Werkblad Klinische beoordelingsscores met antwoorden

Gratis printbaar werkblad Klinische beoordelingsscores: 6 opgaven van makkelijk tot tentamenniveau, met antwoordenblad. Print het of sla het op als pdf.

Nieuw werkbladOnline oefenen met hints

Voor docenten: gratis te printen, kopiëren en in de les te gebruiken. Elk nieuw werkblad heeft nieuwe waarden en een eigen antwoordblad. Een link naar ExamProblems op je cursuspagina wordt gewaardeerd.

Naam: ____________________   Datum: ____________

1.Makkelijk
E? / 4+V? / 5+M? / 6GCS?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt na hoofdletsel opent de ogen alleen op druk (een pijnprikkel), praat in zinnen maar is verward en vertoont als beste motorische reactie: brengt een hand naar de plaats van de druk (lokaliseert). Bepaal het totaal van de Glasgow Coma Scale GCS = E + V + M.

E 1–4V 1–5M 1–6
GCS =
2.Makkelijk
72 kg183 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een volwassene weegt 72 kg en is 183 cm lang. Bepaal de body mass index BMI = gewicht (kg)/lengte (m)². Rond af op één decimaal.

72 kg183 cm
BMI = kg/m²
3.Gemiddeld
H? / 25+D? / 15+Aid? / 30+IV? / 20+G? / 20+MS? / 15Σ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt wordt beoordeeld met de Morse Fall Scale: eerdere val in de afgelopen 3 maanden: nee; secundaire diagnose: ja; loophulpmiddel: geen, bedrust of verpleegkundige helpt; IV-therapie of zoutslot: ja; looppatroon: zwak; mentale toestand: kent eigen grenzen. Bepaal het Morse-totaal MFS.

0–125
MFS =
4.Gemiddeld
H? / 25+D? / 15+Aid? / 30+IV? / 20+G? / 20+MS? / 15Σ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt wordt beoordeeld met de Morse Fall Scale: eerdere val in de afgelopen 3 maanden: nee; secundaire diagnose: ja; loophulpmiddel: geen, bedrust of verpleegkundige helpt; IV-therapie of zoutslot: nee; looppatroon: gestoord; mentale toestand: kent eigen grenzen. Bepaal het Morse-totaal MFS.

0–125
MFS =
5.Moeilijk
geen risicolicht risicomatig risicohoog risicozeer hoog risico

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt wordt beoordeeld met de Bradenschaal: sensorische waarneming: geen beperking; vochtigheid: af en toe vochtig; activiteit: loopt af en toe; mobiliteit: volledig immobiel; voeding: voldoende; wrijving en schuifkrachten: mogelijk probleem. Gebruik de indeling 19–23 geen risico, 15–18 licht, 13–14 matig, 10–12 hoog en 9 of lager zeer hoog. Klik op het risiconiveau.

  1. 1geen risico
  2. 2licht risico
  3. 3matig risico
  4. 4hoog risico
  5. 5zeer hoog risico
6.Moeilijk
geruststellendmatig afwijkendlaag

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). 1 minuut na de geboorte heeft een oefenpasgeborene overal roze huid, een hartfrequentie van 115/min, huilen, hoesten of niezen bij prikkeling, actieve bewegingen en goede ademhaling met krachtig huilen. Bepaal de Apgarscore en klik op hoe de score wordt geïnterpreteerd.

  1. 1geruststellend
  2. 2matig afwijkend
  3. 3laag

Antwoordenblad

  1. 1. GCS = 11
  2. 2. BMI = 21,5 kg/m²
  3. 3. MFS = 45
  4. 4. MFS = 35
  5. 5. licht risico
  6. 6. geruststellend

Volledige stapsgewijze oplossingen: oefen dit onderwerp op examproblems.com.