Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). 5 minuten na de geboorte heeft een oefenpasgeborene overal roze huid, een hartfrequentie van 70/min, een grimas bij prikkeling, enige flexie van de armen en benen en langzame, onregelmatige ademhaling met zwak huilen. Wat is de Apgarscore?
Werkblad Klinische beoordelingsscores met antwoorden
Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). 5 minuten na de geboorte heeft een oefenpasgeborene overal roze huid, een hartfrequentie van 155/min, een grimas bij prikkeling, actieve bewegingen en goede ademhaling met krachtig huilen. Wat is de Apgarscore?
Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt wordt beoordeeld met de Morse Fall Scale: eerdere val in de afgelopen 3 maanden: ja; secundaire diagnose: ja; loophulpmiddel: houdt zich vast aan meubels; IV-therapie of zoutslot: ja; looppatroon: gestoord; mentale toestand: overschat of vergeet grenzen. Bepaal het Morse-totaal MFS.
Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenkaart registreert GCS 14, met E4 en V4. Welke motorische score M is genoteerd en welke reactie beschrijft die? Geef het getal.
Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een volwassene weegt 135 kg en is 182 cm lang. Bereken de BMI en klik op de WHO-gewichtscategorie.
- 1ondergewicht
- 2gezond gewicht
- 3overgewicht
- 4obesitas klasse I
- 5obesitas klasse II
- 6obesitas klasse III
Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Gebruik de NEWS2-kaart (SpO₂-schaal 1) voor deze waarnemingen: ademfrequentie 14/min, SpO₂ 98% op kamerlucht, bloeddruk 124/74 mmHg, hartslag 114/min, alert, temperatuur 36,1 °C. In welke klinische risicogroep valt de patiënt? Klik erop.
- 1laag
- 2laag-matig
- 3middel
- 4hoog
Antwoordenblad
- 1. APGAR = 6
- 2. APGAR = 9
- 3. MFS = 125
- 4. M = 6
- 5. obesitas klasse III
- 6. laag
Volledige stapsgewijze oplossingen: oefen dit onderwerp op examproblems.com.