Werkblad Klinische beoordelingsscores met antwoorden

Gratis printbaar werkblad Klinische beoordelingsscores: 6 opgaven van makkelijk tot tentamenniveau, met antwoordenblad. Print het of sla het op als pdf.

Nieuw werkbladOnline oefenen met hints

Voor docenten: gratis te printen, kopiëren en in de les te gebruiken. Elk nieuw werkblad heeft nieuwe waarden en een eigen antwoordblad. Een link naar ExamProblems op je cursuspagina wordt gewaardeerd.

Naam: ____________________   Datum: ____________

1.Makkelijk
195107SBPDBPmmHgMAP = ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). De bloeddruk van een patiënt is 195/107 mmHg. Bepaal de gemiddelde arteriële druk MAP = (SBP + 2·DBP)/3, op de dichtstbijzijnde hele mmHg.

SBP 195 mmHgDBP 107 mmHg
MAP = mmHg
2.Makkelijk
65 kg189 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een volwassene weegt 65 kg en is 189 cm lang. Bepaal de body mass index BMI = gewicht (kg)/lengte (m)². Rond af op één decimaal.

65 kg189 cm
BMI = kg/m²
3.Gemiddeld
lichtmatigernstig

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt na hoofdletsel opent de ogen spontaan, is georiënteerd in persoon, plaats en tijd en vertoont als beste motorische reactie: brengt een hand naar de plaats van de druk (lokaliseert). Bepaal de GCS en classificeer het hoofdletsel daarmee. Klik op je antwoord.

  1. 1licht
  2. 2matig
  3. 3ernstig
4.Gemiddeld
E2 / 4+V1 / 5+M? / 6GCS 4?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenkaart registreert GCS 4, met E2 en V1. Welke motorische score M is genoteerd en welke reactie beschrijft die? Geef het getal.

GCS 4E2V1
M =
5.Moeilijk
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96lucht / O₂O₂luchtSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1laaglaag-matigmiddelhoog

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Gebruik de NEWS2-kaart (SpO₂-schaal 1) voor deze waarnemingen: ademfrequentie 14/min, SpO₂ 98% met extra zuurstof, bloeddruk 222/134 mmHg, hartslag 70/min, reageert niet, temperatuur 34,8 °C. In welke klinische risicogroep valt de patiënt? Klik erop.

RR 14SpO₂ 98%O₂SBP 222HR 70UT 34,8 °C
  1. 1laag
  2. 2laag-matig
  3. 3middel
  4. 4hoog
6.Moeilijk
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96lucht / O₂O₂luchtSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1laaglaag-matigmiddelhoog

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Gebruik de NEWS2-kaart (SpO₂-schaal 1) voor deze waarnemingen: ademfrequentie 16/min, SpO₂ 97% op kamerlucht, bloeddruk 118/70 mmHg, hartslag 82/min, reageert alleen op aanspreken, temperatuur 37,4 °C. In welke klinische risicogroep valt de patiënt? Klik erop.

RR 16SpO₂ 97%luchtSBP 118HR 82VT 37,4 °C
  1. 1laag
  2. 2laag-matig
  3. 3middel
  4. 4hoog

Antwoordenblad

  1. 1. MAP = 136 mmHg
  2. 2. BMI = 18,2 kg/m²
  3. 3. licht
  4. 4. M = 1
  5. 5. hoog
  6. 6. laag-matig

Volledige stapsgewijze oplossingen: oefen dit onderwerp op examproblems.com.