NCLEX-PN tipo bandomieji klausimai (LPN/LVN): pasiruošimo paketas

Formulių lapai, pagrindiniai kiekvienos temos metodų žingsniai ir 34 uždavinių, o pilni sprendimai pateikti gale.

Nauji uždaviniaiAtgal į kursą

Spausdinimo lange pasirinkite „Išsaugoti kaip PDF“, kad nuosavą kopiją išsaugotumėte savo įrenginyje.

1Formulės ir metodai

Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Metodas

  1. Pradėkite nuo standartinių atsargumo priemonių kiekvienam pacientui: rankų higiena, asmeninės apsaugos priemonės numatomai ekspozicijai, saugūs aštrūs daiktai.
  2. Pridėkite atsargumo priemones pagal plitimo kelią: kontaktinė (chalatas, pirštinės), lašelinė (chirurginė kaukė), oro (N95, neigiamo slėgio kambarys).
  3. Steriliems daiktams išlaikykite sterilumą: jei abejojate, jis nesterilus; pakeiskite, niekada nenuvalykite.
  4. Užkirskite kelią žalai aplinkoje: griuvimų prevencija, suvaržymai tik kaip paskutinė priemonė, RACE ir PASS gaisro atveju.
  5. Patikrinkite vaistų skyrimo teises, du identifikatorius ir papildomas apsaugos priemones didelės rizikos vaistams; praneškite apie klaidas ir vos nepasitaikiusius atvejus.

Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Metodas

  1. Paklauskite, kas pacientui pakenks greičiausiai, jei nieko nedarysite.
  2. Taikykite ABC (C-A-B per širdies sustojimą), tada Maslow: fiziologiniai poreikiai pirma saugumo, saugumas pirma psichologinių poreikių.
  3. Palyginkite galimybes: ūmus prieš lėtinį, nestabilus prieš stabilų, netikėtas prieš tikėtiną, sisteminis prieš vietinį, ir kiekvieną požymį palyginkite su paciento pradiniu lygiu.
  4. Vertinkite prieš veikdami, nebent tai neatidėliotinas atvejis; tada rinkitės žingsnį, nuo kurio priklauso kiti.
  5. Delegavimui patikrinkite penkias teises: užduotis, aplinkybės, asmuo, nurodymai ir priežiūra. Vertinimas, mokymas ir įvertinimas lieka registruotai slaugytojai (RN).

Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Metodas

  1. Palyginkite vertę su paties laboratorijos nustatytu referenciniu intervalu, tada su paciento pradiniu lygiu ir kitimu.
  2. Patikrinkite mėginį: hemolizė, vėlavimas ar kraujas, paimtas šalia IV, gali duoti klaidingus rezultatus.
  3. Susiekite vertę su tipiniais požymiais ir ją sukeliančiais vaistais bei būklėmis.
  4. Ieškokite sąveikų: mažas kalio ar magnio kiekis didina digoksino toksiškumą; dehidratacija didina ličio koncentraciją.
  5. Veikite pacientui: įvertinkite, sulaikykite vaistą, jei koncentracija nesaugi, kritines vertes perskaitykite atgal ir informuokite gydytoją.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Metodas

  1. Įvardykite problemą: siurblio nepakankamumas, užsikimšusi arterija, ritmas, krešulys, kvėpavimo takų susiaurėjimas, infekcija ar prietaiso problema.
  2. Pirmiausia patikrinkite pavojaus požymius: hipoksiją, hipotenziją, krūtinės skausmą, naują sumišimą, šaltą kojos be pulso.
  3. Deguonį priderinkite pacientui: 94–98 % daugumai, 88–92 % tiems, kuriems kyla CO₂ susilaikymo rizika.
  4. Kiekvieną vaistą susiekite su jo tyrimu ir rizika: varfarinas ir INR, heparinas ir aPTT bei trombocitai, diuretikai ir kalis.
  5. Pasirinkite saugų pirmąjį veiksmą, tada eskaluokite ir vertinkite iš naujo.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Metodas

  1. Pasitikrinkite gliukozę kiekvienam pacientui su nauju sumišimu, silpnumu ar traukuliais.
  2. Sąmonės lygį naudokite kaip ankstyviausią smegenų sutrikimo įspėjimą; vyzdžiai ir Cushing triada pasirodo vėlai.
  3. Diabeto nelaimėse atskirkite DKA (ketonai, acidozė) nuo HHS (labai didelis osmoliališkumas, dehidratacija); pirmiausia skirkite skysčių.
  4. Natrio ir vandens atveju nuspręskite, ar ADH yra per daug (SIADH), ar trūksta (DI), ir lėtinius pokyčius koreguokite lėtai.
  5. Inkstų problemų atveju priežastį priskirkite prerenalinei, vidinei ar postrenalinei ir stebėkite kalį bei skysčius.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Metodas

  1. Paklauskite, kas galėtų būti paslėpta: vidinis kraujavimas, infekcija be karščiavimo, hipoventiliacija esant normaliam SpO₂.
  2. Komplikacijas siaurinkite pagal laiką po operacijos: kraujavimas per valandas, krūtinės ląstos problemos per dienas, žaizdos ir nutekėjimo problemos vėliau.
  3. Skausmo atveju vertinkite, gydykite daugiamode analgezija, vertinkite iš naujo ir kiekvieno opioido metu stebėkite sedaciją.
  4. Onkologiniams pacientams bet kokią ligą nadyro metu laikykite neutropeniniu sepsiu ir žinokite onkologines skubias būkles.
  5. Nudegimų atveju skaičiuokite tik dalinio ir viso storio plotus, Parkland laikrodį paleiskite nuo nudegimo laiko ir titruokite pagal šlapimo išskyrimą.

Akušerinė slauga

Metodas

  1. Nustatykite moters padėtį laike: nėštumo savaitės, gimdymo tarpsnis ar diena po gimdymo, ir nuspręskite, kas tuo metu yra norma.
  2. Ieškokite pavojuje esančio paciento: motinos, vaisiaus ar naujagimio, o gal kelių iš jų.
  3. Susiekite požymį su priežastimi: VEAL CHOP deceleracijoms, keturi T kraujavimui, BUBBLE-HE po gimdymo.
  4. Pirmiausia rinkitės veiksmą, gerinantį kraujotaką ir deguonies patekimą (gulėjimas ant šono, oksitocino nutraukimas, gimdos dugno masažas), tada kvieskite pagalbą.

Pediatrinė slauga

Metodas

  1. Pirmiausia atkreipkite dėmesį į vaiko amžių: nuo jo priklauso gyvybinių rodiklių normos, raidos etapai ir tinkama skausmo skalė.
  2. Įvertinkite kvėpavimo takus, kvėpavimą ir kraujotaką, prisiminkite, kad vaikai kompensuoja, o paskui greitai blogėja.
  3. Pritaikykite veiksmą raidos etapui ir įtraukite šeimą.
  4. Patikrinkite, ar atsakymas saugus vaikui: dozė pagal svorį, jokio aspirino virusinės ligos metu, jokio kodeino jaunesniems nei 12 metų.

Psichikos sveikatos slauga

Metodas

  1. Nuspręskite, ar yra tiesioginis pavojus: savižudybė, smurtas, vaistų sukeltas neatidėliotinas atvejis ar somatinė liga.
  2. Pirmiausia imkitės saugumo veiksmų: stebėkite, pašalinkite priemones, nuraminkite, nutraukite žalingą vaistą, kvieskite pagalbą.
  3. Rinkitės terapinį atsaką: pripažinkite jausmus, pateikite tikrovę, venkite klaidingo raminimo ir klausimų „kodėl“.
  4. Gerbkite teises: mažiausiai varžanti galimybė, sutikimas ir konfidencialumas su jo ribomis.

Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Metriniai žingsniai
1 kg = 1000 g, 1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg, 1 L = 1000 mL
Svoris ir ilgis
1 kg = 2,2 lb, 1 lb = 16 oz, 1 in = 2,54 cm, 1 ft = 12 in
Buitiniai matai
1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 8 fl oz = 240 mL
Temperatūra
°C = (°F − 32)·5/9, °F = °C·9/5 + 32
24 valandų laikrodis
PM valandos 1–11: pridėkite 12; 12 AM = 00:xx; 12 PM = 12:xx
Dozavimo greitis
mcg/min × 60/1000 = mg/h
Laboratoriniai koeficientai
gliukozė 1 mmol/L = 18 mg/dL; kreatininas 1 mg/dL = 88,4 µmol/L; Hb 1 g/dL = 10 g/L

Metodas

  1. Užrašykite duotą dydį su jo vienetu ir norimą vienetą.
  2. Pasirinkite atitikmenį: 1000 tarp kg, g, mg ir mcg arba L ir mL; 1 kg = 2,2 lb; 1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 240 mL.
  3. Užrašykite trupmena taip, kad nereikalingas vienetas išsiredukuotų; greičiui naudokite po vieną trupmeną kiekvienam besikeičiančiam vienetui.
  4. Patikrinkite kryptį: mažesnis vienetas duoda didesnį skaičių.
  5. Apvalinkite tik galutinį atsakymą, klausime nurodytu tikslumu.

Dozių skaičiavimas

Dozė pagal koncentraciją
tūris = dozė / koncentracija
Dozė pagal kūno masę
dozė = mg/kg × kūno masė
Tabletės
skaičius = dozė / dozė tabletėje
Vienetai
1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg

Metodas

  1. Paskirtą dozę ir turimo vaisto stiprumą išreikškite tais pačiais vienetais.
  2. Naudokite formulę „paskirta / turima × kiekis“: (D/H) × Q.
  3. Dozėms pagal kūno masę pirmiausia padauginkite iš masės kilogramais, tada paros dozę padalykite iš dozių skaičiaus.
  4. Pirmiausia įvertinkite apytiksliai ir patikrinkite, ar atsakymas tikėtinas.

Intraveninių infuzijų greitis

Pompos greitis
mL/h = volume (mL)/time (h)
Lašėjimo greitis
drops/min = volume (mL) × drop factor / time (min)
Infuzijos trukmė
time (h) = volume (mL)/rate (mL/h)

Metodas

  1. Pompos greitis mL/h: tūris, padalytas iš laiko valandomis.
  2. Lašėjimo greitis lašais/min: tūris × lašų faktorius, padalytas iš laiko minutėmis.
  3. Likusiam laikui: likęs tūris, padalytas iš greičio.
  4. Apvalinkite taip, kaip reikalauja uždavinys arba įranga.

Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Holliday–Segar per valandą
4 mL/kg (pirmiesiems 10 kg) + 2 mL/kg (kitiems 10 kg) + 1 mL/kg (kiekvienam kg virš 20)
Holliday–Segar per parą
100 / 50 / 20 mL/kg tiems patiems intervalams
Skysčių balansas
suvartota − išskirta
Ledo gabalėliai
skaičiuojami kaip pusė jų tūrio
Diurezė
mL/kg/h = mL / (kg × h)
Infuzijos trukmė
laikas (h) = likęs tūris (mL) / greitis (mL/h)
Sulašintas tūris
mL = greitis × laikas

Klinikinio vertinimo skalės

Glazgo komos skalė
GCS = E (1–4) + V (1–5) + M (1–6) = 3–15
APGAR
5 požymiai × 0–2 = 0–10; 7–10 nuramina, 4–6 vidutiniškai nenormalu, 0–3 žema
Braden skalė
5 × (1–4) + 1 × (1–3) = 6–23; ≤ 18 rizika
Morse griuvimų skalė
griuvimai 25, diagnozė 15, priemonė 15/30, IV 20, eisena 10/20, psichikos būklė 15
NEWS2 rizika
0–4 maža; pavienis 3 maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; ≥ 7 didelė
Vidutinis arterinis spaudimas
MAP = (SBP + 2·DBP)/3 = DBP + PP/3
Pulsinis spaudimas ir šoko indeksas
PP = SBP − DBP, SI = HR/SBP
Kūno masės indeksas
BMI = kg/m² = 703·lb/in²

Metodas

  1. Raskite klausime naudojamą vertinimo lentelę ir jos ribas (GCS 3–15, Apgar 0–10, Braden 6–23, Morse 0–125).
  2. Įvertinkite kiekvieną punktą atskirai, suderindami aprašymą su jo lygiu.
  3. Sudėkite punktų balus ir patikrinkite, ar suma patenka į intervalą.
  4. Taikykite ribas: NEWS2 atveju taip pat ieškokite bet kurio vieno rodiklio, įvertinto 3.
  5. Išvestinėms vertėms naudokite MAP = (SKS + 2·DKS)/3, PP = SKS − DKS, SI = pulsas/SKS ir KMI = kg/m².

2Uždaviniai

1.Slaugos pagrindaiVidutinis

Kuris garsas, matuojant kraujospūdį rankiniu būdu, žymi sistolinį spaudimą?

  1. AGarsiausias girdimas garsas
  2. BGarsas, girdimas prieš pripučiant manžetę
  3. CTaškas, kuriame visi garsai išnyksta leidžiant orą iš manžetės
  4. DPirmasis aiškus tuksėjimas leidžiant orą iš manžetės
2.Slaugos pagrindaiSunkus

Kokia teisinga tvarka nusiimant asmenines apsaugos priemones?

  1. APirštinės, tada akių apsauga, tada chalatas, tada kaukė
  2. BAkių apsauga, tada kaukė, tada chalatas, tada pirštinės
  3. CPirštinės, tada kaukė, tada chalatas, tada akių apsauga
  4. DChalatas, tada kaukė, tada pirštinės, tada akių apsauga
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaVidutinis

Paciento palatoje užsidega nedidelis gaisras šiukšliadėžėje, kai pacientas guli lovoje. Ką slaugytojas daro pirmiausia?

  1. AIšneša pacientą iš tiesioginio pavojaus
  2. BEina ieškoti artimiausio ugnies gesintuvo
  3. CAtidaro langus išvėdinti dūmų
  4. DSkambina vadovui pranešti apie gaisrą
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaSunkus

Slaugytojas pastebi, kad išsiurbtas ne tas vaistas, bet tai supranta dar jo neduodamas. Ką jis turėtų daryti?

  1. AVis tiek duoti vaistą, nes jis jau išsiurbtas
  2. BPranešti tik jei ta pati klaida pasikartotų skyriuje
  3. CIšmesti, paruošti tinkamą vaistą ir pranešti apie vos nenutikusį įvykį
  4. DNieko nesakyti, nes pacientui žalos nebuvo
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimasVidutinis

One hour after a vaginal birth, the nurse finds a soft, boggy uterus and heavy bleeding. What is the first action?

  1. AOffer a meal and fluids
  2. BMassage the fundus
  3. CApply an ice pack to the perineum
  4. DEncourage the patient to rest quietly
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimasSunkus

A visitor on the ward becomes threatening and shows a knife. What is the nurse’s priority?

  1. AIgnore the visitor and carry on with patient care
  2. BMove away to safety, keep others away and call security or the police
  3. CArgue with the visitor to persuade them to leave
  4. DTry to take the knife away from the visitor straight away before anyone is hurt
7.Klinikinė slaugaVidutinis

When a patient returns to the ward from theatre, what should the nurse assess first?

  1. AThe discharge date
  2. BThe patient's dietary preferences for the next meal
  3. CAirway, breathing, circulation and level of consciousness
  4. DWhether visitors are waiting to see the patient
8.Klinikinė slaugaSunkus

Pacientą tris dienas pykina ir jis vemia, be to, vartoja furosemidą. Kuris elektrolitų sutrikimas tikėtiniausias?

  1. ATik hipernatremija
  2. BHiperkalcemija
  3. CHiperkalemija
  4. DHipokalemija
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiVidutinis

A 55-year-old has a positive fecal immunochemical test (FIT) during routine screening. What is the usual next step?

  1. ANo action if there are no symptoms
  2. BRepeat the test in 10 years
  3. CStart an iron supplement only
  4. DReferral for colonoscopy
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiSunkus

A patient's bedside glucose meter shows "HI" (above its measuring range). The patient is drowsy. What should the nurse do?

  1. AGive oral glucose in case the reading is wrong and the patient is low
  2. BSend a venous sample to the lab and inform the provider at once
  3. CRecord "HI" and repeat the meter test at the next scheduled time
  4. DAssume the meter is broken and give the usual insulin dose
11.FarmakologijaVidutinis

During adult cardiac arrest, how often is IV adrenaline (epinephrine) usually repeated?

  1. AEvery 15–20 minutes
  2. BEvery 3–5 minutes
  3. CEvery 30 seconds
  4. DOnce only, at the start
12.FarmakologijaSunkus

Nulinio laipsnio eliminacija, kaip alkoholio įprastais kiekiais, reiškia, kad:

  1. APer laiko vienetą pašalinama pastovi dalis
  2. BPusinės eliminacijos laikas nekinta nepriklausomai nuo koncentracijos
  3. CPer laiko vienetą pašalinamas pastovus kiekis
  4. DEsant didelei koncentracijai eliminacija sustoja
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosVidutinis

Which skin changes around the ankles are typical of chronic venous insufficiency?

  1. AA sharply defined red patch with fever
  2. BA cold, white foot with no pulse
  3. CBrown staining, swelling and dry, itchy skin
  4. DPale, shiny, hairless skin with weak pulses
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosSunkus

Prieš ryto digoksino dozę paciento viršūninis pulsas 54/min. ir jam pykina. Ką turėtų daryti slaugytojas?

  1. ANeduoti dozės ir pranešti, nes galima intoksikacija
  2. BDuoti dozę ir vaistą nuo vėmimo, po to kitą dieną pakartotinai patikrinti pulsą
  3. CDuoti pusę dozės ir po valandos pakartotinai patikrinti pulsą
  4. DDuoti dozę, nes skaičiuojamas tik spindulinės arterijos pulsas
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosVidutinis

A patient has Cushing's syndrome. Which nursing assessment is especially important?

  1. ARegular blood glucose checks
  2. BMonitoring for a high potassium
  3. CWatching for weight loss
  4. DChecking for low blood pressure
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosSunkus

After removal of a cortisol-producing adrenal adenoma, why may the patient need hydrocortisone for months?

  1. AThe operation always removes both adrenal glands
  2. BHydrocortisone helps the wound to heal
  3. CThe other adrenal gland has been suppressed
  4. DThe tumour will grow back quickly without it
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėVidutinis

Kuris teiginys geriausiai apibūdina toleranciją opioidams?

  1. AVaistas nebesukelia vidurių užkietėjimo
  2. BPacientas kompulsyviai trokšta daugiau vaisto
  3. CLaikui bėgant tam pačiam poveikiui pasiekti reikia didesnės dozės
  4. DPacientui išsivystė alergija vaistui
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėSunkus

During bowel preparation, an older patient becomes dizzy and confused. Blood tests show sodium 127 mmol/L. What should the nurse do?

  1. ARecord it and continue as planned, as this is expected
  2. BGive the rest of the preparation more quickly
  3. CStop the preparation and escalate to the medical team
  4. DEncourage plain water only, as much as possible
19.Akušerinė slaugaVidutinis

Contractions start at 10:00, 10:04 and 10:08, and each lasts 60 seconds. How should the nurse describe them?

  1. AEvery 4 minutes, lasting 240 seconds
  2. BEvery 4 minutes, lasting 60 seconds
  3. CEvery 3 minutes, lasting 60 seconds
  4. DEvery 5 minutes, lasting 60 seconds
20.Akušerinė slaugaSunkus

A healthy newborn is jittery. Which finding helps tell jitteriness from a seizure?

  1. ASeizures are always triggered by loud sounds
  2. BSeizures stop when the limb is held
  3. CJitteriness stops when the limb is gently held
  4. DJitteriness comes with eye deviation and apnoea
21.Pediatrinė slaugaVidutinis

Why should a child with rubella avoid contact with pregnant women?

  1. ARubella causes pregnant women to go into labour early
  2. BPregnant women always develop severe pneumonia if they catch rubella
  3. CThe child may catch a pregnancy-related infection
  4. DRubella in early pregnancy can cause serious birth defects
22.Pediatrinė slaugaSunkus

A child with a central venous catheter for chemotherapy develops fever and rigors shortly after the line is flushed. What should the nurse suspect?

  1. AAn allergy to the saline flush
  2. BA catheter-related bloodstream infection
  3. CA blocked line that needs more forceful flushing
  4. DA normal reaction to the chemotherapy
23.Psichikos sveikatos slaugaVidutinis

How may depression present differently in adolescents than in adults?

  1. AWith a high fever and a rash
  2. BAlways with psychotic symptoms
  3. CWith irritability rather than obvious sadness
  4. DWith increased energy and less need for sleep
24.Psichikos sveikatos slaugaSunkus

Olanzapiną vartojančio paciento per 3 mėnesius priaugo 8 kg ir jis skundžiasi troškuliu bei dažnu šlapinimusi. Ką turėtų daryti slaugytojas?

  1. APatarti gerti mažiau vandens
  2. BNuraminti, kad tai nesusiję su vaistu
  3. CNedelsiant nutraukti olanzapiną nepranešus skiriančiajam gydytojui
  4. DOrganizuoti gliukozės tyrimą kraujyje ir informuoti skiriantįjį gydytoją
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasVidutinis
5 ft 10 in1 ft = 12 in1 in = 2,54 cmh = ? cm

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Paciento ūgis yra 5 ft 10 in. Naudodami 1 ft = 12 in ir 1 in = 2,54 cm, raskite ūgį h centimetrais, suapvalinę iki sveikų centimetrų.

5 ft 10 in1 ft = 12 in1 in = 2,54 cm
h = cm
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasSunkus
2 fl oz? mL3 tsp? mL½ tbsp? mL1 puodelis? mLΣ = ? mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Per pamainą pacientas suvartoja: 2 fl oz iš sultys, 3 tsp iš kosulio sirupas, ½ tbsp iš skystasis papildas, 1 puodelis iš arbata. Naudodami pateiktus atitikmenis, raskite bendrą suvartotą kiekį per burną V mL.

1 fl oz = 30 mL1 tsp = 5 mL1 tbsp = 15 mL1 puodelis = 8 fl oz = 240 mL
V = mL
27.Dozių skaičiavimasVidutinis
28 kgBSA = 1,01 m²250 mg/m²D = ? mg

28 kg sveriančio paciento kūno paviršiaus plotas 1,01 m². Paskirta 250 mg/m². Raskite dozę D mg.

28 kgBSA = 1,01 m²250 mg/m²
D = mg
28.Dozių skaičiavimasSunkus
00,10,20,30,40,50,60,70,80,911 mL

Paskirta 3750 vienetų vaisto, kuris tiekiamas 5000 vienetų/mL. Įtraukite dozę į 1 mL švirkštą: kokį tūrį V suleidžiate?

3750 units5000 units/mL
V = mL
29.Intraveninių infuzijų greitisVidutinis
60 gtt/mL200 mL/h? gtt/min

Paskirta infuzija 200 mL/h greičiu, bet pompos nėra. Ji lašinama savitaka per 60 gtt/mL sistemą. Raskite lašėjimo greitį R lašais per minutę.

200 mL/h60 gtt/mL
R = gtt/min
30.Intraveninių infuzijų greitisSunkus
860 mLliko? mL/h8 h liko

Paskirta sulašinti 1000 mL per 10 valandas. Po 2 valandų pastebite, kad maišelyje dar liko 860 mL, o infuzija vis tiek turi baigtis laiku. Keliais procentais Δ reikia padidinti pradinį pompos greitį?

1000 mL / 10 hpo 2 h: 860 mL
Δ = %
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasVidutinis
SuvartotaIšskirta12 valandų pamainavanduo200 mLsultys120 mLledo gabalėliai240 mLIntraveninė infuzija100 mL/h × 12 hintraveninis antibiotikas2 × 50 mLšlapimas250 mLšlapimas300 mLšlapimas450 mLšlapimas500 mLvėmalai250 mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Lape pateikti paciento suvartoti ir išskirti skysčiai per vieną 12 valandų pamainą. Intraveninė infuzija visą pamainą buvo lašinama nurodytu greičiu. Raskite skysčių balansą B = suvartota − išskirta, mL (neigiamas atsakymas reiškia grynąjį netekimą). Ledo gabalėlius skaičiuokite kaip pusę jų tūrio.

vanduo: 200 mLsultys: 120 mLledo gabalėliai: 240 mLIntraveninė infuzija: 100 mL/h × 12 hintraveninis antibiotikas: 2 × 50 mLšlapimas: 250 mLšlapimas: 300 mLšlapimas: 450 mLšlapimas: 500 mLvėmalai: 250 mL
B = mL
32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasSunkus
500 mL250 mL sulašinta80 mL/h11:30t = ? h

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). 500 mL maišelis lašinamas pompa 80 mL/h greičiu. 11:30 jau sulašinta 250 mL. Po kiek valandų t maišelis ištuštės? Apvalinkite iki vieno skaitmens po kablelio.

500 mL250 mL sulašinta80 mL/h
t = h
33.Klinikinio vertinimo skalėsVidutinis
H? / 25+D? / 15+Aid? / 30+IV? / 20+G? / 20+MS? / 15Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Morse griuvimų skalę: griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: taip; antrinė diagnozė: ne; judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas arba padeda slaugytoja; IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: taip; eisena: normali, lovos režimas ar neįgaliojo vežimėlis; psichikos būklė: pervertina arba pamiršta ribas. Raskite Morse sumą MFS.

0–125
MFS =
34.Klinikinio vertinimo skalėsSunkus
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1žemasmaža–vidutinėvidutinisaukštas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 10/min., SpO₂ 96 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 222/134 mmHg, pulsas 92/min., budrus, temperatūra 37,0 °C. Į kokią klinikinės rizikos grupę patenka pacientas? Spustelėkite ją.

RR 10SpO₂ 96%orasSBP 222HR 92AT 37,0 °C
  1. 1žemas
  2. 2maža–vidutinė
  3. 3vidutinis
  4. 4aukštas

3Tirpalai

1.Slaugos pagrindai

Atsakymas: D · Pirmasis aiškus tuksėjimas leidžiant orą iš manžetės

Kodėl tai yra atsakymas

Sistolinis spaudimas yra pirmasis aiškus Korotkovo garsas, kai kraujas pradeda tekėti pro manžetę. Diastolinis spaudimas paprastai fiksuojamas ten, kur garsai išnyksta.

Atsakymas

D · Pirmasis aiškus tuksėjimas leidžiant orą iš manžetės
2.Slaugos pagrindai

Atsakymas: A · Pirštinės, tada akių apsauga, tada chalatas, tada kaukė

Kodėl tai yra atsakymas

Pagal CDC tvarką pirmiausia nusimaunamos pirštinės (labiausiai užterštos), tada nusiimami apsauginiai akiniai ar veido skydelis, tada chalatas ir paskiausiai, išėjus iš palatos, kaukė ar respiratorius; rankų higiena atliekama kaskart, kai rankos užsiteršia, ir pabaigoje. Chalatą ir pirštines galima nusiimti ir kartu.

Atsakymas

A · Pirštinės, tada akių apsauga, tada chalatas, tada kaukė
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: A · Išneša pacientą iš tiesioginio pavojaus

Kodėl tai yra atsakymas

Pirmiausia gelbstima: pacientas pašalinamas nuo gaisro. Tada paskelbiamas pavojus, gaisras izoliuojamas uždarant duris ir gesinamas, jei saugu. Atidarius langus ugniai tiekiamas deguonis.

Atsakymas

A · Išneša pacientą iš tiesioginio pavojaus
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: C · Išmesti, paruošti tinkamą vaistą ir pranešti apie vos nenutikusį įvykį

Kodėl tai yra atsakymas

Vos nenutikęs įvykis rodo sistemos silpnąją vietą, pvz., panašią pakuotę ar laikymą. Pranešus riziką galima pašalinti, kol pacientui nepadaryta žalos. Teisingumo kultūra tokius pranešimus skatina.

Atsakymas

C · Išmesti, paruošti tinkamą vaistą ir pranešti apie vos nenutikusį įvykį
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: B · Massage the fundus

Kodėl tai yra atsakymas

Uterine atony is the most common cause of postpartum hemorrhage. Fundal massage helps the uterus contract; the nurse then calls for help and gives prescribed uterotonics if bleeding continues.

Atsakymas

B · Massage the fundus
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: B · Move away to safety, keep others away and call security or the police

Kodėl tai yra atsakymas

In a threat involving a weapon, staff keep a safe distance, protect patients where possible and call security or the police. Trying to disarm the person puts staff at serious risk.

Atsakymas

B · Move away to safety, keep others away and call security or the police
7.Klinikinė slauga

Atsakymas: C · Airway, breathing, circulation and level of consciousness

Kodėl tai yra atsakymas

Early postoperative assessment checks the airway, breathing, oxygen saturation, circulation, consciousness, pain, wound and drains. This detects anaesthetic and surgical complications early.

Atsakymas

C · Airway, breathing, circulation and level of consciousness
8.Klinikinė slauga

Atsakymas: D · Hipokalemija

Kodėl tai yra atsakymas

Vėmimas ir kilpiniai diuretikai sukelia kalio netekimą. Hipokalemija sukelia silpnumą, mėšlungį ir aritmijas, todėl reikia stebėti ir papildyti.

Atsakymas

D · Hipokalemija
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: D · Referral for colonoscopy

Kodėl tai yra atsakymas

A positive FIT means hidden blood in the stool, which may come from a polyp, cancer or other lesion, so a colonoscopy is needed to find the source. A positive screening test is never ignored, even without symptoms.Patikrinta pagal: Fecal Occult Blood Test (FOBT) · MedlinePlus (NIH) (2024)

Atsakymas

D · Referral for colonoscopy
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: B · Send a venous sample to the lab and inform the provider at once

Kodėl tai yra atsakymas

"HI" means the glucose exceeds the meter's range, so the true value is unknown and may be very high, as in DKA or HHS. A laboratory sample is sent, the provider is informed promptly, and the patient is assessed for dehydration and ketones.Patikrinta pagal: Blood Glucose Test · MedlinePlus (NIH) (2024); Diabetic ketoacidosis - Medical Encyclopedia · MedlinePlus (NIH) (2025)

Atsakymas

B · Send a venous sample to the lab and inform the provider at once
11.Farmakologija

Atsakymas: B · Every 3–5 minutes

Kodėl tai yra atsakymas

In adult advanced life support, adrenaline 1 mg IV or IO is repeated every 3–5 minutes during the arrest. High-quality CPR and defibrillation for shockable rhythms remain the priorities.

Atsakymas

B · Every 3–5 minutes
12.Farmakologija

Atsakymas: C · Per laiko vienetą pašalinamas pastovus kiekis

Kodėl tai yra atsakymas

Kai metabolizuojantys fermentai prisotinti, per valandą pašalinamas fiksuotas kiekis nepriklausomai nuo koncentracijos, todėl pusinės eliminacijos laikas ilgėja didėjant koncentracijai. Taip pat gali elgtis fenitoinas ir didelės aspirino dozės.

Atsakymas

C · Per laiko vienetą pašalinamas pastovus kiekis
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: C · Brown staining, swelling and dry, itchy skin

Kodėl tai yra atsakymas

High venous pressure causes oedema and leakage of red cells, depositing haemosiderin (brown staining), with venous eczema and lipodermatosclerosis. Pale, shiny, hairless skin suggests arterial disease. Venous ulcers often form above the medial malleolus.

Atsakymas

C · Brown staining, swelling and dry, itchy skin
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: A · Neduoti dozės ir pranešti, nes galima intoksikacija

Kodėl tai yra atsakymas

Dažna taisyklė – digoksino neduoti ir informuoti paskyrusį gydytoją, jei viršūninis pulsas mažesnis nei 60/min. (ar žemesnis už nustatytą parametrą) arba yra toksiškumo požymių, pvz., pykinimas, vėmimas, regos sutrikimai ar nauja aritmija. Paprastai tikrinamas digoksino lygis, EKG, kalis ir inkstų funkcija. Slaugytojas dozės savo iniciatyva nekeičia.

Atsakymas

A · Neduoti dozės ir pranešti, nes galima intoksikacija
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: A · Regular blood glucose checks

Kodėl tai yra atsakymas

Cortisol raises blood glucose, so hyperglycaemia and diabetes are common. Hypertension, hypokalaemia, infection and fragile skin are other problems to watch for.

Atsakymas

A · Regular blood glucose checks
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: C · The other adrenal gland has been suppressed

Kodėl tai yra atsakymas

Excess cortisol from the adenoma suppressed ACTH, so the remaining adrenal gland is shrunken and underactive. Steroid replacement is needed until it recovers, which can take months. Stopping too early risks adrenal crisis.

Atsakymas

C · The other adrenal gland has been suppressed
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: C · Laikui bėgant tam pačiam poveikiui pasiekti reikia didesnės dozės

Kodėl tai yra atsakymas

Tolerancija – laikui bėgant sumažėjęs atsakas į tą pačią dozę. Fizinė priklausomybė reiškia, kad staiga nutraukus vaistą atsiranda abstinencija. Nė viena iš jų nėra tas pats, kas priklausomybė (opioidų vartojimo sutrikimas), kuriai būdingas kompulsyvus vartojimas nepaisant žalos.

Atsakymas

C · Laikui bėgant tam pačiam poveikiui pasiekti reikia didesnės dozės
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: C · Stop the preparation and escalate to the medical team

Kodėl tai yra atsakymas

Bowel preparation can cause dehydration and electrolyte disturbance, including hyponatraemia, especially in older people. Confusion with low sodium needs prompt medical review, and further prep is withheld until assessed.

Atsakymas

C · Stop the preparation and escalate to the medical team
19.Akušerinė slauga

Atsakymas: B · Every 4 minutes, lasting 60 seconds

Kodėl tai yra atsakymas

Frequency is measured from the start of one contraction to the start of the next (4 minutes), and duration from the start to the end of the same contraction (60 seconds). The 3 minutes between contractions is the resting interval.

Atsakymas

B · Every 4 minutes, lasting 60 seconds
20.Akušerinė slauga

Atsakymas: C · Jitteriness stops when the limb is gently held

Kodėl tai yra atsakymas

Jitteriness is a rhythmic tremor that is stimulus-sensitive and stops when the limb is held or flexed. Seizures continue when restrained and may include eye deviation, apnoea or lip smacking. Glucose and calcium are checked in both.

Atsakymas

C · Jitteriness stops when the limb is gently held
21.Pediatrinė slauga

Atsakymas: D · Rubella in early pregnancy can cause serious birth defects

Kodėl tai yra atsakymas

Congenital rubella syndrome can cause deafness, eye defects such as cataracts, heart defects and developmental problems, especially when infection occurs early in pregnancy. MMR vaccination protects against this.

Atsakymas

D · Rubella in early pregnancy can cause serious birth defects
22.Pediatrinė slauga

Atsakymas: B · A catheter-related bloodstream infection

Kodėl tai yra atsakymas

Fever and rigors linked to flushing or use of a central line strongly suggest line infection. Blood cultures are taken (often from the line and a peripheral vein) and IV antibiotics are started urgently, especially if the child is neutropenic.

Atsakymas

B · A catheter-related bloodstream infection
23.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: C · With irritability rather than obvious sadness

Kodėl tai yra atsakymas

In children and adolescents, depressed mood can appear as irritability. Other signs include falling school performance, withdrawal from friends, and changes in sleep and appetite.

Atsakymas

C · With irritability rather than obvious sadness
24.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: D · Organizuoti gliukozės tyrimą kraujyje ir informuoti skiriantįjį gydytoją

Kodėl tai yra atsakymas

Olanzapinas gali sukelti svorio augimą, insulino rezistentiškumą ir naują diabetą. Troškulys ir poliurija rodo hiperglikemiją, todėl tikrinama gliukozė, o skiriantysis gydytojas peržiūri gydymą.

Atsakymas

D · Organizuoti gliukozės tyrimą kraujyje ir informuoti skiriantįjį gydytoją
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: h = 178 cm

Buitiniai matai ir svoris: slaugos egzaminuose naudojami suapvalinti atitikmenys: 1 arbatinis šaukštelis (tsp) = 5 mL, 1 valgomasis šaukštas (tbsp) = 15 mL = 3 tsp, 1 skysčio uncija (fl oz) = 30 mL = 2 tbsp, o 1 puodelis = 8 fl oz = 240 mL. Svoriui 1 kg = 2,2 lb ir 1 lb = 16 oz; ilgiui 1 colis = 2,54 cm. Sudarykite perskaičiavimą taip, kad nereikalingas vienetas išsiredukuotų.

Ūgis coliais

5·12 + 10 = 70 in

Coliai į centimetrus

h = 70·2,54 = 177,8 ≈ 178 cm

Atsakymas

h = 178 cm
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: V = 322,5 mL

Buitiniai matai ir svoris: slaugos egzaminuose naudojami suapvalinti atitikmenys: 1 arbatinis šaukštelis (tsp) = 5 mL, 1 valgomasis šaukštas (tbsp) = 15 mL = 3 tsp, 1 skysčio uncija (fl oz) = 30 mL = 2 tbsp, o 1 puodelis = 8 fl oz = 240 mL. Svoriui 1 kg = 2,2 lb ir 1 lb = 16 oz; ilgiui 1 colis = 2,54 cm. Sudarykite perskaičiavimą taip, kad nereikalingas vienetas išsiredukuotų.

Kiekviena eilutė mL

2 fl oz = 2·30 = 60 mL
3 tsp = 3·5 = 15 mL
½ tbsp = 0,5·15 = 7,5 mL
1 puodelis = 1·240 = 240 mL

Sudėtis

V = 60 + 15 + 7,5 + 240 = 322,5 mL

Atsakymas

V = 322,5 mL
27.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: D = 252,5 mg

Body-surface-area dosing: many cytotoxic and some paediatric doses are prescribed per square metre of body surface area: dose (mg) = dose per m² × BSA (m²). The Mosteller formula estimates BSA = √(height (cm) × weight (kg)/3600).

Dozė

D = 250·1,01 = 252,5 mg

Atsakymas

D = 252,5 mg
28.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: V = 0,75 mL

Dozės įtraukimas: tūris = (paskirta dozė/pradinio tirpalo stiprumas) × pradinio tirpalo tūris. Pirmiausia paverskite į tuos pačius vienetus, tada patikrinkite, ar tūris telpa į švirkštą ir patenka ant vienos iš jo skalės žymių.

Tūris

V = 3750/5000 = 0,75 mL

Ant švirkšto

Šio 1 mL švirkšto kiekviena maža linija yra 0,01 mL.

Atsakymas

V = 0,75 mL
29.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: R = 200 gtt/min

Infusion rates: a pump is set in mL/h = volume/time in hours. A gravity drip is counted in drops per minute: gtt/min = volume (mL) × drop factor (gtt/mL)/time (min). The drop factor is printed on the tubing package: macrodrip sets deliver 10, 15 or 20 gtt/mL (blood sets often 10 gtt/mL in the US, 15 in the UK) and microdrip sets 60 gtt/mL. Always use the drop factor the question or package gives.

Mililitrai per minutę

200/60 = 3,333 mL/min

Lašėjimo greitis

R = 3,333·60 = 200 gtt/min

Atsakymas

R = 200 gtt/min

Su mikrolašų sistema (60 gtt/mL) gtt/min lygu mL/h.

30.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: Δ = 7,5 %

Infusion rates: a pump is set in mL/h = volume/time in hours. A gravity drip is counted in drops per minute: gtt/min = volume (mL) × drop factor (gtt/mL)/time (min). The drop factor is printed on the tubing package: macrodrip sets deliver 10, 15 or 20 gtt/mL (blood sets often 10 gtt/mL in the US, 15 in the UK) and microdrip sets 60 gtt/mL. Always use the drop factor the question or package gives.

Pradinis greitis

1000/10 = 100 mL/h

Naujas greitis

R = 860/8 = 107,5 mL/h

Pokytis procentais

Δ = (107,5 − 100)/100·100% = 7,5%

Atsakymas

Δ = 7,5%

Daugelyje ligoninių toks koregavimas iki 25 % leidžiamas be naujo paskyrimo; pasitikrinkite vietos tvarką.

31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: B = −10 mL

Suvartoti ir išskirti skysčiai: suvartotiems priskiriama viskas, kas patenka į organizmą (geriami skysčiai, intraveninės infuzijos, intraveniniai vaistai ir praplovimai, maitinimas per zondą); ledo gabalėliai skaičiuojami kaip pusė jų tūrio. Išskirtiems priskiriamas šlapimas, drenų išskyros, vėmalai ir kiti netekimai. Balansas = visi suvartoti − visi išskirti skysčiai; neigiamas balansas reiškia grynąjį netekimą. Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Iš viso suvartota

per os: 200 + 120 = 320 mL
ledo gabalėliai: 240/2 = 120 mL
Intraveninė infuzija: 100·12 = 1200 mL
intraveninis antibiotikas: 2·50 = 100 mL
iš viso suvartota = 1740 mL

Iš viso išskirta

250 + 300 + 450 + 500 + 250 = 1750 mL

Balansas

B = 1740 − 1750 = −10 mL

Atsakymas

B = −10 mL

Neigiamas: pacientas neteko daugiau skysčių, nei gavo.

32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: t = 3,1 h

Infuzijos trukmė: laikas (h) = infuzuotinas tūris (mL)/greitis (mL/h); naudokite maišelyje dar likusį tūrį, o ne maišelio dydį. Sulašintas tūris = greitis × laikas. Dešimtaines valandas į valandas ir minutes perskaičiuokite padaugindami dalį iš 60 (0,5 h = 30 min, o ne 50 min). Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Likęs tūris

500 − 250 = 250 mL

Laikas

t = 250/80 = 3,125 ≈ 3,1 h

Atsakymas

t = 3,1 h

Tai maždaug 3 h 08 min, todėl maišelis ištuštės apie 14:38.

33.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: MFS = 60

Morse griuvimų skalė: šeši punktai. Griuvimų anamnezė: ne 0, taip 25. Antrinė diagnozė: ne 0, taip 15. Judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas ar slaugytojos pagalba 0; ramentai, lazda ar vaikštynė 15; laikosi už baldų 30. IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: ne 0, taip 20. Eisena: normali, lovos režimas ar neįgaliojo vežimėlis 0; silpna 10; sutrikusi 20. Psichikos būklė: žino savo ribas 0; pervertina arba pamiršta ribas 15. Suma svyruoja nuo 0 iki 125. Rizikos ribos ligoninėse skiriasi; dažnai naudojama: 0–24 maža, 25–44 vidutinė ir 45 ar daugiau didelė.

Įvertinkite kiekvieną punktą

griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: taip → 25
antrinė diagnozė: ne → 0
judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas arba padeda slaugytoja → 0
IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: taip → 20
eisena: normali, lovos režimas ar neįgaliojo vežimėlis → 0
psichikos būklė: pervertina arba pamiršta ribas → 15

Sudėtis

Morse suma = 25 + 0 + 0 + 20 + 0 + 15 = 60

Atsakymas

MFS = 60
34.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: vidutinis

NEWS2 (Nacionalinė ankstyvojo perspėjimo skalė 2, Karališkoji gydytojų kolegija, 2017): įvertinkite kiekvieną iš septynių rodiklių pagal lentelę (kvėpavimo dažnis, SpO₂ pagal 1 skalę, oras ar papildomas deguonis, sistolinis kraujospūdis, pulsas, sąmonė pagal ACVPU skalę ir temperatūra) ir sudėkite balus. Klinikinė rizika: 0–4 maža; 3 balai bet kuriame viename rodiklyje – maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; 7 ar daugiau didelė. Suma 5 ar daugiau reikalauja skubios reakcijos.

Įvertinkite kiekvieną rodiklį

RR 10/min → 1
SpO₂ 96% → 0
kvėpuojant oru → 0
SBP 222 mmHg → 3
HR 92/min → 1
budrus (A) → 0
T 37,0 °C → 0

Suma ir raudoni balai

NEWS2 = 1 + 0 + 0 + 3 + 1 + 0 + 0 = 5
Bent vienas rodiklis vertinamas 3.

Rizikos grupė

vidutinis

Atsakymas

vidutinis

Suma 5 ar daugiau reikalauja skubios klinikinės reakcijos.

Tai savarankiška mokymosi medžiaga. ExamProblems nėra susijusi su šį egzaminą organizuojančia institucija ir jos nėra patvirtinta, o egzamino pavadinimas naudojamas tik turiniui apibūdinti. NCLEX®, NCLEX-RN® and NCLEX-PN® yra the National Council of State Boards of Nursing, Inc. (NCSBN) prekių ženklai; ši organizacija nėra susijusi su ExamProblems, jo neremia ir neatsako už jo tikslumą.

ExamProblems · examproblems.com/courses/nclex-pn-practice-questions