Werkblad Klinische beoordelingsscores met antwoorden

Gratis printbaar werkblad Klinische beoordelingsscores: 6 opgaven van makkelijk tot tentamenniveau, met antwoordenblad. Print het of sla het op als pdf.

Nieuw werkbladOnline oefenen met hints

Voor docenten: gratis te printen, kopiëren en in de les te gebruiken. Elk nieuw werkblad heeft nieuwe waarden en een eigen antwoordblad. Een link naar ExamProblems op je cursuspagina wordt gewaardeerd.

Naam: ____________________   Datum: ____________

1.Makkelijk
13578SBPDBPmmHgMAP = ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). De bloeddruk van een patiënt is 135/78 mmHg. Bepaal de gemiddelde arteriële druk MAP = (SBP + 2·DBP)/3, op de dichtstbijzijnde hele mmHg.

SBP 135 mmHgDBP 78 mmHg
MAP = mmHg
2.Makkelijk
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). 5 minuten na de geboorte heeft een oefenpasgeborene een roze lichaam met blauwe handen en voeten, een hartfrequentie van 85/min, huilen, hoesten of niezen bij prikkeling, enige flexie van de armen en benen en langzame, onregelmatige ademhaling met zwak huilen. Wat is de Apgarscore?

5 minHR 85/min
APGAR =
3.Gemiddeld
E3 / 4+V4 / 5+M? / 6GCS 13?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenkaart registreert GCS 13, met E3 en V4. Welke motorische score M is genoteerd en welke reactie beschrijft die? Geef het getal.

GCS 13E3V4
M =
4.Gemiddeld
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt wordt beoordeeld met de Bradenschaal: sensorische waarneming: licht beperkt; vochtigheid: af en toe vochtig; activiteit: stoelgebonden; mobiliteit: geen beperking; voeding: waarschijnlijk onvoldoende; wrijving en schuifkrachten: probleem. Bepaal het totaal van de Bradenschaal B.

6–23
B =
5.Moeilijk
ondergewichtgezond gewichtovergewichtobesitas klasse Iobesitas klasse IIobesitas klasse III

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een volwassene weegt 60 kg en is 185 cm lang. Bereken de BMI en klik op de WHO-gewichtscategorie.

60 kg185 cm
  1. 1ondergewicht
  2. 2gezond gewicht
  3. 3overgewicht
  4. 4obesitas klasse I
  5. 5obesitas klasse II
  6. 6obesitas klasse III
6.Moeilijk
geruststellendmatig afwijkendlaag

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). 1 minuut na de geboorte heeft een oefenpasgeborene een roze lichaam met blauwe handen en voeten, een hartfrequentie van 145/min, een grimas bij prikkeling, enige flexie van de armen en benen en goede ademhaling met krachtig huilen. Bepaal de Apgarscore en klik op hoe de score wordt geïnterpreteerd.

  1. 1geruststellend
  2. 2matig afwijkend
  3. 3laag

Antwoordenblad

  1. 1. MAP = 97 mmHg
  2. 2. APGAR = 6
  3. 3. M = 6
  4. 4. B = 15
  5. 5. ondergewicht
  6. 6. geruststellend

Volledige stapsgewijze oplossingen: oefen dit onderwerp op examproblems.com.