Užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės su atsakymais

Nemokamas spausdinamas užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės: 6 uždavinių nuo lengvų iki egzamino lygio, su atsakymais. Atsispausdinkite arba išsaugokite kaip PDF.

Mokytojams: galima nemokamai spausdinti, kopijuoti ir naudoti per pamokas. Kiekvienas naujas lapas turi naujas reikšmes ir savo atsakymų raktą. Būsime dėkingi už nuorodą į ExamProblems jūsų kurso puslapyje.

Vardas: ____________________   Data: ____________

1.Lengvas
E? / 4+V? / 5+M? / 6GCS?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas po galvos traumos atmerkia akis į kalbinimą, yra orientuotas asmenyje, vietoje ir laike ir geriausias motorinis atsakas: komandų vykdymas. Raskite Glazgo komos skalės bendrą balą GCS = E + V + M.

E 1–4V 1–5M 1–6
GCS =
2.Lengvas
41 kg160 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Suaugusysis sveria 41 kg ir yra 160 cm ūgio. Raskite kūno masės indeksą BMI = svoris (kg)/ūgis (m)². Suapvalinkite iki vieno ženklo po kablelio.

41 kg160 cm
BMI = kg/m²
3.Vidutinis
H? / 25+D? / 15+Aid? / 30+IV? / 20+G? / 20+MS? / 15Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Morse griuvimų skalę: griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: taip; antrinė diagnozė: ne; judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas arba padeda slaugytoja; IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: taip; eisena: sutrikusi; psichikos būklė: pervertina arba pamiršta ribas. Raskite Morse sumą MFS.

0–125
MFS =
4.Vidutinis
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 8/min., SpO₂ 99 % skiriant papildomą deguonį, kraujospūdis 150/90 mmHg, pulsas 48/min., budrus, temperatūra 39,2 °C. Kokia bendra NEWS2 suma?

RR 8SpO₂ 99%O₂SBP 150HR 48AT 39,2 °C
NEWS2 =
5.Sunkus
rizikos nėramaža rizikavidutinė rizikadidelė rizikalabai didelė rizika

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Braden skalę: jutiminis suvokimas: šiek tiek ribotas; drėgmė: retai drėgna; aktyvumas: vaikšto dažnai; judrumas: šiek tiek ribotas; mityba: pakankama; trintis ir šlytis: galima problema. Naudokite grupes: 19–23 rizikos nėra, 15–18 maža, 13–14 vidutinė, 10–12 didelė ir 9 ar mažiau labai didelė. Spustelėkite rizikos lygį.

  1. 1rizikos nėra
  2. 2maža rizika
  3. 3vidutinė rizika
  4. 4didelė rizika
  5. 5labai didelė rizika
6.Sunkus
rizikos nėramaža rizikavidutinė rizikadidelė rizikalabai didelė rizika

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Braden skalę: jutiminis suvokimas: visiškai ribotas; drėgmė: labai drėgna; aktyvumas: prikaustytas prie lovos; judrumas: visiškai nejudrus; mityba: pakankama; trintis ir šlytis: problema. Naudokite grupes: 19–23 rizikos nėra, 15–18 maža, 13–14 vidutinė, 10–12 didelė ir 9 ar mažiau labai didelė. Spustelėkite rizikos lygį.

  1. 1rizikos nėra
  2. 2maža rizika
  3. 3vidutinė rizika
  4. 4didelė rizika
  5. 5labai didelė rizika

Atsakymai

  1. 1. GCS = 14
  2. 2. BMI = 16 kg/m²
  3. 3. MFS = 80
  4. 4. NEWS2 = 8
  5. 5. rizikos nėra
  6. 6. labai didelė rizika

Išsamūs sprendimai žingsnis po žingsnio: praktikuokite šią temą svetainėje examproblems.com.