NCLEX-PN tipo bandomieji klausimai (LPN/LVN): pasiruošimo paketas

Formulių lapai, pagrindiniai kiekvienos temos metodų žingsniai ir 34 uždavinių, o pilni sprendimai pateikti gale.

Nauji uždaviniaiAtgal į kursą

Spausdinimo lange pasirinkite „Išsaugoti kaip PDF“, kad nuosavą kopiją išsaugotumėte savo įrenginyje.

1Formulės ir metodai

Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Metodas

  1. Pradėkite nuo standartinių atsargumo priemonių kiekvienam pacientui: rankų higiena, asmeninės apsaugos priemonės numatomai ekspozicijai, saugūs aštrūs daiktai.
  2. Pridėkite atsargumo priemones pagal plitimo kelią: kontaktinė (chalatas, pirštinės), lašelinė (chirurginė kaukė), oro (N95, neigiamo slėgio kambarys).
  3. Steriliems daiktams išlaikykite sterilumą: jei abejojate, jis nesterilus; pakeiskite, niekada nenuvalykite.
  4. Užkirskite kelią žalai aplinkoje: griuvimų prevencija, suvaržymai tik kaip paskutinė priemonė, RACE ir PASS gaisro atveju.
  5. Patikrinkite vaistų skyrimo teises, du identifikatorius ir papildomas apsaugos priemones didelės rizikos vaistams; praneškite apie klaidas ir vos nepasitaikiusius atvejus.

Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Metodas

  1. Paklauskite, kas pacientui pakenks greičiausiai, jei nieko nedarysite.
  2. Taikykite ABC (C-A-B per širdies sustojimą), tada Maslow: fiziologiniai poreikiai pirma saugumo, saugumas pirma psichologinių poreikių.
  3. Palyginkite galimybes: ūmus prieš lėtinį, nestabilus prieš stabilų, netikėtas prieš tikėtiną, sisteminis prieš vietinį, ir kiekvieną požymį palyginkite su paciento pradiniu lygiu.
  4. Vertinkite prieš veikdami, nebent tai neatidėliotinas atvejis; tada rinkitės žingsnį, nuo kurio priklauso kiti.
  5. Delegavimui patikrinkite penkias teises: užduotis, aplinkybės, asmuo, nurodymai ir priežiūra. Vertinimas, mokymas ir įvertinimas lieka registruotai slaugytojai (RN).

Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Metodas

  1. Palyginkite vertę su paties laboratorijos nustatytu referenciniu intervalu, tada su paciento pradiniu lygiu ir kitimu.
  2. Patikrinkite mėginį: hemolizė, vėlavimas ar kraujas, paimtas šalia IV, gali duoti klaidingus rezultatus.
  3. Susiekite vertę su tipiniais požymiais ir ją sukeliančiais vaistais bei būklėmis.
  4. Ieškokite sąveikų: mažas kalio ar magnio kiekis didina digoksino toksiškumą; dehidratacija didina ličio koncentraciją.
  5. Veikite pacientui: įvertinkite, sulaikykite vaistą, jei koncentracija nesaugi, kritines vertes perskaitykite atgal ir informuokite gydytoją.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Metodas

  1. Įvardykite problemą: siurblio nepakankamumas, užsikimšusi arterija, ritmas, krešulys, kvėpavimo takų susiaurėjimas, infekcija ar prietaiso problema.
  2. Pirmiausia patikrinkite pavojaus požymius: hipoksiją, hipotenziją, krūtinės skausmą, naują sumišimą, šaltą kojos be pulso.
  3. Deguonį priderinkite pacientui: 94–98 % daugumai, 88–92 % tiems, kuriems kyla CO₂ susilaikymo rizika.
  4. Kiekvieną vaistą susiekite su jo tyrimu ir rizika: varfarinas ir INR, heparinas ir aPTT bei trombocitai, diuretikai ir kalis.
  5. Pasirinkite saugų pirmąjį veiksmą, tada eskaluokite ir vertinkite iš naujo.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Metodas

  1. Pasitikrinkite gliukozę kiekvienam pacientui su nauju sumišimu, silpnumu ar traukuliais.
  2. Sąmonės lygį naudokite kaip ankstyviausią smegenų sutrikimo įspėjimą; vyzdžiai ir Cushing triada pasirodo vėlai.
  3. Diabeto nelaimėse atskirkite DKA (ketonai, acidozė) nuo HHS (labai didelis osmoliališkumas, dehidratacija); pirmiausia skirkite skysčių.
  4. Natrio ir vandens atveju nuspręskite, ar ADH yra per daug (SIADH), ar trūksta (DI), ir lėtinius pokyčius koreguokite lėtai.
  5. Inkstų problemų atveju priežastį priskirkite prerenalinei, vidinei ar postrenalinei ir stebėkite kalį bei skysčius.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Metodas

  1. Paklauskite, kas galėtų būti paslėpta: vidinis kraujavimas, infekcija be karščiavimo, hipoventiliacija esant normaliam SpO₂.
  2. Komplikacijas siaurinkite pagal laiką po operacijos: kraujavimas per valandas, krūtinės ląstos problemos per dienas, žaizdos ir nutekėjimo problemos vėliau.
  3. Skausmo atveju vertinkite, gydykite daugiamode analgezija, vertinkite iš naujo ir kiekvieno opioido metu stebėkite sedaciją.
  4. Onkologiniams pacientams bet kokią ligą nadyro metu laikykite neutropeniniu sepsiu ir žinokite onkologines skubias būkles.
  5. Nudegimų atveju skaičiuokite tik dalinio ir viso storio plotus, Parkland laikrodį paleiskite nuo nudegimo laiko ir titruokite pagal šlapimo išskyrimą.

Akušerinė slauga

Metodas

  1. Nustatykite moters padėtį laike: nėštumo savaitės, gimdymo tarpsnis ar diena po gimdymo, ir nuspręskite, kas tuo metu yra norma.
  2. Ieškokite pavojuje esančio paciento: motinos, vaisiaus ar naujagimio, o gal kelių iš jų.
  3. Susiekite požymį su priežastimi: VEAL CHOP deceleracijoms, keturi T kraujavimui, BUBBLE-HE po gimdymo.
  4. Pirmiausia rinkitės veiksmą, gerinantį kraujotaką ir deguonies patekimą (gulėjimas ant šono, oksitocino nutraukimas, gimdos dugno masažas), tada kvieskite pagalbą.

Pediatrinė slauga

Metodas

  1. Pirmiausia atkreipkite dėmesį į vaiko amžių: nuo jo priklauso gyvybinių rodiklių normos, raidos etapai ir tinkama skausmo skalė.
  2. Įvertinkite kvėpavimo takus, kvėpavimą ir kraujotaką, prisiminkite, kad vaikai kompensuoja, o paskui greitai blogėja.
  3. Pritaikykite veiksmą raidos etapui ir įtraukite šeimą.
  4. Patikrinkite, ar atsakymas saugus vaikui: dozė pagal svorį, jokio aspirino virusinės ligos metu, jokio kodeino jaunesniems nei 12 metų.

Psichikos sveikatos slauga

Metodas

  1. Nuspręskite, ar yra tiesioginis pavojus: savižudybė, smurtas, vaistų sukeltas neatidėliotinas atvejis ar somatinė liga.
  2. Pirmiausia imkitės saugumo veiksmų: stebėkite, pašalinkite priemones, nuraminkite, nutraukite žalingą vaistą, kvieskite pagalbą.
  3. Rinkitės terapinį atsaką: pripažinkite jausmus, pateikite tikrovę, venkite klaidingo raminimo ir klausimų „kodėl“.
  4. Gerbkite teises: mažiausiai varžanti galimybė, sutikimas ir konfidencialumas su jo ribomis.

Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Metriniai žingsniai
1 kg = 1000 g, 1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg, 1 L = 1000 mL
Svoris ir ilgis
1 kg = 2,2 lb, 1 lb = 16 oz, 1 in = 2,54 cm, 1 ft = 12 in
Buitiniai matai
1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 8 fl oz = 240 mL
Temperatūra
°C = (°F − 32)·5/9, °F = °C·9/5 + 32
24 valandų laikrodis
PM valandos 1–11: pridėkite 12; 12 AM = 00:xx; 12 PM = 12:xx
Dozavimo greitis
mcg/min × 60/1000 = mg/h
Laboratoriniai koeficientai
gliukozė 1 mmol/L = 18 mg/dL; kreatininas 1 mg/dL = 88,4 µmol/L; Hb 1 g/dL = 10 g/L

Metodas

  1. Užrašykite duotą dydį su jo vienetu ir norimą vienetą.
  2. Pasirinkite atitikmenį: 1000 tarp kg, g, mg ir mcg arba L ir mL; 1 kg = 2,2 lb; 1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 240 mL.
  3. Užrašykite trupmena taip, kad nereikalingas vienetas išsiredukuotų; greičiui naudokite po vieną trupmeną kiekvienam besikeičiančiam vienetui.
  4. Patikrinkite kryptį: mažesnis vienetas duoda didesnį skaičių.
  5. Apvalinkite tik galutinį atsakymą, klausime nurodytu tikslumu.

Dozių skaičiavimas

Dozė pagal koncentraciją
tūris = dozė / koncentracija
Dozė pagal kūno masę
dozė = mg/kg × kūno masė
Tabletės
skaičius = dozė / dozė tabletėje
Vienetai
1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg

Metodas

  1. Paskirtą dozę ir turimo vaisto stiprumą išreikškite tais pačiais vienetais.
  2. Naudokite formulę „paskirta / turima × kiekis“: (D/H) × Q.
  3. Dozėms pagal kūno masę pirmiausia padauginkite iš masės kilogramais, tada paros dozę padalykite iš dozių skaičiaus.
  4. Pirmiausia įvertinkite apytiksliai ir patikrinkite, ar atsakymas tikėtinas.

Intraveninių infuzijų greitis

Pompos greitis
mL/h = volume (mL)/time (h)
Lašėjimo greitis
drops/min = volume (mL) × drop factor / time (min)
Infuzijos trukmė
time (h) = volume (mL)/rate (mL/h)

Metodas

  1. Pompos greitis mL/h: tūris, padalytas iš laiko valandomis.
  2. Lašėjimo greitis lašais/min: tūris × lašų faktorius, padalytas iš laiko minutėmis.
  3. Likusiam laikui: likęs tūris, padalytas iš greičio.
  4. Apvalinkite taip, kaip reikalauja uždavinys arba įranga.

Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Holliday–Segar per valandą
4 mL/kg (pirmiesiems 10 kg) + 2 mL/kg (kitiems 10 kg) + 1 mL/kg (kiekvienam kg virš 20)
Holliday–Segar per parą
100 / 50 / 20 mL/kg tiems patiems intervalams
Skysčių balansas
suvartota − išskirta
Ledo gabalėliai
skaičiuojami kaip pusė jų tūrio
Diurezė
mL/kg/h = mL / (kg × h)
Infuzijos trukmė
laikas (h) = likęs tūris (mL) / greitis (mL/h)
Sulašintas tūris
mL = greitis × laikas

Klinikinio vertinimo skalės

Glazgo komos skalė
GCS = E (1–4) + V (1–5) + M (1–6) = 3–15
APGAR
5 požymiai × 0–2 = 0–10; 7–10 nuramina, 4–6 vidutiniškai nenormalu, 0–3 žema
Braden skalė
5 × (1–4) + 1 × (1–3) = 6–23; ≤ 18 rizika
Morse griuvimų skalė
griuvimai 25, diagnozė 15, priemonė 15/30, IV 20, eisena 10/20, psichikos būklė 15
NEWS2 rizika
0–4 maža; pavienis 3 maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; ≥ 7 didelė
Vidutinis arterinis spaudimas
MAP = (SBP + 2·DBP)/3 = DBP + PP/3
Pulsinis spaudimas ir šoko indeksas
PP = SBP − DBP, SI = HR/SBP
Kūno masės indeksas
BMI = kg/m² = 703·lb/in²

Metodas

  1. Raskite klausime naudojamą vertinimo lentelę ir jos ribas (GCS 3–15, Apgar 0–10, Braden 6–23, Morse 0–125).
  2. Įvertinkite kiekvieną punktą atskirai, suderindami aprašymą su jo lygiu.
  3. Sudėkite punktų balus ir patikrinkite, ar suma patenka į intervalą.
  4. Taikykite ribas: NEWS2 atveju taip pat ieškokite bet kurio vieno rodiklio, įvertinto 3.
  5. Išvestinėms vertėms naudokite MAP = (SKS + 2·DKS)/3, PP = SKS − DKS, SI = pulsas/SKS ir KMI = kg/m².

2Uždaviniai

1.Slaugos pagrindaiVidutinis

An IV cannula site is swollen, cool and pale, and the infusion has slowed. What should the nurse do first?

  1. AStop the infusion and remove the cannula
  2. BApply a warm pack and keep the infusion running
  3. CFlush the cannula hard with saline
  4. DIncrease the infusion rate to clear the blockage
2.Slaugos pagrindaiSunkus

A patient with capacity tells the nurse they do not want the operation their family keeps pushing for. What is the nurse's best action?

  1. ALet the family decide, as they know the patient best
  2. BTell the patient to follow the family's advice
  3. CSupport the patient to tell the team their wishes
  4. DSay nothing to avoid a conflict with the family
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaVidutinis

Which type of white blood cell is most often raised in viral infections?

  1. AEosinophils
  2. BBasophils
  3. CNeutrophils
  4. DLymphocytes
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaSunkus

A patient on an anticoagulant falls and hits their head but says they feel fine. What should the nurse do?

  1. AGive the next anticoagulant dose early to prevent clots from forming after the fall
  2. BHelp the patient back to bed and do nothing more if they feel fine
  3. CWait until the next day to see if a headache develops
  4. DNotify the provider and start neurological observations, because a brain bleed may develop
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimasVidutinis

Kurią užduotį slaugytojas turėtų deleguoti slaugytojo padėjėjui pacientui, kuriam taikomos kritimų prevencijos priemonės?

  1. APagalbą pacientui nueiti į tualetą kas 2 valandas, kaip suplanuota
  2. BPaciento kritimo rizikos balo įvertinimą ir užrašymą kiekvieną rytą
  3. CSprendimą, ar vis dar reikalingas lovos signalizatorius
  4. DŠeimos mokymą, kaip išvengti kritimų namuose
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimasSunkus

Atliekant START triažą, nevaikštantis suaugusysis kvėpuoja 28 kartus per minutę, neturi stipininės arterijos pulso, o jo kapiliarų prisipildymas 4 sekundės. Kokia kategorija jam suteikiama?

  1. AŽalia (lengva)
  2. BJuoda (tikėtina mirtis)
  3. CRaudona (neatidėliotina)
  4. DGeltona (atidėtina), nes kvėpavimo dažnis mažesnis nei 30/min
7.Klinikinė slaugaVidutinis

Why are patients encouraged to use an incentive spirometer after abdominal surgery?

  1. ATo strengthen the abdominal muscles around the wound
  2. BTo encourage deep breaths that prevent atelectasis and chest infection
  3. CTo measure their lung function so the result can go in the discharge letter
  4. DTo lower their heart rate before mobilising
8.Klinikinė slaugaSunkus

A severely hypothermic patient is in cardiac arrest. Why is resuscitation usually continued until they are rewarmed?

  1. ACold patients cannot be defibrillated at all, so CPR is the only possible treatment
  2. BAdrenaline works better in cold patients
  3. CThe cold protects the brain, so recovery may be possible after long resuscitation
  4. DHypothermia always causes brain death quickly
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiVidutinis

Why is a baseline platelet count taken before starting heparin therapy?

  1. ASo that the INR can be calculated from the platelet count later
  2. BSo a later fall from heparin-induced thrombocytopenia is detected
  3. CBecause heparin is given at a dose based on the platelet count
  4. DBecause heparin increases the platelet count to dangerous levels
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiSunkus

Pacientas, sergantis lėtine hiponatremija (natris 118 mEq/L), gydomas. Kodėl natrį reikia didinti lėtai?

  1. ALėta korekcija reikalinga tik ligoninės išlaidoms sumažinti
  2. BGali atsirasti osmosinė demielinizacija – sunkus smegenų pažeidimas
  3. CGreita korekcija sukelia hipokalemiją, kuri yra vienintelė rizika
  4. DDėl greitos korekcijos natris vėl dar labiau nukrinta
11.FarmakologijaVidutinis

Why is propranolol usually avoided in patients with asthma?

  1. AIt causes tolerance to inhaled corticosteroids
  2. BIt increases mucus production by blocking histamine
  3. CIt blocks beta-2 receptors in the airways and can cause bronchospasm
  4. DIt stimulates alpha-1 receptors in the airways and raises blood pressure
12.FarmakologijaSunkus

Kodėl sildenafilis kontraindikuotinas pacientui, kuris nuo krūtinės anginos vartoja nitratus?

  1. ADerinys sukelia pavojingą hiperkalemiją
  2. BAbu didina cGMP kraujagyslių lygiuosiuose raumenyse ir gali sukelti sunkią hipotenziją
  3. CNitratai blokuoja sildenafilio metabolizmą kepenyse
  4. DSildenafilis blokuoja nitratų virtimą azoto oksidu kraujagyslėse
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosVidutinis

How does varenicline help people stop smoking?

  1. AIt makes cigarettes taste of metal so smoking feels unpleasant
  2. BIt speeds the clearance of nicotine by the liver
  3. CIt partly stimulates and partly blocks nicotine receptors
  4. DIt replaces nicotine through the skin, like a nicotine patch
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosSunkus

Pacientui, vakar pradėjusiam vartoti AKF inhibitorių, ištinsta lūpos ir liežuvis, užkimsta balsas. Ką slaugytojas turėtų daryti pirmiausia?

  1. APaaiškinti, kad tai laukiamas, nekenksmingas šalutinis poveikis
  2. BĮvertinti kvėpavimo takus, kviesti skubią pagalbą ir nutraukti tolesnį vaisto davimą
  3. CDėti ledą ant lūpų ir iš naujo įvertinti ryte
  4. DDuoti kitą dozę anksčiau, nes tai greitai numalšins tinimą
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosVidutinis

Pacientui, sergančiam pirminiu antinksčių nepakankamumu, pakilo temperatūra. Koks įprastas ligos dienų patarimas dėl steroidų pakaitinio gydymo?

  1. ANutraukti steroidą, kol karščiavimas praeis
  2. BPadidinti gliukokortikoido dozę, dažnai padvigubinti
  3. CPerpus sumažinti dozę šalutiniam poveikiui sumažinti
  4. DPalikti įprastą dozę ir kol kas negerti papildomų skysčių
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosSunkus

Pacientui, sergančiam LIL, hemoglobinas 92 g/l ir pradedamas skirti eritropoezę stimuliuojantis vaistas (ESV). Ką turėtų stebėti slaugytojas?

  1. AKlausą, nes ESV gali pažeisti vidinę ausį
  2. BKepenų fermentus, nes ESV toksiški kepenims
  3. CKraujospūdį ir hemoglobiną, nes viršijimas didina krešulių riziką
  4. DGliukozę kraujyje, nes ESV dažnai sukelia hipoglikemiją
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėVidutinis

Kuris požymis dažnai yra ankstyviausias piktybinės hipertermijos nejautros metu?

  1. ANepaaiškinamas pabaigos iškvėpimo CO₂ padidėjimas
  2. BRetėjantis širdies susitraukimų dažnis ir žemas kraujospūdis
  3. CNuolatinis kūno temperatūros kritimas
  4. DParaudusi oda su krintančiu CO₂ lygiu
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėSunkus

Praėjus valandoms po epidurinio kateterio pašalinimo, pacientui, vartojančiam antikoaguliantą, atsiranda nugaros skausmas ir stiprėjantis kojų silpnumas. Ką reikėtų įtarti?

  1. AŠlapimo takų infekciją, sukeliančią nugaros skausmą
  2. BEpidurinę hematomą, kuriai reikia skubaus įvertinimo ir MRT
  3. CKryžkaulio pragulą, sukeliančią atspindėtą kojų skausmą
  4. DNormalų epidurinės blokados išnykimą per dieną
19.Akušerinė slaugaVidutinis

A pregnant woman taking iron says her stools have turned black. What is the best response?

  1. ATell her to stop the iron immediately
  2. BExplain that this is an expected effect of iron
  3. CTell her to double the dose of the tablets
  4. DAdvise her to go to the emergency department now
20.Akušerinė slaugaSunkus

A newborn whose mother had a fever and prolonged rupture of membranes is well at birth. Why does the nurse monitor this baby closely?

  1. AThe baby has a higher risk of hip dysplasia
  2. BThe baby is likely to be post-term
  3. CThe baby has a higher risk of early sepsis
  4. DThe baby will certainly develop jaundice
21.Pediatrinė slaugaVidutinis

Which task can the registered nurse delegate to a healthcare assistant (nursing assistant) on a children's ward?

  1. AAssessing pain after surgery and choosing the analgesia
  2. BMeasuring and recording the vital signs of a stable child
  3. CTeaching a parent how to give insulin injections
  4. DCarrying out the admission assessment of a new patient
22.Pediatrinė slaugaSunkus

Which phone call should the nurse return first?

  1. AA parent of a 7-year-old with a faint rash 3 days into antibiotics, breathing normally
  2. BA parent of a 5-month-old who has had no wet nappy for 12 hours and is very sleepy
  3. CA parent asking when the next routine vaccines are due
  4. DA parent of a 3-year-old with a runny nose and a mild cough for 2 days
23.Psichikos sveikatos slaugaVidutinis

The nurse notices that she is spending much longer with one patient than with the others and feels she is the only one who can help him. What does this most likely indicate?

  1. APossible boundary problems that she should discuss in supervision
  2. BTransference by the patient towards the nurse, which is never the nurse's concern
  3. CThat the patient needs to be transferred to another unit
  4. DAn ideal therapeutic relationship
24.Psichikos sveikatos slaugaSunkus

The family of a patient with schizophrenia asks how they can tell if he is becoming unwell again. Which signs should the nurse teach them to watch for?

  1. ATalking more openly with his family about his feelings and his plans for the future
  2. BMild dry mouth in the first week of a new medicine
  3. CA better appetite and more interest in his hobbies
  4. DPoor sleep, withdrawal from others and increasing suspiciousness
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasVidutinis
12345678910111201:55?1:55 AM3:55 AM1:55 PM12:55 AM

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Dozė pažymėta 01:55 (24 valandų laikrodis). Kuris įrašas yra tas pats laikas 12 valandų laikrodyje? Spustelėkite jį.

01:55
  1. 11:55 AM
  2. 23:55 AM
  3. 31:55 PM
  4. 412:55 AM
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasSunkus
00:0017:0004:55t = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Infuzija prasideda 17:00 ir baigiasi 04:55 kitą rytą (24 valandų laikrodis). Kiek valandų t ji truko? Atsakymą pateikite valandomis dešimtainiu skaičiumi, suapvalintu iki dviejų ženklų po kablelio.

17:0004:55
t = h
27.Dozių skaičiavimasVidutinis
80 kg10 mg/kgD = ? mg

Pacientas sveria 80 kg, jam paskirta 10 mg/kg vienkartinė dozė. Raskite dozę D mg.

80 kg10 mg/kg
D = mg
28.Dozių skaičiavimasSunkus
40 mg/1 mLV = ? mL

Pacientas sveria 160,6 lb. Paskirta 0,5 mg/kg vienkartinė dozė, o pradiniame tirpale yra 40 mg 1 mL. Laikydami, kad 1 kg = 2,2 lb, raskite, kokį tūrį V duosite. Apvalinkite iki dviejų skaitmenų po kablelio.

160,6 lb0,5 mg/kg40 mg/1 mL1 kg = 2,2 lb
V = mL
29.Intraveninių infuzijų greitisVidutinis
V = ?15 gtt/mL20 gtt/min4 h

Lašinama 20 gtt/min greičiu per 15 gtt/mL sistemą. Kiek mililitrų V pacientas gauna per 4 valandas?

20 gtt/min15 gtt/mL4 h
V = mL
30.Intraveninių infuzijų greitisSunkus
50 mg250 mL20 mL/h? mcg/min

50 mg 250 mL infuzija lašinama 20 mL/h greičiu. Kiek mikrogramų per minutę D gauna pacientas?

50 mg/250 mL20 mL/h
D = mcg/min
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasVidutinis
SuvartotaIšskirta8 valandų pamainasultys150 mLpienas240 mLsriuba250 mLledo gabalėliai240 mLIntraveninė infuzija100 mL/h × 8 hintraveninis antibiotikas2 × 100 mLšlapimas200 mLšlapimas400 mLšlapimas150 mLšlapimas200 mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Lape pateikti paciento suvartoti ir išskirti skysčiai per vieną 8 valandų pamainą. Intraveninė infuzija visą pamainą buvo lašinama nurodytu greičiu. Raskite skysčių balansą B = suvartota − išskirta, mL (neigiamas atsakymas reiškia grynąjį netekimą). Ledo gabalėlius skaičiuokite kaip pusę jų tūrio.

sultys: 150 mLpienas: 240 mLsriuba: 250 mLledo gabalėliai: 240 mLIntraveninė infuzija: 100 mL/h × 8 hintraveninis antibiotikas: 2 × 100 mLšlapimas: 200 mLšlapimas: 400 mLšlapimas: 150 mLšlapimas: 200 mL
B = mL
32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasSunkus
500 mL→ 125 mL/hpradžia 11:30tiš viso​ = ? h75 mL/h × 2 h

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). 500 mL infuzija pradedama 11:30 75 mL/h greičiu. Po 2 valandų greitis pakeičiamas į 125 mL/h ir daugiau nebekeičiamas. Po kiek valandų t nuo pradžios maišelis ištuštės? Apvalinkite iki vieno skaitmens po kablelio.

500 mL75 mL/h · 2 h125 mL/h
t = h
33.Klinikinio vertinimo skalėsVidutinis
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Braden skalę: jutiminis suvokimas: šiek tiek ribotas; drėgmė: nuolat drėgna; aktyvumas: kartais vaikšto; judrumas: visiškai nejudrus; mityba: puiki; trintis ir šlytis: problema. Raskite Braden sumą B.

6–23
B =
34.Klinikinio vertinimo skalėsSunkus
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1žemasmaža–vidutinėvidutinisaukštas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 11/min., SpO₂ 86 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 100/60 mmHg, pulsas 76/min., budrus, temperatūra 36,7 °C. Į kokią klinikinės rizikos grupę patenka pacientas? Spustelėkite ją.

RR 11SpO₂ 86%orasSBP 100HR 76AT 36,7 °C
  1. 1žemas
  2. 2maža–vidutinė
  3. 3vidutinis
  4. 4aukštas

3Tirpalai

1.Slaugos pagrindai

Atsakymas: A · Stop the infusion and remove the cannula

Kodėl tai yra atsakymas

These are signs of infiltration. The infusion is stopped, the cannula removed, the limb elevated and the event documented. A new cannula is sited elsewhere if still needed.

Atsakymas

A · Stop the infusion and remove the cannula
2.Slaugos pagrindai

Atsakymas: C · Support the patient to tell the team their wishes

Kodėl tai yra atsakymas

As an advocate the nurse makes sure the patient's own wishes are heard. A competent adult decides about their treatment, and the family's views do not override this.

Atsakymas

C · Support the patient to tell the team their wishes
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: D · Lymphocytes

Kodėl tai yra atsakymas

Lymphocytes increase in many viral infections. Neutrophils rise mainly with bacterial infections, and eosinophils with allergies and parasites.

Atsakymas

D · Lymphocytes
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: D · Notify the provider and start neurological observations, because a brain bleed may develop

Kodėl tai yra atsakymas

Head injury in a patient on anticoagulants can cause bleeding inside the skull that shows signs later. The provider is told at once, imaging may be needed and neurological checks are done closely.

Atsakymas

D · Notify the provider and start neurological observations, because a brain bleed may develop
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: A · Pagalbą pacientui nueiti į tualetą kas 2 valandas, kaip suplanuota

Kodėl tai yra atsakymas

Suplanuotas apsilankymas tualete yra įprasta užduotis pagal priežiūros planą. Kritimo rizikos vertinimas, sprendimai dėl intervencijų ir mokymas reikalauja slaugos sprendimo.

Atsakymas

A · Pagalbą pacientui nueiti į tualetą kas 2 valandas, kaip suplanuota
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: C · Raudona (neatidėliotina)

Kodėl tai yra atsakymas

Mažesnis nei 30/min dažnis išlaiko kvėpavimo patikrą, bet nesantis stipininės arterijos pulsas ar ilgesnis nei 2 sekundžių kapiliarų prisipildymas neišlaiko perfuzijos patikros, taigi auka yra neatidėliotina (raudona). Sustoti po kvėpavimo patikros yra spąstai.

Atsakymas

C · Raudona (neatidėliotina)
7.Klinikinė slauga

Atsakymas: B · To encourage deep breaths that prevent atelectasis and chest infection

Kodėl tai yra atsakymas

Shallow breathing after surgery lets alveoli collapse, causing atelectasis and pneumonia. Deep-breathing exercises with an incentive spirometer help keep the lungs expanded.

Atsakymas

B · To encourage deep breaths that prevent atelectasis and chest infection
8.Klinikinė slauga

Atsakymas: C · The cold protects the brain, so recovery may be possible after long resuscitation

Kodėl tai yra atsakymas

Hypothermia reduces the brain's oxygen needs, and good recoveries have occurred after long resuscitation. Death is usually not confirmed until the patient has been rewarmed, unless injuries are clearly not survivable.

Atsakymas

C · The cold protects the brain, so recovery may be possible after long resuscitation
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: B · So a later fall from heparin-induced thrombocytopenia is detected

Kodėl tai yra atsakymas

Heparin-induced thrombocytopenia is diagnosed partly by a fall of about 50% or more from the baseline count, usually 5–14 days after starting. A baseline count and regular checks make this possible.Patikrinta pagal: Heparin-Induced Thrombocytopenia · StatPearls (NCBI Bookshelf) (2023)

Atsakymas

B · So a later fall from heparin-induced thrombocytopenia is detected
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: B · Gali atsirasti osmosinė demielinizacija – sunkus smegenų pažeidimas

Kodėl tai yra atsakymas

Kai hiponatremija vystosi lėtai, smegenų ląstelės prisitaiko. Per greitai didinant natrį jos susitraukia ir gali pažeisti nervinių ląstelių mielino apvalkalą (osmosinė demielinizacija). Daugelyje rekomendacijų pakilimas ribojamas maždaug iki 8–10 mEq/L per 24 valandas.Patikrinta pagal: Osmotic demyelination syndrome · MedlinePlus (NIH) (2026)

Atsakymas

B · Gali atsirasti osmosinė demielinizacija – sunkus smegenų pažeidimas
11.Farmakologija

Atsakymas: C · It blocks beta-2 receptors in the airways and can cause bronchospasm

Kodėl tai yra atsakymas

Non-selective beta blockers block both beta-1 and beta-2 receptors. Blocking beta-2 receptors in the bronchi removes their relaxing effect and can trigger severe bronchospasm.

Atsakymas

C · It blocks beta-2 receptors in the airways and can cause bronchospasm
12.Farmakologija

Atsakymas: B · Abu didina cGMP kraujagyslių lygiuosiuose raumenyse ir gali sukelti sunkią hipotenziją

Kodėl tai yra atsakymas

Nitratai per azoto oksidą didina cGMP gamybą, o sildenafilis blokuoja jo skaidymą PDE5. Kartu jie sukelia per didelį kraujagyslių išsiplėtimą ir pavojingą kraujospūdžio kritimą.

Atsakymas

B · Abu didina cGMP kraujagyslių lygiuosiuose raumenyse ir gali sukelti sunkią hipotenziją
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: C · It partly stimulates and partly blocks nicotine receptors

Kodėl tai yra atsakymas

Varenicline is a partial agonist at nicotinic acetylcholine receptors. It reduces cravings and withdrawal and makes smoking less rewarding. Nausea is common, and patients are asked to report mood changes.

Atsakymas

C · It partly stimulates and partly blocks nicotine receptors
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: B · Įvertinti kvėpavimo takus, kviesti skubią pagalbą ir nutraukti tolesnį vaisto davimą

Kodėl tai yra atsakymas

Angioneurozinė edema yra reta, bet potencialiai gyvybei pavojinga reakcija į AKF inhibitorius, kurią sukelia bradikinino kaupimasis. Prioritetas – kvėpavimo takų pažeidimas: kviečiama skubi pagalba, atidžiai stebimi kvėpavimo takai ir kvėpavimas, vaistas nutraukiamas visam laikui. Ji gali atsirasti net po daugelio metų vartojimo.

Atsakymas

B · Įvertinti kvėpavimo takus, kviesti skubią pagalbą ir nutraukti tolesnį vaisto davimą
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: B · Padidinti gliukokortikoido dozę, dažnai padvigubinti

Kodėl tai yra atsakymas

Ligos metu žmonėms, vartojantiems pakaitinius steroidus, reikia daugiau gliukokortikoido. Ligos dienų taisyklės paprastai pataria karščiuojant dozę padvigubinti, o jei pacientas vemia ir negali išlaikyti tablečių, naudoti skubiai leidžiamą hidrokortizoną ar kreiptis skubios pagalbos, kad būtų išvengta antinksčių krizės.

Atsakymas

B · Padidinti gliukokortikoido dozę, dažnai padvigubinti
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: C · Kraujospūdį ir hemoglobiną, nes viršijimas didina krešulių riziką

Kodėl tai yra atsakymas

ESV gali sukelti hipertenziją, o kai hemoglobinas pakeliamas per aukštai, didina trombozės ir insulto riziką. Hemoglobino siekiama vidutiniame intervale (dažnai apie 100–120 g/l). Tikrinamos geležies atsargos, nes geležies trūkumas riboja atsaką.

Atsakymas

C · Kraujospūdį ir hemoglobiną, nes viršijimas didina krešulių riziką
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: A · Nepaaiškinamas pabaigos iškvėpimo CO₂ padidėjimas

Kodėl tai yra atsakymas

Piktybinė hipertermija – paveldima reakcija į lakiuosius anestetikus ir suksametonį. Ankstyvi požymiai: didėjantis pabaigos iškvėpimo CO₂, tachikardija ir raumenų rigidiškumas (dažnai kramtomųjų raumenų); aukšta temperatūra dažnai yra vėlyvas požymis. Gydymas – sukėlėjų nutraukimas ir dantrolenas.

Atsakymas

A · Nepaaiškinamas pabaigos iškvėpimo CO₂ padidėjimas
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: B · Epidurinę hematomą, kuriai reikia skubaus įvertinimo ir MRT

Kodėl tai yra atsakymas

Stiprėjantis motorinis silpnumas, nutirpimas, nugaros skausmas ar šlapimo pūslės funkcijos sutrikimas su epidurine nejautra ar po jos pašalinimo, ypač vartojant antikoaguliantus, gali rodyti epidurinę hematomą ar abscesą. Tai skubi būklė: reikia skubaus anesteziologo vertinimo ir MRT, prireikus – chirurginės dekompresijos, kad būtų išvengta negrįžtamo paralyžiaus.

Atsakymas

B · Epidurinę hematomą, kuriai reikia skubaus įvertinimo ir MRT
19.Akušerinė slauga

Atsakymas: B · Explain that this is an expected effect of iron

Kodėl tai yra atsakymas

Iron supplements commonly make stools dark green or black. This is harmless, unlike tarry stools with signs of bleeding such as dizziness.

Atsakymas

B · Explain that this is an expected effect of iron
20.Akušerinė slauga

Atsakymas: C · The baby has a higher risk of early sepsis

Kodėl tai yra atsakymas

Maternal fever, prolonged rupture of membranes and intra-amniotic infection are risk factors for early-onset sepsis. Many protocols require observation of vital signs and feeding, and sometimes blood tests or antibiotics.

Atsakymas

C · The baby has a higher risk of early sepsis
21.Pediatrinė slauga

Atsakymas: B · Measuring and recording the vital signs of a stable child

Kodėl tai yra atsakymas

Routine tasks with predictable outcomes for stable patients, such as recording vital signs, can be delegated. Assessment, care planning, teaching and evaluation remain the responsibility of the registered nurse, who also reviews the results.

Atsakymas

B · Measuring and recording the vital signs of a stable child
22.Pediatrinė slauga

Atsakymas: B · A parent of a 5-month-old who has had no wet nappy for 12 hours and is very sleepy

Kodėl tai yra atsakymas

No urine for 12 hours and lethargy in an infant suggest significant dehydration and possible shock, which needs urgent assessment. The other calls involve mild or non-urgent problems.

Atsakymas

B · A parent of a 5-month-old who has had no wet nappy for 12 hours and is very sleepy
23.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: A · Possible boundary problems that she should discuss in supervision

Kodėl tai yra atsakymas

Feeling special or indispensable to one patient, and giving them extra time, are warning signs of over-involvement. Discussing this in clinical supervision helps the nurse keep a therapeutic relationship.

Atsakymas

A · Possible boundary problems that she should discuss in supervision
24.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: D · Poor sleep, withdrawal from others and increasing suspiciousness

Kodėl tai yra atsakymas

Early warning signs of relapse include sleep disturbance, social withdrawal, irritability, suspiciousness and neglect of self-care. Recognising them early allows treatment to be reviewed before a full relapse.

Atsakymas

D · Poor sleep, withdrawal from others and increasing suspiciousness
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: 1:55 AM

24 valandų laikrodis: nuo 13 val. (1 PM) pridėkite 12 prie valandos (3:45 PM = 15:45). Nuo vidurnakčio iki 12:59 AM yra 00:00–00:59, o 12:00–12:59 PM lieka 12:00–12:59. Grįžtant atimkite 12 iš 13–23 valandų ir pridėkite PM; 00 valanda tampa 12 AM. Laiką per vidurnaktį skaičiuokite dviem dalimis: iki 24:00 (00:00), paskui nuo 00:00.

Paverskite valandą

01 → 1 AM

Atsakymas

1:55 AM

Atsakymas

1:55 AM
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: t = 11,92 h

24 valandų laikrodis: nuo 13 val. (1 PM) pridėkite 12 prie valandos (3:45 PM = 15:45). Nuo vidurnakčio iki 12:59 AM yra 00:00–00:59, o 12:00–12:59 PM lieka 12:00–12:59. Grįžtant atimkite 12 iš 13–23 valandų ir pridėkite PM; 00 valanda tampa 12 AM. Laiką per vidurnaktį skaičiuokite dviem dalimis: iki 24:00 (00:00), paskui nuo 00:00.

Prieš vidurnaktį

17:00 → 24:00 = 420 min

Po vidurnakčio

00:00 → 04:55 = 295 min

Iš viso

420 + 295 = 715 min
t = 715/60 = 11,92 h

Atsakymas

t = 11,92 h
27.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: D = 800 mg

Dozės skaičiavimas: skirtinas kiekis lygus paskirtai dozei, padalytai iš turimo preparato stiprumo, padaugintai iš kiekio, kuriame tas stiprumas yra: kiekis = (paskirta dozė/stiprumas) × tūris. Visada suvienodinkite vienetus (pirmiausia g paverskite mg, mg – mcg) ir patikrinkite, ar atsakymas logiškas.

Dozė

10·80 = 800 mg

Atsakymas

D = 800 mg
28.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: V = 0,91 mL

Dose calculation: the amount to give equals what is prescribed divided by what you have, times the quantity it comes in: amount = (desired dose/stock strength) × stock volume. Always keep the units the same (convert g to mg, mg to mcg first) and check that the answer is sensible.

Kūno masė kg

160,6/2,2 = 73 kg

Dozė

0,5·73 = 36,5 mg

Tūris

V = (36,5/40)·1 = 0,9125 ≈ 0,91 mL

Atsakymas

V = 0,91 mL
29.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: V = 320 mL

Infusion rates: a pump is set in mL/h = volume/time in hours. A gravity drip is counted in drops per minute: gtt/min = volume (mL) × drop factor (gtt/mL)/time (min). The drop factor is printed on the tubing package: macrodrip sets deliver 10, 15 or 20 gtt/mL (blood sets often 10 gtt/mL in the US, 15 in the UK) and microdrip sets 60 gtt/mL. Always use the drop factor the question or package gives.

Greitis mL/h

20·60/15 = 80 mL/h

Tūris

V = 80·4 = 320 mL

Atsakymas

V = 320 mL
30.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: D = 66,67 mcg/min

Dose-based infusions: concentration = amount of drug in the bag/bag volume. Pump rate (mL/h) = dose per hour/concentration, and dose per hour = mL/h × concentration. Convert per-minute doses to per-hour (× 60) and keep the mass units the same (1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg).

Koncentracija

50000 mcg/250 mL = 200 mcg/mL

Dozė per valandą

20·200 = 4000 mcg/h

Dozė per minutę

D = 4000/60 = 66,67 mcg/min

Atsakymas

D = 66,67 mcg/min
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: B = 810 mL

Suvartoti ir išskirti skysčiai: suvartotiems priskiriama viskas, kas patenka į organizmą (geriami skysčiai, intraveninės infuzijos, intraveniniai vaistai ir praplovimai, maitinimas per zondą); ledo gabalėliai skaičiuojami kaip pusė jų tūrio. Išskirtiems priskiriamas šlapimas, drenų išskyros, vėmalai ir kiti netekimai. Balansas = visi suvartoti − visi išskirti skysčiai; neigiamas balansas reiškia grynąjį netekimą. Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Iš viso suvartota

per os: 150 + 240 + 250 = 640 mL
ledo gabalėliai: 240/2 = 120 mL
Intraveninė infuzija: 100·8 = 800 mL
intraveninis antibiotikas: 2·100 = 200 mL
iš viso suvartota = 1760 mL

Iš viso išskirta

200 + 400 + 150 + 200 = 950 mL

Balansas

B = 1760 − 950 = 810 mL

Atsakymas

B = 810 mL

Teigiamas: gauta daugiau skysčių, nei išskirta.

32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: t = 4,8 h

Infuzijos trukmė: laikas (h) = infuzuotinas tūris (mL)/greitis (mL/h); naudokite maišelyje dar likusį tūrį, o ne maišelio dydį. Sulašintas tūris = greitis × laikas. Dešimtaines valandas į valandas ir minutes perskaičiuokite padaugindami dalį iš 60 (0,5 h = 30 min, o ne 50 min). Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Pirmoji dalis

75·2 = 150 mL
500 − 150 = 350 mL liko

Antroji dalis

350/125 = 2,8 h

Bendra trukmė

t = 2 + 2,8 = 4,8 h

Atsakymas

t = 4,8 h

Tai maždaug 4 h 48 min, todėl maišelis ištuštės apie 16:18.

33.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: B = 13

Braden skalė: šešios poskalės pragulų rizikai vertinti. Jutiminis suvokimas, drėgmė, aktyvumas, judrumas ir mityba vertinami 1–4 balais, nuo blogiausio lygio (1) iki problemos nebuvimo (4); trintis ir šlytis vertinama 1–3 balais. Suma svyruoja nuo 6 iki 23, o mažesnė suma reiškia didesnę riziką. Dažnos grupės: 19–23 rizikos nėra, 15–18 maža rizika, 13–14 vidutinė rizika, 10–12 didelė rizika ir 9 ar mažiau labai didelė rizika.

Įvertinkite kiekvieną poskalę

jutiminis suvokimas: šiek tiek ribotas → 3
drėgmė: nuolat drėgna → 1
aktyvumas: kartais vaikšto → 3
judrumas: visiškai nejudrus → 1
mityba: puiki → 4
trintis ir šlytis: problema → 1

Sudėtis

Braden suma = 3 + 1 + 3 + 1 + 4 + 1 = 13

Atsakymas

B = 13
34.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: vidutinis

NEWS2 (Nacionalinė ankstyvojo perspėjimo skalė 2, Karališkoji gydytojų kolegija, 2017): įvertinkite kiekvieną iš septynių rodiklių pagal lentelę (kvėpavimo dažnis, SpO₂ pagal 1 skalę, oras ar papildomas deguonis, sistolinis kraujospūdis, pulsas, sąmonė pagal ACVPU skalę ir temperatūra) ir sudėkite balus. Klinikinė rizika: 0–4 maža; 3 balai bet kuriame viename rodiklyje – maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; 7 ar daugiau didelė. Suma 5 ar daugiau reikalauja skubios reakcijos.

Įvertinkite kiekvieną rodiklį

RR 11/min → 1
SpO₂ 86% → 3
kvėpuojant oru → 0
SBP 100 mmHg → 2
HR 76/min → 0
budrus (A) → 0
T 36,7 °C → 0

Suma ir raudoni balai

NEWS2 = 1 + 3 + 0 + 2 + 0 + 0 + 0 = 6
Bent vienas rodiklis vertinamas 3.

Rizikos grupė

vidutinis

Atsakymas

vidutinis

Suma 5 ar daugiau reikalauja skubios klinikinės reakcijos.

Tai savarankiška mokymosi medžiaga. ExamProblems nėra susijusi su šį egzaminą organizuojančia institucija ir jos nėra patvirtinta, o egzamino pavadinimas naudojamas tik turiniui apibūdinti. NCLEX®, NCLEX-RN® and NCLEX-PN® yra the National Council of State Boards of Nursing, Inc. (NCSBN) prekių ženklai; ši organizacija nėra susijusi su ExamProblems, jo neremia ir neatsako už jo tikslumą.

ExamProblems · examproblems.com/courses/nclex-pn-practice-questions