Užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės su atsakymais

Nemokamas spausdinamas užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės: 6 uždavinių nuo lengvų iki egzamino lygio, su atsakymais. Atsispausdinkite arba išsaugokite kaip PDF.

Mokytojams: galima nemokamai spausdinti, kopijuoti ir naudoti per pamokas. Kiekvienas naujas lapas turi naujas reikšmes ir savo atsakymų raktą. Būsime dėkingi už nuorodą į ExamProblems jūsų kurso puslapyje.

Vardas: ____________________   Data: ____________

1.Lengvas
E? / 4+V? / 5+M? / 6GCS?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas po galvos traumos atmerkia akis tik į spaudimą (skausmingą dirgiklį), skleidžia tik nesuprantamus garsus, pavyzdžiui, dejones ir geriausias motorinis atsakas: nenormalus rankų lenkimas (dekortikacinė poza). Raskite Glazgo komos skalės bendrą balą GCS = E + V + M.

E 1–4V 1–5M 1–6
GCS =
2.Lengvas
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Praėjus 5 min. po gimimo mokomasis naujagimis turi tokius požymius: rausva oda visur, pulsas 115/min., verksmas, kosulys ar čiaudulys dirginant, aktyvūs judesiai ir geras kvėpavimas su stipriu verksmu. Koks yra Apgar balas?

5 minHR 115/min
APGAR =
3.Vidutinis
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 20/min., SpO₂ 97 % skiriant papildomą deguonį, kraujospūdis 118/70 mmHg, pulsas 64/min., budrus, temperatūra 37,2 °C. Kokia bendra NEWS2 suma?

RR 20SpO₂ 97%O₂SBP 118HR 64AT 37,2 °C
NEWS2 =
4.Vidutinis
13172SBPDBPmmHgHR 114/min · SI = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Paciento pulsas yra 114/min., kraujospūdis 131/72 mmHg. Raskite šoko indeksą SI = pulsas/SKS. Suapvalinkite iki dviejų ženklų po kablelio.

HR 114/minBP 131/72 mmHg
SI =
5.Sunkus
maža rizikavidutinė rizikadidelė rizika

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Morse griuvimų skalę: griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: ne; antrinė diagnozė: ne; judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas arba padeda slaugytoja; IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: ne; eisena: silpna; psichikos būklė: žino savo ribas. Naudodami ribas 0–24 maža, 25–44 vidutinė ir 45 ar daugiau didelė, spustelėkite griuvimo rizikos lygį.

  1. 1maža rizika
  2. 2vidutinė rizika
  3. 3didelė rizika
6.Sunkus
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1žemasmaža–vidutinėvidutinisaukštas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 9/min., SpO₂ 96 % skiriant papildomą deguonį, kraujospūdis 84/50 mmHg, pulsas 70/min., budrus, temperatūra 36,1 °C. Į kokią klinikinės rizikos grupę patenka pacientas? Spustelėkite ją.

RR 9SpO₂ 96%O₂SBP 84HR 70AT 36,1 °C
  1. 1žemas
  2. 2maža–vidutinė
  3. 3vidutinis
  4. 4aukštas

Atsakymai

  1. 1. GCS = 7
  2. 2. APGAR = 10
  3. 3. NEWS2 = 2
  4. 4. SI = 0,87
  5. 5. maža rizika
  6. 6. vidutinis

Išsamūs sprendimai žingsnis po žingsnio: praktikuokite šią temą svetainėje examproblems.com.