NCLEX-PN tipo bandomieji klausimai (LPN/LVN): pasiruošimo paketas

Formulių lapai, pagrindiniai kiekvienos temos metodų žingsniai ir 34 uždavinių, o pilni sprendimai pateikti gale.

Nauji uždaviniaiAtgal į kursą

Spausdinimo lange pasirinkite „Išsaugoti kaip PDF“, kad nuosavą kopiją išsaugotumėte savo įrenginyje.

1Formulės ir metodai

Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Metodas

  1. Pradėkite nuo standartinių atsargumo priemonių kiekvienam pacientui: rankų higiena, asmeninės apsaugos priemonės numatomai ekspozicijai, saugūs aštrūs daiktai.
  2. Pridėkite atsargumo priemones pagal plitimo kelią: kontaktinė (chalatas, pirštinės), lašelinė (chirurginė kaukė), oro (N95, neigiamo slėgio kambarys).
  3. Steriliems daiktams išlaikykite sterilumą: jei abejojate, jis nesterilus; pakeiskite, niekada nenuvalykite.
  4. Užkirskite kelią žalai aplinkoje: griuvimų prevencija, suvaržymai tik kaip paskutinė priemonė, RACE ir PASS gaisro atveju.
  5. Patikrinkite vaistų skyrimo teises, du identifikatorius ir papildomas apsaugos priemones didelės rizikos vaistams; praneškite apie klaidas ir vos nepasitaikiusius atvejus.

Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Metodas

  1. Paklauskite, kas pacientui pakenks greičiausiai, jei nieko nedarysite.
  2. Taikykite ABC (C-A-B per širdies sustojimą), tada Maslow: fiziologiniai poreikiai pirma saugumo, saugumas pirma psichologinių poreikių.
  3. Palyginkite galimybes: ūmus prieš lėtinį, nestabilus prieš stabilų, netikėtas prieš tikėtiną, sisteminis prieš vietinį, ir kiekvieną požymį palyginkite su paciento pradiniu lygiu.
  4. Vertinkite prieš veikdami, nebent tai neatidėliotinas atvejis; tada rinkitės žingsnį, nuo kurio priklauso kiti.
  5. Delegavimui patikrinkite penkias teises: užduotis, aplinkybės, asmuo, nurodymai ir priežiūra. Vertinimas, mokymas ir įvertinimas lieka registruotai slaugytojai (RN).

Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Metodas

  1. Palyginkite vertę su paties laboratorijos nustatytu referenciniu intervalu, tada su paciento pradiniu lygiu ir kitimu.
  2. Patikrinkite mėginį: hemolizė, vėlavimas ar kraujas, paimtas šalia IV, gali duoti klaidingus rezultatus.
  3. Susiekite vertę su tipiniais požymiais ir ją sukeliančiais vaistais bei būklėmis.
  4. Ieškokite sąveikų: mažas kalio ar magnio kiekis didina digoksino toksiškumą; dehidratacija didina ličio koncentraciją.
  5. Veikite pacientui: įvertinkite, sulaikykite vaistą, jei koncentracija nesaugi, kritines vertes perskaitykite atgal ir informuokite gydytoją.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Metodas

  1. Įvardykite problemą: siurblio nepakankamumas, užsikimšusi arterija, ritmas, krešulys, kvėpavimo takų susiaurėjimas, infekcija ar prietaiso problema.
  2. Pirmiausia patikrinkite pavojaus požymius: hipoksiją, hipotenziją, krūtinės skausmą, naują sumišimą, šaltą kojos be pulso.
  3. Deguonį priderinkite pacientui: 94–98 % daugumai, 88–92 % tiems, kuriems kyla CO₂ susilaikymo rizika.
  4. Kiekvieną vaistą susiekite su jo tyrimu ir rizika: varfarinas ir INR, heparinas ir aPTT bei trombocitai, diuretikai ir kalis.
  5. Pasirinkite saugų pirmąjį veiksmą, tada eskaluokite ir vertinkite iš naujo.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Metodas

  1. Pasitikrinkite gliukozę kiekvienam pacientui su nauju sumišimu, silpnumu ar traukuliais.
  2. Sąmonės lygį naudokite kaip ankstyviausią smegenų sutrikimo įspėjimą; vyzdžiai ir Cushing triada pasirodo vėlai.
  3. Diabeto nelaimėse atskirkite DKA (ketonai, acidozė) nuo HHS (labai didelis osmoliališkumas, dehidratacija); pirmiausia skirkite skysčių.
  4. Natrio ir vandens atveju nuspręskite, ar ADH yra per daug (SIADH), ar trūksta (DI), ir lėtinius pokyčius koreguokite lėtai.
  5. Inkstų problemų atveju priežastį priskirkite prerenalinei, vidinei ar postrenalinei ir stebėkite kalį bei skysčius.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Metodas

  1. Paklauskite, kas galėtų būti paslėpta: vidinis kraujavimas, infekcija be karščiavimo, hipoventiliacija esant normaliam SpO₂.
  2. Komplikacijas siaurinkite pagal laiką po operacijos: kraujavimas per valandas, krūtinės ląstos problemos per dienas, žaizdos ir nutekėjimo problemos vėliau.
  3. Skausmo atveju vertinkite, gydykite daugiamode analgezija, vertinkite iš naujo ir kiekvieno opioido metu stebėkite sedaciją.
  4. Onkologiniams pacientams bet kokią ligą nadyro metu laikykite neutropeniniu sepsiu ir žinokite onkologines skubias būkles.
  5. Nudegimų atveju skaičiuokite tik dalinio ir viso storio plotus, Parkland laikrodį paleiskite nuo nudegimo laiko ir titruokite pagal šlapimo išskyrimą.

Akušerinė slauga

Metodas

  1. Nustatykite moters padėtį laike: nėštumo savaitės, gimdymo tarpsnis ar diena po gimdymo, ir nuspręskite, kas tuo metu yra norma.
  2. Ieškokite pavojuje esančio paciento: motinos, vaisiaus ar naujagimio, o gal kelių iš jų.
  3. Susiekite požymį su priežastimi: VEAL CHOP deceleracijoms, keturi T kraujavimui, BUBBLE-HE po gimdymo.
  4. Pirmiausia rinkitės veiksmą, gerinantį kraujotaką ir deguonies patekimą (gulėjimas ant šono, oksitocino nutraukimas, gimdos dugno masažas), tada kvieskite pagalbą.

Pediatrinė slauga

Metodas

  1. Pirmiausia atkreipkite dėmesį į vaiko amžių: nuo jo priklauso gyvybinių rodiklių normos, raidos etapai ir tinkama skausmo skalė.
  2. Įvertinkite kvėpavimo takus, kvėpavimą ir kraujotaką, prisiminkite, kad vaikai kompensuoja, o paskui greitai blogėja.
  3. Pritaikykite veiksmą raidos etapui ir įtraukite šeimą.
  4. Patikrinkite, ar atsakymas saugus vaikui: dozė pagal svorį, jokio aspirino virusinės ligos metu, jokio kodeino jaunesniems nei 12 metų.

Psichikos sveikatos slauga

Metodas

  1. Nuspręskite, ar yra tiesioginis pavojus: savižudybė, smurtas, vaistų sukeltas neatidėliotinas atvejis ar somatinė liga.
  2. Pirmiausia imkitės saugumo veiksmų: stebėkite, pašalinkite priemones, nuraminkite, nutraukite žalingą vaistą, kvieskite pagalbą.
  3. Rinkitės terapinį atsaką: pripažinkite jausmus, pateikite tikrovę, venkite klaidingo raminimo ir klausimų „kodėl“.
  4. Gerbkite teises: mažiausiai varžanti galimybė, sutikimas ir konfidencialumas su jo ribomis.

Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Metriniai žingsniai
1 kg = 1000 g, 1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg, 1 L = 1000 mL
Svoris ir ilgis
1 kg = 2,2 lb, 1 lb = 16 oz, 1 in = 2,54 cm, 1 ft = 12 in
Buitiniai matai
1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 8 fl oz = 240 mL
Temperatūra
°C = (°F − 32)·5/9, °F = °C·9/5 + 32
24 valandų laikrodis
PM valandos 1–11: pridėkite 12; 12 AM = 00:xx; 12 PM = 12:xx
Dozavimo greitis
mcg/min × 60/1000 = mg/h
Laboratoriniai koeficientai
gliukozė 1 mmol/L = 18 mg/dL; kreatininas 1 mg/dL = 88,4 µmol/L; Hb 1 g/dL = 10 g/L

Metodas

  1. Užrašykite duotą dydį su jo vienetu ir norimą vienetą.
  2. Pasirinkite atitikmenį: 1000 tarp kg, g, mg ir mcg arba L ir mL; 1 kg = 2,2 lb; 1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 240 mL.
  3. Užrašykite trupmena taip, kad nereikalingas vienetas išsiredukuotų; greičiui naudokite po vieną trupmeną kiekvienam besikeičiančiam vienetui.
  4. Patikrinkite kryptį: mažesnis vienetas duoda didesnį skaičių.
  5. Apvalinkite tik galutinį atsakymą, klausime nurodytu tikslumu.

Dozių skaičiavimas

Dozė pagal koncentraciją
tūris = dozė / koncentracija
Dozė pagal kūno masę
dozė = mg/kg × kūno masė
Tabletės
skaičius = dozė / dozė tabletėje
Vienetai
1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg

Metodas

  1. Paskirtą dozę ir turimo vaisto stiprumą išreikškite tais pačiais vienetais.
  2. Naudokite formulę „paskirta / turima × kiekis“: (D/H) × Q.
  3. Dozėms pagal kūno masę pirmiausia padauginkite iš masės kilogramais, tada paros dozę padalykite iš dozių skaičiaus.
  4. Pirmiausia įvertinkite apytiksliai ir patikrinkite, ar atsakymas tikėtinas.

Intraveninių infuzijų greitis

Pompos greitis
mL/h = volume (mL)/time (h)
Lašėjimo greitis
drops/min = volume (mL) × drop factor / time (min)
Infuzijos trukmė
time (h) = volume (mL)/rate (mL/h)

Metodas

  1. Pompos greitis mL/h: tūris, padalytas iš laiko valandomis.
  2. Lašėjimo greitis lašais/min: tūris × lašų faktorius, padalytas iš laiko minutėmis.
  3. Likusiam laikui: likęs tūris, padalytas iš greičio.
  4. Apvalinkite taip, kaip reikalauja uždavinys arba įranga.

Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Holliday–Segar per valandą
4 mL/kg (pirmiesiems 10 kg) + 2 mL/kg (kitiems 10 kg) + 1 mL/kg (kiekvienam kg virš 20)
Holliday–Segar per parą
100 / 50 / 20 mL/kg tiems patiems intervalams
Skysčių balansas
suvartota − išskirta
Ledo gabalėliai
skaičiuojami kaip pusė jų tūrio
Diurezė
mL/kg/h = mL / (kg × h)
Infuzijos trukmė
laikas (h) = likęs tūris (mL) / greitis (mL/h)
Sulašintas tūris
mL = greitis × laikas

Klinikinio vertinimo skalės

Glazgo komos skalė
GCS = E (1–4) + V (1–5) + M (1–6) = 3–15
APGAR
5 požymiai × 0–2 = 0–10; 7–10 nuramina, 4–6 vidutiniškai nenormalu, 0–3 žema
Braden skalė
5 × (1–4) + 1 × (1–3) = 6–23; ≤ 18 rizika
Morse griuvimų skalė
griuvimai 25, diagnozė 15, priemonė 15/30, IV 20, eisena 10/20, psichikos būklė 15
NEWS2 rizika
0–4 maža; pavienis 3 maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; ≥ 7 didelė
Vidutinis arterinis spaudimas
MAP = (SBP + 2·DBP)/3 = DBP + PP/3
Pulsinis spaudimas ir šoko indeksas
PP = SBP − DBP, SI = HR/SBP
Kūno masės indeksas
BMI = kg/m² = 703·lb/in²

Metodas

  1. Raskite klausime naudojamą vertinimo lentelę ir jos ribas (GCS 3–15, Apgar 0–10, Braden 6–23, Morse 0–125).
  2. Įvertinkite kiekvieną punktą atskirai, suderindami aprašymą su jo lygiu.
  3. Sudėkite punktų balus ir patikrinkite, ar suma patenka į intervalą.
  4. Taikykite ribas: NEWS2 atveju taip pat ieškokite bet kurio vieno rodiklio, įvertinto 3.
  5. Išvestinėms vertėms naudokite MAP = (SKS + 2·DKS)/3, PP = SKS − DKS, SI = pulsas/SKS ir KMI = kg/m².

2Uždaviniai

1.Slaugos pagrindaiVidutinis

Pažengusia demencija sergantis pacientas negali apibūdinti savo skausmo. Kaip reikėtų vertinti skausmą?

  1. AStebėjimo skausmo skale, vertinančia elgesį, pvz., veido išraišką
  2. BLaikant, kad skausmo nėra, kol pacientas nesiskundžia ir nesikviečia pagalbos
  3. CPaprašyti lankytojo atspėti skausmo balą
  4. DNaudoti tik skaitmeninę 0–10 skalę
2.Slaugos pagrindaiSunkus

LOPL sergančiam pacientui, kurio tikslinis įsotinimas 88–92%, tiekiamas deguonis. Dabar jo SpO₂ yra 97%. Ką turėtų daryti slaugytojas?

  1. ANutraukti visą deguonį ir stebėjimą
  2. BPadidinti deguonį, kad lygis išliktų aukštas
  3. CSumažinti deguonį, kad įsotinimas grįžtų į tikslinį intervalą
  4. DPalikti, nes didesnis įsotinimas LOPL sergančiam pacientui visada geriau
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaVidutinis

Kuris teiginys apie fizinio fiksavimo priemonių naudojimą teisingas?

  1. ANuolatiniai fiksavimo paskyrimai „pagal poreikį" yra gera praktika
  2. BPirmiausia taikomos alternatyvos, o paskyrimas turi būti ribotos trukmės
  3. CFiksavimo priemones galima naudoti, kai skyriuje trūksta slaugos personalo
  4. DFiksavimo priemonės tikrinamos kartą per pamainą, jos pabaigoje
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaSunkus

In US nursing practice, which task should the RN not assign to an LPN/LVN?

  1. AThe initial admission assessment of a new patient with suspected sepsis
  2. BGiving scheduled oral antibiotics to a stable patient
  3. CReinforcing hand hygiene teaching that the RN has already given
  4. DA dressing change on a healing surgical wound that has no signs of infection
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimasVidutinis

Kurią užduotį RN tinkamiausia deleguoti LPN/LVN?

  1. APirmojo raudonųjų kraujo kūnelių vieneto pradėjimą perpilti
  2. BIšrašymo mokymą pacientui, kuriam ką tik paskirtas insulinas
  3. CNaujo paciento priėmimo vertinimą
  4. DNuolatinio šlapimo pūslės kateterio įvedimą stabiliam pacientui
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimasSunkus

Atliekant START triažą, suaugusysis nekvėpuoja. Kvėpavimo takų padėtis pakeista, bet auka vis tiek nekvėpuoja. Kokia teisinga kategorija?

  1. ARaudona, nes kvėpavimo nebuvimas yra skubiausias radinys
  2. BJuoda (mirę arba tikėtina mirtis)
  3. CGeltona ir grįžti vėliau
  4. DRaudona ir nedelsiant pradėti gaivinimą
7.Klinikinė slaugaVidutinis

A patient with dysphagia after a stroke has been cleared for a modified diet. How should they be positioned for meals?

  1. ALying flat on their back with the head turned to one side
  2. BLying on their side with the knees bent
  3. CSemi-reclined at about 20 degrees, with the head supported on pillows
  4. DSitting fully upright, and staying upright for a time after eating
8.Klinikinė slaugaSunkus

Ciroze sergančiam pacientui su dideliu, įtemptu pilvu atliekama paracentezė. Kodėl gali būti skiriama albumino?

  1. AKad padidėtų kalio kiekis šlapime
  2. BKad kepenys nustotų gaminti daugiau tulžies
  3. CKad sumažėtų kraujotakos sutrikimo rizika pašalinus didelį skysčių tūrį
  4. DKad būtų gydoma skysčio infekcija
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiVidutinis

A patient taking furosemide has a potassium of 3,3 mEq/L and is told to eat more potassium-rich foods. Which snack is the best choice?

  1. ADried apricots
  2. BPlain crackers
  3. CWhite bread
  4. DRice cakes
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiSunkus

Ličio koncentracija 1,0 mEq/L buvo nustatyta praėjus 2 valandoms po paciento rytinės dozės, ir skiriantysis gydytojas planuoja didinti dozę. Ką turėtų pastebėti slaugytojas?

  1. AKoncentracija per maža, todėl didelis dozės didinimas akivaizdžiai saugus
  2. BMėginys paimtas per anksti po dozės, todėl tai nėra tinkama koncentracija
  3. CLičio koncentraciją galima imti bet kuriuo paros metu, rezultato tai neveikia
  4. DKoncentracija toksiška, todėl litį reikia nutraukti visam laikui
11.FarmakologijaVidutinis

How are most medication doses for children calculated?

  1. ABy body weight in kilograms, or sometimes body surface area
  2. BBy the child's age in years only
  3. CBy giving half of the adult dose to all children under 12
  4. DBy the child's height alone
12.FarmakologijaSunkus

During an IV glyceryl trinitrate (nitroglycerin) infusion for chest pain, the patient's blood pressure drops to 82/50 mmHg and he feels faint. What is the nurse's first action?

  1. AIncrease the infusion rate to improve blood flow to the heart
  2. BStop or reduce the infusion as per protocol, lay the patient flat and notify the prescriber
  3. CGive a sublingual nitroglycerin tablet and increase the rate to relieve the remaining chest pain
  4. DSit the patient fully upright and give paracetamol for the headache
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosVidutinis

Pacientas, sergantis hipertenzija, vartoja amlodipiną. Kokį šalutinį poveikį slaugytojas greičiausiai pastebės?

  1. AKulkšnių tinimą
  2. BHiperkalemiją
  3. CSausą, kutenantį kosulį
  4. DŠvilpimą
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosSunkus

On a ventilated patient, the end-tidal CO₂ waveform suddenly drops to zero. What should the nurse suspect first?

  1. AA sudden improvement in the patient's lung function
  2. BTube displacement, disconnection or obstruction
  3. CA rise in the patient's body temperature over the last hour
  4. DNormal variation that needs no action
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosVidutinis

Why is good blood pressure control important in chronic kidney disease?

  1. AIt slows the decline in kidney function
  2. BIt cures chronic kidney disease
  3. CIt raises the haemoglobin level in the blood
  4. DIt lowers the blood glucose
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosSunkus

Two days after an ileal conduit was formed, the stoma is dark purple and dry. What should the nurse do?

  1. AApply a warm compress to improve the colour of the stoma
  2. BReport it urgently, because the stoma may be ischaemic
  3. CChange the bag and check again next week
  4. DRecord it as normal for a new stoma
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėVidutinis

Kurie vertinimai prie lovos naudojami ascitui stebėti?

  1. ADidžiausias iškvėpimo srautas ir deguonies saturacija
  2. BVyzdžių dydis ir reakcija du kartus per dieną
  3. CKasdienis svoris ir pilvo apimtis
  4. DKapiliarinė gliukozė prieš kiekvieną valgį
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėSunkus

A patient with a leg ulcer has an ABPI of 0,5. The doctor's plan mentions starting strong compression bandages. What should the nurse do?

  1. AApply compression but only at night
  2. BApply the strongest compression to speed healing
  3. CApply compression and elevate the leg above the heart all day
  4. DWithhold strong compression and discuss urgent vascular referral
19.Akušerinė slaugaVidutinis

A newborn has flat, blue-grey patches over the lower back and buttocks. How should the nurse interpret this?

  1. ABruising that suggests birth trauma or abuse
  2. BA sign of a serious blood clotting disorder
  3. CHarmless dermal melanocytosis, to be documented
  4. DA port-wine stain that will need laser treatment
20.Akušerinė slaugaSunkus

36 savaičių nėščioji, serganti preeklampsija, skundžiasi nauju skausmu po dešiniaisiais šonkauliais ir pykinimu. Kaip turėtų elgtis slaugytojas?

  1. ADuoti antacidą ir nuraminti, kad rėmuo vėlyvuoju nėštumo laikotarpiu yra dažnas
  2. BĮrašyti ryto vizito aptarimui
  3. CSkubiai pranešti, kad tai galimas kepenų pažeidimo ar HELLP sindromo požymis
  4. DSkatinti ją vaikščioti, kad sumažėtų diskomfortas
21.Pediatrinė slaugaVidutinis

A 12-year-old with type 1 diabetes will play a long football match. What should the nurse advise?

  1. ACheck glucose before playing and keep fast-acting carbohydrate at hand
  2. BAvoid sport, because exercise is unsafe with diabetes
  3. CInject an extra dose of insulin into the thigh just before he starts running
  4. DSkip the meal before the match to avoid high glucose
22.Pediatrinė slaugaSunkus

A 9-year-old with Down syndrome has new neck pain, clumsy walking and changes in bladder control. What should the nurse suspect?

  1. AAtlantoaxial instability with spinal cord compression
  2. BThe normal low muscle tone of Down syndrome getting worse with age
  3. CA simple urinary infection causing tiredness
  4. DGrowing pains in the legs
23.Psichikos sveikatos slaugaVidutinis

Kuris stebėjimas ypač svarbus pacientams, vartojantiems antros kartos antipsichotikus, pavyzdžiui, olanzapiną?

  1. ATik klausa ir regėjimas, nes juos vaistas labiausiai veikia
  2. BSvoris, juosmens apimtis, gliukozė kraujyje ir lipidai
  3. CTik kaulų tankis
  4. DTik trombocitų skaičius
24.Psichikos sveikatos slaugaSunkus

A patient taking valproate has severe abdominal pain spreading to her back, with nausea and vomiting. What should the nurse suspect?

  1. ALithium toxicity
  2. BSimple indigestion
  3. CSerotonin syndrome
  4. DPancreatitis
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasVidutinis
12345678910111216:45?4:45 PM4:45 AM6:45 PM3:45 PM

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Dozė pažymėta 16:45 (24 valandų laikrodis). Kuris įrašas yra tas pats laikas 12 valandų laikrodyje? Spustelėkite jį.

16:45
  1. 14:45 PM
  2. 24:45 AM
  3. 36:45 PM
  4. 43:45 PM
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasSunkus
1 puodelis? mL3 tsp? mL3 fl oz? mLΣ = ? mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Per pamainą pacientas suvartoja: 1 puodelis iš arbata, 3 tsp iš kosulio sirupas, 3 fl oz iš sultys. Naudodami pateiktus atitikmenis, raskite bendrą suvartotą kiekį per burną V mL.

1 puodelis = 8 fl oz = 240 mL1 tsp = 5 mL1 fl oz = 30 mL
V = mL
27.Dozių skaičiavimasVidutinis
90 kg2 mg/kgD = ? mg

Pacientas sveria 90 kg, jam paskirta 2 mg/kg vienkartinė dozė. Raskite dozę D mg.

90 kg2 mg/kg
D = mg
28.Dozių skaičiavimasSunkus
50k vnt.250 mL? mL/h1250 vnt./h

Infuzijoje yra 50000 vienetų vaisto 250 mL. Paskirta 1250 vienetų per valandą. Kokį greitį R nustatysite pompoje, mL/h?

50000 vnt./250 mL1250 vnt./h
R = mL/h
29.Intraveninių infuzijų greitisVidutinis
250 mL60 gtt/mL6 h? gtt/min

Sulašinkite 250 mL per 6 valandų sistema, kurios koeficientas 60 lašai/mL. Raskite lašėjimo greitį R lašais per minutę. Apvalinkite iki artimiausio sveikojo skaičiaus.

250 mL6 h60 gtt/mL
R = gtt/min
30.Intraveninių infuzijų greitisSunkus
100 mg100 mL8 mL/h? mg/h

Maišelyje yra 100 mg vaisto 100 mL, jis laša 8 mL/h greičiu. Kiek miligramų per valandą D gauna pacientas?

100 mg/100 mL8 mL/h
D = mg/h
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasVidutinis
SuvartotaIšskirta12 valandų pamainasriuba200 mLarbata240 mLIntraveninė infuzija100 mL/h × 12 hintraveninis antibiotikas2 × 100 mLšlapimas275 mLšlapimas475 mLžaizdos drenas140 mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Lape pateikti paciento suvartoti ir išskirti skysčiai per vieną 12 valandų pamainą. Pacientas sveria 105 kg. Raskite vidutinę diurezę U mL/kg/h. Apvalinkite iki dviejų skaitmenų po kablelio.

105 kg12 hšlapimas: 275 mLšlapimas: 475 mLžaizdos drenas: 140 mL
U = mL/kg/h
32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasSunkus
1000 mL60 mL/hpradžia 11:0017:30: ? mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). 1000 mL maišelis pradėtas lašinti 11:00 ir lašinamas pompa 60 mL/h greičiu. Kiek mL V liks maišelyje 17:30?

1000 mL60 mL/h11:00 → 17:30
V = mL
33.Klinikinio vertinimo skalėsVidutinis
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 20/min., SpO₂ 95 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 150/90 mmHg, pulsas 104/min., budrus, temperatūra 36,5 °C. Kokia bendra NEWS2 suma?

RR 20SpO₂ 95%orasSBP 150HR 104AT 36,5 °C
NEWS2 =
34.Klinikinio vertinimo skalėsSunkus
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1žemasmaža–vidutinėvidutinisaukštas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 14/min., SpO₂ 97 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 124/74 mmHg, pulsas 40/min., budrus, temperatūra 37,9 °C. Į kokią klinikinės rizikos grupę patenka pacientas? Spustelėkite ją.

RR 14SpO₂ 97%orasSBP 124HR 40AT 37,9 °C
  1. 1žemas
  2. 2maža–vidutinė
  3. 3vidutinis
  4. 4aukštas

3Tirpalai

1.Slaugos pagrindai

Atsakymas: A · Stebėjimo skausmo skale, vertinančia elgesį, pvz., veido išraišką

Kodėl tai yra atsakymas

Stebėjimo priemonės vertina tokius požymius kaip veido išraiška, garsai, kūno kalba ir elgesio pokyčiai. Demencija sergančių žmonių skausmas dažnai lieka nepastebėtas.

Atsakymas

A · Stebėjimo skausmo skale, vertinančia elgesį, pvz., veido išraišką
2.Slaugos pagrindai

Atsakymas: C · Sumažinti deguonį, kad įsotinimas grįžtų į tikslinį intervalą

Kodėl tai yra atsakymas

Pacientams, kuriems gresia hiperkapnija, tikslą viršijantis įsotinimas gali padidinti CO₂ kiekį. Deguonį reikia palaipsniui sumažinti iki paskirto intervalo, toliau stebint.

Atsakymas

C · Sumažinti deguonį, kad įsotinimas grįžtų į tikslinį intervalą
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: B · Pirmiausia taikomos alternatyvos, o paskyrimas turi būti ribotos trukmės

Kodėl tai yra atsakymas

Fiksavimo priemonės naudojamos tik tada, kai kitos priemonės nepadėjo ir kyla pavojus pacientui ar kitiems. Reikia ribotos trukmės ir reguliariai peržiūrimo paskyrimo, paskyrimai „pagal poreikį" neleidžiami, o pacientas stebimas dažnai.

Atsakymas

B · Pirmiausia taikomos alternatyvos, o paskyrimas turi būti ribotos trukmės
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: A · The initial admission assessment of a new patient with suspected sepsis

Kodėl tai yra atsakymas

The initial assessment of a new, potentially unstable patient is an RN responsibility. LPNs/LVNs can give routine medications, perform routine procedures and reinforce teaching for stable patients.

Atsakymas

A · The initial admission assessment of a new patient with suspected sepsis
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: D · Nuolatinio šlapimo pūslės kateterio įvedimą stabiliam pacientui

Kodėl tai yra atsakymas

Kateterio įvedimas stabiliam pacientui yra įgūdis, dažnai patenkantis į LPN/LVN kompetenciją. Priėmimo vertinimas, pradinis mokymas ir perpylimo pradėjimas paprastai lieka RN. Tikslios kompetencijos ribos skiriasi pagal valstiją ir šalį.

Atsakymas

D · Nuolatinio šlapimo pūslės kateterio įvedimą stabiliam pacientui
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: B · Juoda (mirę arba tikėtina mirtis)

Kodėl tai yra atsakymas

Pagal START, auka, nekvėpuojanti po kvėpavimo takų padėties pakeitimo, žymima juoda. Vieno žmogaus gaivinimas atitrauktų gelbėtojus nuo daugelio kitų, galinčių išgyventi. Jei po padėties pakeitimo kvėpavimas prasideda, auka raudona.

Atsakymas

B · Juoda (mirę arba tikėtina mirtis)
7.Klinikinė slauga

Atsakymas: D · Sitting fully upright, and staying upright for a time after eating

Kodėl tai yra atsakymas

Sitting upright during and after meals reduces the risk of aspiration. The patient should also be supervised and given the consistency recommended by the speech and language therapist.

Atsakymas

D · Sitting fully upright, and staying upright for a time after eating
8.Klinikinė slauga

Atsakymas: C · Kad sumažėtų kraujotakos sutrikimo rizika pašalinus didelį skysčių tūrį

Kodėl tai yra atsakymas

Didelio tūrio paracentezė gali sukelti hipotenziją ir inkstų funkcijos sutrikimą. Albumino infuzija padeda išlaikyti cirkuliuojantį tūrį.

Atsakymas

C · Kad sumažėtų kraujotakos sutrikimo rizika pašalinus didelį skysčių tūrį
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: A · Dried apricots

Kodėl tai yra atsakymas

Dried fruits such as apricots, raisins and prunes are rich in potassium, as are bananas, oranges, potatoes, beans and tomatoes. Refined grain products such as white bread and crackers are low in potassium.Patikrinta pagal: Potassium in diet · MedlinePlus (NIH) (2026)

Atsakymas

A · Dried apricots
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: B · Mėginys paimtas per anksti po dozės, todėl tai nėra tinkama koncentracija

Kodėl tai yra atsakymas

Ličio koncentracija standartizuota maždaug 12 valandų po paskutinės dozės, dažniausiai prieš rytinę dozę. Praėjus 2 valandoms po dozės mėginyje užfiksuojamas pasisavinimo pikas ir jis nepalyginamas su tiksliniu intervalu, todėl pagal jį dozės keisti negalima.

Atsakymas

B · Mėginys paimtas per anksti po dozės, todėl tai nėra tinkama koncentracija
11.Farmakologija

Atsakymas: A · By body weight in kilograms, or sometimes body surface area

Kodėl tai yra atsakymas

Children's doses are usually weight-based, sometimes using body surface area, and must not exceed the adult maximum. Accurate, recent weight in kilograms is essential.

Atsakymas

A · By body weight in kilograms, or sometimes body surface area
12.Farmakologija

Atsakymas: B · Stop or reduce the infusion as per protocol, lay the patient flat and notify the prescriber

Kodėl tai yra atsakymas

Hypotension is a major adverse effect of nitrates due to venous and arterial dilation. The infusion is stopped or reduced, the patient is positioned flat to improve venous return, and the prescriber is informed.

Atsakymas

B · Stop or reduce the infusion as per protocol, lay the patient flat and notify the prescriber
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: A · Kulkšnių tinimą

Kodėl tai yra atsakymas

Dihidropiridininiai kalcio kanalų blokatoriai, pvz., amlodipinas, plečia arterioles, didina kapiliarų slėgį ir sukelia periferinę edemą, paraudimą ir galvos skausmą. Sausas kosulys būdingas AKF inhibitoriams, o švilpimas – neselektyviems beta adrenoblokatoriams sergant astma.

Atsakymas

A · Kulkšnių tinimą
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: B · Tube displacement, disconnection or obstruction

Kodėl tai yra atsakymas

A sudden loss of the capnography trace means no CO₂ is being detected: the tube may be dislodged, disconnected or blocked, or there may be cardiac arrest. The nurse checks the patient and circuit immediately, hand-ventilates if needed and calls for help.

Atsakymas

B · Tube displacement, disconnection or obstruction
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: A · It slows the decline in kidney function

Kodėl tai yra atsakymas

Hypertension is both a cause and a result of CKD. Controlling it, often with an ACE inhibitor or ARB when albuminuria is present, slows the loss of kidney function and reduces cardiovascular risk.

Atsakymas

A · It slows the decline in kidney function
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: B · Report it urgently, because the stoma may be ischaemic

Kodėl tai yra atsakymas

A dusky, purple or black stoma suggests poor blood supply and possible necrosis. It needs urgent surgical review. A healthy stoma is moist and pink to red, and some swelling is normal at first.

Atsakymas

B · Report it urgently, because the stoma may be ischaemic
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: C · Kasdienis svoris ir pilvo apimtis

Kodėl tai yra atsakymas

Kasdienis svėrimas ir pilvo apimtis, matuojama toje pačioje pažymėtoje vietoje, parodo, ar ascitas didėja, ar mažėja. Taip pat stebimas skysčių balansas, inkstų funkcija ir elektrolitai, ypač vartojant diuretikus.

Atsakymas

C · Kasdienis svoris ir pilvo apimtis
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: D · Withhold strong compression and discuss urgent vascular referral

Kodėl tai yra atsakymas

An ABPI of 0,5 suggests severe arterial disease, and strong compression could cause limb ischaemia. The nurse raises the concern and the patient is referred to vascular specialists.

Atsakymas

D · Withhold strong compression and discuss urgent vascular referral
19.Akušerinė slauga

Atsakymas: C · Harmless dermal melanocytosis, to be documented

Kodėl tai yra atsakymas

Congenital dermal melanocytosis (Mongolian spots) are harmless and usually fade over years. They should be documented clearly so they are not mistaken later for bruises.

Atsakymas

C · Harmless dermal melanocytosis, to be documented
20.Akušerinė slauga

Atsakymas: C · Skubiai pranešti, kad tai galimas kepenų pažeidimo ar HELLP sindromo požymis

Kodėl tai yra atsakymas

Skausmas dešiniajame viršutiniame pilvo kvadrante ar epigastriume esant preeklampsijai rodo kepenų tinimą ar HELLP sindromą ir yra sunkus požymis. Reikia skubaus gydytojo įvertinimo, kraujo tyrimų (trombocitų, kepenų fermentų) ir atidaus stebėjimo.

Atsakymas

C · Skubiai pranešti, kad tai galimas kepenų pažeidimo ar HELLP sindromo požymis
21.Pediatrinė slauga

Atsakymas: A · Check glucose before playing and keep fast-acting carbohydrate at hand

Kodėl tai yra atsakymas

Exercise increases glucose uptake by muscles, so hypoglycaemia can occur during or after sport, even overnight. Checking glucose, having extra carbohydrate and adjusting insulin as advised make sport safe and beneficial.

Atsakymas

A · Check glucose before playing and keep fast-acting carbohydrate at hand
22.Pediatrinė slauga

Atsakymas: A · Atlantoaxial instability with spinal cord compression

Kodėl tai yra atsakymas

Children with Down syndrome can have instability between the first two cervical vertebrae. Neck pain, changes in gait, weakness and bladder or bowel changes suggest cord compression and need urgent assessment.

Atsakymas

A · Atlantoaxial instability with spinal cord compression
23.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: B · Svoris, juosmens apimtis, gliukozė kraujyje ir lipidai

Kodėl tai yra atsakymas

Daugelis antros kartos antipsichotikų sukelia svorio augimą, insulino rezistentiškumą ir dislipidemiją. Metabolinis stebėjimas atliekamas pradžioje ir reguliariai gydymo metu.

Atsakymas

B · Svoris, juosmens apimtis, gliukozė kraujyje ir lipidai
24.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: D · Pancreatitis

Kodėl tai yra atsakymas

Valproate can cause acute pancreatitis, which can be life-threatening. Severe abdominal pain with vomiting must be reported promptly so the drug can be stopped and the patient assessed.

Atsakymas

D · Pancreatitis
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: 4:45 PM

24 valandų laikrodis: nuo 13 val. (1 PM) pridėkite 12 prie valandos (3:45 PM = 15:45). Nuo vidurnakčio iki 12:59 AM yra 00:00–00:59, o 12:00–12:59 PM lieka 12:00–12:59. Grįžtant atimkite 12 iš 13–23 valandų ir pridėkite PM; 00 valanda tampa 12 AM. Laiką per vidurnaktį skaičiuokite dviem dalimis: iki 24:00 (00:00), paskui nuo 00:00.

Paverskite valandą

16 − 12 = 4 → PM

Atsakymas

4:45 PM

Atsakymas

4:45 PM
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: V = 345 mL

Buitiniai matai ir svoris: slaugos egzaminuose naudojami suapvalinti atitikmenys: 1 arbatinis šaukštelis (tsp) = 5 mL, 1 valgomasis šaukštas (tbsp) = 15 mL = 3 tsp, 1 skysčio uncija (fl oz) = 30 mL = 2 tbsp, o 1 puodelis = 8 fl oz = 240 mL. Svoriui 1 kg = 2,2 lb ir 1 lb = 16 oz; ilgiui 1 colis = 2,54 cm. Sudarykite perskaičiavimą taip, kad nereikalingas vienetas išsiredukuotų.

Kiekviena eilutė mL

1 puodelis = 1·240 = 240 mL
3 tsp = 3·5 = 15 mL
3 fl oz = 3·30 = 90 mL

Sudėtis

V = 240 + 15 + 90 = 345 mL

Atsakymas

V = 345 mL
27.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: D = 180 mg

Dozės skaičiavimas: skirtinas kiekis lygus paskirtai dozei, padalytai iš turimo preparato stiprumo, padaugintai iš kiekio, kuriame tas stiprumas yra: kiekis = (paskirta dozė/stiprumas) × tūris. Visada suvienodinkite vienetus (pirmiausia g paverskite mg, mg – mcg) ir patikrinkite, ar atsakymas logiškas.

Dozė

2·90 = 180 mg

Atsakymas

D = 180 mg
28.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: R = 6,25 mL/h

Dozės skaičiavimas: skirtinas kiekis lygus paskirtai dozei, padalytai iš turimo preparato stiprumo, padaugintai iš kiekio, kuriame tas stiprumas yra: kiekis = (paskirta dozė/stiprumas) × tūris. Visada suvienodinkite vienetus (pirmiausia g paverskite mg, mg – mcg) ir patikrinkite, ar atsakymas logiškas.

Koncentracija

50000/250 = 200 vnt./mL

Pompos greitis

R = 1250/200 = 6,25 mL/h

Atsakymas

R = 6,25 mL/h
29.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: R = 42 gtt/min

Infuzijos greitis: pompa nustatoma mL/h = tūris/laikas valandomis. Gravitacinė lašelinė skaičiuojama lašais per minutę: gtt/min = tūris (mL) × lašų koeficientas (gtt/mL)/laikas (min). Lašų koeficientas nurodytas ant infuzinės sistemos pakuotės: makrolašų sistemos duoda 10, 15 arba 20 gtt/mL (kraujo sistemos JAV dažnai 10 gtt/mL, JK 15), o mikrolašų sistemos 60 gtt/mL. Visada naudokite lašų koeficientą, nurodytą klausime arba ant pakuotės.

Laikas minutėmis

6·60 = 360 min

Lašėjimo greitis

R = 250·60/360 = 41,67 ≈ 42 gtt/min

Atsakymas

R = 42 gtt/min

Prie lovos apvalinama iki artimiausio sveiko lašo: 42 lašų/min.

30.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: D = 8 mg/h

Infuzijos greitis: pompa nustatoma mL/h = tūris/laikas valandomis. Gravitacinė lašelinė skaičiuojama lašais per minutę: gtt/min = tūris (mL) × lašų koeficientas (gtt/mL)/laikas (min). Lašų koeficientas nurodytas ant infuzinės sistemos pakuotės: makrolašų sistemos duoda 10, 15 arba 20 gtt/mL (kraujo sistemos JAV dažnai 10 gtt/mL, JK 15), o mikrolašų sistemos 60 gtt/mL. Visada naudokite lašų koeficientą, nurodytą klausime arba ant pakuotės.

Koncentracija

100/100 = 1 mg/mL

Dozavimo greitis

D = 1·8 = 8 mg/h

Atsakymas

D = 8 mg/h
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: U = 0,6 mL/kg/h

Suvartoti ir išskirti skysčiai: suvartotiems priskiriama viskas, kas patenka į organizmą (geriami skysčiai, intraveninės infuzijos, intraveniniai vaistai ir praplovimai, maitinimas per zondą); ledo gabalėliai skaičiuojami kaip pusė jų tūrio. Išskirtiems priskiriamas šlapimas, drenų išskyros, vėmalai ir kiti netekimai. Balansas = visi suvartoti − visi išskirti skysčiai; neigiamas balansas reiškia grynąjį netekimą. Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Iš viso šlapimo

275 + 475 = 750 mL

Kilogramui per valandą

U = 750/(105·12) = 0,5952 ≈ 0,6 mL/kg/h

Atsakymas

U = 0,6 mL/kg/h
32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: V = 610 mL

Infuzijos trukmė: laikas (h) = infuzuotinas tūris (mL)/greitis (mL/h); naudokite maišelyje dar likusį tūrį, o ne maišelio dydį. Sulašintas tūris = greitis × laikas. Dešimtaines valandas į valandas ir minutes perskaičiuokite padaugindami dalį iš 60 (0,5 h = 30 min, o ne 50 min). Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Praėjęs laikas

11:00 → 17:30 = 6,5 h

Sulašintas tūris

60·6,5 = 390 mL

Likęs tūris

V = 1000 − 390 = 610 mL

Atsakymas

V = 610 mL
33.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: NEWS2 = 2

NEWS2 (Nacionalinė ankstyvojo perspėjimo skalė 2, Karališkoji gydytojų kolegija, 2017): įvertinkite kiekvieną iš septynių rodiklių pagal lentelę (kvėpavimo dažnis, SpO₂ pagal 1 skalę, oras ar papildomas deguonis, sistolinis kraujospūdis, pulsas, sąmonė pagal ACVPU skalę ir temperatūra) ir sudėkite balus. Klinikinė rizika: 0–4 maža; 3 balai bet kuriame viename rodiklyje – maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; 7 ar daugiau didelė. Suma 5 ar daugiau reikalauja skubios reakcijos.

Įvertinkite kiekvieną rodiklį

RR 20/min → 0
SpO₂ 95% → 1
kvėpuojant oru → 0
SBP 150 mmHg → 0
HR 104/min → 1
budrus (A) → 0
T 36,5 °C → 0

Sudėtis

NEWS2 = 0 + 1 + 0 + 0 + 1 + 0 + 0 = 2

Atsakymas

NEWS2 = 2
34.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: maža–vidutinė

NEWS2 (Nacionalinė ankstyvojo perspėjimo skalė 2, Karališkoji gydytojų kolegija, 2017): įvertinkite kiekvieną iš septynių rodiklių pagal lentelę (kvėpavimo dažnis, SpO₂ pagal 1 skalę, oras ar papildomas deguonis, sistolinis kraujospūdis, pulsas, sąmonė pagal ACVPU skalę ir temperatūra) ir sudėkite balus. Klinikinė rizika: 0–4 maža; 3 balai bet kuriame viename rodiklyje – maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; 7 ar daugiau didelė. Suma 5 ar daugiau reikalauja skubios reakcijos.

Įvertinkite kiekvieną rodiklį

RR 14/min → 0
SpO₂ 97% → 0
kvėpuojant oru → 0
SBP 124 mmHg → 0
HR 40/min → 3
budrus (A) → 0
T 37,9 °C → 0

Suma ir raudoni balai

NEWS2 = 0 + 0 + 0 + 0 + 3 + 0 + 0 = 3
Bent vienas rodiklis vertinamas 3.

Rizikos grupė

maža–vidutinė

Atsakymas

maža–vidutinė

Vienas 3 balų įvertis reikalauja skubios apžiūros, net kai suma maža.

Tai savarankiška mokymosi medžiaga. ExamProblems nėra susijusi su šį egzaminą organizuojančia institucija ir jos nėra patvirtinta, o egzamino pavadinimas naudojamas tik turiniui apibūdinti. NCLEX®, NCLEX-RN® and NCLEX-PN® yra the National Council of State Boards of Nursing, Inc. (NCSBN) prekių ženklai; ši organizacija nėra susijusi su ExamProblems, jo neremia ir neatsako už jo tikslumą.

ExamProblems · examproblems.com/courses/nclex-pn-practice-questions