Užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės su atsakymais

Nemokamas spausdinamas užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės: 6 uždavinių nuo lengvų iki egzamino lygio, su atsakymais. Atsispausdinkite arba išsaugokite kaip PDF.

Mokytojams: galima nemokamai spausdinti, kopijuoti ir naudoti per pamokas. Kiekvienas naujas lapas turi naujas reikšmes ir savo atsakymų raktą. Būsime dėkingi už nuorodą į ExamProblems jūsų kurso puslapyje.

Vardas: ____________________   Data: ____________

1.Lengvas
10882SBPDBPmmHgPP = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Paciento kraujospūdis yra 108/82 mmHg. Raskite pulsinį spaudimą PP.

SBP 108 mmHgDBP 82 mmHg
PP = mmHg
2.Lengvas
15871SBPDBPmmHgMAP = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Paciento kraujospūdis yra 158/71 mmHg. Raskite vidutinį arterinį spaudimą MAP = (SKS + 2·DKS)/3, suapvalinę iki sveikų mmHg.

SBP 158 mmHgDBP 71 mmHg
MAP = mmHg
3.Vidutinis
H? / 25+D? / 15+Aid? / 30+IV? / 20+G? / 20+MS? / 15Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Morse griuvimų skalę: griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: ne; antrinė diagnozė: ne; judėjimo priemonė: įsitvėrusi į baldus; IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: taip; eisena: sutrikusi; psichikos būklė: žino savo ribas. Raskite Morse sumą MFS.

0–125
MFS =
4.Vidutinis
H? / 25+D? / 15+Aid? / 30+IV? / 20+G? / 20+MS? / 15Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Morse griuvimų skalę: griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: ne; antrinė diagnozė: taip; judėjimo priemonė: ramentai, lazda ar vaikštynė; IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: taip; eisena: normali, lovos režimas ar neįgaliojo vežimėlis; psichikos būklė: žino savo ribas. Raskite Morse sumą MFS.

0–125
MFS =
5.Sunkus
nepakankamas svorissveikas svorisantsvorisI laipsnio nutukimasII laipsnio nutukimasIII laipsnio nutukimas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Suaugusysis sveria 85 kg ir yra 175 cm ūgio. Apskaičiuokite KMI ir spustelėkite PSO svorio kategoriją.

85 kg175 cm
  1. 1nepakankamas svoris
  2. 2sveikas svoris
  3. 3antsvoris
  4. 4I laipsnio nutukimas
  5. 5II laipsnio nutukimas
  6. 6III laipsnio nutukimas
6.Sunkus
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1žemasmaža–vidutinėvidutinisaukštas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 14/min., SpO₂ 91 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 118/70 mmHg, pulsas 76/min., budrus, temperatūra 36,9 °C. Į kokią klinikinės rizikos grupę patenka pacientas? Spustelėkite ją.

RR 14SpO₂ 91%orasSBP 118HR 76AT 36,9 °C
  1. 1žemas
  2. 2maža–vidutinė
  3. 3vidutinis
  4. 4aukštas

Atsakymai

  1. 1. PP = 26 mmHg
  2. 2. MAP = 100 mmHg
  3. 3. MFS = 70
  4. 4. MFS = 50
  5. 5. antsvoris
  6. 6. maža–vidutinė

Išsamūs sprendimai žingsnis po žingsnio: praktikuokite šią temą svetainėje examproblems.com.