Užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės su atsakymais

Nemokamas spausdinamas užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės: 6 uždavinių nuo lengvų iki egzamino lygio, su atsakymais. Atsispausdinkite arba išsaugokite kaip PDF.

Mokytojams: galima nemokamai spausdinti, kopijuoti ir naudoti per pamokas. Kiekvienas naujas lapas turi naujas reikšmes ir savo atsakymų raktą. Būsime dėkingi už nuorodą į ExamProblems jūsų kurso puslapyje.

Vardas: ____________________   Data: ____________

1.Lengvas
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Praėjus 1 minutei po gimimo, pratybų naujagimio būklė: rausvas kūnas su mėlynomis rankomis ir kojomis, pulsas 110/min., grimasa dirginant, šiek tiek sulenktos rankos ir kojos ir geras kvėpavimas su stipriu verksmu. Koks yra Apgar balas?

1 minHR 110/min
APGAR =
2.Lengvas
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Praėjus 5 min. po gimimo mokomasis naujagimis turi tokius požymius: rausvas kūnas su mėlynomis rankomis ir kojomis, pulsas 65/min., reakcijos į dirginimą nėra, šiek tiek sulenktos rankos ir kojos ir kvėpavimo nėra. Koks yra Apgar balas?

5 minHR 65/min
APGAR =
3.Vidutinis
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 12/min., SpO₂ 92 % skiriant papildomą deguonį, kraujospūdis 136/82 mmHg, pulsas 104/min., budrus, temperatūra 36,3 °C. Kokia bendra NEWS2 suma?

RR 12SpO₂ 92%O₂SBP 136HR 104AT 36,3 °C
NEWS2 =
4.Vidutinis
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 30/min., SpO₂ 89 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 100/60 mmHg, pulsas 76/min., naujai sumišęs, temperatūra 38,0 °C. Kokia bendra NEWS2 suma?

RR 30SpO₂ 89%orasSBP 100HR 76CT 38,0 °C
NEWS2 =
5.Sunkus
81?SBPDBPmmHgMAP = 65

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Komanda siekia, kad vidutinis arterinis spaudimas būtų bent 65 mmHg. Paciento sistolinis kraujospūdis yra 81 mmHg. Naudodami MAP = (SKS + 2·DKS)/3, koks mažiausias diastolinis kraujospūdis DBP vis dar duoda 65 mmHg MAP?

MAP 65 mmHgSBP 81 mmHg
DBP = mmHg
6.Sunkus
rizikos nėramaža rizikavidutinė rizikadidelė rizikalabai didelė rizika

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Braden skalę: jutiminis suvokimas: labai ribotas; drėgmė: kartais drėgna; aktyvumas: prikaustytas prie lovos; judrumas: šiek tiek ribotas; mityba: pakankama; trintis ir šlytis: galima problema. Naudokite grupes: 19–23 rizikos nėra, 15–18 maža, 13–14 vidutinė, 10–12 didelė ir 9 ar mažiau labai didelė. Spustelėkite rizikos lygį.

  1. 1rizikos nėra
  2. 2maža rizika
  3. 3vidutinė rizika
  4. 4didelė rizika
  5. 5labai didelė rizika

Atsakymai

  1. 1. APGAR = 7
  2. 2. APGAR = 3
  3. 3. NEWS2 = 5
  4. 4. NEWS2 = 11
  5. 5. DBP = 57 mmHg
  6. 6. vidutinė rizika

Išsamūs sprendimai žingsnis po žingsnio: praktikuokite šią temą svetainėje examproblems.com.