Werkblad Klinische beoordelingsscores met antwoorden

Gratis printbaar werkblad Klinische beoordelingsscores: 6 opgaven van makkelijk tot tentamenniveau, met antwoordenblad. Print het of sla het op als pdf.

Nieuw werkbladOnline oefenen met hints

Voor docenten: gratis te printen, kopiëren en in de les te gebruiken. Elk nieuw werkblad heeft nieuwe waarden en een eigen antwoordblad. Een link naar ExamProblems op je cursuspagina wordt gewaardeerd.

Naam: ____________________   Datum: ____________

1.Makkelijk
E? / 4+V? / 5+M? / 6GCS?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt na hoofdletsel opent de ogen als er tegen wordt gesproken, is georiënteerd in persoon, plaats en tijd en vertoont als beste motorische reactie: volgt opdrachten. Bepaal het totaal van de Glasgow Coma Scale GCS = E + V + M.

E 1–4V 1–5M 1–6
GCS =
2.Makkelijk
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). 5 minuten na de geboorte heeft een oefenpasgeborene blauwe of bleke huid over het hele lichaam, een hartfrequentie van 85/min, een grimas bij prikkeling, enige flexie van de armen en benen en goede ademhaling met krachtig huilen. Wat is de Apgarscore?

5 minHR 85/min
APGAR =
3.Gemiddeld
E2 / 4+V2 / 5+M? / 6GCS 6?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenkaart registreert GCS 6, met E2 en V2. Welke motorische score M is genoteerd en welke reactie beschrijft die? Geef het getal.

GCS 6E2V2
M =
4.Gemiddeld
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt wordt beoordeeld met de Bradenschaal: sensorische waarneming: licht beperkt; vochtigheid: af en toe vochtig; activiteit: bedlegerig; mobiliteit: geen beperking; voeding: uitstekend; wrijving en schuifkrachten: geen zichtbaar probleem. Bepaal het totaal van de Bradenschaal B.

6–23
B =
5.Moeilijk
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96lucht / O₂O₂luchtSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1laaglaag-matigmiddelhoog

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Gebruik de NEWS2-kaart (SpO₂-schaal 1) voor deze waarnemingen: ademfrequentie 14/min, SpO₂ 98% op kamerlucht, bloeddruk 150/90 mmHg, hartslag 58/min, alert, temperatuur 34,8 °C. In welke klinische risicogroep valt de patiënt? Klik erop.

RR 14SpO₂ 98%luchtSBP 150HR 58AT 34,8 °C
  1. 1laag
  2. 2laag-matig
  3. 3middel
  4. 4hoog
6.Moeilijk
laag risicomatig risicohoog risico

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt wordt beoordeeld met de Morse Fall Scale: eerdere val in de afgelopen 3 maanden: nee; secundaire diagnose: nee; loophulpmiddel: geen, bedrust of verpleegkundige helpt; IV-therapie of zoutslot: nee; looppatroon: normaal, bedrust of rolstoel; mentale toestand: overschat of vergeet grenzen. Gebruik de afkappunten 0–24 laag, 25–44 matig en 45 of meer hoog en klik op het niveau van het valrisico.

  1. 1laag risico
  2. 2matig risico
  3. 3hoog risico

Antwoordenblad

  1. 1. GCS = 14
  2. 2. APGAR = 5
  3. 3. M = 2
  4. 4. B = 18
  5. 5. laag-matig
  6. 6. laag risico

Volledige stapsgewijze oplossingen: oefen dit onderwerp op examproblems.com.