NCLEX-PN tipo bandomieji klausimai (LPN/LVN): pasiruošimo paketas

Formulių lapai, pagrindiniai kiekvienos temos metodų žingsniai ir 34 uždavinių, o pilni sprendimai pateikti gale.

Nauji uždaviniaiAtgal į kursą

Spausdinimo lange pasirinkite „Išsaugoti kaip PDF“, kad nuosavą kopiją išsaugotumėte savo įrenginyje.

1Formulės ir metodai

Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Metodas

  1. Pradėkite nuo standartinių atsargumo priemonių kiekvienam pacientui: rankų higiena, asmeninės apsaugos priemonės numatomai ekspozicijai, saugūs aštrūs daiktai.
  2. Pridėkite atsargumo priemones pagal plitimo kelią: kontaktinė (chalatas, pirštinės), lašelinė (chirurginė kaukė), oro (N95, neigiamo slėgio kambarys).
  3. Steriliems daiktams išlaikykite sterilumą: jei abejojate, jis nesterilus; pakeiskite, niekada nenuvalykite.
  4. Užkirskite kelią žalai aplinkoje: griuvimų prevencija, suvaržymai tik kaip paskutinė priemonė, RACE ir PASS gaisro atveju.
  5. Patikrinkite vaistų skyrimo teises, du identifikatorius ir papildomas apsaugos priemones didelės rizikos vaistams; praneškite apie klaidas ir vos nepasitaikiusius atvejus.

Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Metodas

  1. Paklauskite, kas pacientui pakenks greičiausiai, jei nieko nedarysite.
  2. Taikykite ABC (C-A-B per širdies sustojimą), tada Maslow: fiziologiniai poreikiai pirma saugumo, saugumas pirma psichologinių poreikių.
  3. Palyginkite galimybes: ūmus prieš lėtinį, nestabilus prieš stabilų, netikėtas prieš tikėtiną, sisteminis prieš vietinį, ir kiekvieną požymį palyginkite su paciento pradiniu lygiu.
  4. Vertinkite prieš veikdami, nebent tai neatidėliotinas atvejis; tada rinkitės žingsnį, nuo kurio priklauso kiti.
  5. Delegavimui patikrinkite penkias teises: užduotis, aplinkybės, asmuo, nurodymai ir priežiūra. Vertinimas, mokymas ir įvertinimas lieka registruotai slaugytojai (RN).

Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Metodas

  1. Palyginkite vertę su paties laboratorijos nustatytu referenciniu intervalu, tada su paciento pradiniu lygiu ir kitimu.
  2. Patikrinkite mėginį: hemolizė, vėlavimas ar kraujas, paimtas šalia IV, gali duoti klaidingus rezultatus.
  3. Susiekite vertę su tipiniais požymiais ir ją sukeliančiais vaistais bei būklėmis.
  4. Ieškokite sąveikų: mažas kalio ar magnio kiekis didina digoksino toksiškumą; dehidratacija didina ličio koncentraciją.
  5. Veikite pacientui: įvertinkite, sulaikykite vaistą, jei koncentracija nesaugi, kritines vertes perskaitykite atgal ir informuokite gydytoją.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Metodas

  1. Įvardykite problemą: siurblio nepakankamumas, užsikimšusi arterija, ritmas, krešulys, kvėpavimo takų susiaurėjimas, infekcija ar prietaiso problema.
  2. Pirmiausia patikrinkite pavojaus požymius: hipoksiją, hipotenziją, krūtinės skausmą, naują sumišimą, šaltą kojos be pulso.
  3. Deguonį priderinkite pacientui: 94–98 % daugumai, 88–92 % tiems, kuriems kyla CO₂ susilaikymo rizika.
  4. Kiekvieną vaistą susiekite su jo tyrimu ir rizika: varfarinas ir INR, heparinas ir aPTT bei trombocitai, diuretikai ir kalis.
  5. Pasirinkite saugų pirmąjį veiksmą, tada eskaluokite ir vertinkite iš naujo.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Metodas

  1. Pasitikrinkite gliukozę kiekvienam pacientui su nauju sumišimu, silpnumu ar traukuliais.
  2. Sąmonės lygį naudokite kaip ankstyviausią smegenų sutrikimo įspėjimą; vyzdžiai ir Cushing triada pasirodo vėlai.
  3. Diabeto nelaimėse atskirkite DKA (ketonai, acidozė) nuo HHS (labai didelis osmoliališkumas, dehidratacija); pirmiausia skirkite skysčių.
  4. Natrio ir vandens atveju nuspręskite, ar ADH yra per daug (SIADH), ar trūksta (DI), ir lėtinius pokyčius koreguokite lėtai.
  5. Inkstų problemų atveju priežastį priskirkite prerenalinei, vidinei ar postrenalinei ir stebėkite kalį bei skysčius.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Metodas

  1. Paklauskite, kas galėtų būti paslėpta: vidinis kraujavimas, infekcija be karščiavimo, hipoventiliacija esant normaliam SpO₂.
  2. Komplikacijas siaurinkite pagal laiką po operacijos: kraujavimas per valandas, krūtinės ląstos problemos per dienas, žaizdos ir nutekėjimo problemos vėliau.
  3. Skausmo atveju vertinkite, gydykite daugiamode analgezija, vertinkite iš naujo ir kiekvieno opioido metu stebėkite sedaciją.
  4. Onkologiniams pacientams bet kokią ligą nadyro metu laikykite neutropeniniu sepsiu ir žinokite onkologines skubias būkles.
  5. Nudegimų atveju skaičiuokite tik dalinio ir viso storio plotus, Parkland laikrodį paleiskite nuo nudegimo laiko ir titruokite pagal šlapimo išskyrimą.

Akušerinė slauga

Metodas

  1. Nustatykite moters padėtį laike: nėštumo savaitės, gimdymo tarpsnis ar diena po gimdymo, ir nuspręskite, kas tuo metu yra norma.
  2. Ieškokite pavojuje esančio paciento: motinos, vaisiaus ar naujagimio, o gal kelių iš jų.
  3. Susiekite požymį su priežastimi: VEAL CHOP deceleracijoms, keturi T kraujavimui, BUBBLE-HE po gimdymo.
  4. Pirmiausia rinkitės veiksmą, gerinantį kraujotaką ir deguonies patekimą (gulėjimas ant šono, oksitocino nutraukimas, gimdos dugno masažas), tada kvieskite pagalbą.

Pediatrinė slauga

Metodas

  1. Pirmiausia atkreipkite dėmesį į vaiko amžių: nuo jo priklauso gyvybinių rodiklių normos, raidos etapai ir tinkama skausmo skalė.
  2. Įvertinkite kvėpavimo takus, kvėpavimą ir kraujotaką, prisiminkite, kad vaikai kompensuoja, o paskui greitai blogėja.
  3. Pritaikykite veiksmą raidos etapui ir įtraukite šeimą.
  4. Patikrinkite, ar atsakymas saugus vaikui: dozė pagal svorį, jokio aspirino virusinės ligos metu, jokio kodeino jaunesniems nei 12 metų.

Psichikos sveikatos slauga

Metodas

  1. Nuspręskite, ar yra tiesioginis pavojus: savižudybė, smurtas, vaistų sukeltas neatidėliotinas atvejis ar somatinė liga.
  2. Pirmiausia imkitės saugumo veiksmų: stebėkite, pašalinkite priemones, nuraminkite, nutraukite žalingą vaistą, kvieskite pagalbą.
  3. Rinkitės terapinį atsaką: pripažinkite jausmus, pateikite tikrovę, venkite klaidingo raminimo ir klausimų „kodėl“.
  4. Gerbkite teises: mažiausiai varžanti galimybė, sutikimas ir konfidencialumas su jo ribomis.

Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Metriniai žingsniai
1 kg = 1000 g, 1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg, 1 L = 1000 mL
Svoris ir ilgis
1 kg = 2,2 lb, 1 lb = 16 oz, 1 in = 2,54 cm, 1 ft = 12 in
Buitiniai matai
1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 8 fl oz = 240 mL
Temperatūra
°C = (°F − 32)·5/9, °F = °C·9/5 + 32
24 valandų laikrodis
PM valandos 1–11: pridėkite 12; 12 AM = 00:xx; 12 PM = 12:xx
Dozavimo greitis
mcg/min × 60/1000 = mg/h
Laboratoriniai koeficientai
gliukozė 1 mmol/L = 18 mg/dL; kreatininas 1 mg/dL = 88,4 µmol/L; Hb 1 g/dL = 10 g/L

Metodas

  1. Užrašykite duotą dydį su jo vienetu ir norimą vienetą.
  2. Pasirinkite atitikmenį: 1000 tarp kg, g, mg ir mcg arba L ir mL; 1 kg = 2,2 lb; 1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 240 mL.
  3. Užrašykite trupmena taip, kad nereikalingas vienetas išsiredukuotų; greičiui naudokite po vieną trupmeną kiekvienam besikeičiančiam vienetui.
  4. Patikrinkite kryptį: mažesnis vienetas duoda didesnį skaičių.
  5. Apvalinkite tik galutinį atsakymą, klausime nurodytu tikslumu.

Dozių skaičiavimas

Dozė pagal koncentraciją
tūris = dozė / koncentracija
Dozė pagal kūno masę
dozė = mg/kg × kūno masė
Tabletės
skaičius = dozė / dozė tabletėje
Vienetai
1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg

Metodas

  1. Paskirtą dozę ir turimo vaisto stiprumą išreikškite tais pačiais vienetais.
  2. Naudokite formulę „paskirta / turima × kiekis“: (D/H) × Q.
  3. Dozėms pagal kūno masę pirmiausia padauginkite iš masės kilogramais, tada paros dozę padalykite iš dozių skaičiaus.
  4. Pirmiausia įvertinkite apytiksliai ir patikrinkite, ar atsakymas tikėtinas.

Intraveninių infuzijų greitis

Pompos greitis
mL/h = volume (mL)/time (h)
Lašėjimo greitis
drops/min = volume (mL) × drop factor / time (min)
Infuzijos trukmė
time (h) = volume (mL)/rate (mL/h)

Metodas

  1. Pompos greitis mL/h: tūris, padalytas iš laiko valandomis.
  2. Lašėjimo greitis lašais/min: tūris × lašų faktorius, padalytas iš laiko minutėmis.
  3. Likusiam laikui: likęs tūris, padalytas iš greičio.
  4. Apvalinkite taip, kaip reikalauja uždavinys arba įranga.

Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Holliday–Segar per valandą
4 mL/kg (pirmiesiems 10 kg) + 2 mL/kg (kitiems 10 kg) + 1 mL/kg (kiekvienam kg virš 20)
Holliday–Segar per parą
100 / 50 / 20 mL/kg tiems patiems intervalams
Skysčių balansas
suvartota − išskirta
Ledo gabalėliai
skaičiuojami kaip pusė jų tūrio
Diurezė
mL/kg/h = mL / (kg × h)
Infuzijos trukmė
laikas (h) = likęs tūris (mL) / greitis (mL/h)
Sulašintas tūris
mL = greitis × laikas

Klinikinio vertinimo skalės

Glazgo komos skalė
GCS = E (1–4) + V (1–5) + M (1–6) = 3–15
APGAR
5 požymiai × 0–2 = 0–10; 7–10 nuramina, 4–6 vidutiniškai nenormalu, 0–3 žema
Braden skalė
5 × (1–4) + 1 × (1–3) = 6–23; ≤ 18 rizika
Morse griuvimų skalė
griuvimai 25, diagnozė 15, priemonė 15/30, IV 20, eisena 10/20, psichikos būklė 15
NEWS2 rizika
0–4 maža; pavienis 3 maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; ≥ 7 didelė
Vidutinis arterinis spaudimas
MAP = (SBP + 2·DBP)/3 = DBP + PP/3
Pulsinis spaudimas ir šoko indeksas
PP = SBP − DBP, SI = HR/SBP
Kūno masės indeksas
BMI = kg/m² = 703·lb/in²

Metodas

  1. Raskite klausime naudojamą vertinimo lentelę ir jos ribas (GCS 3–15, Apgar 0–10, Braden 6–23, Morse 0–125).
  2. Įvertinkite kiekvieną punktą atskirai, suderindami aprašymą su jo lygiu.
  3. Sudėkite punktų balus ir patikrinkite, ar suma patenka į intervalą.
  4. Taikykite ribas: NEWS2 atveju taip pat ieškokite bet kurio vieno rodiklio, įvertinto 3.
  5. Išvestinėms vertėms naudokite MAP = (SKS + 2·DKS)/3, PP = SKS − DKS, SI = pulsas/SKS ir KMI = kg/m².

2Uždaviniai

1.Slaugos pagrindaiVidutinis

At what angle is an intramuscular injection given?

  1. A45 degrees
  2. B15 degrees
  3. C90 degrees
  4. D30 degrees
2.Slaugos pagrindaiSunkus

Why should only the patient press the button of a patient-controlled analgesia (PCA) pump?

  1. AA drowsy patient stops pressing, which helps prevent overdose
  2. BThe pump only works with the patient's fingerprint
  3. CNurses are not allowed to give opioids
  4. DVisitors might damage the pump or change its settings if they touch it
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaVidutinis

Which toy is safest for a toddler?

  1. AA balloon to play with when an adult is out of the room
  2. BA bag of marbles to sort by color
  3. CA toy with small magnets that come out easily
  4. DA large toy with no small parts that can come off
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaSunkus

Slaugytojas, slaugydamas pacientą, kuriam taikomos kontaktinės atsargumo priemonės, pastebi, kad chalato rankovė perplyšusi. Ką turėtų daryti slaugytojas?

  1. ATęsti darbą, nes plyšys mažas ir tik ant rankovės
  2. BUžsivilkti antrą chalatą ant perplyšusio
  3. CPasitraukti nuo paciento, saugiai nusiimti AAP prie durų, nusivalyti rankas ir užsivilkti naują chalatą
  4. DPlyšį užklijuoti juostele ir dirbti toliau
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimasVidutinis

A patient with a head injury is being monitored. Which set of findings suggests rising intracranial pressure?

  1. ALow temperature, fast breathing and a strong appetite
  2. BNormal blood pressure, normal pulse and clear speech
  3. CFalling blood pressure, a fast pulse and warm, flushed dry skin
  4. DRising systolic pressure, slow pulse and irregular breathing
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimasSunkus

Before surgery, a nurse is asked to witness a patient’s consent. The patient was given a sedative 30 minutes ago. What should the nurse do?

  1. AWitness it quickly before the sedative takes full effect
  2. BNot witness the consent and inform the surgeon
  3. CWitness it and write “sedated” beside the signature
  4. DAsk a family member to sign on the patient’s behalf
7.Klinikinė slaugaVidutinis

A patient is admitted with cellulitis of the leg. Why might the nurse mark the edge of the redness on the skin?

  1. ATo help the patient find the sore area
  2. BTo show the surgeon exactly where to make the incision
  3. CTo monitor whether the infection is spreading or improving
  4. DTo mark the site for an injection
8.Klinikinė slaugaSunkus

Pacientas su tracheostoma staiga negali kvėpuoti, vamzdelis atrodo užsikimšęs. Koks pirmas veiksmas?

  1. AIštraukti vidinę kaniulę ir patikrinti, ar ji neužsikimšusi
  2. BDuoti deguonies tik per burną
  3. CLaukti gydytojo prieš ką nors darant
  4. DIšleisti manžetę ir palikti pacientą
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiVidutinis

A stable adult who is not bleeding receives one unit of packed red cells. By about how much is the hemoglobin expected to rise?

  1. AAbout 3 g/dL (30 g/L)
  2. BAbout 0,1 g/dL (1 g/L)
  3. CAbout 5 g/dL (50 g/L)
  4. DAbout 1 g/dL (10 g/L)
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiSunkus

A patient has fatigue, weight gain and constipation. Results: TSH 24 mIU/L, free T4 low, total cholesterol 285 mg/dL (7,4 mmol/L), sodium 131 mEq/L. What is the best interpretation?

  1. AFamilial hypercholesterolemia, unrelated to the thyroid results
  2. BPrimary hypothyroidism, which can raise lipids and lower sodium
  3. CHyperthyroidism, with suppressed thyroid hormone production
  4. DSecondary hypothyroidism from failure of the pituitary gland
11.FarmakologijaVidutinis

Which patient should usually not receive a live vaccine?

  1. AA healthy adult nurse who works on a children's ward
  2. BA healthy 1-year-old child
  3. CA patient receiving chemotherapy for leukaemia
  4. DA patient with mild seasonal allergies
12.FarmakologijaSunkus

A patient's record shows anaphylaxis to penicillin. Amoxicillin has been prescribed. What should the nurse do?

  1. AWithhold it and contact the prescriber, as amoxicillin is a penicillin
  2. BGive the amoxicillin, as it belongs to a different antibiotic group
  3. CGive half the dose and observe for a reaction
  4. DGive the amoxicillin with an antihistamine to prevent a reaction
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosVidutinis

Unless fluids are restricted, why are patients with pneumonia encouraged to drink plenty?

  1. ATo flush the bacteria out through the urine
  2. BTo lower the temperature by diluting the blood plasma
  3. CTo prevent dehydration and keep secretions thinner
  4. DTo make the cough completely stop
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosSunkus

After a pneumonectomy, how is the patient usually positioned?

  1. AFlat and prone for the whole of the first day after surgery
  2. BFully on the non-operated side, to help drain the empty space
  3. COn the back or the operated side, not fully on the remaining lung
  4. DHead down with the legs raised, to drain secretions from the lung
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosVidutinis

A patient with type 1 diabetes has gastroenteritis and cannot eat. Which sick-day advice is correct?

  1. AStop all insulin until normal eating restarts
  2. BAvoid drinking fluids to reduce the vomiting
  3. CKeep taking basal insulin and check glucose and ketones more often
  4. DCheck glucose once a day only and rest in bed until better
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosSunkus

Pacientui, patyrusiam T4 nugaros smegenų pažeidimą, tvinksi galva, kraujospūdis 210/110 mmHg, oda virš pažeidimo paraudusi ir prakaituota, pulsas 50/min. Pasodinus pacientą, kas kitas prioritetas?

  1. ADuoti raminamąjį ir po valandos pakartotinai išmatuoti kraujospūdį
  2. BGreitai suleisti skysčių bolusą kraujotakai palaikyti
  3. CVėl paguldyti pacientą horizontaliai ir kojas pakelti ant pagalvių
  4. DRasti ir pašalinti sukėlėją, pradedant šlapimo pūsle
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėVidutinis

Which practice is correct when giving parenteral nutrition through a central line?

  1. AGive other IV drugs through the same lumen to save time
  2. BUse a dedicated lumen and strict aseptic technique
  3. CLet the bag hang at room temperature for several days
  4. DDisconnect and reconnect the line without cleaning the hub
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėSunkus

During bowel preparation, an older patient becomes dizzy and confused. Blood tests show sodium 127 mmol/L. What should the nurse do?

  1. AEncourage plain water only, as much as possible
  2. BRecord it and continue as planned, as this is expected
  3. CStop the preparation and escalate to the medical team
  4. DGive the rest of the preparation more quickly
19.Akušerinė slaugaVidutinis

Kuris radinys tikėtinas sveikam žindomam naujagimiui trečią dieną?

  1. AMaždaug 6 % gimimo svorio netektis
  2. B300 g svorio padidėjimas nuo gimimo
  3. CPer paskutines 24 valandas nebuvo šlapių sauskelnių
  4. DMaždaug 15 % gimimo svorio netektis
20.Akušerinė slaugaSunkus

Just after the membranes rupture, there is painless vaginal bleeding and the fetal heart rate drops sharply. The mother's vital signs are normal. Which condition is most likely?

  1. AUterine rupture
  2. BRuptured vasa praevia
  3. CBloody show
  4. DPlacental abruption
21.Pediatrinė slaugaVidutinis

A child has scabies. Which plan is correct?

  1. AStop treatment as soon as the itch improves on the first day
  2. BTreat the child and all close contacts at the same time, and wash bedding and clothes
  3. CTreat only the itchy areas of skin, not the whole body
  4. DTreat only the child, as family members without itching are not infected
22.Pediatrinė slaugaSunkus

Which child on the renal ward should the nurse assess first?

  1. AA 6-year-old on IV antibiotics for a UTI who has had no fever for 24 hours
  2. BA 7-year-old with glomerulonephritis who has a severe headache and blurred vision
  3. CA 4-year-old with nephrotic syndrome and mild puffy eyelids, stable since admission
  4. DA 2-year-old after hypospadias repair with clear urine in the catheter bag
23.Psichikos sveikatos slaugaVidutinis

A patient on a mental health ward insists that he is a famous inventor whose ideas were stolen by the government. Which type of delusion is the main one here?

  1. ASomatic
  2. BErotomanic
  3. CGrandiose
  4. DNihilistic
24.Psichikos sveikatos slaugaSunkus

A patient with dementia repeatedly walks towards the ward exit, saying he must go to work. What is the most appropriate action?

  1. ALock him in his room so that he cannot leave
  2. BUse a physical restraint in a chair for the rest of the day so that he stays safe and cannot reach the exit
  3. CTell him firmly that he has been retired for 20 years
  4. DWalk with him, acknowledge his concern and gently redirect him to an activity
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasVidutinis
0,51314 mL? mLapvalinti iki 0,01 mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mažos injekcijos dozės skaičiavimas duoda 0,51314 mL. Šio uždavinio taisyklė tokia: mažesni nei 1 mL tūriai apvalinami iki mL šimtųjų. Kokią reikšmę x užrašote?

0,51314 mL
x = mL
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasSunkus
½ tbsp? mL1½ puodeliai? mL½ tsp? mLΣ = ? mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Per pamainą pacientas suvartoja: ½ tbsp iš skystasis papildas, 1½ puodeliai iš arbata, ½ tsp iš kosulio sirupas. Naudodami pateiktus atitikmenis, raskite bendrą suvartotą kiekį per burną V mL.

1 tbsp = 15 mL1 puodelis = 8 fl oz = 240 mL1 tsp = 5 mL
V = mL
27.Dozių skaičiavimasVidutinis
1:1000ampulėV = ? mL

Epinefrino (adrenalino) ampulės etiketėje nurodyta 1:1000 (1 mg/mL). Paskirta 0,5 mg IM esant anafilaksijai. Kokį tūrį V įtrauksite į švirkštą?

1:10000,5 mg
V = mL
28.Dozių skaičiavimasSunkus
50k vnt.500 mL? mL/h2000 vnt./h

Infuzijoje yra 50000 vienetų vaisto 500 mL. Paskirta 2000 vienetų per valandą. Kokį greitį R nustatysite pompoje, mL/h?

50000 vnt./500 mL2000 vnt./h
R = mL/h
29.Intraveninių infuzijų greitisVidutinis
250 mL20 gtt/mL3 h? gtt/min

Sulašinkite 250 mL per 3 valandų sistema, kurios koeficientas 20 lašai/mL. Raskite lašėjimo greitį R lašais per minutę. Apvalinkite iki artimiausio sveikojo skaičiaus.

250 mL3 h20 gtt/mL
R = gtt/min
30.Intraveninių infuzijų greitisSunkus
500 mg250 mL15 gtt/mL200 mg/h? gtt/min

500 mg vaisto praskiedžiama 250 mL ir lašinama savitaka per 15 gtt/mL sistemą. Paskirta 200 mg per valandą. Raskite lašėjimo greitį R lašais per minutę.

500 mg/250 mL200 mg/h15 gtt/mL
R = gtt/min
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasVidutinis
SuvartotaIšskirta12 valandų pamainapienas100 mLvanduo120 mLželė100 mLledo gabalėliai100 mLIntraveninė infuzija100 mL/h × 12 hintraveninis antibiotikas1 × 50 mLšlapimas150 mLšlapimas200 mLšlapimas400 mLšlapimas200 mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Lape pateikti paciento suvartoti ir išskirti skysčiai per vieną 12 valandų pamainą. Intraveninė infuzija visą pamainą buvo lašinama nurodytu greičiu. Raskite skysčių balansą B = suvartota − išskirta, mL (neigiamas atsakymas reiškia grynąjį netekimą). Ledo gabalėlius skaičiuokite kaip pusę jų tūrio.

pienas: 100 mLvanduo: 120 mLželė: 100 mLledo gabalėliai: 100 mLIntraveninė infuzija: 100 mL/h × 12 hintraveninis antibiotikas: 1 × 50 mLšlapimas: 150 mLšlapimas: 200 mLšlapimas: 400 mLšlapimas: 200 mL
B = mL
32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasSunkus
1000 mL50 mL/hpradžia 07:4514:15: ? mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). 1000 mL maišelis pradėtas lašinti 07:45 ir lašinamas pompa 50 mL/h greičiu. Kiek mL V liks maišelyje 14:15?

1000 mL50 mL/h07:45 → 14:15
V = mL
33.Klinikinio vertinimo skalėsVidutinis
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 10/min., SpO₂ 88 % skiriant papildomą deguonį, kraujospūdis 110/66 mmHg, pulsas 88/min., budrus, temperatūra 37,9 °C. Kokia bendra NEWS2 suma?

RR 10SpO₂ 88%O₂SBP 110HR 88AT 37,9 °C
NEWS2 =
34.Klinikinio vertinimo skalėsSunkus
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1žemasmaža–vidutinėvidutinisaukštas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 16/min., SpO₂ 95 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 92/56 mmHg, pulsas 64/min., budrus, temperatūra 37,3 °C. Į kokią klinikinės rizikos grupę patenka pacientas? Spustelėkite ją.

RR 16SpO₂ 95%orasSBP 92HR 64AT 37,3 °C
  1. 1žemas
  2. 2maža–vidutinė
  3. 3vidutinis
  4. 4aukštas

3Tirpalai

1.Slaugos pagrindai

Atsakymas: C · 90 degrees

Kodėl tai yra atsakymas

Intramuscular injections are given at 90 degrees so the needle passes through the skin and fat into the muscle. Intradermal injections use about 10–15 degrees.

Atsakymas

C · 90 degrees
2.Slaugos pagrindai

Atsakymas: A · A drowsy patient stops pressing, which helps prevent overdose

Kodėl tai yra atsakymas

If the patient becomes too sleepy they cannot press the button, so no more opioid is given. When others press it this safety is lost and respiratory depression can follow.

Atsakymas

A · A drowsy patient stops pressing, which helps prevent overdose
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: D · A large toy with no small parts that can come off

Kodėl tai yra atsakymas

Small parts, marbles, magnets and uninflated or broken balloons are choking hazards for young children. Toys should be large, sturdy and suited to the child’s age.

Atsakymas

D · A large toy with no small parts that can come off
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: C · Pasitraukti nuo paciento, saugiai nusiimti AAP prie durų, nusivalyti rankas ir užsivilkti naują chalatą

Kodėl tai yra atsakymas

Perplyšusios AAP leidžia užteršti odą ir drabužius. Kai saugu, slaugytojas pasitraukia nuo paciento, tinkama tvarka nusiima AAP prie durų arba prieškambaryje (šliuze), nusivalo rankas ir užsideda naujas AAP.

Atsakymas

C · Pasitraukti nuo paciento, saugiai nusiimti AAP prie durų, nusivalyti rankas ir užsivilkti naują chalatą
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: D · Rising systolic pressure, slow pulse and irregular breathing

Kodėl tai yra atsakymas

Cushing’s triad (high systolic pressure with a widening pulse pressure, bradycardia and irregular respirations) is a late sign of raised intracranial pressure and needs urgent escalation.

Atsakymas

D · Rising systolic pressure, slow pulse and irregular breathing
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: B · Not witness the consent and inform the surgeon

Kodėl tai yra atsakymas

Valid consent requires a patient who can understand and decide. After a sedative this may not be possible, so the nurse does not witness it and informs the surgeon, who is responsible for obtaining consent.

Atsakymas

B · Not witness the consent and inform the surgeon
7.Klinikinė slauga

Atsakymas: C · To monitor whether the infection is spreading or improving

Kodėl tai yra atsakymas

Marking the margin helps staff see whether the redness is spreading despite treatment, which may mean antibiotics need review. The limb is also elevated and observations monitored.

Atsakymas

C · To monitor whether the infection is spreading or improving
8.Klinikinė slauga

Atsakymas: A · Ištraukti vidinę kaniulę ir patikrinti, ar ji neužsikimšusi

Kodėl tai yra atsakymas

Pagal skubios pagalbos algoritmus pirmiausia ištraukiama vidinė kaniulė, bandoma atsiurbti ir kviečiama pagalba. Jei nepadeda, toliau išleidžiama manžetė ir keičiamas vamzdelis.

Atsakymas

A · Ištraukti vidinę kaniulę ir patikrinti, ar ji neužsikimšusi
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: D · About 1 g/dL (10 g/L)

Kodėl tai yra atsakymas

In an average-sized adult without ongoing bleeding or hemolysis, one unit of red cells raises the hemoglobin by about 1 g/dL (and the hematocrit by about 3%). A smaller rise suggests ongoing blood loss or red cell destruction.Patikrinta pagal: Blood Transfusion · StatPearls (NCBI Bookshelf) (2026)

Atsakymas

D · About 1 g/dL (10 g/L)
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: B · Primary hypothyroidism, which can raise lipids and lower sodium

Kodėl tai yra atsakymas

A high TSH with a low free T4 is primary hypothyroidism. Low thyroid hormone reduces LDL clearance, raising cholesterol, and reduces free water excretion, which can cause hyponatremia. These often improve with levothyroxine.Patikrinta pagal: Hypothyroidism - Medical Encyclopedia · MedlinePlus (NIH) (2024); TSH (Thyroid-stimulating hormone) Test · MedlinePlus (NIH) (2024); Osmolality blood test - Medical Encyclopedia · MedlinePlus (NIH) (2025)

Atsakymas

B · Primary hypothyroidism, which can raise lipids and lower sodium
11.Farmakologija

Atsakymas: C · A patient receiving chemotherapy for leukaemia

Kodėl tai yra atsakymas

Live attenuated vaccines can cause serious infection in immunosuppressed people and are generally avoided in pregnancy. Inactivated vaccines are safe but may give a weaker response.

Atsakymas

C · A patient receiving chemotherapy for leukaemia
12.Farmakologija

Atsakymas: A · Withhold it and contact the prescriber, as amoxicillin is a penicillin

Kodėl tai yra atsakymas

Amoxicillin is a penicillin, so it must not be given to someone with penicillin anaphylaxis. The nurse holds the dose, informs the prescriber and makes sure the allergy is clearly recorded.

Atsakymas

A · Withhold it and contact the prescriber, as amoxicillin is a penicillin
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: C · To prevent dehydration and keep secretions thinner

Kodėl tai yra atsakymas

Fever, sweating and tachypnoea increase insensible fluid loss. Good hydration prevents dehydration and helps keep secretions less sticky. Patients with heart failure or other restrictions need individual plans.

Atsakymas

C · To prevent dehydration and keep secretions thinner
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: C · On the back or the operated side, not fully on the remaining lung

Kodėl tai yra atsakymas

After a pneumonectomy, the remaining lung needs room to expand, and the mediastinum must not shift. Patients usually lie on their back or on the operated side, semi-upright. Lying fully on the non-operated side can compress the remaining lung. Chest drains, if present, are managed per surgical instructions.

Atsakymas

C · On the back or the operated side, not fully on the remaining lung
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: C · Keep taking basal insulin and check glucose and ketones more often

Kodėl tai yra atsakymas

Stress hormones during illness raise glucose and ketones. Stopping insulin can quickly lead to DKA. Patients keep taking basal insulin, test glucose and ketones often, drink fluids and seek help if ketones rise or vomiting persists.

Atsakymas

C · Keep taking basal insulin and check glucose and ketones more often
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: D · Rasti ir pašalinti sukėlėją, pradedant šlapimo pūsle

Kodėl tai yra atsakymas

Autonominė disrefleksija yra skubi būklė. Pacientą reikia pasodinti nuleistomis kojomis, atlaisvinti aptemptus drabužius, dažnai matuoti kraujospūdį ir ieškoti sukėlėjo: patikrinti, ar kateteris nesulinkęs ar neužsikimšęs, arba atlikti šlapimo pūslės skenavimą, tada patikrinti žarnyną. Jei pašalinus priežastį kraujospūdis lieka aukštas, pagal paskyrimą skiriamas greito veikimo antihipertenzinis vaistas.

Atsakymas

D · Rasti ir pašalinti sukėlėją, pradedant šlapimo pūsle
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: B · Use a dedicated lumen and strict aseptic technique

Kodėl tai yra atsakymas

PN is rich in nutrients that bacteria can use. A dedicated lumen, aseptic non-touch technique and hanging limits reduce catheter-related bloodstream infection.

Atsakymas

B · Use a dedicated lumen and strict aseptic technique
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: C · Stop the preparation and escalate to the medical team

Kodėl tai yra atsakymas

Bowel preparation can cause dehydration and electrolyte disturbance, including hyponatraemia, especially in older people. Confusion with low sodium needs prompt medical review, and further prep is withheld until assessed.

Atsakymas

C · Stop the preparation and escalate to the medical team
19.Akušerinė slauga

Atsakymas: A · Maždaug 6 % gimimo svorio netektis

Kodėl tai yra atsakymas

Pirmosiomis dienomis dažnai prarandama iki maždaug 7–10 % gimimo svorio, o gimimo svoris paprastai atgaunamas maždaug per 10–14 dienų. Didesnę netektį ar per mažai šlapių sauskelnių reikia vertinti atliekant maitinimo įvertinimą.

Atsakymas

A · Maždaug 6 % gimimo svorio netektis
20.Akušerinė slauga

Atsakymas: B · Ruptured vasa praevia

Kodėl tai yra atsakymas

Rupture of the membranes can tear unprotected fetal vessels in vasa praevia. Fetal blood loss causes rapid bradycardia while the mother stays stable. An emergency caesarean is needed.

Atsakymas

B · Ruptured vasa praevia
21.Pediatrinė slauga

Atsakymas: B · Treat the child and all close contacts at the same time, and wash bedding and clothes

Kodėl tai yra atsakymas

All household and close contacts are treated at the same time, even without symptoms, because itching can take weeks to develop. The cream or lotion is applied to the whole body as directed, and itching may persist for a few weeks after successful treatment.

Atsakymas

B · Treat the child and all close contacts at the same time, and wash bedding and clothes
22.Pediatrinė slauga

Atsakymas: B · A 7-year-old with glomerulonephritis who has a severe headache and blurred vision

Kodėl tai yra atsakymas

Severe headache and visual disturbance in glomerulonephritis suggest hypertensive encephalopathy, which can lead to seizures. The other children are stable or improving.

Atsakymas

B · A 7-year-old with glomerulonephritis who has a severe headache and blurred vision
23.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: C · Grandiose

Kodėl tai yra atsakymas

Grandiose delusions are false beliefs about one's own importance, power or identity. They may combine with persecutory themes, as here, but the central belief is about being exceptional.

Atsakymas

C · Grandiose
24.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: D · Walk with him, acknowledge his concern and gently redirect him to an activity

Kodėl tai yra atsakymas

Wandering often has a reason, such as a past routine, boredom or a physical need. Redirection, meaningful activity and a safe environment are preferred over restraint, which increases agitation and the risk of injury.

Atsakymas

D · Walk with him, acknowledge his concern and gently redirect him to an activity
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: x = 0,51 mL

Apvalinimas: pažiūrėkite į skaitmenį iškart po apvalinamos vietos: 5 ar daugiau apvalinama aukštyn, 4 ar mažiau skaitmuo paliekamas. Apvalinkite tik galutinį atsakymą, niekada tarpinių žingsnių. Tipinės egzaminų taisyklės: 1 mL ar didesni tūriai iki dešimtųjų, mažesni nei 1 mL tūriai iki šimtųjų, lašų greitis iki sveikų lašų, svoris iki vieno ženklo po kablelio; visada laikykitės klausime nurodytos taisyklės.

Skaitmuo vietoje: šimtosios

0,51314 → 1

Lemia tik kitas skaitmuo

0,51314 → 3
3 yra 4 ar mažiau, todėl 1 lieka.
Tolesni skaitmenys (14) neskaičiuojami: apvalinama vieną kartą, ne žingsniais.

Suapvalinkite

x = 0,51 mL

Atsakymas

x = 0,51 mL
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: V = 370 mL

Buitiniai matai ir svoris: slaugos egzaminuose naudojami suapvalinti atitikmenys: 1 arbatinis šaukštelis (tsp) = 5 mL, 1 valgomasis šaukštas (tbsp) = 15 mL = 3 tsp, 1 skysčio uncija (fl oz) = 30 mL = 2 tbsp, o 1 puodelis = 8 fl oz = 240 mL. Svoriui 1 kg = 2,2 lb ir 1 lb = 16 oz; ilgiui 1 colis = 2,54 cm. Sudarykite perskaičiavimą taip, kad nereikalingas vienetas išsiredukuotų.

Kiekviena eilutė mL

½ tbsp = 0,5·15 = 7,5 mL
1½ puodeliai = 1,5·240 = 360 mL
½ tsp = 0,5·5 = 2,5 mL

Sudėtis

V = 7,5 + 360 + 2,5 = 370 mL

Atsakymas

V = 370 mL
27.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: V = 0,5 mL

Solution strengths: a percentage strength is grams per 100 mL, so 1% = 1 g/100 mL = 10 mg/mL. A ratio strength 1:1000 means 1 g in 1000 mL = 1 mg/mL; 1:10 000 is 0,1 mg/mL. For a dilution the amount of drug stays the same: C₁·V₁ = C₂·V₂.

Koncentracija

1:1000 = 1 g/1000 mL = 1 mg/mL

Tūris

V = 0,5/1 = 0,5 mL

Atsakymas

V = 0,5 mL

JAV etiketėse dabar nurodoma mg/mL (1 mg/mL = 1:1000; 0,1 mg/mL = 1:10 000). Niekada nesuleiskite 1 mg/mL epinefrino IV srove.

28.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: R = 20 mL/h

Dozės skaičiavimas: skirtinas kiekis lygus paskirtai dozei, padalytai iš turimo preparato stiprumo, padaugintai iš kiekio, kuriame tas stiprumas yra: kiekis = (paskirta dozė/stiprumas) × tūris. Visada suvienodinkite vienetus (pirmiausia g paverskite mg, mg – mcg) ir patikrinkite, ar atsakymas logiškas.

Koncentracija

50000/500 = 100 vnt./mL

Pompos greitis

R = 2000/100 = 20 mL/h

Atsakymas

R = 20 mL/h
29.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: R = 28 gtt/min

Infuzijos greitis: pompa nustatoma mL/h = tūris/laikas valandomis. Gravitacinė lašelinė skaičiuojama lašais per minutę: gtt/min = tūris (mL) × lašų koeficientas (gtt/mL)/laikas (min). Lašų koeficientas nurodytas ant infuzinės sistemos pakuotės: makrolašų sistemos duoda 10, 15 arba 20 gtt/mL (kraujo sistemos JAV dažnai 10 gtt/mL, JK 15), o mikrolašų sistemos 60 gtt/mL. Visada naudokite lašų koeficientą, nurodytą klausime arba ant pakuotės.

Laikas minutėmis

3·60 = 180 min

Lašėjimo greitis

R = 250·20/180 = 27,78 ≈ 28 gtt/min

Atsakymas

R = 28 gtt/min

Prie lovos apvalinama iki artimiausio sveiko lašo: 28 lašų/min.

30.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: R = 25 gtt/min

Dose-based infusions: concentration = amount of drug in the bag/bag volume. Pump rate (mL/h) = dose per hour/concentration, and dose per hour = mL/h × concentration. Convert per-minute doses to per-hour (× 60) and keep the mass units the same (1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg).

Koncentracija

500/250 = 2 mg/mL

Tūris per valandą

200/2 = 100 mL/h

Lašėjimo greitis

R = 100·15/60 = 25 gtt/min

Atsakymas

R = 25 gtt/min
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: B = 670 mL

Suvartoti ir išskirti skysčiai: suvartotiems priskiriama viskas, kas patenka į organizmą (geriami skysčiai, intraveninės infuzijos, intraveniniai vaistai ir praplovimai, maitinimas per zondą); ledo gabalėliai skaičiuojami kaip pusė jų tūrio. Išskirtiems priskiriamas šlapimas, drenų išskyros, vėmalai ir kiti netekimai. Balansas = visi suvartoti − visi išskirti skysčiai; neigiamas balansas reiškia grynąjį netekimą. Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Iš viso suvartota

per os: 100 + 120 + 100 = 320 mL
ledo gabalėliai: 100/2 = 50 mL
Intraveninė infuzija: 100·12 = 1200 mL
intraveninis antibiotikas: 1·50 = 50 mL
iš viso suvartota = 1620 mL

Iš viso išskirta

150 + 200 + 400 + 200 = 950 mL

Balansas

B = 1620 − 950 = 670 mL

Atsakymas

B = 670 mL

Teigiamas: gauta daugiau skysčių, nei išskirta.

32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: V = 675 mL

Infuzijos trukmė: laikas (h) = infuzuotinas tūris (mL)/greitis (mL/h); naudokite maišelyje dar likusį tūrį, o ne maišelio dydį. Sulašintas tūris = greitis × laikas. Dešimtaines valandas į valandas ir minutes perskaičiuokite padaugindami dalį iš 60 (0,5 h = 30 min, o ne 50 min). Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Praėjęs laikas

07:45 → 14:15 = 6,5 h

Sulašintas tūris

50·6,5 = 325 mL

Likęs tūris

V = 1000 − 325 = 675 mL

Atsakymas

V = 675 mL
33.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: NEWS2 = 7

NEWS2 (Nacionalinė ankstyvojo perspėjimo skalė 2, Karališkoji gydytojų kolegija, 2017): įvertinkite kiekvieną iš septynių rodiklių pagal lentelę (kvėpavimo dažnis, SpO₂ pagal 1 skalę, oras ar papildomas deguonis, sistolinis kraujospūdis, pulsas, sąmonė pagal ACVPU skalę ir temperatūra) ir sudėkite balus. Klinikinė rizika: 0–4 maža; 3 balai bet kuriame viename rodiklyje – maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; 7 ar daugiau didelė. Suma 5 ar daugiau reikalauja skubios reakcijos.

Įvertinkite kiekvieną rodiklį

RR 10/min → 1
SpO₂ 88% → 3
su deguonimi → 2
SBP 110 mmHg → 1
HR 88/min → 0
budrus (A) → 0
T 37,9 °C → 0

Sudėtis

NEWS2 = 1 + 3 + 2 + 1 + 0 + 0 + 0 = 7

Atsakymas

NEWS2 = 7
34.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: žemas

NEWS2 (Nacionalinė ankstyvojo perspėjimo skalė 2, Karališkoji gydytojų kolegija, 2017): įvertinkite kiekvieną iš septynių rodiklių pagal lentelę (kvėpavimo dažnis, SpO₂ pagal 1 skalę, oras ar papildomas deguonis, sistolinis kraujospūdis, pulsas, sąmonė pagal ACVPU skalę ir temperatūra) ir sudėkite balus. Klinikinė rizika: 0–4 maža; 3 balai bet kuriame viename rodiklyje – maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; 7 ar daugiau didelė. Suma 5 ar daugiau reikalauja skubios reakcijos.

Įvertinkite kiekvieną rodiklį

RR 16/min → 0
SpO₂ 95% → 1
kvėpuojant oru → 0
SBP 92 mmHg → 2
HR 64/min → 0
budrus (A) → 0
T 37,3 °C → 0

Suma ir raudoni balai

NEWS2 = 0 + 1 + 0 + 2 + 0 + 0 + 0 = 3
Joks rodiklis nevertinamas 3.

Rizikos grupė

žemas

Atsakymas

žemas

Tai savarankiška mokymosi medžiaga. ExamProblems nėra susijusi su šį egzaminą organizuojančia institucija ir jos nėra patvirtinta, o egzamino pavadinimas naudojamas tik turiniui apibūdinti. NCLEX®, NCLEX-RN® and NCLEX-PN® yra the National Council of State Boards of Nursing, Inc. (NCSBN) prekių ženklai; ši organizacija nėra susijusi su ExamProblems, jo neremia ir neatsako už jo tikslumą.

ExamProblems · examproblems.com/courses/nclex-pn-practice-questions