Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Suaugusysis sveria 78 kg ir yra 193 cm ūgio. Raskite kūno masės indeksą BMI = svoris (kg)/ūgis (m)². Suapvalinkite iki vieno ženklo po kablelio.
Užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės su atsakymais
Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Praėjus 5 min. po gimimo mokomasis naujagimis turi tokius požymius: rausvas kūnas su mėlynomis rankomis ir kojomis, pulsas 60/min., grimasa dirginant, suglebusios galūnės be raumenų tonuso ir kvėpavimo nėra. Koks yra Apgar balas?
Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Braden skalę: jutiminis suvokimas: sutrikimų nėra; drėgmė: nuolat drėgna; aktyvumas: vaikšto dažnai; judrumas: apribojimų nėra; mityba: puiki; trintis ir šlytis: galima problema. Raskite Braden sumą B.
Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Braden skalę: jutiminis suvokimas: labai ribotas; drėgmė: nuolat drėgna; aktyvumas: prikaustytas prie lovos; judrumas: šiek tiek ribotas; mityba: puiki; trintis ir šlytis: galima problema. Raskite Braden sumą B.
Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 24/min., SpO₂ 92 % skiriant papildomą deguonį, kraujospūdis 118/70 mmHg, pulsas 58/min., budrus, temperatūra 38,0 °C. Į kokią klinikinės rizikos grupę patenka pacientas? Spustelėkite ją.
- 1žemas
- 2maža–vidutinė
- 3vidutinis
- 4aukštas
Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Praėjus 1 minutei po gimimo, pratybų naujagimio būklė: rausvas kūnas su mėlynomis rankomis ir kojomis, pulsas 90/min., reakcijos į dirginimą nėra, suglebusios galūnės be raumenų tonuso ir kvėpavimo nėra. Apskaičiuokite Apgar balą ir spustelėkite, kaip jis interpretuojamas.
- 1nuramina
- 2vidutiniškai nenormalu
- 3žemas
Atsakymai
- 1. BMI = 20,9 kg/m²
- 2. APGAR = 3
- 3. B = 19
- 4. B = 13
- 5. vidutinis
- 6. žemas
Išsamūs sprendimai žingsnis po žingsnio: praktikuokite šią temą svetainėje examproblems.com.