Werkblad Klinische beoordelingsscores met antwoorden

Gratis printbaar werkblad Klinische beoordelingsscores: 6 opgaven van makkelijk tot tentamenniveau, met antwoordenblad. Print het of sla het op als pdf.

Nieuw werkbladOnline oefenen met hints

Voor docenten: gratis te printen, kopiëren en in de les te gebruiken. Elk nieuw werkblad heeft nieuwe waarden en een eigen antwoordblad. Een link naar ExamProblems op je cursuspagina wordt gewaardeerd.

Naam: ____________________   Datum: ____________

1.Makkelijk
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). 5 minuten na de geboorte heeft een oefenpasgeborene een roze lichaam met blauwe handen en voeten, een hartfrequentie van 90/min, geen reactie op prikkels, slappe ledematen zonder spiertonus en geen ademhaling. Wat is de Apgarscore?

5 minHR 90/min
APGAR =
2.Makkelijk
119 kg178 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een volwassene weegt 119 kg en is 178 cm lang. Bepaal de body mass index BMI = gewicht (kg)/lengte (m)². Rond af op één decimaal.

119 kg178 cm
BMI = kg/m²
3.Gemiddeld
H? / 25+D? / 15+Aid? / 30+IV? / 20+G? / 20+MS? / 15Σ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt wordt beoordeeld met de Morse Fall Scale: eerdere val in de afgelopen 3 maanden: ja; secundaire diagnose: ja; loophulpmiddel: geen, bedrust of verpleegkundige helpt; IV-therapie of zoutslot: ja; looppatroon: normaal, bedrust of rolstoel; mentale toestand: kent eigen grenzen. Bepaal het Morse-totaal MFS.

0–125
MFS =
4.Gemiddeld
10156SBPDBPmmHgHR 54/min · SI = ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een patiënt heeft een hartslag van 54/min en een bloeddruk van 101/56 mmHg. Bepaal de shockindex SI = HR/SBP. Rond af op twee decimalen.

HR 54/minBP 101/56 mmHg
SI =
5.Moeilijk
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96lucht / O₂O₂luchtSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1laaglaag-matigmiddelhoog

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Gebruik de NEWS2-kaart (SpO₂-schaal 1) voor deze waarnemingen: ademfrequentie 9/min, SpO₂ 98% op kamerlucht, bloeddruk 130/78 mmHg, hartslag 88/min, alert, temperatuur 39,6 °C. In welke klinische risicogroep valt de patiënt? Klik erop.

RR 9SpO₂ 98%luchtSBP 130HR 88AT 39,6 °C
  1. 1laag
  2. 2laag-matig
  3. 3middel
  4. 4hoog
6.Moeilijk
ondergewichtgezond gewichtovergewichtobesitas klasse Iobesitas klasse IIobesitas klasse III

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een volwassene weegt 124 kg en is 185 cm lang. Bereken de BMI en klik op de WHO-gewichtscategorie.

124 kg185 cm
  1. 1ondergewicht
  2. 2gezond gewicht
  3. 3overgewicht
  4. 4obesitas klasse I
  5. 5obesitas klasse II
  6. 6obesitas klasse III

Antwoordenblad

  1. 1. APGAR = 2
  2. 2. BMI = 37,6 kg/m²
  3. 3. MFS = 60
  4. 4. SI = 0,53
  5. 5. laag
  6. 6. obesitas klasse II

Volledige stapsgewijze oplossingen: oefen dit onderwerp op examproblems.com.