Werkblad Klinische beoordelingsscores met antwoorden

Gratis printbaar werkblad Klinische beoordelingsscores: 6 opgaven van makkelijk tot tentamenniveau, met antwoordenblad. Print het of sla het op als pdf.

Nieuw werkbladOnline oefenen met hints

Voor docenten: gratis te printen, kopiëren en in de les te gebruiken. Elk nieuw werkblad heeft nieuwe waarden en een eigen antwoordblad. Een link naar ExamProblems op je cursuspagina wordt gewaardeerd.

Naam: ____________________   Datum: ____________

1.Makkelijk
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). 5 minuten na de geboorte heeft een oefenpasgeborene een roze lichaam met blauwe handen en voeten, een hartfrequentie van 80/min, geen reactie op prikkels, enige flexie van de armen en benen en geen ademhaling. Wat is de Apgarscore?

5 minHR 80/min
APGAR =
2.Makkelijk
10746SBPDBPmmHgPP = ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). De bloeddruk van een patiënt is 107/46 mmHg. Bepaal de polsdruk PP.

SBP 107 mmHgDBP 46 mmHg
PP = mmHg
3.Gemiddeld
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt wordt beoordeeld met de Bradenschaal: sensorische waarneming: geen beperking; vochtigheid: zelden vochtig; activiteit: loopt regelmatig; mobiliteit: zeer beperkt; voeding: waarschijnlijk onvoldoende; wrijving en schuifkrachten: probleem. Bepaal het totaal van de Bradenschaal B.

6–23
B =
4.Gemiddeld
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt wordt beoordeeld met de Bradenschaal: sensorische waarneming: volledig beperkt; vochtigheid: af en toe vochtig; activiteit: loopt af en toe; mobiliteit: volledig immobiel; voeding: uitstekend; wrijving en schuifkrachten: mogelijk probleem. Bepaal het totaal van de Bradenschaal B.

6–23
B =
5.Moeilijk
103?SBPDBPmmHgMAP = 65

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Het team streeft naar een gemiddelde arteriële druk van minstens 65 mmHg. De systolische druk van een patiënt is 103 mmHg. Wat is met MAP = (SBP + 2·DBP)/3 de laagste diastolische druk DBP die nog een MAP van 65 mmHg geeft?

MAP 65 mmHgSBP 103 mmHg
DBP = mmHg
6.Moeilijk
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96lucht / O₂O₂luchtSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1laaglaag-matigmiddelhoog

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Gebruik de NEWS2-kaart (SpO₂-schaal 1) voor deze waarnemingen: ademfrequentie 16/min, SpO₂ 96% op kamerlucht, bloeddruk 136/82 mmHg, hartslag 64/min, reageert alleen op aanspreken, temperatuur 37,4 °C. In welke klinische risicogroep valt de patiënt? Klik erop.

RR 16SpO₂ 96%luchtSBP 136HR 64VT 37,4 °C
  1. 1laag
  2. 2laag-matig
  3. 3middel
  4. 4hoog

Antwoordenblad

  1. 1. APGAR = 3
  2. 2. PP = 61 mmHg
  3. 3. B = 17
  4. 4. B = 14
  5. 5. DBP = 46 mmHg
  6. 6. laag-matig

Volledige stapsgewijze oplossingen: oefen dit onderwerp op examproblems.com.