Užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės su atsakymais

Nemokamas spausdinamas užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės: 6 uždavinių nuo lengvų iki egzamino lygio, su atsakymais. Atsispausdinkite arba išsaugokite kaip PDF.

Mokytojams: galima nemokamai spausdinti, kopijuoti ir naudoti per pamokas. Kiekvienas naujas lapas turi naujas reikšmes ir savo atsakymų raktą. Būsime dėkingi už nuorodą į ExamProblems jūsų kurso puslapyje.

Vardas: ____________________   Data: ____________

1.Lengvas
57 kg165 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Suaugusysis sveria 57 kg ir yra 165 cm ūgio. Raskite kūno masės indeksą BMI = svoris (kg)/ūgis (m)². Suapvalinkite iki vieno ženklo po kablelio.

57 kg165 cm
BMI = kg/m²
2.Lengvas
E? / 4+V? / 5+M? / 6GCS?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas po galvos traumos atmerkia akis spontaniškai, kalba sakiniais, bet yra sumišęs ir geriausias motorinis atsakas: rankos kėlimas į spaudimo vietą (lokalizavimas). Raskite Glazgo komos skalės bendrą balą GCS = E + V + M.

E 1–4V 1–5M 1–6
GCS =
3.Vidutinis
13876SBPDBPmmHgHR 74/min · SI = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Paciento pulsas yra 74/min., kraujospūdis 138/76 mmHg. Raskite šoko indeksą SI = pulsas/SKS. Suapvalinkite iki dviejų ženklų po kablelio.

HR 74/minBP 138/76 mmHg
SI =
4.Vidutinis
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Braden skalę: jutiminis suvokimas: visiškai ribotas; drėgmė: nuolat drėgna; aktyvumas: vaikšto dažnai; judrumas: šiek tiek ribotas; mityba: puiki; trintis ir šlytis: galima problema. Raskite Braden sumą B.

6–23
B =
5.Sunkus
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1žemasmaža–vidutinėvidutinisaukštas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 28/min., SpO₂ 97 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 142/86 mmHg, pulsas 48/min., budrus, temperatūra 37,5 °C. Į kokią klinikinės rizikos grupę patenka pacientas? Spustelėkite ją.

RR 28SpO₂ 97%orasSBP 142HR 48AT 37,5 °C
  1. 1žemas
  2. 2maža–vidutinė
  3. 3vidutinis
  4. 4aukštas
6.Sunkus
nuraminavidutiniškai nenormalužemas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Praėjus 1 minutei po gimimo, pratybų naujagimio būklė: mėlyna ar išblyškusi oda visur, pulsas 95/min., grimasa dirginant, šiek tiek sulenktos rankos ir kojos ir lėtas, nereguliarus kvėpavimas su silpnu verksmu. Apskaičiuokite Apgar balą ir spustelėkite, kaip jis interpretuojamas.

  1. 1nuramina
  2. 2vidutiniškai nenormalu
  3. 3žemas

Atsakymai

  1. 1. BMI = 20,9 kg/m²
  2. 2. GCS = 13
  3. 3. SI = 0,54
  4. 4. B = 15
  5. 5. maža–vidutinė
  6. 6. vidutiniškai nenormalu

Išsamūs sprendimai žingsnis po žingsnio: praktikuokite šią temą svetainėje examproblems.com.