Užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės su atsakymais

Nemokamas spausdinamas užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės: 6 uždavinių nuo lengvų iki egzamino lygio, su atsakymais. Atsispausdinkite arba išsaugokite kaip PDF.

Mokytojams: galima nemokamai spausdinti, kopijuoti ir naudoti per pamokas. Kiekvienas naujas lapas turi naujas reikšmes ir savo atsakymų raktą. Būsime dėkingi už nuorodą į ExamProblems jūsų kurso puslapyje.

Vardas: ____________________   Data: ____________

1.Lengvas
76 kg172 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Suaugusysis sveria 76 kg ir yra 172 cm ūgio. Raskite kūno masės indeksą BMI = svoris (kg)/ūgis (m)². Suapvalinkite iki vieno ženklo po kablelio.

76 kg172 cm
BMI = kg/m²
2.Lengvas
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Praėjus 1 minutei po gimimo, pratybų naujagimio būklė: rausvas kūnas su mėlynomis rankomis ir kojomis, pulsas 70/min., reakcijos į dirginimą nėra, suglebusios galūnės be raumenų tonuso ir lėtas, nereguliarus kvėpavimas su silpnu verksmu. Koks yra Apgar balas?

1 minHR 70/min
APGAR =
3.Vidutinis
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 10/min., SpO₂ 96 % skiriant papildomą deguonį, kraujospūdis 222/134 mmHg, pulsas 88/min., budrus, temperatūra 37,0 °C. Kokia bendra NEWS2 suma?

RR 10SpO₂ 96%O₂SBP 222HR 88AT 37,0 °C
NEWS2 =
4.Vidutinis
lengvavidutinėsunki

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas po galvos traumos atmerkia akis į kalbinimą, taria netinkamus, atsitiktinius žodžius ir geriausias motorinis atsakas: galūnės atitraukimas nuo spaudimo (normalus lenkimas). Apskaičiuokite GCS ir pagal jį įvertinkite galvos traumos sunkumą. Spustelėkite atsakymą.

  1. 1lengva
  2. 2vidutinė
  3. 3sunki
5.Sunkus
nepakankamas svorissveikas svorisantsvorisI laipsnio nutukimasII laipsnio nutukimasIII laipsnio nutukimas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Suaugusysis sveria 49 kg ir yra 166 cm ūgio. Apskaičiuokite KMI ir spustelėkite PSO svorio kategoriją.

49 kg166 cm
  1. 1nepakankamas svoris
  2. 2sveikas svoris
  3. 3antsvoris
  4. 4I laipsnio nutukimas
  5. 5II laipsnio nutukimas
  6. 6III laipsnio nutukimas
6.Sunkus
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1žemasmaža–vidutinėvidutinisaukštas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 14/min., SpO₂ 97 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 150/90 mmHg, pulsas 70/min., reaguoja tik į skausmą, temperatūra 35,2 °C. Į kokią klinikinės rizikos grupę patenka pacientas? Spustelėkite ją.

RR 14SpO₂ 97%orasSBP 150HR 70PT 35,2 °C
  1. 1žemas
  2. 2maža–vidutinė
  3. 3vidutinis
  4. 4aukštas

Atsakymai

  1. 1. BMI = 25,7 kg/m²
  2. 2. APGAR = 3
  3. 3. NEWS2 = 6
  4. 4. vidutinė
  5. 5. nepakankamas svoris
  6. 6. maža–vidutinė

Išsamūs sprendimai žingsnis po žingsnio: praktikuokite šią temą svetainėje examproblems.com.