NCLEX-PN tipo bandomieji klausimai (LPN/LVN): pasiruošimo paketas

Formulių lapai, pagrindiniai kiekvienos temos metodų žingsniai ir 34 uždavinių, o pilni sprendimai pateikti gale.

Nauji uždaviniaiAtgal į kursą

Spausdinimo lange pasirinkite „Išsaugoti kaip PDF“, kad nuosavą kopiją išsaugotumėte savo įrenginyje.

1Formulės ir metodai

Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Metodas

  1. Pradėkite nuo standartinių atsargumo priemonių kiekvienam pacientui: rankų higiena, asmeninės apsaugos priemonės numatomai ekspozicijai, saugūs aštrūs daiktai.
  2. Pridėkite atsargumo priemones pagal plitimo kelią: kontaktinė (chalatas, pirštinės), lašelinė (chirurginė kaukė), oro (N95, neigiamo slėgio kambarys).
  3. Steriliems daiktams išlaikykite sterilumą: jei abejojate, jis nesterilus; pakeiskite, niekada nenuvalykite.
  4. Užkirskite kelią žalai aplinkoje: griuvimų prevencija, suvaržymai tik kaip paskutinė priemonė, RACE ir PASS gaisro atveju.
  5. Patikrinkite vaistų skyrimo teises, du identifikatorius ir papildomas apsaugos priemones didelės rizikos vaistams; praneškite apie klaidas ir vos nepasitaikiusius atvejus.

Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Metodas

  1. Paklauskite, kas pacientui pakenks greičiausiai, jei nieko nedarysite.
  2. Taikykite ABC (C-A-B per širdies sustojimą), tada Maslow: fiziologiniai poreikiai pirma saugumo, saugumas pirma psichologinių poreikių.
  3. Palyginkite galimybes: ūmus prieš lėtinį, nestabilus prieš stabilų, netikėtas prieš tikėtiną, sisteminis prieš vietinį, ir kiekvieną požymį palyginkite su paciento pradiniu lygiu.
  4. Vertinkite prieš veikdami, nebent tai neatidėliotinas atvejis; tada rinkitės žingsnį, nuo kurio priklauso kiti.
  5. Delegavimui patikrinkite penkias teises: užduotis, aplinkybės, asmuo, nurodymai ir priežiūra. Vertinimas, mokymas ir įvertinimas lieka registruotai slaugytojai (RN).

Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Metodas

  1. Palyginkite vertę su paties laboratorijos nustatytu referenciniu intervalu, tada su paciento pradiniu lygiu ir kitimu.
  2. Patikrinkite mėginį: hemolizė, vėlavimas ar kraujas, paimtas šalia IV, gali duoti klaidingus rezultatus.
  3. Susiekite vertę su tipiniais požymiais ir ją sukeliančiais vaistais bei būklėmis.
  4. Ieškokite sąveikų: mažas kalio ar magnio kiekis didina digoksino toksiškumą; dehidratacija didina ličio koncentraciją.
  5. Veikite pacientui: įvertinkite, sulaikykite vaistą, jei koncentracija nesaugi, kritines vertes perskaitykite atgal ir informuokite gydytoją.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Metodas

  1. Įvardykite problemą: siurblio nepakankamumas, užsikimšusi arterija, ritmas, krešulys, kvėpavimo takų susiaurėjimas, infekcija ar prietaiso problema.
  2. Pirmiausia patikrinkite pavojaus požymius: hipoksiją, hipotenziją, krūtinės skausmą, naują sumišimą, šaltą kojos be pulso.
  3. Deguonį priderinkite pacientui: 94–98 % daugumai, 88–92 % tiems, kuriems kyla CO₂ susilaikymo rizika.
  4. Kiekvieną vaistą susiekite su jo tyrimu ir rizika: varfarinas ir INR, heparinas ir aPTT bei trombocitai, diuretikai ir kalis.
  5. Pasirinkite saugų pirmąjį veiksmą, tada eskaluokite ir vertinkite iš naujo.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Metodas

  1. Pasitikrinkite gliukozę kiekvienam pacientui su nauju sumišimu, silpnumu ar traukuliais.
  2. Sąmonės lygį naudokite kaip ankstyviausią smegenų sutrikimo įspėjimą; vyzdžiai ir Cushing triada pasirodo vėlai.
  3. Diabeto nelaimėse atskirkite DKA (ketonai, acidozė) nuo HHS (labai didelis osmoliališkumas, dehidratacija); pirmiausia skirkite skysčių.
  4. Natrio ir vandens atveju nuspręskite, ar ADH yra per daug (SIADH), ar trūksta (DI), ir lėtinius pokyčius koreguokite lėtai.
  5. Inkstų problemų atveju priežastį priskirkite prerenalinei, vidinei ar postrenalinei ir stebėkite kalį bei skysčius.

Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Metodas

  1. Paklauskite, kas galėtų būti paslėpta: vidinis kraujavimas, infekcija be karščiavimo, hipoventiliacija esant normaliam SpO₂.
  2. Komplikacijas siaurinkite pagal laiką po operacijos: kraujavimas per valandas, krūtinės ląstos problemos per dienas, žaizdos ir nutekėjimo problemos vėliau.
  3. Skausmo atveju vertinkite, gydykite daugiamode analgezija, vertinkite iš naujo ir kiekvieno opioido metu stebėkite sedaciją.
  4. Onkologiniams pacientams bet kokią ligą nadyro metu laikykite neutropeniniu sepsiu ir žinokite onkologines skubias būkles.
  5. Nudegimų atveju skaičiuokite tik dalinio ir viso storio plotus, Parkland laikrodį paleiskite nuo nudegimo laiko ir titruokite pagal šlapimo išskyrimą.

Akušerinė slauga

Metodas

  1. Nustatykite moters padėtį laike: nėštumo savaitės, gimdymo tarpsnis ar diena po gimdymo, ir nuspręskite, kas tuo metu yra norma.
  2. Ieškokite pavojuje esančio paciento: motinos, vaisiaus ar naujagimio, o gal kelių iš jų.
  3. Susiekite požymį su priežastimi: VEAL CHOP deceleracijoms, keturi T kraujavimui, BUBBLE-HE po gimdymo.
  4. Pirmiausia rinkitės veiksmą, gerinantį kraujotaką ir deguonies patekimą (gulėjimas ant šono, oksitocino nutraukimas, gimdos dugno masažas), tada kvieskite pagalbą.

Pediatrinė slauga

Metodas

  1. Pirmiausia atkreipkite dėmesį į vaiko amžių: nuo jo priklauso gyvybinių rodiklių normos, raidos etapai ir tinkama skausmo skalė.
  2. Įvertinkite kvėpavimo takus, kvėpavimą ir kraujotaką, prisiminkite, kad vaikai kompensuoja, o paskui greitai blogėja.
  3. Pritaikykite veiksmą raidos etapui ir įtraukite šeimą.
  4. Patikrinkite, ar atsakymas saugus vaikui: dozė pagal svorį, jokio aspirino virusinės ligos metu, jokio kodeino jaunesniems nei 12 metų.

Psichikos sveikatos slauga

Metodas

  1. Nuspręskite, ar yra tiesioginis pavojus: savižudybė, smurtas, vaistų sukeltas neatidėliotinas atvejis ar somatinė liga.
  2. Pirmiausia imkitės saugumo veiksmų: stebėkite, pašalinkite priemones, nuraminkite, nutraukite žalingą vaistą, kvieskite pagalbą.
  3. Rinkitės terapinį atsaką: pripažinkite jausmus, pateikite tikrovę, venkite klaidingo raminimo ir klausimų „kodėl“.
  4. Gerbkite teises: mažiausiai varžanti galimybė, sutikimas ir konfidencialumas su jo ribomis.

Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Metriniai žingsniai
1 kg = 1000 g, 1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg, 1 L = 1000 mL
Svoris ir ilgis
1 kg = 2,2 lb, 1 lb = 16 oz, 1 in = 2,54 cm, 1 ft = 12 in
Buitiniai matai
1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 8 fl oz = 240 mL
Temperatūra
°C = (°F − 32)·5/9, °F = °C·9/5 + 32
24 valandų laikrodis
PM valandos 1–11: pridėkite 12; 12 AM = 00:xx; 12 PM = 12:xx
Dozavimo greitis
mcg/min × 60/1000 = mg/h
Laboratoriniai koeficientai
gliukozė 1 mmol/L = 18 mg/dL; kreatininas 1 mg/dL = 88,4 µmol/L; Hb 1 g/dL = 10 g/L

Metodas

  1. Užrašykite duotą dydį su jo vienetu ir norimą vienetą.
  2. Pasirinkite atitikmenį: 1000 tarp kg, g, mg ir mcg arba L ir mL; 1 kg = 2,2 lb; 1 tsp = 5 mL, 1 tbsp = 15 mL, 1 fl oz = 30 mL, 1 cup = 240 mL.
  3. Užrašykite trupmena taip, kad nereikalingas vienetas išsiredukuotų; greičiui naudokite po vieną trupmeną kiekvienam besikeičiančiam vienetui.
  4. Patikrinkite kryptį: mažesnis vienetas duoda didesnį skaičių.
  5. Apvalinkite tik galutinį atsakymą, klausime nurodytu tikslumu.

Dozių skaičiavimas

Dozė pagal koncentraciją
tūris = dozė / koncentracija
Dozė pagal kūno masę
dozė = mg/kg × kūno masė
Tabletės
skaičius = dozė / dozė tabletėje
Vienetai
1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg

Metodas

  1. Paskirtą dozę ir turimo vaisto stiprumą išreikškite tais pačiais vienetais.
  2. Naudokite formulę „paskirta / turima × kiekis“: (D/H) × Q.
  3. Dozėms pagal kūno masę pirmiausia padauginkite iš masės kilogramais, tada paros dozę padalykite iš dozių skaičiaus.
  4. Pirmiausia įvertinkite apytiksliai ir patikrinkite, ar atsakymas tikėtinas.

Intraveninių infuzijų greitis

Pompos greitis
mL/h = volume (mL)/time (h)
Lašėjimo greitis
drops/min = volume (mL) × drop factor / time (min)
Infuzijos trukmė
time (h) = volume (mL)/rate (mL/h)

Metodas

  1. Pompos greitis mL/h: tūris, padalytas iš laiko valandomis.
  2. Lašėjimo greitis lašais/min: tūris × lašų faktorius, padalytas iš laiko minutėmis.
  3. Likusiam laikui: likęs tūris, padalytas iš greičio.
  4. Apvalinkite taip, kaip reikalauja uždavinys arba įranga.

Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Holliday–Segar per valandą
4 mL/kg (pirmiesiems 10 kg) + 2 mL/kg (kitiems 10 kg) + 1 mL/kg (kiekvienam kg virš 20)
Holliday–Segar per parą
100 / 50 / 20 mL/kg tiems patiems intervalams
Skysčių balansas
suvartota − išskirta
Ledo gabalėliai
skaičiuojami kaip pusė jų tūrio
Diurezė
mL/kg/h = mL / (kg × h)
Infuzijos trukmė
laikas (h) = likęs tūris (mL) / greitis (mL/h)
Sulašintas tūris
mL = greitis × laikas

Klinikinio vertinimo skalės

Glazgo komos skalė
GCS = E (1–4) + V (1–5) + M (1–6) = 3–15
APGAR
5 požymiai × 0–2 = 0–10; 7–10 nuramina, 4–6 vidutiniškai nenormalu, 0–3 žema
Braden skalė
5 × (1–4) + 1 × (1–3) = 6–23; ≤ 18 rizika
Morse griuvimų skalė
griuvimai 25, diagnozė 15, priemonė 15/30, IV 20, eisena 10/20, psichikos būklė 15
NEWS2 rizika
0–4 maža; pavienis 3 maža–vidutinė; 5–6 vidutinė; ≥ 7 didelė
Vidutinis arterinis spaudimas
MAP = (SBP + 2·DBP)/3 = DBP + PP/3
Pulsinis spaudimas ir šoko indeksas
PP = SBP − DBP, SI = HR/SBP
Kūno masės indeksas
BMI = kg/m² = 703·lb/in²

Metodas

  1. Raskite klausime naudojamą vertinimo lentelę ir jos ribas (GCS 3–15, Apgar 0–10, Braden 6–23, Morse 0–125).
  2. Įvertinkite kiekvieną punktą atskirai, suderindami aprašymą su jo lygiu.
  3. Sudėkite punktų balus ir patikrinkite, ar suma patenka į intervalą.
  4. Taikykite ribas: NEWS2 atveju taip pat ieškokite bet kurio vieno rodiklio, įvertinto 3.
  5. Išvestinėms vertėms naudokite MAP = (SKS + 2·DKS)/3, PP = SKS − DKS, SI = pulsas/SKS ir KMI = kg/m².

2Uždaviniai

1.Slaugos pagrindaiVidutinis

What is a portable bladder scanner used for?

  1. AMeasuring how much urine is in the bladder without a catheter
  2. BChecking the urine for blood and protein
  3. CDetecting kidney stones
  4. DTaking a sterile sample of urine for culture without a catheter
2.Slaugos pagrindaiSunkus

Kuris požymis geriausiai padeda atskirti deliriumą nuo demencijos?

  1. ADeliriumas visada trunka daugelį metų
  2. BDemencija visada pagerėja pagydžius pagrindinę priežastį
  3. CDemencija prasideda per kelias valandas po infekcijos
  4. DDeliriumas prasideda staiga, o dėmesys svyruoja per dieną
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaVidutinis

A patient is booked for an MRI scan. What must the nurse check beforehand?

  1. AWhether the patient’s blood glucose has been in the normal range today
  2. BWhether the patient has had a hearing test this year
  3. CWhether the patient has any metal implants or devices, such as a pacemaker
  4. DWhether the patient has eaten a large meal recently
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų saugaSunkus

A nurse who is not immune to chickenpox was exposed to a patient with varicella before precautions began. What usually happens?

  1. AThe nurse continues working with all patients as usual, including newborns
  2. BThe nurse must take a two-week course of antibiotics to prevent the infection
  3. CThe nurse only needs to wear gloves for the next month
  4. DThe nurse is assessed and kept from patient contact during the incubation period per policy
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimasVidutinis

A nurse teaches a patient about levothyroxine. Which statement shows a need for further teaching?

  1. A“I will take it at breakfast with my calcium tablet.”
  2. B“I will take it on an empty stomach with a glass of water.”
  3. C“I will take it at the same time each morning.”
  4. D“I will keep taking it even when I feel well.”
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimasSunkus

Kurį inkstų skyriaus pacientą slaugytojas turėtų pamatyti pirmiausia?

  1. APacientą, gydomą peritonine dialize, kurio nuleistas skystis skaidrus
  2. BPacientą, prašantį patarimo apie mažai fosfatų turinčią dietą
  3. CPacientą, gydomą hemodialize, praleidusį vakarykštę procedūrą, o dabar turintį raumenų silpnumą ir nereguliarų pulsą
  4. DPacientą, kurio arterioveninė fistulė turi stiprų virpesį ir ūžesį
7.Klinikinė slaugaVidutinis

Which tool is commonly used at the bedside to screen for delirium?

  1. AThe Braden scale
  2. BThe Confusion Assessment Method (CAM)
  3. CThe Glasgow-Blatchford score
  4. DThe Malnutrition Universal Screening Tool
8.Klinikinė slaugaSunkus

Why can sepsis be missed in older adults?

  1. AOlder adults always have a very high fever
  2. BOlder adults cannot develop sepsis because their immune system is weaker
  3. CThey may have no fever and present with confusion, falls or reduced mobility
  4. DBlood tests are not useful in older people
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiVidutinis

Pacientui, sergančiam netinkamos antidiurezinio hormono sekrecijos sindromu (SIADH), natrio koncentracija 128 mEq/L. Kokios paskirtos priemonės tikėtųsi slaugytojas?

  1. ADidelių 5 % gliukozės tūrių į veną
  2. BMažai natrio turinčios dietos
  3. CSkysčių ribojimo
  4. DPapildomo vandens vartojimo skatinimo
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitaiSunkus

Pacientui, kurio trombocitų skaičius 35 × 10³/µL, paskirta injekcija į raumenis. Ką turėtų daryti slaugytojas?

  1. APaklausti skiriančiojo gydytojo, ar galima naudoti kitą būdą
  2. BAtlikti injekciją kaip paskirta ir stipriai masažuoti vietą
  3. CAtlikti injekciją ir uždėti šiltą kompresą
  4. DAtlikti injekciją ilgesne adata
11.FarmakologijaVidutinis

Kaip klopidogrelis mažina trombocitų agregaciją?

  1. ATiesiogiai blokuoja glikoproteino IIb/IIIa receptorių
  2. BBlokuoja trombocitų ADP receptorių P2Y12
  3. CAktyvuoja antitrombiną
  4. DSlopina trombocitų COX-1
12.FarmakologijaSunkus

Why is the TPMT enzyme often tested before azathioprine is started?

  1. ALow TPMT activity causes toxic levels and marrow suppression
  2. BTPMT testing shows whether the patient has tuberculosis
  3. CTPMT is needed to absorb azathioprine from the gut
  4. DHigh TPMT activity causes an allergic reaction to azathioprine
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosVidutinis

A patient has pneumonia in the right lung only. In which side-lying position will oxygenation usually be best?

  1. ALying on the right side, with the affected lung down
  2. BFlat on the back with no pillows
  3. CLying on the left side, with the healthy lung down
  4. DProne with the head down
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemosSunkus

A patient taking warfarin for AF falls and hits their head. An hour later they are drowsy and have vomited. What is the priority?

  1. AEncourage sleep and check observations at the next routine time
  2. BGive paracetamol (acetaminophen) and a light meal
  3. CUrgent escalation for CT of the head and anticoagulant reversal
  4. DWithhold tonight's warfarin and review tomorrow
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosVidutinis

Why is once-daily prednisolone usually taken in the morning with food?

  1. ABecause food doubles the strength of the dose
  2. BTo match the natural cortisol rhythm and protect the stomach
  3. CBecause it causes drowsiness and is safer to take during the day
  4. DBecause it cannot be absorbed at night
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemosSunkus

A nurse teaches foot care to a patient with diabetic neuropathy. Which statement shows a need for further teaching?

  1. A"I will wear socks and shoes that fit well and do not rub."
  2. B"I will buy corn plasters from the pharmacy for my corn."
  3. C"I will check that the bath water is not too hot using my elbow."
  4. D"I will check my feet every day, using a mirror for the soles."
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėVidutinis

Kuris požymis dažnai yra ankstyviausias piktybinės hipertermijos nejautros metu?

  1. ARetėjantis širdies susitraukimų dažnis ir žemas kraujospūdis
  2. BNepaaiškinamas pabaigos iškvėpimo CO₂ padidėjimas
  3. CNuolatinis kūno temperatūros kritimas
  4. DParaudusi oda su krintančiu CO₂ lygiu
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinėSunkus

An 80-year-old has a fluid balance 3 L positive two days after surgery. They are now breathless, with crackles at both lung bases and swollen ankles. What should the nurse do?

  1. AEncourage the patient to drink more fluids
  2. BLie the patient flat with the legs raised
  3. CStop the IV fluids, sit the patient up and escalate
  4. DIncrease the IV fluid rate to improve kidney flow
19.Akušerinė slaugaVidutinis

Which newborn finding is commonly associated with Down syndrome?

  1. AA single palmar crease and low tone
  2. BA high-pitched cry and tremors
  3. CLong nails and peeling skin
  4. DAbundant vernix and lanugo
20.Akušerinė slaugaSunkus

A woman who had a placenta praevia and two previous caesareans is scheduled for a caesarean. The team plans for possible hysterectomy and blood products. Why?

  1. AShe is at high risk of gestational diabetes
  2. BShe is at high risk of placenta accreta spectrum
  3. CShe is at high risk of pre-eclampsia only
  4. DShe is at high risk of a post-term birth
21.Pediatrinė slaugaVidutinis

Kodėl aspirinas vartojamas sergant Kawasaki liga, nors vaikams paprastai jo vengiama?

  1. AJis išgydo ligą sukeliančią infekciją
  2. BJis apsaugo nuo Rėjaus sindromo
  3. CJis vartojamas tik kaip nuskausminamasis bėrimo ir sąnarių skausmui, ir nutraukiamas, kai karščiavimas praeina
  4. DJis mažina uždegimą ir vainikinių arterijų trombų riziką, prižiūrint specialistui
22.Pediatrinė slaugaSunkus

Vaikas paguldytas karščiuojantis, su sprando rigidiškumu ir neblunkančiu bėrimu. Kuris veiksmas yra prioritetas?

  1. ADuoti karščiavimą mažinančio vaisto ir patikrinti po 4 valandų
  2. BPaguldyti vaiką bendroje palatoje su kitais vaikais ir po 4 valandų patikrinti bėrimą ir temperatūrą
  3. CLaukti juosmeninės punkcijos prieš bet kokį gydymą
  4. DPradėti lašelinės izoliacijos priemones ir skubiai kviesti gydytoją, kad antibiotikai nebūtų vėluojami
23.Psichikos sveikatos slaugaVidutinis

Kuris vaistas labiausiai tikėtinai padidins paciento ličio koncentraciją?

  1. AOmeprazolis
  2. BParacetamolis
  3. CAmoksicilinas
  4. DIbuprofenas
24.Psichikos sveikatos slaugaSunkus

A patient has had delusions and hallucinations for a year. For most of this time he has also had episodes of major depression, but for at least two weeks at a time his psychotic symptoms continued without any mood symptoms. Which diagnosis best fits this pattern?

  1. ASchizoaffective disorder
  2. BDelusional disorder
  3. CMajor depression with psychotic features
  4. DBrief psychotic disorder
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasVidutinis
12345678910111213:35?12:35 PM1:35 PM3:35 PM1:35 AM

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Dozė pažymėta 13:35 (24 valandų laikrodis). Kuris įrašas yra tas pats laikas 12 valandų laikrodyje? Spustelėkite jį.

13:35
  1. 112:35 PM
  2. 21:35 PM
  3. 33:35 PM
  4. 41:35 AM
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimasSunkus
2 tbsp? mL3 fl oz? mL2½ tsp? mL2 puodeliai? mLΣ = ? mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Per pamainą pacientas suvartoja: 2 tbsp iš skystasis papildas, 3 fl oz iš sultys, 2½ tsp iš kosulio sirupas, 2 puodeliai iš arbata. Naudodami pateiktus atitikmenis, raskite bendrą suvartotą kiekį per burną V mL.

1 tbsp = 15 mL1 fl oz = 30 mL1 tsp = 5 mL1 puodelis = 8 fl oz = 240 mL
V = mL
27.Dozių skaičiavimasVidutinis
15 kg20 mg/kg/parą2× per parąD = ? mg

Pacientas sveria 15 kg. Paskirta dozė – 20 mg/kg per parą, padalyta į 2 lygias dozes. Kiek miligramų D skiriama vienai dozei?

15 kg20 mg/kg/parą2× per parą
D = mg
28.Dozių skaičiavimasSunkus
40k vnt.1000 mL? mL/h1250 vnt./h

Infuzijoje yra 40000 vienetų vaisto 1000 mL. Paskirta 1250 vienetų per valandą. Kokį greitį R nustatysite pompoje, mL/h?

40000 vnt./1000 mL1250 vnt./h
R = mL/h
29.Intraveninių infuzijų greitisVidutinis
1000 mL20 gtt/mL8 h? gtt/min

Sulašinkite 1000 mL per 8 valandų sistema, kurios koeficientas 20 lašai/mL. Raskite lašėjimo greitį R lašais per minutę. Apvalinkite iki artimiausio sveikojo skaičiaus.

1000 mL8 h20 gtt/mL
R = gtt/min
30.Intraveninių infuzijų greitisSunkus
200 mg100 mL60 gtt/mL40 mg/h? gtt/min

200 mg vaisto praskiedžiama 100 mL ir lašinama savitaka per 60 gtt/mL sistemą. Paskirta 40 mg per valandą. Raskite lašėjimo greitį R lašais per minutę.

200 mg/100 mL40 mg/h60 gtt/mL
R = gtt/min
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasVidutinis
SuvartotaIšskirta12 valandų pamainapienas100 mLarbata200 mLvanduo240 mLledo gabalėliai100 mLIntraveninė infuzija50 mL/h × 12 hintraveninis antibiotikas2 × 50 mLšlapimas375 mLšlapimas275 mLžaizdos drenas70 mL

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Lape pateikti paciento suvartoti ir išskirti skysčiai per vieną 12 valandų pamainą. Pacientas sveria 68 kg. Raskite vidutinę diurezę U mL/kg/h. Apvalinkite iki dviejų skaitmenų po kablelio.

68 kg12 hšlapimas: 375 mLšlapimas: 275 mLžaizdos drenas: 70 mL
U = mL/kg/h
32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansasSunkus
1000 mL→ 50 mL/hpradžia 07:00tiš viso​ = ? h150 mL/h × 2 h

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). 1000 mL infuzija pradedama 07:00 150 mL/h greičiu. Po 2 valandų greitis pakeičiamas į 50 mL/h ir daugiau nebekeičiamas. Po kiek valandų t nuo pradžios maišelis ištuštės? Apvalinkite iki vieno skaitmens po kablelio.

1000 mL150 mL/h · 2 h50 mL/h
t = h
33.Klinikinio vertinimo skalėsVidutinis
H? / 25+D? / 15+Aid? / 30+IV? / 20+G? / 20+MS? / 15Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Morse griuvimų skalę: griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: ne; antrinė diagnozė: ne; judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas arba padeda slaugytoja; IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: ne; eisena: sutrikusi; psichikos būklė: žino savo ribas. Raskite Morse sumą MFS.

0–125
MFS =
34.Klinikinio vertinimo skalėsSunkus
nuraminavidutiniškai nenormalužemas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Praėjus 5 min. po gimimo mokomasis naujagimis turi tokius požymius: mėlyna ar išblyškusi oda visur, širdies plakimo nėra, reakcijos į dirginimą nėra, suglebusios galūnės be raumenų tonuso ir kvėpavimo nėra. Apskaičiuokite Apgar balą ir spustelėkite, kaip jis interpretuojamas.

  1. 1nuramina
  2. 2vidutiniškai nenormalu
  3. 3žemas

3Tirpalai

1.Slaugos pagrindai

Atsakymas: A · Measuring how much urine is in the bladder without a catheter

Kodėl tai yra atsakymas

A bladder scanner uses ultrasound to estimate bladder volume, for example after a patient has voided. It helps detect retention and avoids unnecessary catheterisation.

Atsakymas

A · Measuring how much urine is in the bladder without a catheter
2.Slaugos pagrindai

Atsakymas: D · Deliriumas prasideda staiga, o dėmesys svyruoja per dieną

Kodėl tai yra atsakymas

Deliriumas išsivysto per valandas ar dienas, svyruojant dėmesiui ir sąmoningumui, dažnai dėl fizinės priežasties. Demencija vystosi palaipsniui per mėnesius ar metus. Demencija sergantiems žmonėms deliriumo rizika didesnė.

Atsakymas

D · Deliriumas prasideda staiga, o dėmesys svyruoja per dieną
3.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: C · Whether the patient has any metal implants or devices, such as a pacemaker

Kodėl tai yra atsakymas

The MRI magnet can move or heat metal objects and can stop some implanted devices from working. Patients are screened for implants, pacemakers, metal fragments and metal items such as jewelry before entering the scanner room.

Atsakymas

C · Whether the patient has any metal implants or devices, such as a pacemaker
4.Infekcijų kontrolė ir pacientų sauga

Atsakymas: D · The nurse is assessed and kept from patient contact during the incubation period per policy

Kodėl tai yra atsakymas

A non-immune worker exposed to varicella may become infectious before the rash appears, so they are usually excluded from patient contact for the incubation period, and post-exposure vaccination or other measures may be offered.

Atsakymas

D · The nurse is assessed and kept from patient contact during the incubation period per policy
5.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: A · “I will take it at breakfast with my calcium tablet.”

Kodėl tai yra atsakymas

Levothyroxine is best absorbed on an empty stomach and is separated from calcium and iron by several hours. It is usually lifelong, so it is not stopped when the patient feels better.

Atsakymas

A · “I will take it at breakfast with my calcium tablet.”
6.Prioritetų nustatymas ir delegavimas

Atsakymas: C · Pacientą, gydomą hemodialize, praleidusį vakarykštę procedūrą, o dabar turintį raumenų silpnumą ir nereguliarų pulsą

Kodėl tai yra atsakymas

Praleista dializė leidžia kauptis kaliui. Raumenų silpnumas ir nereguliarus pulsas rodo hiperkalemiją, galinčią sukelti mirtinas aritmijas, todėl slaugytojas nedelsdamas vertina, organizuoja širdies stebėjimą ir eskaluoja. Virpesys ir ūžesys bei skaidrus dializatas yra tikėtini radiniai, o patarimai dėl dietos gali palaukti.

Atsakymas

C · Pacientą, gydomą hemodialize, praleidusį vakarykštę procedūrą, o dabar turintį raumenų silpnumą ir nereguliarų pulsą
7.Klinikinė slauga

Atsakymas: B · The Confusion Assessment Method (CAM)

Kodėl tai yra atsakymas

The CAM, and similar tools such as the 4AT, check for an acute onset or fluctuating course, inattention and disorganised thinking or altered consciousness. Early detection allows causes to be treated.

Atsakymas

B · The Confusion Assessment Method (CAM)
8.Klinikinė slauga

Atsakymas: C · They may have no fever and present with confusion, falls or reduced mobility

Kodėl tai yra atsakymas

Older people may have a normal or low temperature and present with delirium, falls or general decline. Early warning scores and a high index of suspicion are important.

Atsakymas

C · They may have no fever and present with confusion, falls or reduced mobility
9.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: C · Skysčių ribojimo

Kodėl tai yra atsakymas

Esant SIADH, per daug antidiurezinio hormono verčia inkstus sulaikyti vandenį, skiedžiant natrį. Pirma priemonė yra skysčių ribojimas. Hipotoniniai skysčiai ar papildomas vanduo natrį dar labiau sumažintų.Patikrinta pagal: Syndrome of inappropriate antidiuretic hormone secretion · MedlinePlus (NIH) (2025)

Atsakymas

C · Skysčių ribojimo
10.Laboratorinės reikšmės ir elektrolitai

Atsakymas: A · Paklausti skiriančiojo gydytojo, ar galima naudoti kitą būdą

Kodėl tai yra atsakymas

Injekcijos į raumenis esant mažam trombocitų skaičiui gali sukelti kraujavimą į raumenį. Slaugytojas prašo kito būdo, pavyzdžiui, geriamojo ar į veną. Jei injekcijos išvengti neįmanoma, po jos taikomas stiprus spaudimas be masažo.Patikrinta pagal: Bleeding and Bruising (Thrombocytopenia) and Cancer Treatment · National Cancer Institute (NIH) (2022)

Atsakymas

A · Paklausti skiriančiojo gydytojo, ar galima naudoti kitą būdą
11.Farmakologija

Atsakymas: B · Blokuoja trombocitų ADP receptorių P2Y12

Kodėl tai yra atsakymas

Klopidogrelis aktyvuojamas kepenyse ir negrįžtamai blokuoja trombocitų ADP receptorių P2Y12. Po infarkto ar stento įstatymo jis dažnai derinamas su aspirinu.

Atsakymas

B · Blokuoja trombocitų ADP receptorių P2Y12
12.Farmakologija

Atsakymas: A · Low TPMT activity causes toxic levels and marrow suppression

Kodėl tai yra atsakymas

Thiopurine methyltransferase helps inactivate azathioprine and mercaptopurine. People with low or absent TPMT activity need much lower doses or another drug to avoid life-threatening myelosuppression.

Atsakymas

A · Low TPMT activity causes toxic levels and marrow suppression
13.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: C · Lying on the left side, with the healthy lung down

Kodėl tai yra atsakymas

Blood flow goes preferentially to the dependent lung. Placing the healthy lung down matches more blood to the well-ventilated lung, improving oxygenation ("good lung down"). Exceptions include a lung abscess or bleeding, when the affected lung is placed down to protect the healthy one.

Atsakymas

C · Lying on the left side, with the healthy lung down
14.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos

Atsakymas: C · Urgent escalation for CT of the head and anticoagulant reversal

Kodėl tai yra atsakymas

Head injury in an anticoagulated patient with drowsiness or vomiting suggests intracranial haemorrhage. Urgent CT, neurological observations, an INR and rapid reversal (for warfarin, prothrombin complex concentrate and IV vitamin K) are needed.

Atsakymas

C · Urgent escalation for CT of the head and anticoagulant reversal
15.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: B · To match the natural cortisol rhythm and protect the stomach

Kodėl tai yra atsakymas

Morning dosing mimics the normal early-morning cortisol peak, causes less adrenal suppression and less sleep disturbance. Taking it with food reduces gastric irritation.

Atsakymas

B · To match the natural cortisol rhythm and protect the stomach
16.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: nervų, endokrininė ir inkstų sistemos

Atsakymas: B · "I will buy corn plasters from the pharmacy for my corn."

Kodėl tai yra atsakymas

Medicated corn plasters contain acids that can burn the skin and cause ulcers in people with neuropathy or poor circulation. Corns and calluses should be treated by a podiatrist.

Atsakymas

B · "I will buy corn plasters from the pharmacy for my corn."
17.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: B · Nepaaiškinamas pabaigos iškvėpimo CO₂ padidėjimas

Kodėl tai yra atsakymas

Piktybinė hipertermija – paveldima reakcija į lakiuosius anestetikus ir suksametonį. Ankstyvi požymiai: didėjantis pabaigos iškvėpimo CO₂, tachikardija ir raumenų rigidiškumas (dažnai kramtomųjų raumenų); aukšta temperatūra dažnai yra vėlyvas požymis. Gydymas – sukėlėjų nutraukimas ir dantrolenas.

Atsakymas

B · Nepaaiškinamas pabaigos iškvėpimo CO₂ padidėjimas
18.Vidaus ligų ir chirurginė slauga: virškinimo trakto, perioperacinė ir onkologinė

Atsakymas: C · Stop the IV fluids, sit the patient up and escalate

Kodėl tai yra atsakymas

Older patients and those with heart or kidney disease can develop fluid overload. The nurse stops fluids, sits the patient up, gives oxygen if needed and asks for medical review, often for diuretics.

Atsakymas

C · Stop the IV fluids, sit the patient up and escalate
19.Akušerinė slauga

Atsakymas: A · A single palmar crease and low tone

Kodėl tai yra atsakymas

Features of Down syndrome include hypotonia, upslanting palpebral fissures, a flat nasal bridge, a single palmar crease and a gap between the first and second toes. Heart defects are common, so an echocardiogram is arranged.

Atsakymas

A · A single palmar crease and low tone
20.Akušerinė slauga

Atsakymas: B · She is at high risk of placenta accreta spectrum

Kodėl tai yra atsakymas

A placenta praevia overlying a previous caesarean scar greatly raises the risk of an abnormally adherent placenta. This can cause massive haemorrhage, so delivery is planned in a unit with blood bank support.

Atsakymas

B · She is at high risk of placenta accreta spectrum
21.Pediatrinė slauga

Atsakymas: D · Jis mažina uždegimą ir vainikinių arterijų trombų riziką, prižiūrint specialistui

Kodėl tai yra atsakymas

Kawasaki liga yra vaskulitas, galintis sukelti vainikinių arterijų aneurizmas. Ji gydoma į veną leidžiamu imunoglobulinu ir aspirinu, prižiūrint specialistui, echokardiografija tikrinant vainikines arterijas.

Atsakymas

D · Jis mažina uždegimą ir vainikinių arterijų trombų riziką, prižiūrint specialistui
22.Pediatrinė slauga

Atsakymas: D · Pradėti lašelinės izoliacijos priemones ir skubiai kviesti gydytoją, kad antibiotikai nebūtų vėluojami

Kodėl tai yra atsakymas

Karščiavimas su neblunkančiu bėrimu rodo meningokokinę septicemiją. Antibiotikų vėlinti negalima, o lašelinės izoliacijos priemonės taikomos, kol vaikas gauna maždaug 24 valandas veiksmingų antibiotikų.

Atsakymas

D · Pradėti lašelinės izoliacijos priemones ir skubiai kviesti gydytoją, kad antibiotikai nebūtų vėluojami
23.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: D · Ibuprofenas

Kodėl tai yra atsakymas

NVNU, tiazidiniai diuretikai ir AKF inhibitoriai mažina ličio klirensą ir gali sukelti toksiškumą. Lengvam skausmui litį vartojantiems pacientams paprastai teikiama pirmenybė paracetamoliui.

Atsakymas

D · Ibuprofenas
24.Psichikos sveikatos slauga

Atsakymas: A · Schizoaffective disorder

Kodėl tai yra atsakymas

In schizoaffective disorder, a major mood episode occurs alongside schizophrenia symptoms, mood episodes are present for most of the illness, and psychotic symptoms are also present for at least 2 weeks without a mood episode. In psychotic depression, the psychosis occurs only during the mood episode.

Atsakymas

A · Schizoaffective disorder
25.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: 1:35 PM

24 valandų laikrodis: nuo 13 val. (1 PM) pridėkite 12 prie valandos (3:45 PM = 15:45). Nuo vidurnakčio iki 12:59 AM yra 00:00–00:59, o 12:00–12:59 PM lieka 12:00–12:59. Grįžtant atimkite 12 iš 13–23 valandų ir pridėkite PM; 00 valanda tampa 12 AM. Laiką per vidurnaktį skaičiuokite dviem dalimis: iki 24:00 (00:00), paskui nuo 00:00.

Paverskite valandą

13 − 12 = 1 → PM

Atsakymas

1:35 PM

Atsakymas

1:35 PM
26.Slaugos matematika ir vienetų konvertavimas

Atsakymas: V = 612,5 mL

Buitiniai matai ir svoris: slaugos egzaminuose naudojami suapvalinti atitikmenys: 1 arbatinis šaukštelis (tsp) = 5 mL, 1 valgomasis šaukštas (tbsp) = 15 mL = 3 tsp, 1 skysčio uncija (fl oz) = 30 mL = 2 tbsp, o 1 puodelis = 8 fl oz = 240 mL. Svoriui 1 kg = 2,2 lb ir 1 lb = 16 oz; ilgiui 1 colis = 2,54 cm. Sudarykite perskaičiavimą taip, kad nereikalingas vienetas išsiredukuotų.

Kiekviena eilutė mL

2 tbsp = 2·15 = 30 mL
3 fl oz = 3·30 = 90 mL
2½ tsp = 2,5·5 = 12,5 mL
2 puodeliai = 2·240 = 480 mL

Sudėtis

V = 30 + 90 + 12,5 + 480 = 612,5 mL

Atsakymas

V = 612,5 mL
27.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: D = 150 mg

Dozės skaičiavimas: skirtinas kiekis lygus paskirtai dozei, padalytai iš turimo preparato stiprumo, padaugintai iš kiekio, kuriame tas stiprumas yra: kiekis = (paskirta dozė/stiprumas) × tūris. Visada suvienodinkite vienetus (pirmiausia g paverskite mg, mg – mcg) ir patikrinkite, ar atsakymas logiškas.

Iš viso per parą

20·15 = 300 mg

Vienai dozei

D = 300/2 = 150 mg

Atsakymas

D = 150 mg
28.Dozių skaičiavimas

Atsakymas: R = 31,25 mL/h

Dozės skaičiavimas: skirtinas kiekis lygus paskirtai dozei, padalytai iš turimo preparato stiprumo, padaugintai iš kiekio, kuriame tas stiprumas yra: kiekis = (paskirta dozė/stiprumas) × tūris. Visada suvienodinkite vienetus (pirmiausia g paverskite mg, mg – mcg) ir patikrinkite, ar atsakymas logiškas.

Koncentracija

40000/1000 = 40 vnt./mL

Pompos greitis

R = 1250/40 = 31,25 mL/h

Atsakymas

R = 31,25 mL/h
29.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: R = 42 gtt/min

Infuzijos greitis: pompa nustatoma mL/h = tūris/laikas valandomis. Gravitacinė lašelinė skaičiuojama lašais per minutę: gtt/min = tūris (mL) × lašų koeficientas (gtt/mL)/laikas (min). Lašų koeficientas nurodytas ant infuzinės sistemos pakuotės: makrolašų sistemos duoda 10, 15 arba 20 gtt/mL (kraujo sistemos JAV dažnai 10 gtt/mL, JK 15), o mikrolašų sistemos 60 gtt/mL. Visada naudokite lašų koeficientą, nurodytą klausime arba ant pakuotės.

Laikas minutėmis

8·60 = 480 min

Lašėjimo greitis

R = 1000·20/480 = 41,67 ≈ 42 gtt/min

Atsakymas

R = 42 gtt/min

Prie lovos apvalinama iki artimiausio sveiko lašo: 42 lašų/min.

30.Intraveninių infuzijų greitis

Atsakymas: R = 20 gtt/min

Dose-based infusions: concentration = amount of drug in the bag/bag volume. Pump rate (mL/h) = dose per hour/concentration, and dose per hour = mL/h × concentration. Convert per-minute doses to per-hour (× 60) and keep the mass units the same (1 g = 1000 mg, 1 mg = 1000 mcg).

Koncentracija

200/100 = 2 mg/mL

Tūris per valandą

40/2 = 20 mL/h

Lašėjimo greitis

R = 20·60/60 = 20 gtt/min

Atsakymas

R = 20 gtt/min
31.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: U = 0,8 mL/kg/h

Suvartoti ir išskirti skysčiai: suvartotiems priskiriama viskas, kas patenka į organizmą (geriami skysčiai, intraveninės infuzijos, intraveniniai vaistai ir praplovimai, maitinimas per zondą); ledo gabalėliai skaičiuojami kaip pusė jų tūrio. Išskirtiems priskiriamas šlapimas, drenų išskyros, vėmalai ir kiti netekimai. Balansas = visi suvartoti − visi išskirti skysčiai; neigiamas balansas reiškia grynąjį netekimą. Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Iš viso šlapimo

375 + 275 = 650 mL

Kilogramui per valandą

U = 650/(68·12) = 0,7966 ≈ 0,8 mL/kg/h

Atsakymas

U = 0,8 mL/kg/h
32.Infuziniai tirpalai ir skysčių balansas

Atsakymas: t = 16 h

Infuzijos trukmė: laikas (h) = infuzuotinas tūris (mL)/greitis (mL/h); naudokite maišelyje dar likusį tūrį, o ne maišelio dydį. Sulašintas tūris = greitis × laikas. Dešimtaines valandas į valandas ir minutes perskaičiuokite padaugindami dalį iš 60 (0,5 h = 30 min, o ne 50 min). Skaičiai skirti tik praktikai; prie paciento lovos visada vadovaukitės vietiniais protokolais, o didelės rizikos dozes tegul dar kartą patikrina kitas specialistas.

Pirmoji dalis

150·2 = 300 mL
1000 − 300 = 700 mL liko

Antroji dalis

700/50 = 14 h

Bendra trukmė

t = 2 + 14 = 16 h

Atsakymas

t = 16 h

Tai maždaug 16 h 00 min, todėl maišelis ištuštės apie 23:00.

33.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: MFS = 20

Morse griuvimų skalė: šeši punktai. Griuvimų anamnezė: ne 0, taip 25. Antrinė diagnozė: ne 0, taip 15. Judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas ar slaugytojos pagalba 0; ramentai, lazda ar vaikštynė 15; laikosi už baldų 30. IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: ne 0, taip 20. Eisena: normali, lovos režimas ar neįgaliojo vežimėlis 0; silpna 10; sutrikusi 20. Psichikos būklė: žino savo ribas 0; pervertina arba pamiršta ribas 15. Suma svyruoja nuo 0 iki 125. Rizikos ribos ligoninėse skiriasi; dažnai naudojama: 0–24 maža, 25–44 vidutinė ir 45 ar daugiau didelė.

Įvertinkite kiekvieną punktą

griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: ne → 0
antrinė diagnozė: ne → 0
judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas arba padeda slaugytoja → 0
IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: ne → 0
eisena: sutrikusi → 20
psichikos būklė: žino savo ribas → 0

Sudėtis

Morse suma = 0 + 0 + 0 + 0 + 20 + 0 = 20

Atsakymas

MFS = 20
34.Klinikinio vertinimo skalės

Atsakymas: žemas

Apgar skalė: penki požymiai, kurių kiekvienas vertinamas 0, 1 ar 2 balais, tikrinami 1 ir 5 minutę po gimimo. Išvaizda (spalva): mėlyna ar išblyškusi 0, rausvas kūnas su mėlynomis galūnėmis 1, rausva visur 2. Pulsas: nėra 0, mažiau nei 100/min. 1, 100/min. ar daugiau 2. Reakcija į dirginimą (refleksinis jautrumas): nėra 0, grimasa 1, verksmas, kosulys ar čiaudulys 2. Aktyvumas (tonusas): suglebęs 0, šiek tiek lenkia 1, aktyvūs judesiai 2. Kvėpavimas: nėra 0, lėtas ar nereguliarus su silpnu verksmu 1, geras su stipriu verksmu 2. Suma 7–10 nuramina, 4–6 vidutiniškai nenormali ir 0–3 žema.

Įvertinkite kiekvieną požymį

Išvaizda: mėlyna ar išblyškusi oda visur → 0
Pulsas: 0 → 0
Reakcija į dirginimą: reakcijos į dirginimą nėra → 0
Aktyvumas: suglebusios galūnės be raumenų tonuso → 0
Kvėpavimas: kvėpavimo nėra → 0

Sudėtis

APGAR = 0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0

Interpretacija

0 → žemas

Atsakymas

žemas

Jei 5 minutę balas mažesnis nei 7, jis paprastai kartojamas kas 5 minutes iki 20 minučių.

Tai savarankiška mokymosi medžiaga. ExamProblems nėra susijusi su šį egzaminą organizuojančia institucija ir jos nėra patvirtinta, o egzamino pavadinimas naudojamas tik turiniui apibūdinti. NCLEX®, NCLEX-RN® and NCLEX-PN® yra the National Council of State Boards of Nursing, Inc. (NCSBN) prekių ženklai; ši organizacija nėra susijusi su ExamProblems, jo neremia ir neatsako už jo tikslumą.

ExamProblems · examproblems.com/courses/nclex-pn-practice-questions