Werkblad Klinische beoordelingsscores met antwoorden

Gratis printbaar werkblad Klinische beoordelingsscores: 6 opgaven van makkelijk tot tentamenniveau, met antwoordenblad. Print het of sla het op als pdf.

Nieuw werkbladOnline oefenen met hints

Voor docenten: gratis te printen, kopiëren en in de les te gebruiken. Elk nieuw werkblad heeft nieuwe waarden en een eigen antwoordblad. Een link naar ExamProblems op je cursuspagina wordt gewaardeerd.

Naam: ____________________   Datum: ____________

1.Makkelijk
10945SBPDBPmmHgPP = ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). De bloeddruk van een patiënt is 109/45 mmHg. Bepaal de polsdruk PP.

SBP 109 mmHgDBP 45 mmHg
PP = mmHg
2.Makkelijk
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). 5 minuten na de geboorte heeft een oefenpasgeborene overal roze huid, een hartfrequentie van 130/min, een grimas bij prikkeling, enige flexie van de armen en benen en goede ademhaling met krachtig huilen. Wat is de Apgarscore?

5 minHR 130/min
APGAR =
3.Gemiddeld
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt wordt beoordeeld met de Bradenschaal: sensorische waarneming: zeer beperkt; vochtigheid: voortdurend vochtig; activiteit: loopt af en toe; mobiliteit: zeer beperkt; voeding: waarschijnlijk onvoldoende; wrijving en schuifkrachten: probleem. Bepaal het totaal van de Bradenschaal B.

6–23
B =
4.Gemiddeld
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt wordt beoordeeld met de Bradenschaal: sensorische waarneming: volledig beperkt; vochtigheid: af en toe vochtig; activiteit: loopt af en toe; mobiliteit: volledig immobiel; voeding: zeer slecht; wrijving en schuifkrachten: probleem. Bepaal het totaal van de Bradenschaal B.

6–23
B =
5.Moeilijk
100?SBPDBPmmHgMAP = 60

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Het team streeft naar een gemiddelde arteriële druk van minstens 60 mmHg. De systolische druk van een patiënt is 100 mmHg. Wat is met MAP = (SBP + 2·DBP)/3 de laagste diastolische druk DBP die nog een MAP van 60 mmHg geeft?

MAP 60 mmHgSBP 100 mmHg
DBP = mmHg
6.Moeilijk
92?SBPDBPmmHgMAP = 60

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Het team streeft naar een gemiddelde arteriële druk van minstens 60 mmHg. De systolische druk van een patiënt is 92 mmHg. Wat is met MAP = (SBP + 2·DBP)/3 de laagste diastolische druk DBP die nog een MAP van 60 mmHg geeft?

MAP 60 mmHgSBP 92 mmHg
DBP = mmHg

Antwoordenblad

  1. 1. PP = 64 mmHg
  2. 2. APGAR = 8
  3. 3. B = 11
  4. 4. B = 10
  5. 5. DBP = 40 mmHg
  6. 6. DBP = 44 mmHg

Volledige stapsgewijze oplossingen: oefen dit onderwerp op examproblems.com.