Cevaplı Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı

Ücretsiz yazdırılabilir Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı: kolaydan sınav düzeyine 6 soru ve cevap anahtarı. Yazdırın ya da PDF olarak kaydedin.

Öğretmenler için: sınıfta ücretsiz yazdırılabilir, çoğaltılabilir ve kullanılabilir. Her yeni çalışma kâğıdında yeni değerler ve kendi cevap anahtarı vardır. Ders sayfanızda ExamProblems bağlantısı vermeniz bizi memnun eder.

Ad: ____________________   Tarih: ____________

1.Kolay
88 kg175 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir yetişkin 88 kg ağırlığında ve 175 cm boyunda. Beden kitle indeksini BMI = ağırlık (kg)/boy (m)² ile bulun. Bir ondalık basamağa yuvarlayın.

88 kg175 cm
BMI = kg/m²
2.Kolay
159100SBPDBPmmHgPP = ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir hastanın kan basıncı 159/100 mmHg. Nabız basıncını PP bulun.

SBP 159 mmHgDBP 100 mmHg
PP = mmHg
3.Orta
E4 / 4+V5 / 5+M? / 6GCS 15?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir alıştırma çizelgesinde GCS 15, E4 ve V5 kayıtlı. Hangi motor skoru M kaydedilmiştir ve hangi yanıtı tanımlar? Sayıyı verin.

GCS 15E4V5
M =
4.Orta
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96hava / O₂O₂havaSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bu gözlemler için NEWS2 çizelgesini (SpO₂ skala 1) kullanın: solunum sayısı 22/dk, SpO₂ %92 oda havasında, kan basıncı 100/60 mmHg, nabız 58/dk, uyanık, vücut sıcaklığı 35,0 °C. NEWS2 toplam skoru nedir?

RR 22SpO₂ 92%havaSBP 100HR 58AT 35,0 °C
NEWS2 =
5.Zor
risk yokhafif riskorta riskyüksek riskçok yüksek risk

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir alıştırma hastası Braden skalasıyla değerlendiriliyor: duyusal algı: tamamen kısıtlı; nemlilik: sürekli nemli; aktivite: yatağa bağımlı; hareketlilik: kısıtlılık yok; beslenme: muhtemelen yetersiz; sürtünme ve makaslama: olası sorun. 19–23 risk yok, 15–18 hafif, 13–14 orta, 10–12 yüksek ve 9 ve altı çok yüksek bantlarını kullanın. Risk düzeyine tıklayın.

  1. 1risk yok
  2. 2hafif risk
  3. 3orta risk
  4. 4yüksek risk
  5. 5çok yüksek risk
6.Zor
risk yokhafif riskorta riskyüksek riskçok yüksek risk

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir alıştırma hastası Braden skalasıyla değerlendiriliyor: duyusal algı: çok kısıtlı; nemlilik: ara sıra nemli; aktivite: koltuğa bağımlı; hareketlilik: çok kısıtlı; beslenme: mükemmel; sürtünme ve makaslama: olası sorun. 19–23 risk yok, 15–18 hafif, 13–14 orta, 10–12 yüksek ve 9 ve altı çok yüksek bantlarını kullanın. Risk düzeyine tıklayın.

  1. 1risk yok
  2. 2hafif risk
  3. 3orta risk
  4. 4yüksek risk
  5. 5çok yüksek risk

Cevap anahtarı

  1. 1. BMI = 28,7 kg/m²
  2. 2. PP = 59 mmHg
  3. 3. M = 6
  4. 4. NEWS2 = 9
  5. 5. yüksek risk
  6. 6. hafif risk

Tam adım adım çözümler: bu konuyu examproblems.com’da çalışın.