Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas po galvos traumos atmerkia akis tik į spaudimą (skausmingą dirgiklį), neskleidžia jokių garsų ir geriausias motorinis atsakas: nenormalus rankų lenkimas (dekortikacinė poza). Raskite Glazgo komos skalės bendrą balą GCS = E + V + M.
Užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės su atsakymais
Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Paciento kraujospūdis yra 157/105 mmHg. Raskite pulsinį spaudimą PP.
Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 26/min., SpO₂ 92 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 130/78 mmHg, pulsas 140/min., reaguoja tik į skausmą, temperatūra 37,0 °C. Kokia bendra NEWS2 suma?
Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Morse griuvimų skalę: griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: taip; antrinė diagnozė: ne; judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas arba padeda slaugytoja; IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: taip; eisena: silpna; psichikos būklė: žino savo ribas. Raskite Morse sumą MFS.
Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 7/min., SpO₂ 97 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 150/90 mmHg, pulsas 58/min., budrus, temperatūra 39,0 °C. Į kokią klinikinės rizikos grupę patenka pacientas? Spustelėkite ją.
- 1žemas
- 2maža–vidutinė
- 3vidutinis
- 4aukštas
Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Praėjus 1 minutei po gimimo, pratybų naujagimio būklė: rausvas kūnas su mėlynomis rankomis ir kojomis, pulsas 120/min., grimasa dirginant, aktyvūs judesiai ir geras kvėpavimas su stipriu verksmu. Apskaičiuokite Apgar balą ir spustelėkite, kaip jis interpretuojamas.
- 1nuramina
- 2vidutiniškai nenormalu
- 3žemas
Atsakymai
- 1. GCS = 6
- 2. PP = 52 mmHg
- 3. NEWS2 = 11
- 4. MFS = 55
- 5. maža–vidutinė
- 6. nuramina
Išsamūs sprendimai žingsnis po žingsnio: praktikuokite šią temą svetainėje examproblems.com.