Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas po galvos traumos atmerkia akis spontaniškai, kalba sakiniais, bet yra sumišęs ir geriausias motorinis atsakas: komandų vykdymas. Raskite Glazgo komos skalės bendrą balą GCS = E + V + M.
Užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės su atsakymais
Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas po galvos traumos atmerkia akis į kalbinimą, skleidžia tik nesuprantamus garsus, pavyzdžiui, dejones ir geriausias motorinis atsakas: nenormalus rankų lenkimas (dekortikacinė poza). Raskite Glazgo komos skalės bendrą balą GCS = E + V + M.
Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 28/min., SpO₂ 98 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 150/90 mmHg, pulsas 76/min., budrus, temperatūra 34,8 °C. Kokia bendra NEWS2 suma?
Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas po galvos traumos atmerkia akis tik į spaudimą (skausmingą dirgiklį), skleidžia tik nesuprantamus garsus, pavyzdžiui, dejones ir geriausias motorinis atsakas: jokių judesių. Apskaičiuokite GCS ir pagal jį įvertinkite galvos traumos sunkumą. Spustelėkite atsakymą.
- 1lengva
- 2vidutinė
- 3sunki
Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 25/min., SpO₂ 90 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 78/46 mmHg, pulsas 64/min., budrus, temperatūra 36,3 °C. Į kokią klinikinės rizikos grupę patenka pacientas? Spustelėkite ją.
- 1žemas
- 2maža–vidutinė
- 3vidutinis
- 4aukštas
Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 9/min., SpO₂ 97 % skiriant papildomą deguonį, kraujospūdis 130/78 mmHg, pulsas 132/min., nereaguoja, temperatūra 37,3 °C. Į kokią klinikinės rizikos grupę patenka pacientas? Spustelėkite ją.
- 1žemas
- 2maža–vidutinė
- 3vidutinis
- 4aukštas
Atsakymai
- 1. GCS = 14
- 2. GCS = 8
- 3. NEWS2 = 6
- 4. sunki
- 5. aukštas
- 6. aukštas
Išsamūs sprendimai žingsnis po žingsnio: praktikuokite šią temą svetainėje examproblems.com.