Užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės su atsakymais

Nemokamas spausdinamas užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės: 6 uždavinių nuo lengvų iki egzamino lygio, su atsakymais. Atsispausdinkite arba išsaugokite kaip PDF.

Mokytojams: galima nemokamai spausdinti, kopijuoti ir naudoti per pamokas. Kiekvienas naujas lapas turi naujas reikšmes ir savo atsakymų raktą. Būsime dėkingi už nuorodą į ExamProblems jūsų kurso puslapyje.

Vardas: ____________________   Data: ____________

1.Lengvas
15991SBPDBPmmHgMAP = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Paciento kraujospūdis yra 159/91 mmHg. Raskite vidutinį arterinį spaudimą MAP = (SKS + 2·DKS)/3, suapvalinę iki sveikų mmHg.

SBP 159 mmHgDBP 91 mmHg
MAP = mmHg
2.Lengvas
16368SBPDBPmmHgMAP = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Paciento kraujospūdis yra 163/68 mmHg. Raskite vidutinį arterinį spaudimą MAP = (SKS + 2·DKS)/3, suapvalinę iki sveikų mmHg.

SBP 163 mmHgDBP 68 mmHg
MAP = mmHg
3.Vidutinis
11871SBPDBPmmHgHR 52/min · SI = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Paciento pulsas yra 52/min., kraujospūdis 118/71 mmHg. Raskite šoko indeksą SI = pulsas/SKS. Suapvalinkite iki dviejų ženklų po kablelio.

HR 52/minBP 118/71 mmHg
SI =
4.Vidutinis
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Braden skalę: jutiminis suvokimas: labai ribotas; drėgmė: retai drėgna; aktyvumas: kartais vaikšto; judrumas: labai ribotas; mityba: pakankama; trintis ir šlytis: problema. Raskite Braden sumą B.

6–23
B =
5.Sunkus
92?SBPDBPmmHgMAP = 60

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Komanda siekia, kad vidutinis arterinis spaudimas būtų bent 60 mmHg. Paciento sistolinis kraujospūdis yra 92 mmHg. Naudodami MAP = (SKS + 2·DKS)/3, koks mažiausias diastolinis kraujospūdis DBP vis dar duoda 60 mmHg MAP?

MAP 60 mmHgSBP 92 mmHg
DBP = mmHg
6.Sunkus
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1žemasmaža–vidutinėvidutinisaukštas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 18/min., SpO₂ 91 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 136/82 mmHg, pulsas 64/min., budrus, temperatūra 36,0 °C. Į kokią klinikinės rizikos grupę patenka pacientas? Spustelėkite ją.

RR 18SpO₂ 91%orasSBP 136HR 64AT 36,0 °C
  1. 1žemas
  2. 2maža–vidutinė
  3. 3vidutinis
  4. 4aukštas

Atsakymai

  1. 1. MAP = 114 mmHg
  2. 2. MAP = 100 mmHg
  3. 3. SI = 0,44
  4. 4. B = 15
  5. 5. DBP = 44 mmHg
  6. 6. maža–vidutinė

Išsamūs sprendimai žingsnis po žingsnio: praktikuokite šią temą svetainėje examproblems.com.