Užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės su atsakymais

Nemokamas spausdinamas užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės: 6 uždavinių nuo lengvų iki egzamino lygio, su atsakymais. Atsispausdinkite arba išsaugokite kaip PDF.

Mokytojams: galima nemokamai spausdinti, kopijuoti ir naudoti per pamokas. Kiekvienas naujas lapas turi naujas reikšmes ir savo atsakymų raktą. Būsime dėkingi už nuorodą į ExamProblems jūsų kurso puslapyje.

Vardas: ____________________   Data: ____________

1.Lengvas
73 kg191 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Suaugusysis sveria 73 kg ir yra 191 cm ūgio. Raskite kūno masės indeksą BMI = svoris (kg)/ūgis (m)². Suapvalinkite iki vieno ženklo po kablelio.

73 kg191 cm
BMI = kg/m²
2.Lengvas
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Praėjus 1 minutei po gimimo, pratybų naujagimio būklė: rausvas kūnas su mėlynomis rankomis ir kojomis, pulsas 135/min., verksmas, kosulys ar čiaudulys dirginant, šiek tiek sulenktos rankos ir kojos ir geras kvėpavimas su stipriu verksmu. Koks yra Apgar balas?

1 minHR 135/min
APGAR =
3.Vidutinis
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 16/min., SpO₂ 88 % skiriant papildomą deguonį, kraujospūdis 106/64 mmHg, pulsas 126/min., budrus, temperatūra 36,4 °C. Kokia bendra NEWS2 suma?

RR 16SpO₂ 88%O₂SBP 106HR 126AT 36,4 °C
NEWS2 =
4.Vidutinis
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 32/min., SpO₂ 89 % skiriant papildomą deguonį, kraujospūdis 136/82 mmHg, pulsas 38/min., budrus, temperatūra 36,1 °C. Kokia bendra NEWS2 suma?

RR 32SpO₂ 89%O₂SBP 136HR 38AT 36,1 °C
NEWS2 =
5.Sunkus
nuraminavidutiniškai nenormalužemas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Praėjus 5 min. po gimimo mokomasis naujagimis turi tokius požymius: mėlyna ar išblyškusi oda visur, pulsas 85/min., reakcijos į dirginimą nėra, suglebusios galūnės be raumenų tonuso ir lėtas, nereguliarus kvėpavimas su silpnu verksmu. Apskaičiuokite Apgar balą ir spustelėkite, kaip jis interpretuojamas.

  1. 1nuramina
  2. 2vidutiniškai nenormalu
  3. 3žemas
6.Sunkus
94?SBPDBPmmHgMAP = 70

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Komanda siekia, kad vidutinis arterinis spaudimas būtų bent 70 mmHg. Paciento sistolinis kraujospūdis yra 94 mmHg. Naudodami MAP = (SKS + 2·DKS)/3, koks mažiausias diastolinis kraujospūdis DBP vis dar duoda 70 mmHg MAP?

MAP 70 mmHgSBP 94 mmHg
DBP = mmHg

Atsakymai

  1. 1. BMI = 20 kg/m²
  2. 2. APGAR = 8
  3. 3. NEWS2 = 8
  4. 4. NEWS2 = 11
  5. 5. žemas
  6. 6. DBP = 58 mmHg

Išsamūs sprendimai žingsnis po žingsnio: praktikuokite šią temą svetainėje examproblems.com.