Cevaplı Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı

Ücretsiz yazdırılabilir Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı: kolaydan sınav düzeyine 6 soru ve cevap anahtarı. Yazdırın ya da PDF olarak kaydedin.

Öğretmenler için: sınıfta ücretsiz yazdırılabilir, çoğaltılabilir ve kullanılabilir. Her yeni çalışma kâğıdında yeni değerler ve kendi cevap anahtarı vardır. Ders sayfanızda ExamProblems bağlantısı vermeniz bizi memnun eder.

Ad: ____________________   Tarih: ____________

1.Kolay
128 kg192 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir yetişkin 128 kg ağırlığında ve 192 cm boyunda. Beden kitle indeksini BMI = ağırlık (kg)/boy (m)² ile bulun. Bir ondalık basamağa yuvarlayın.

128 kg192 cm
BMI = kg/m²
2.Kolay
190106SBPDBPmmHgPP = ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir hastanın kan basıncı 190/106 mmHg. Nabız basıncını PP bulun.

SBP 190 mmHgDBP 106 mmHg
PP = mmHg
3.Orta
9260SBPDBPmmHgHR 91/min · SI = ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir hastanın nabzı 91/dk ve kan basıncı 92/60 mmHg. Şok indeksini SI = KH/SKB ile bulun. İki ondalık basamağa yuvarlayın.

HR 91/minBP 92/60 mmHg
SI =
4.Orta
14292SBPDBPmmHgHR 129/min · SI = ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir hastanın nabzı 129/dk ve kan basıncı 142/92 mmHg. Şok indeksini SI = KH/SKB ile bulun. İki ondalık basamağa yuvarlayın.

HR 129/minBP 142/92 mmHg
SI =
5.Zor
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96hava / O₂O₂havaSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1düşükdüşük–ortaortayüksek

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bu gözlemler için NEWS2 çizelgesini (SpO₂ skala 1) kullanın: solunum sayısı 22/dk, SpO₂ %99 oda havasında, kan basıncı 100/60 mmHg, nabız 50/dk, uyanık, vücut sıcaklığı 39,2 °C. Hasta hangi klinik risk grubuna girer? Tıklayın.

RR 22SpO₂ 99%havaSBP 100HR 50AT 39,2 °C
  1. 1düşük
  2. 2düşük–orta
  3. 3orta
  4. 4yüksek
6.Zor
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96hava / O₂O₂havaSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1düşükdüşük–ortaortayüksek

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bu gözlemler için NEWS2 çizelgesini (SpO₂ skala 1) kullanın: solunum sayısı 12/dk, SpO₂ %91 oda havasında, kan basıncı 118/70 mmHg, nabız 70/dk, uyanık, vücut sıcaklığı 37,8 °C. Hasta hangi klinik risk grubuna girer? Tıklayın.

RR 12SpO₂ 91%havaSBP 118HR 70AT 37,8 °C
  1. 1düşük
  2. 2düşük–orta
  3. 3orta
  4. 4yüksek

Cevap anahtarı

  1. 1. BMI = 34,7 kg/m²
  2. 2. PP = 84 mmHg
  3. 3. SI = 0,99
  4. 4. SI = 0,91
  5. 5. yüksek
  6. 6. düşük–orta

Tam adım adım çözümler: bu konuyu examproblems.com’da çalışın.