Užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės su atsakymais

Nemokamas spausdinamas užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės: 6 uždavinių nuo lengvų iki egzamino lygio, su atsakymais. Atsispausdinkite arba išsaugokite kaip PDF.

Mokytojams: galima nemokamai spausdinti, kopijuoti ir naudoti per pamokas. Kiekvienas naujas lapas turi naujas reikšmes ir savo atsakymų raktą. Būsime dėkingi už nuorodą į ExamProblems jūsų kurso puslapyje.

Vardas: ____________________   Data: ____________

1.Lengvas
12652SBPDBPmmHgMAP = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Paciento kraujospūdis yra 126/52 mmHg. Raskite vidutinį arterinį spaudimą MAP = (SKS + 2·DKS)/3, suapvalinę iki sveikų mmHg.

SBP 126 mmHgDBP 52 mmHg
MAP = mmHg
2.Lengvas
54 kg188 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Suaugusysis sveria 54 kg ir yra 188 cm ūgio. Raskite kūno masės indeksą BMI = svoris (kg)/ūgis (m)². Suapvalinkite iki vieno ženklo po kablelio.

54 kg188 cm
BMI = kg/m²
3.Vidutinis
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 18/min., SpO₂ 88 % skiriant papildomą deguonį, kraujospūdis 112/68 mmHg, pulsas 114/min., reaguoja tik į kalbinimą, temperatūra 36,9 °C. Kokia bendra NEWS2 suma?

RR 18SpO₂ 88%O₂SBP 112HR 114VT 36,9 °C
NEWS2 =
4.Vidutinis
H? / 25+D? / 15+Aid? / 30+IV? / 20+G? / 20+MS? / 15Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Morse griuvimų skalę: griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: ne; antrinė diagnozė: ne; judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas arba padeda slaugytoja; IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: ne; eisena: silpna; psichikos būklė: pervertina arba pamiršta ribas. Raskite Morse sumą MFS.

0–125
MFS =
5.Sunkus
maža rizikavidutinė rizikadidelė rizika

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Morse griuvimų skalę: griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: taip; antrinė diagnozė: taip; judėjimo priemonė: ramentai, lazda ar vaikštynė; IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: ne; eisena: sutrikusi; psichikos būklė: pervertina arba pamiršta ribas. Naudodami ribas 0–24 maža, 25–44 vidutinė ir 45 ar daugiau didelė, spustelėkite griuvimo rizikos lygį.

  1. 1maža rizika
  2. 2vidutinė rizika
  3. 3didelė rizika
6.Sunkus
rizikos nėramaža rizikavidutinė rizikadidelė rizikalabai didelė rizika

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Braden skalę: jutiminis suvokimas: šiek tiek ribotas; drėgmė: kartais drėgna; aktyvumas: vaikšto dažnai; judrumas: apribojimų nėra; mityba: puiki; trintis ir šlytis: galima problema. Naudokite grupes: 19–23 rizikos nėra, 15–18 maža, 13–14 vidutinė, 10–12 didelė ir 9 ar mažiau labai didelė. Spustelėkite rizikos lygį.

  1. 1rizikos nėra
  2. 2maža rizika
  3. 3vidutinė rizika
  4. 4didelė rizika
  5. 5labai didelė rizika

Atsakymai

  1. 1. MAP = 77 mmHg
  2. 2. BMI = 15,3 kg/m²
  3. 3. NEWS2 = 10
  4. 4. MFS = 25
  5. 5. didelė rizika
  6. 6. rizikos nėra

Išsamūs sprendimai žingsnis po žingsnio: praktikuokite šią temą svetainėje examproblems.com.