Užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės su atsakymais

Nemokamas spausdinamas užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės: 6 uždavinių nuo lengvų iki egzamino lygio, su atsakymais. Atsispausdinkite arba išsaugokite kaip PDF.

Mokytojams: galima nemokamai spausdinti, kopijuoti ir naudoti per pamokas. Kiekvienas naujas lapas turi naujas reikšmes ir savo atsakymų raktą. Būsime dėkingi už nuorodą į ExamProblems jūsų kurso puslapyje.

Vardas: ____________________   Data: ____________

1.Lengvas
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Praėjus 5 min. po gimimo mokomasis naujagimis turi tokius požymius: rausvas kūnas su mėlynomis rankomis ir kojomis, pulsas 90/min., grimasa dirginant, suglebusios galūnės be raumenų tonuso ir kvėpavimo nėra. Koks yra Apgar balas?

5 minHR 90/min
APGAR =
2.Lengvas
72 kg183 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Suaugusysis sveria 72 kg ir yra 183 cm ūgio. Raskite kūno masės indeksą BMI = svoris (kg)/ūgis (m)². Suapvalinkite iki vieno ženklo po kablelio.

72 kg183 cm
BMI = kg/m²
3.Vidutinis
lengvavidutinėsunki

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas po galvos traumos atmerkia akis tik į spaudimą (skausmingą dirgiklį), kalba sakiniais, bet yra sumišęs ir geriausias motorinis atsakas: rankos kėlimas į spaudimo vietą (lokalizavimas). Apskaičiuokite GCS ir pagal jį įvertinkite galvos traumos sunkumą. Spustelėkite atsakymą.

  1. 1lengva
  2. 2vidutinė
  3. 3sunki
4.Vidutinis
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 14/min., SpO₂ 92 % skiriant papildomą deguonį, kraujospūdis 142/86 mmHg, pulsas 64/min., budrus, temperatūra 36,4 °C. Kokia bendra NEWS2 suma?

RR 14SpO₂ 92%O₂SBP 142HR 64AT 36,4 °C
NEWS2 =
5.Sunkus
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1žemasmaža–vidutinėvidutinisaukštas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 18/min., SpO₂ 92 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 130/78 mmHg, pulsas 82/min., budrus, temperatūra 36,1 °C. Į kokią klinikinės rizikos grupę patenka pacientas? Spustelėkite ją.

RR 18SpO₂ 92%orasSBP 130HR 82AT 36,1 °C
  1. 1žemas
  2. 2maža–vidutinė
  3. 3vidutinis
  4. 4aukštas
6.Sunkus
maža rizikavidutinė rizikadidelė rizika

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Mokomasis pacientas vertinamas pagal Morse griuvimų skalę: griuvimų anamnezė per pastaruosius 3 mėnesius: ne; antrinė diagnozė: taip; judėjimo priemonė: nėra, lovos režimas arba padeda slaugytoja; IV terapija arba fiziologinio tirpalo kateterio fiksatorius: taip; eisena: silpna; psichikos būklė: žino savo ribas. Naudodami ribas 0–24 maža, 25–44 vidutinė ir 45 ar daugiau didelė, spustelėkite griuvimo rizikos lygį.

  1. 1maža rizika
  2. 2vidutinė rizika
  3. 3didelė rizika

Atsakymai

  1. 1. APGAR = 3
  2. 2. BMI = 21,5 kg/m²
  3. 3. vidutinė
  4. 4. NEWS2 = 4
  5. 5. žemas
  6. 6. didelė rizika

Išsamūs sprendimai žingsnis po žingsnio: praktikuokite šią temą svetainėje examproblems.com.