugaSunkus

A patient is admitted with suspected meningococcal disease. Which infection control measure is usually needed?

  1. ANo precautions, because it is not contagious
  2. BIsolation only after the patient has gone home
  3. CDroplet precautions until 24 hours of effective antibiotics have been given
  4. DAirborne precautions with a negative-pressure room for the whole hospital stay
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiVidutinis

How often is the INR usually checked when warfarin is first started?

  1. AOnly if bleeding occurs at home
  2. BOnce a year, at a routine visit
  3. CEvery few days, until it is stable
  4. DEvery hour, during the first week
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiSunkus

A patient's low calcium does not improve despite several days of calcium replacement. Which other electrolyte should be checked and corrected?

  1. AMagnesium
  2. BSodium
  3. CChloride
  4. DBicarbonate
11.FarmakologijaVidutinis

A woman taking the combined pill should seek care urgently for which symptom?

  1. AMild breast tenderness in the first month
  2. BA painful, swollen calf or sudden chest pain
  3. CLight spotting between periods early on
  4. DSlight nausea in the first few weeks
12.FarmakologijaSunkus

Kodėl beta blokatoriai gali užmaskuoti hipoglikemijos įspėjamuosius ženklus sergantiesiems diabetu?

  1. AJie sukelia karščiavimą, kuris paslepia prakaitavimą
  2. BJie visiškai blokuoja insulino išsiskyrimą
  3. CJie slopina adrenerginius simptomus, pvz., drebulį ir širdies plakimą
  4. DJie didina gliukozės kiekį kraujyje, todėl hipoglikemija apskritai negali atsirasti
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosVidutinis

Why must anti-embolism stockings be measured and fitted correctly?

  1. APoorly fitting stockings can cause pressure damage
  2. BTight stockings work better, so the smallest size is always best
  3. CCorrect fit is needed only to improve the appearance
  4. DLoose stockings make the patient's legs too warm at night
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosSunkus

A patient's blood gas shows pH 7,26, PaCO₂ 9,0 kPa (68 mmHg) and bicarbonate 25 mmol/L. What does this show?

  1. AMetabolic acidosis with compensation
  2. BMetabolic alkalosis
  3. CAcute respiratory acidosis
  4. DRespiratory alkalosis
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosVidutinis

Why does a patient with untreated hypothyroidism need extra care when given opioids or sedatives?

  1. AThey clear the drugs too fast, so higher doses are needed
  2. BThese drugs make the thyroid gland overactive
  3. CThere is no difference compared with other patients
  4. DThey break the drugs down slowly and are more sensitive to them
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosSunkus

After a TURP, a patient on bladder irrigation has bladder spasms. The drainage has slowed and contains clots, and the bag holds less than the irrigant given. What should the nurse do first?

  1. ATurn off the irrigation and leave the catheter alone
  2. BGive an antispasmodic and recheck in four hours
  3. CSuspect a clot in the catheter and follow the protocol
  4. DEncourage the patient to strain to pass the clots
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėVidutinis

Kodėl sergantiesiems ciroze didesnė kraujavimo rizika?

  1. ARandėjusios kepenys išskiria į kraują antikoaguliacinių medžiagų, pvz., heparino
  2. BAukštas arterinis kraujospūdis sergant ciroze plėšia kraujagysles
  3. CCirozė didina trombocitų skaičių, todėl trombocitai tampa silpnesni
  4. DMažiau krešėjimo faktorių, mažai trombocitų ir portinės hipertenzijos sukeltos varikozinės venos
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėSunkus

Antrą dieną po viršutinės pilvo dalies operacijos pacientui temperatūra 37,8 °C, SpO₂ 93 % kvėpuojant kambario oru, abiejuose pagrinduose susilpnėjęs kvėpavimas. Dėl skausmo jis nesinaudojo stimuliuojančiu spirometru. Kuris slaugos planas tinkamiausias?

  1. AGeresnė skausmo kontrolė, sėdėjimas, gilus kvėpavimas, mobilizavimas ir pranešimas
  2. BNutraukti visą nuskausminimą, kad pacientas galėtų stipriau kosėti
  3. CDuoti 15 l/min. deguonies ir palikti pacientą ramiai ilsėtis
  4. DLaikyti pacientą lovoje ir riboti judėjimą, kol karščiavimas praeis
19.Akušerinė slaugaVidutinis

A woman says she uses cannabis daily to manage nausea in pregnancy. What is the best nursing response?

  1. ATell her that cannabis is a natural remedy and safe in pregnancy
  2. BAdvise her to switch to tobacco instead
  3. CRefuse to continue her care until she stops
  4. DExplain the risks without judgement and offer safer treatments
20.Akušerinė slaugaSunkus

10 savaičių nėščioji kelias dienas vemia, jos šlapime yra ketonų, ji neteko 6 % kūno svorio ir atsistojusi svaigsta. Kas yra prioritetas?

  1. APasakyti, kad po pirmojo trimestro tai praeis savaime ir tolesnės priežiūros nereikia
  2. BPatarti valgyti tris dideles porcijas per dieną
  3. CIštaisyti dehidrataciją skiriant į veną skysčių ir elektrolitų, kaip paskirta
  4. DPradėti svorio mažinimo dietą
21.Pediatrinė slaugaVidutinis

9 mėnesių kūdikis turi stipraus verksmo priepuolių pritraukęs kojas prie pilvo ir išskiria išmatas, panašias į serbentų drebučius. Kokia tikėtina priežastis?

  1. APilorostenozė
  2. BInvaginacija
  3. CVidurių užkietėjimas
  4. DCeliakija
22.Pediatrinė slaugaSunkus

A 7-year-old has a high fever, refuses to bear weight and has a warm, very tender area over the lower tibia. Which plan is most likely?

  1. AA plaster cast and discharge home the same day
  2. BRest, ice and an elastic bandage for a sprained ankle, with review in a week
  3. CMassage and physiotherapy to loosen the muscle
  4. DBlood cultures and prompt IV antibiotics for possible osteomyelitis
23.Psichikos sveikatos slaugaVidutinis

A patient who has taken lithium for 3 years reports tiredness, weight gain, feeling cold and constipation. Which problem should be checked?

  1. AHypothyroidism
  2. BSerotonin syndrome
  3. CHyperthyroidism
  4. DAgranulocytosis
24.Psichikos sveikatos slaugaSunkus

Praėjus dviem savaitėms nuo SSRI pradžios pacientas sako: „Tai neveikia. Nustosiu vartoti." Koks geriausias atsakas?

  1. APaaiškinti, kad dažnai prireikia kelių savaičių, kol vaistas visiškai pradeda veikti, skatinti jį tęsti ir stebėti jo nuotaiką bei saugumą
  2. BPasakyti, kad antidepresantai niekada neveikia
  3. CPasakyti, kad padvigubintų dozę
  4. DSutikti, kad jis turėtų nedelsiant nutraukti, nes antidepresantas, nepadėjęs per dvi savaites, vargu ar kada veiks
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasVidutinis
21,614 gtt/min? gtt/minapvalinti iki 1 gtt/min

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Lašų greičio skaičiavimas duoda 21,614 gtt/min. Šio uždavinio taisyklė tokia: lašų greitis apvalinamas iki artimiausio sveiko lašo. Kokią reikšmę x užrašote?

21,614 gtt/min
x = gtt/min
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasSunkus
5 mcg/kg/min? mg/h49 kg1 h = 60 min1 mg = 1000 mcg

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Paskyrime nurodyta 5 mcg/kg/min pacientui, kuris sveria 49 kg. Išreikškite dozės greitį D mg/h. Suapvalinkite iki dviejų ženklų po kablelio.

5 mcg/kg/min49 kg
D = mg/h
27.Dozių skaičiavimasVidutinis
024681010 mL

34 kg sveriančiam vaikui paskirta 5 mg/kg vaisto. Pradiniame tirpale yra 50 mg/mL. Įtraukite dozę: kokį tūrį V suleidžiate?

34 kg5 mg/kg50 mg/mL
V = mL
28.Dozių skaičiavimasSunkus
20k vnt.1000 mL? mL/h1000 vnt./h

Infuzijoje yra 20000 vienetų vaisto 1000 mL. Paskirta 1000 vienetų per valandą. Kokį greitį R nustatysite pompoje, mL/h?

20000 vnt./1000 mL1000 vnt./h
R = mL/h
29.Intraveninių infuzijų greitisVidutinis
V = ?60 gtt/mL30 gtt/min12 h

Lašinama 30 gtt/min greičiu per 60 gtt/mL sistemą. Kiek mililitrų V pacientas gauna per 12 valandas?

30 gtt/min60 gtt/mL12 h
V = mL
30.Intraveninių infuzijų greitisSunkus
1000 mg100 mL15 mL/h? mg/h

Maišelyje yra 1000 mg vaisto 100 mL, jis laša 15 mL/h greičiu. Kiek miligramų per valandą D gauna pacientas?

1000 mg/100 mL15 mL/h
D = mg/h
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasVidutinis
SuvartotaIšskirta8 valandų pamainavanduo200 mLželė120 mLpienas100 mLIntraveninė infuzija100 mL/h × 8 hintraveninis antibiotikas2 × 50 mLšlapimas300 mLšlapimas425 mLšlapimas450 mLžaizdos drenas70 mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Lape pateikti paciento suvartoti ir išskirti skysčiai per vieną 8 valandų pamainą. Intraveninė infuzija visą pamainą buvo lašinama nurodytu greičiu. Raskite visą suvartotų skysčių kiekį I mL.

vanduo: 200 mLželė: 120 mLpienas: 100 mLIntraveninė infuzija: 100 mL/h × 8 hintraveninis antibiotikas: 2 × 50 mL
I = mL
32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasSunkus
1000 mL550 mL sulašinta60 mL/h19:00t = ? h

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). 1000 mL maišelis lašinamas pompa 60 mL/h greičiu. 19:00 jau sulašinta 550 mL. Po kiek valandų t maišelis ištuštės? Apvalinkite iki vieno skaitmens po kablelio.

1000 mL550 mL sulašinta60 mL/h
t = h
33.Klinikinio vertinimo skalėsVidutinis
H? / 25+D? / 15+Aid? / 30+IV? / 20+G? / 20+MS? / 15Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Morse griuvimų skalę: griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: ne; antrinė diagnozė: ne; judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas arba padeda slaugytoja; IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: taip; eisena: sutrikusi; psichikos būklė: žino savo ribas. Raskite Morse sumą MFS.

0–125
MFS =
34.Klinikinio vertinimo skalėsSunkus
maža rizikavidutinė rizikadidelė rizika

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Morse griuvimų skalę: griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: taip; antrinė diagnozė: ne; judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas arba padeda slaugytoja; IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: taip; eisena: normali, lovos režimas ar neįgaliojo vežimėlis; psichikos būklė: pervertina arba pamiršta ribas. Naudodami ribas 0–24 maža, 25–44 vidutinė ir 45 ar daugiau didelė, spustelėkite griuvimo rizikos lygį.

  1. 1maža rizika
  2. 2vidutinė rizika
  3. 3didelė rizika

3Tirpalai

1.Slaugos pagrindai

Atsakymas: A · Hold a pillow firmly against the wound while coughing

Kodėl tai yra atsakymas

Splinting the incision with a pillow or folded towel supports the wound and reduces pain, so the patient can cough effectively and clear secretions.

Atsakymas

A · Hold a pillow firmly against the wound while coughing
2.Slaugos pagrindai

Atsakymas: C · Full name and date of birth, checked against the wristband

Kodėl tai yra atsakymas

At least two personal identifiers, such as name, date of birth and hospital number, are checked with the patient and the wristband. Bed and room numbers change and are not identifiers.

Atsakymas

C · Full name and date of birth, checked against the wristband
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: A · Kad panašius vaistų pavadinimus būtų lengviau atskirti

Kodėl tai yra atsakymas

Taikant „aukštųjų raidžių" žymėjimą, panašių pavadinimų skiriamosios raidės rašomos didžiosiomis, kad personalas skirtumą pastebėtų skaitydamas etiketes, ekranus ir paskyrimus.

Atsakymas

A · Kad panašius vaistų pavadinimus būtų lengviau atskirti
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: D · Pulse oximetry cannot tell carbon monoxide-bound hemoglobin from oxygen-bound hemoglobin

Kodėl tai yra atsakymas

Standard pulse oximeters read carboxyhemoglobin as oxyhemoglobin, so SpO2 can look normal in carbon monoxide poisoning. A blood carboxyhemoglobin level confirms it, and high-flow oxygen is given.

Atsakymas

D · Pulse oximetry cannot tell carbon monoxide-bound hemoglobin from oxygen-bound hemoglobin
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: A · A patient with stable cellulitis on scheduled IV antibiotics

Kodėl tai yra atsakymas

A newly oriented nurse is best given stable patients with predictable care. The other patients have changing or high-risk conditions that need more experience and close monitoring.

Atsakymas

A · A patient with stable cellulitis on scheduled IV antibiotics
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: B · Acute arterial occlusion, which is an emergency

Kodėl tai yra atsakymas

Sudden pain, pallor, coldness and loss of pulse suggest an embolus blocking an artery. The limb can be lost within hours, so the nurse escalates immediately.

Atsakymas

B · Acute arterial occlusion, which is an emergency
7.Klinikinė slauga

Atsakymas: D · An air leak, from the lung or from the drainage system

Kodėl tai yra atsakymas

Bubbling with breathing in a drain for pneumothorax shows air is leaving the pleural space. Continuous bubbling can also mean a leak in the connections, so the system is checked and the finding reported.

Atsakymas

D · An air leak, from the lung or from the drainage system
8.Klinikinė slauga

Atsakymas: C · Droplet precautions until 24 hours of effective antibiotics have been given

Kodėl tai yra atsakymas

Neisseria meningitidis spreads through droplets and close contact. Droplet precautions are used until 24 hours of effective antibiotics, and public health arranges prophylaxis for close contacts.

Atsakymas

C · Droplet precautions until 24 hours of effective antibiotics have been given
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: C · Every few days, until it is stable

Kodėl tai yra atsakymas

When warfarin is started or its dose changes, the INR is checked frequently (often every few days) until it is stable in the target range. After that, the interval can be extended, often up to every 4 weeks or longer if very stable.

Atsakymas

C · Every few days, until it is stable
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: A · Magnesium

Kodėl tai yra atsakymas

Low magnesium reduces parathyroid hormone secretion and the body's response to it, so hypocalcemia does not correct until magnesium is replaced. The same applies to refractory hypokalemia.

Atsakymas

A · Magnesium
11.Farmakologija

Atsakymas: B · A painful, swollen calf or sudden chest pain

Kodėl tai yra atsakymas

Combined hormonal contraception increases the risk of venous thromboembolism and, rarely, stroke. Leg pain or swelling, chest pain, breathlessness, severe headache or vision changes need urgent assessment.

Atsakymas

B · A painful, swollen calf or sudden chest pain
12.Farmakologija

Atsakymas: C · Jie slopina adrenerginius simptomus, pvz., drebulį ir širdies plakimą

Kodėl tai yra atsakymas

Drebulys, širdies plakimas ir nerimas hipoglikemijos metu priklauso nuo adrenalino; beta blokada juos slopina, todėl pacientas mažą cukrų pastebi vėliau. Prakaitavimas yra cholinerginis ir dažnai išlieka.

Atsakymas

C · Jie slopina adrenerginius simptomus, pvz., drebulį ir širdies plakimą
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: A · Poorly fitting stockings can cause pressure damage

Kodėl tai yra atsakymas

Stockings that are the wrong size or that roll down can act like a tourniquet and cause skin and pressure damage. They are measured to the leg, checked daily, and avoided in significant peripheral arterial disease, severe neuropathy or leg skin damage.

Atsakymas

A · Poorly fitting stockings can cause pressure damage
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: C · Acute respiratory acidosis

Kodėl tai yra atsakymas

A low pH with raised PaCO₂ is respiratory acidosis. A normal bicarbonate (about 22–26 mmol/L) shows the kidneys have not yet compensated, so the problem is acute, as in opioid toxicity, exhaustion or an acute COPD exacerbation. Treatment targets ventilation.

Atsakymas

C · Acute respiratory acidosis
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: D · They break the drugs down slowly and are more sensitive to them

Kodėl tai yra atsakymas

In hypothyroidism, drug metabolism is slowed, and patients are more sensitive to sedatives and opioids. These drugs can cause respiratory depression and may even trigger myxoedema coma, so they are used with caution.

Atsakymas

D · They break the drugs down slowly and are more sensitive to them
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: C · Suspect a clot in the catheter and follow the protocol

Kodėl tai yra atsakymas

Clots blocking the catheter make the bladder distend, causing pain and spasms. The nurse checks for kinks, adjusts the irrigation rate per protocol, performs a bladder washout if trained and escalates if not cleared.

Atsakymas

C · Suspect a clot in the catheter and follow the protocol
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: D · Mažiau krešėjimo faktorių, mažai trombocitų ir portinės hipertenzijos sukeltos varikozinės venos

Kodėl tai yra atsakymas

Sumažėjusi krešėjimo faktorių sintezė didina TNS. Portinė hipertenzija sukelia splenomegaliją su trombocitų sekvestracija ir varikozines venas, kurios gali kraujuoti. Pacientams taip pat gali būti padidėjęs polinkis krešėti, todėl pusiausvyra sudėtinga.

Atsakymas

D · Mažiau krešėjimo faktorių, mažai trombocitų ir portinės hipertenzijos sukeltos varikozinės venos
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: A · Geresnė skausmo kontrolė, sėdėjimas, gilus kvėpavimas, mobilizavimas ir pranešimas

Kodėl tai yra atsakymas

Bazinė atelektazė dažna po viršutinės pilvo dalies operacijos, kai skausmas riboja gilų kvėpavimą. Geras nuskausminimas, padėtis stačiai, kvėpavimo pratimai, stimuliuojanti spirometrija, kosulys prilaikant žaizdą ir ankstyva mobilizacija vėl išplečia plaučius. Apie radinius pranešama, nes jie gali progresuoti į pneumoniją; prireikus deguonis skiriamas iki tikslinės saturacijos.

Atsakymas

A · Geresnė skausmo kontrolė, sėdėjimas, gilus kvėpavimas, mobilizavimas ir pranešimas
19.Akušerinė slauga

Atsakymas: D · Explain the risks without judgement and offer safer treatments

Kodėl tai yra atsakymas

Cannabis in pregnancy is associated with low birth weight and possible effects on brain development. The nurse discusses the risks without judgement, offers safer antiemetics and support and continues care.

Atsakymas

D · Explain the risks without judgement and offer safer treatments
20.Akušerinė slauga

Atsakymas: C · Ištaisyti dehidrataciją skiriant į veną skysčių ir elektrolitų, kaip paskirta

Kodėl tai yra atsakymas

Tai nėščiųjų nenumaldomo vėmimo su dehidratacija požymiai. Prioritetas yra skysčiai į veną, elektrolitų pakaitalai, antiemetikai ir vitaminų papildai, pavyzdžiui, tiaminas, kaip paskirta.

Atsakymas

C · Ištaisyti dehidrataciją skiriant į veną skysčių ir elektrolitų, kaip paskirta
21.Pediatrinė slauga

Atsakymas: B · Invaginacija

Kodėl tai yra atsakymas

Invaginacija sukelia protarpinį mėšlungio pobūdžio skausmą, vėmimą, dešros formos darinį ir kraujo bei gleivių turinčias išmatas. Tai skubi būklė.

Atsakymas

B · Invaginacija
22.Pediatrinė slauga

Atsakymas: D · Blood cultures and prompt IV antibiotics for possible osteomyelitis

Kodėl tai yra atsakymas

Acute osteomyelitis in children is most often caused by Staphylococcus aureus. Blood cultures are taken and IV antibiotics started promptly, followed by a long course to prevent bone damage and chronic infection.

Atsakymas

D · Blood cultures and prompt IV antibiotics for possible osteomyelitis
23.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: A · Hypothyroidism

Kodėl tai yra atsakymas

Lithium can reduce thyroid hormone production, causing hypothyroidism. Thyroid function is checked regularly, and treatment with levothyroxine allows lithium to be continued if needed.

Atsakymas

A · Hypothyroidism
24.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: A · Paaiškinti, kad dažnai prireikia kelių savaičių, kol vaistas visiškai pradeda veikti, skatinti jį tęsti ir stebėti jo nuotaiką bei saugumą

Kodėl tai yra atsakymas

Antidepresantams visam poveikiui reikia kelių savaičių. Staigus nutraukimas gali sukelti nutraukimo simptomus. Slaugytojas skatina laikytis gydymo, stebi savižudiškas mintis ir perduoda nuogąstavimus skiriančiajam gydytojui.

Atsakymas

A · Paaiškinti, kad dažnai prireikia kelių savaičių, kol vaistas visiškai pradeda veikti, skatinti jį tęsti ir stebėti jo nuotaiką bei saugumą
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: x = 22 gtt/min

Apvalinimas: pažiūrėkite į skaitmenį iškart po apvalinamos vietos: 5 ar daugiau apvalinama aukštyn, 4 ar mažiau skaitmuo paliekamas. Apvalinkite tik galutinį atsakymą, niekada tarpinių žingsnių. Tipinės egzaminų taisyklės: 1 mL ar didesni tūriai iki dešimtųjų, mažesni nei 1 mL tūriai iki šimtųjų, lašų greitis iki sveikų lašų, svoris iki vieno ženklo po kablelio; visada laikykitės klausime nurodytos taisyklės.

Skaitmuo vietoje: vienetai

21.614 → 1

Lemia tik kitas skaitmuo

21.614 → 6
6 yra 5 ar daugiau, todėl 1 apvalinama į didesnę pusę.
Tolesni skaitmenys (14) neskaičiuojami: apvalinama vieną kartą, ne žingsniais.

Suapvalinkite

x = 22 gtt/min

Atsakymas

x = 22 gtt/min
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: D = 14,7 mg/h

Dimensinė analizė: užrašykite duotą dydį, tada dauginkite iš perskaičiavimo koeficientų, užrašytų trupmenomis (pavyzdžiui, 60 min/1 h arba 1 mg/1000 mcg), kad kiekvienas nereikalingas vienetas pasirodytų vieną kartą viršuje ir vieną kartą apačioje ir susiredukuotų. Likus tik reikiamam vienetui, skaičiuokite. Naudokite klausime pateiktus atitikmenis ir apvalinkite tik galutinį atsakymą.

Sudarykite grandinę

D = 5 mcg/kg/min × 49 kg × (60 min/1 h) × (1 mg/1000 mcg)

Apskaičiuokite

D = 5·49·60/1000 = 14,7 mg/h

Atsakymas

D = 14,7 mg/h
27.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: V = 3,4 mL

Dozės įtraukimas: tūris = (paskirta dozė/pradinio tirpalo stiprumas) × pradinio tirpalo tūris. Pirmiausia paverskite į tuos pačius vienetus, tada patikrinkite, ar tūris telpa į švirkštą ir patenka ant vienos iš jo skalės žymių.

Dozė pagal kūno svorį

D = 5·34 = 170 mg

Tūris

V = 170/50 = 3,4 mL

Ant švirkšto

Šio 10 mL švirkšto kiekviena maža linija yra 0,2 mL.

Atsakymas

V = 3,4 mL
28.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: R = 50 mL/h

Dozės skaičiavimas: skirtinas kiekis lygus paskirtai dozei, padalytai iš turimo preparato stiprumo, padaugintai iš kiekio, kuriame tas stiprumas yra: kiekis = (paskirta dozė/stiprumas) × tūris. Visada suvienodinkite vienetus (pirmiausia g paverskite mg, mg – mcg) ir patikrinkite, ar atsakymas logiškas.

Koncentracija

20000/1000 = 20 vnt./mL

Pompos greitis

R = 1000/20 = 50 mL/h

Atsakymas

R = 50 mL/h
29.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: V = 360 mL

Infusion rates: a pump is set in mL/h = volume/time in hours. A gravity drip is counted in drops per minute: gtt/min = volume (mL) × drop factor (gtt/mL)/time (min). The drop factor is printed on the tubing package: macrodrip sets deliver 10, 15 or 20 gtt/mL (blood sets often 10 gtt/mL in the US, 15 in the UK) and microdrip sets 60 gtt/mL. Always use the drop factor the question or package gives.

Greitis mL/h

30·60/60 = 30 mL/h

Tūris

V = 30·12 = 360 mL

Atsakymas

V = 360 mL
30.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: D = 150 mg/h

Infuzijos greitis: pompa nustatoma mL/h = tūris/laikas valandomis. Gravitacinė lašelinė skaičiuojama lašais per minutę: gtt/min = tūris (mL) × lašų koeficientas (gtt/mL)/laikas (min). Lašų koeficientas nurodytas ant infuzinės sistemos pakuotės: makrolašų sistemos duoda 10, 15 arba 20 gtt/mL (kraujo sistemos JAV dažnai 10 gtt/mL, JK 15), o mikrolašų sistemos 60 gtt/mL. Visada naudokite lašų koeficientą, nurodytą klausime arba ant pakuotės.

Koncentracija

1000/100 = 10 mg/mL

Dozavimo greitis

D = 10·15 = 150 mg/h

Atsakymas

D = 150 mg/h
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: I = 1320 mL

Suvartoti ir išskirti skysčiai: suvartotiems priskiriama viskas, kas patenka į organizmą (geriami skysčiai, intraveninės infuzijos, intraveniniai vaistai ir praplovimai, maitinimas per zondą); ledo gabalėliai skaičiuojami kaip pusė jų tūrio. Išskirtiems priskiriamas šlapimas, drenų išskyros, vėmalai ir kiti netekimai. Balansas = visi suvartoti − visi išskirti skysčiai; neigiamas balansas reiškia grynąjį netekimą. Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Sudėkite suvartotus skysčius

per os: 200 + 120 + 100 = 420 mL
Intraveninė infuzija: 100·8 = 800 mL
intraveninis antibiotikas: 2·50 = 100 mL
I = 1320 mL

Atsakymas

I = 1320 mL
32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: t = 7,5 h

Infuzijos trukmė: laikas (h) = infuzuotinas tūris (mL)/greitis (mL/h); naudokite maišelyje dar likusį tūrį, o ne maišelio dydį. Sulašintas tūris = greitis × laikas. Dešimtaines valandas į valandas ir minutes perskaičiuokite padaugindami dalį iš 60 (0,5 h = 30 min, o ne 50 min). Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Likęs tūris

1000 − 550 = 450 mL

Laikas

t = 450/60 = 7,5 h

Atsakymas

t = 7,5 h

Tai maždaug 7 h 30 min, todėl maišelis ištuštės apie 02:30.

33.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: MFS = 40

Morse griuvimų skalė: šeši punktai. Griuvimų anamnezė: ne 0, taip 25. Antrinė diagnozė: ne 0, taip 15. Judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas ar slaugytojos pagalba 0; ramentai, lazda ar vaikštynė 15; laikosi už baldų 30. IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: ne 0, taip 20. Eisena: normali, lovos režimas ar neįgaliojo vežimėlis 0; silpna 10; sutrikusi 20. Psichikos būklė: žino savo ribas 0; pervertina arba pamiršta ribas 15. Suma svyruoja nuo 0 iki 125. Rizikos ribos ligoninėse skiriasi; dažnai naudojama: 0–24 maža, 25–44 vidutinė ir 45 ar daugiau didelė.

Įvertinkite kiekvieną punktą

griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: ne → 0
antrinė diagnozė: ne → 0
judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas arba padeda slaugytoja → 0
IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: taip → 20
eisena: sutrikusi → 20
psichikos būklė: žino savo ribas → 0

Sudėtis

Morse suma = 0 + 0 + 0 + 20 + 20 + 0 = 40

Atsakymas

MFS = 40
34.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: didelė rizika

Morse griuvimų skalė: šeši punktai. Griuvimų anamnezė: ne 0, taip 25. Antrinė diagnozė: ne 0, taip 15. Judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas ar slaugytojos pagalba 0; ramentai, lazda ar vaikštynė 15; laikosi už baldų 30. IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: ne 0, taip 20. Eisena: normali, lovos režimas ar neįgaliojo vežimėlis 0; silpna 10; sutrikusi 20. Psichikos būklė: žino savo ribas 0; pervertina arba pamiršta ribas 15. Suma svyruoja nuo 0 iki 125. Rizikos ribos ligoninėse skiriasi; dažnai naudojama: 0–24 maža, 25–44 vidutinė ir 45 ar daugiau didelė.

Įvertinkite kiekvieną punktą

griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: taip → 25
antrinė diagnozė: ne → 0
judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas arba padeda slaugytoja → 0
IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: taip → 20
eisena: normali, lovos režimas ar neįgaliojo vežimėlis → 0
psichikos būklė: pervertina arba pamiršta ribas → 15

Sudėtis

Morse suma = 25 + 0 + 0 + 20 + 0 + 15 = 60

Rizikos lygis

60 → didelė rizika

Atsakymas

didelė rizika

Tai savarankiška mokymosi medžiaga. ExamProblems nėra susijusi su šį egzaminą organizuojančia institucija ir jos nėra patvirtinta, o egzamino pavadinimas naudojamas tik turiniui apibūdinti. NCLEX®, NCLEX-RN® and NCLEX-PN® yra the National Council of State Boards of Nursing, Inc. (NCSBN) prekių ženklai; ši organizacija nėra susijusi su ExamProblems, jo neremia ir neatsako už jo tikslumą.

ExamProblems · examproblems.com/courses/nclex-pn-practice-questions