Užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės su atsakymais

Nemokamas spausdinamas užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės: 6 uždavinių nuo lengvų iki egzamino lygio, su atsakymais. Atsispausdinkite arba išsaugokite kaip PDF.

Mokytojams: galima nemokamai spausdinti, kopijuoti ir naudoti per pamokas. Kiekvienas naujas lapas turi naujas reikšmes ir savo atsakymų raktą. Būsime dėkingi už nuorodą į ExamProblems jūsų kurso puslapyje.

Vardas: ____________________   Data: ____________

1.Lengvas
11890SBPDBPmmHgMAP = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Paciento kraujospūdis yra 118/90 mmHg. Raskite vidutinį arterinį spaudimą MAP = (SKS + 2·DKS)/3, suapvalinę iki sveikų mmHg.

SBP 118 mmHgDBP 90 mmHg
MAP = mmHg
2.Lengvas
E? / 4+V? / 5+M? / 6GCS?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas po galvos traumos atmerkia akis spontaniškai, kalba sakiniais, bet yra sumišęs ir geriausias motorinis atsakas: galūnės atitraukimas nuo spaudimo (normalus lenkimas). Raskite Glazgo komos skalės bendrą balą GCS = E + V + M.

E 1–4V 1–5M 1–6
GCS =
3.Vidutinis
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Braden skalę: jutiminis suvokimas: sutrikimų nėra; drėgmė: retai drėgna; aktyvumas: prikaustytas prie kėdės; judrumas: apribojimų nėra; mityba: labai prasta; trintis ir šlytis: galima problema. Raskite Braden sumą B.

6–23
B =
4.Vidutinis
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 16/min., SpO₂ 90 % skiriant papildomą deguonį, kraujospūdis 100/60 mmHg, pulsas 70/min., reaguoja tik į skausmą, temperatūra 37,6 °C. Kokia bendra NEWS2 suma?

RR 16SpO₂ 90%O₂SBP 100HR 70PT 37,6 °C
NEWS2 =
5.Sunkus
108?SBPDBPmmHgMAP = 70

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Komanda siekia, kad vidutinis arterinis spaudimas būtų bent 70 mmHg. Paciento sistolinis kraujospūdis yra 108 mmHg. Naudodami MAP = (SKS + 2·DKS)/3, koks mažiausias diastolinis kraujospūdis DBP vis dar duoda 70 mmHg MAP?

MAP 70 mmHgSBP 108 mmHg
DBP = mmHg
6.Sunkus
125?SBPDBPmmHgMAP = 65

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Komanda siekia, kad vidutinis arterinis spaudimas būtų bent 65 mmHg. Paciento sistolinis kraujospūdis yra 125 mmHg. Naudodami MAP = (SKS + 2·DKS)/3, koks mažiausias diastolinis kraujospūdis DBP vis dar duoda 65 mmHg MAP?

MAP 65 mmHgSBP 125 mmHg
DBP = mmHg

Atsakymai

  1. 1. MAP = 99 mmHg
  2. 2. GCS = 12
  3. 3. B = 17
  4. 4. NEWS2 = 10
  5. 5. DBP = 51 mmHg
  6. 6. DBP = 35 mmHg

Išsamūs sprendimai žingsnis po žingsnio: praktikuokite šią temą svetainėje examproblems.com.