Užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės su atsakymais

Nemokamas spausdinamas užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės: 6 uždavinių nuo lengvų iki egzamino lygio, su atsakymais. Atsispausdinkite arba išsaugokite kaip PDF.

Mokytojams: galima nemokamai spausdinti, kopijuoti ir naudoti per pamokas. Kiekvienas naujas lapas turi naujas reikšmes ir savo atsakymų raktą. Būsime dėkingi už nuorodą į ExamProblems jūsų kurso puslapyje.

Vardas: ____________________   Data: ____________

1.Lengvas
132107SBPDBPmmHgMAP = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Paciento kraujospūdis yra 132/107 mmHg. Raskite vidutinį arterinį spaudimą MAP = (SKS + 2·DKS)/3, suapvalinę iki sveikų mmHg.

SBP 132 mmHgDBP 107 mmHg
MAP = mmHg
2.Lengvas
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Praėjus 5 min. po gimimo mokomasis naujagimis turi tokius požymius: rausvas kūnas su mėlynomis rankomis ir kojomis, pulsas 95/min., verksmas, kosulys ar čiaudulys dirginant, šiek tiek sulenktos rankos ir kojos ir lėtas, nereguliarus kvėpavimas su silpnu verksmu. Koks yra Apgar balas?

5 minHR 95/min
APGAR =
3.Vidutinis
E3 / 4+V4 / 5+M? / 6GCS 12?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomojoje kortelėje užfiksuota GCS 12, su E3 ir V4. Koks motorinio atsako balas M buvo užfiksuotas ir kokį atsaką jis apibūdina? Nurodykite skaičių.

GCS 12E3V4
M =
4.Vidutinis
H? / 25+D? / 15+Aid? / 30+IV? / 20+G? / 20+MS? / 15Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Morse griuvimų skalę: griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: taip; antrinė diagnozė: ne; judėjimo priemonė: ramentai, lazda ar vaikštynė; IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: ne; eisena: silpna; psichikos būklė: pervertina arba pamiršta ribas. Raskite Morse sumą MFS.

0–125
MFS =
5.Sunkus
nepakankamas svorissveikas svorisantsvorisI laipsnio nutukimasII laipsnio nutukimasIII laipsnio nutukimas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Suaugusysis sveria 59 kg ir yra 172 cm ūgio. Apskaičiuokite KMI ir spustelėkite PSO svorio kategoriją.

59 kg172 cm
  1. 1nepakankamas svoris
  2. 2sveikas svoris
  3. 3antsvoris
  4. 4I laipsnio nutukimas
  5. 5II laipsnio nutukimas
  6. 6III laipsnio nutukimas
6.Sunkus
maža rizikavidutinė rizikadidelė rizika

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Morse griuvimų skalę: griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: ne; antrinė diagnozė: ne; judėjimo priemonė: įsitvėrusi į baldus; IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: taip; eisena: normali, lovos režimas ar neįgaliojo vežimėlis; psichikos būklė: žino savo ribas. Naudodami ribas 0–24 maža, 25–44 vidutinė ir 45 ar daugiau didelė, spustelėkite griuvimo rizikos lygį.

  1. 1maža rizika
  2. 2vidutinė rizika
  3. 3didelė rizika

Atsakymai

  1. 1. MAP = 115 mmHg
  2. 2. APGAR = 6
  3. 3. M = 5
  4. 4. MFS = 65
  5. 5. sveikas svoris
  6. 6. didelė rizika

Išsamūs sprendimai žingsnis po žingsnio: praktikuokite šią temą svetainėje examproblems.com.