Werkblad Klinische beoordelingsscores met antwoorden

Gratis printbaar werkblad Klinische beoordelingsscores: 6 opgaven van makkelijk tot tentamenniveau, met antwoordenblad. Print het of sla het op als pdf.

Nieuw werkbladOnline oefenen met hints

Voor docenten: gratis te printen, kopiëren en in de les te gebruiken. Elk nieuw werkblad heeft nieuwe waarden en een eigen antwoordblad. Een link naar ExamProblems op je cursuspagina wordt gewaardeerd.

Naam: ____________________   Datum: ____________

1.Makkelijk
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). 1 minuut na de geboorte heeft een oefenpasgeborene een roze lichaam met blauwe handen en voeten, een hartfrequentie van 85/min, een grimas bij prikkeling, enige flexie van de armen en benen en goede ademhaling met krachtig huilen. Wat is de Apgarscore?

1 minHR 85/min
APGAR =
2.Makkelijk
11378SBPDBPmmHgPP = ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). De bloeddruk van een patiënt is 113/78 mmHg. Bepaal de polsdruk PP.

SBP 113 mmHgDBP 78 mmHg
PP = mmHg
3.Gemiddeld
lichtmatigernstig

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt na hoofdletsel opent de ogen als er tegen wordt gesproken, zegt ongepaste, willekeurige woorden en vertoont als beste motorische reactie: abnormale flexie van de armen (decorticatiehouding). Bepaal de GCS en classificeer het hoofdletsel daarmee. Klik op je antwoord.

  1. 1licht
  2. 2matig
  3. 3ernstig
4.Gemiddeld
E4 / 4+V5 / 5+M? / 6GCS 14?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenkaart registreert GCS 14, met E4 en V5. Welke motorische score M is genoteerd en welke reactie beschrijft die? Geef het getal.

GCS 14E4V5
M =
5.Moeilijk
geen risicolicht risicomatig risicohoog risicozeer hoog risico

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt wordt beoordeeld met de Bradenschaal: sensorische waarneming: zeer beperkt; vochtigheid: voortdurend vochtig; activiteit: bedlegerig; mobiliteit: zeer beperkt; voeding: zeer slecht; wrijving en schuifkrachten: probleem. Gebruik de indeling 19–23 geen risico, 15–18 licht, 13–14 matig, 10–12 hoog en 9 of lager zeer hoog. Klik op het risiconiveau.

  1. 1geen risico
  2. 2licht risico
  3. 3matig risico
  4. 4hoog risico
  5. 5zeer hoog risico
6.Moeilijk
ondergewichtgezond gewichtovergewichtobesitas klasse Iobesitas klasse IIobesitas klasse III

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een volwassene weegt 124 kg en is 185 cm lang. Bereken de BMI en klik op de WHO-gewichtscategorie.

124 kg185 cm
  1. 1ondergewicht
  2. 2gezond gewicht
  3. 3overgewicht
  4. 4obesitas klasse I
  5. 5obesitas klasse II
  6. 6obesitas klasse III

Antwoordenblad

  1. 1. APGAR = 6
  2. 2. PP = 35 mmHg
  3. 3. matig
  4. 4. M = 5
  5. 5. zeer hoog risico
  6. 6. obesitas klasse II

Volledige stapsgewijze oplossingen: oefen dit onderwerp op examproblems.com.