Werkblad Klinische beoordelingsscores met antwoorden

Gratis printbaar werkblad Klinische beoordelingsscores: 6 opgaven van makkelijk tot tentamenniveau, met antwoordenblad. Print het of sla het op als pdf.

Nieuw werkbladOnline oefenen met hints

Voor docenten: gratis te printen, kopiëren en in de les te gebruiken. Elk nieuw werkblad heeft nieuwe waarden en een eigen antwoordblad. Een link naar ExamProblems op je cursuspagina wordt gewaardeerd.

Naam: ____________________   Datum: ____________

1.Makkelijk
11674SBPDBPmmHgPP = ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). De bloeddruk van een patiënt is 116/74 mmHg. Bepaal de polsdruk PP.

SBP 116 mmHgDBP 74 mmHg
PP = mmHg
2.Makkelijk
192104SBPDBPmmHgMAP = ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). De bloeddruk van een patiënt is 192/104 mmHg. Bepaal de gemiddelde arteriële druk MAP = (SBP + 2·DBP)/3, op de dichtstbijzijnde hele mmHg.

SBP 192 mmHgDBP 104 mmHg
MAP = mmHg
3.Gemiddeld
16490SBPDBPmmHgHR 131/min · SI = ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een patiënt heeft een hartslag van 131/min en een bloeddruk van 164/90 mmHg. Bepaal de shockindex SI = HR/SBP. Rond af op twee decimalen.

HR 131/minBP 164/90 mmHg
SI =
4.Gemiddeld
8153SBPDBPmmHgHR 99/min · SI = ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een patiënt heeft een hartslag van 99/min en een bloeddruk van 81/53 mmHg. Bepaal de shockindex SI = HR/SBP. Rond af op twee decimalen.

HR 99/minBP 81/53 mmHg
SI =
5.Moeilijk
ondergewichtgezond gewichtovergewichtobesitas klasse Iobesitas klasse IIobesitas klasse III

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een volwassene weegt 122 kg en is 168 cm lang. Bereken de BMI en klik op de WHO-gewichtscategorie.

122 kg168 cm
  1. 1ondergewicht
  2. 2gezond gewicht
  3. 3overgewicht
  4. 4obesitas klasse I
  5. 5obesitas klasse II
  6. 6obesitas klasse III
6.Moeilijk
84?SBPDBPmmHgMAP = 60

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Het team streeft naar een gemiddelde arteriële druk van minstens 60 mmHg. De systolische druk van een patiënt is 84 mmHg. Wat is met MAP = (SBP + 2·DBP)/3 de laagste diastolische druk DBP die nog een MAP van 60 mmHg geeft?

MAP 60 mmHgSBP 84 mmHg
DBP = mmHg

Antwoordenblad

  1. 1. PP = 42 mmHg
  2. 2. MAP = 133 mmHg
  3. 3. SI = 0,8
  4. 4. SI = 1,22
  5. 5. obesitas klasse III
  6. 6. DBP = 48 mmHg

Volledige stapsgewijze oplossingen: oefen dit onderwerp op examproblems.com.