Cevaplı Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı

Ücretsiz yazdırılabilir Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı: kolaydan sınav düzeyine 6 soru ve cevap anahtarı. Yazdırın ya da PDF olarak kaydedin.

Öğretmenler için: sınıfta ücretsiz yazdırılabilir, çoğaltılabilir ve kullanılabilir. Her yeni çalışma kâğıdında yeni değerler ve kendi cevap anahtarı vardır. Ders sayfanızda ExamProblems bağlantısı vermeniz bizi memnun eder.

Ad: ____________________   Tarih: ____________

1.Kolay
13647SBPDBPmmHgMAP = ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir hastanın kan basıncı 136/47 mmHg. Ortalama arter basıncını MAP = (SKB + 2·DKB)/3 ile en yakın tam mmHg olarak bulun.

SBP 136 mmHgDBP 47 mmHg
MAP = mmHg
2.Kolay
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Doğumdan 1 dakika sonra alıştırma yenidoğanında pembe gövde ile mavi eller ve ayaklar, 65/dk kalp hızı, uyarıldığında yüz buruşturma, aktif hareket ve zayıf ağlamayla yavaş, düzensiz solunum var. APGAR skoru nedir?

1 minHR 65/min
APGAR =
3.Orta
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96hava / O₂O₂havaSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bu gözlemler için NEWS2 çizelgesini (SpO₂ skala 1) kullanın: solunum sayısı 21/dk, SpO₂ %96 oda havasında, kan basıncı 110/66 mmHg, nabız 44/dk, uyanık, vücut sıcaklığı 39,6 °C. NEWS2 toplam skoru nedir?

RR 21SpO₂ 96%havaSBP 110HR 44AT 39,6 °C
NEWS2 =
4.Orta
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir alıştırma hastası Braden skalasıyla değerlendiriliyor: duyusal algı: bozukluk yok; nemlilik: nadiren nemli; aktivite: yatağa bağımlı; hareketlilik: tamamen hareketsiz; beslenme: yeterli; sürtünme ve makaslama: belirgin sorun yok. Braden toplamını B bulun.

6–23
B =
5.Zor
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96hava / O₂O₂havaSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1düşükdüşük–ortaortayüksek

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bu gözlemler için NEWS2 çizelgesini (SpO₂ skala 1) kullanın: solunum sayısı 16/dk, SpO₂ %97 oda havasında, kan basıncı 112/68 mmHg, nabız 140/dk, uyanık, vücut sıcaklığı 36,7 °C. Hasta hangi klinik risk grubuna girer? Tıklayın.

RR 16SpO₂ 97%havaSBP 112HR 140AT 36,7 °C
  1. 1düşük
  2. 2düşük–orta
  3. 3orta
  4. 4yüksek
6.Zor
zayıfnormal kilolufazla kiloluobezite sınıf Iobezite sınıf IIobezite sınıf III

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir yetişkin 99 kg ağırlığında ve 164 cm boyunda. BKİ’yi hesaplayın ve DSÖ ağırlık kategorisine tıklayın.

99 kg164 cm
  1. 1zayıf
  2. 2normal kilolu
  3. 3fazla kilolu
  4. 4obezite sınıf I
  5. 5obezite sınıf II
  6. 6obezite sınıf III

Cevap anahtarı

  1. 1. MAP = 77 mmHg
  2. 2. APGAR = 6
  3. 3. NEWS2 = 6
  4. 4. B = 16
  5. 5. düşük–orta
  6. 6. obezite sınıf II

Tam adım adım çözümler: bu konuyu examproblems.com’da çalışın.