Užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės su atsakymais

Nemokamas spausdinamas užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės: 6 uždavinių nuo lengvų iki egzamino lygio, su atsakymais. Atsispausdinkite arba išsaugokite kaip PDF.

Mokytojams: galima nemokamai spausdinti, kopijuoti ir naudoti per pamokas. Kiekvienas naujas lapas turi naujas reikšmes ir savo atsakymų raktą. Būsime dėkingi už nuorodą į ExamProblems jūsų kurso puslapyje.

Vardas: ____________________   Data: ____________

1.Lengvas
E? / 4+V? / 5+M? / 6GCS?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas po galvos traumos atmerkia akis į kalbinimą, yra orientuotas asmenyje, vietoje ir laike ir geriausias motorinis atsakas: rankos kėlimas į spaudimo vietą (lokalizavimas). Raskite Glazgo komos skalės bendrą balą GCS = E + V + M.

E 1–4V 1–5M 1–6
GCS =
2.Lengvas
E? / 4+V? / 5+M? / 6GCS?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas po galvos traumos atmerkia akis į kalbinimą, skleidžia tik nesuprantamus garsus, pavyzdžiui, dejones ir geriausias motorinis atsakas: nenormalus rankų lenkimas (dekortikacinė poza). Raskite Glazgo komos skalės bendrą balą GCS = E + V + M.

E 1–4V 1–5M 1–6
GCS =
3.Vidutinis
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Braden skalę: jutiminis suvokimas: šiek tiek ribotas; drėgmė: nuolat drėgna; aktyvumas: vaikšto dažnai; judrumas: visiškai nejudrus; mityba: pakankama; trintis ir šlytis: problema. Raskite Braden sumą B.

6–23
B =
4.Vidutinis
E2 / 4+V3 / 5+M? / 6GCS 9?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomojoje kortelėje užfiksuota GCS 9, su E2 ir V3. Koks motorinio atsako balas M buvo užfiksuotas ir kokį atsaką jis apibūdina? Nurodykite skaičių.

GCS 9E2V3
M =
5.Sunkus
nepakankamas svorissveikas svorisantsvorisI laipsnio nutukimasII laipsnio nutukimasIII laipsnio nutukimas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Suaugusysis sveria 60 kg ir yra 174 cm ūgio. Apskaičiuokite KMI ir spustelėkite PSO svorio kategoriją.

60 kg174 cm
  1. 1nepakankamas svoris
  2. 2sveikas svoris
  3. 3antsvoris
  4. 4I laipsnio nutukimas
  5. 5II laipsnio nutukimas
  6. 6III laipsnio nutukimas
6.Sunkus
nuraminavidutiniškai nenormalužemas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Praėjus 1 minutei po gimimo, pratybų naujagimio būklė: mėlyna ar išblyškusi oda visur, širdies plakimo nėra, reakcijos į dirginimą nėra, suglebusios galūnės be raumenų tonuso ir kvėpavimo nėra. Apskaičiuokite Apgar balą ir spustelėkite, kaip jis interpretuojamas.

  1. 1nuramina
  2. 2vidutiniškai nenormalu
  3. 3žemas

Atsakymai

  1. 1. GCS = 13
  2. 2. GCS = 8
  3. 3. B = 13
  4. 4. M = 4
  5. 5. sveikas svoris
  6. 6. žemas

Išsamūs sprendimai žingsnis po žingsnio: praktikuokite šią temą svetainėje examproblems.com.