Užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės su atsakymais

Nemokamas spausdinamas užduočių lapas tema Klinikinio vertinimo skalės: 6 uždavinių nuo lengvų iki egzamino lygio, su atsakymais. Atsispausdinkite arba išsaugokite kaip PDF.

Mokytojams: galima nemokamai spausdinti, kopijuoti ir naudoti per pamokas. Kiekvienas naujas lapas turi naujas reikšmes ir savo atsakymų raktą. Būsime dėkingi už nuorodą į ExamProblems jūsų kurso puslapyje.

Vardas: ____________________   Data: ____________

1.Lengvas
147103SBPDBPmmHgPP = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Paciento kraujospūdis yra 147/103 mmHg. Raskite pulsinį spaudimą PP.

SBP 147 mmHgDBP 103 mmHg
PP = mmHg
2.Lengvas
130 kg166 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Suaugusysis sveria 130 kg ir yra 166 cm ūgio. Raskite kūno masės indeksą BMI = svoris (kg)/ūgis (m)². Suapvalinkite iki vieno ženklo po kablelio.

130 kg166 cm
BMI = kg/m²
3.Vidutinis
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 26/min., SpO₂ 94 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 150/90 mmHg, pulsas 48/min., nereaguoja, temperatūra 38,8 °C. Kokia bendra NEWS2 suma?

RR 26SpO₂ 94%orasSBP 150HR 48UT 38,8 °C
NEWS2 =
4.Vidutinis
8652SBPDBPmmHgHR 96/min · SI = ?

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Paciento pulsas yra 96/min., kraujospūdis 86/52 mmHg. Raskite šoko indeksą SI = pulsas/SKS. Suapvalinkite iki dviejų ženklų po kablelio.

HR 96/minBP 86/52 mmHg
SI =
5.Sunkus
87?SBPDBPmmHgMAP = 65

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Komanda siekia, kad vidutinis arterinis spaudimas būtų bent 65 mmHg. Paciento sistolinis kraujospūdis yra 87 mmHg. Naudodami MAP = (SKS + 2·DKS)/3, koks mažiausias diastolinis kraujospūdis DBP vis dar duoda 65 mmHg MAP?

MAP 65 mmHgSBP 87 mmHg
DBP = mmHg
6.Sunkus
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96oras / O₂O₂orasSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1žemasmaža–vidutinėvidutinisaukštas

Mokomasis pratimas (sugalvotos reikšmės, ne klinikinė rekomendacija). Šiems stebėjimams naudokite NEWS2 lentelę (SpO₂ 1 skalė): kvėpavimo dažnis 28/min., SpO₂ 93 % kvėpuojant kambario oru, kraujospūdis 88/52 mmHg, pulsas 38/min., budrus, temperatūra 35,8 °C. Į kokią klinikinės rizikos grupę patenka pacientas? Spustelėkite ją.

RR 28SpO₂ 93%orasSBP 88HR 38AT 35,8 °C
  1. 1žemas
  2. 2maža–vidutinė
  3. 3vidutinis
  4. 4aukštas

Atsakymai

  1. 1. PP = 44 mmHg
  2. 2. BMI = 47,2 kg/m²
  3. 3. NEWS2 = 9
  4. 4. SI = 1,12
  5. 5. DBP = 54 mmHg
  6. 6. aukštas

Išsamūs sprendimai žingsnis po žingsnio: praktikuokite šią temą svetainėje examproblems.com.