Cevaplı Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı

Ücretsiz yazdırılabilir Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı: kolaydan sınav düzeyine 6 soru ve cevap anahtarı. Yazdırın ya da PDF olarak kaydedin.

Öğretmenler için: sınıfta ücretsiz yazdırılabilir, çoğaltılabilir ve kullanılabilir. Her yeni çalışma kâğıdında yeni değerler ve kendi cevap anahtarı vardır. Ders sayfanızda ExamProblems bağlantısı vermeniz bizi memnun eder.

Ad: ____________________   Tarih: ____________

1.Kolay
17380SBPDBPmmHgMAP = ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir hastanın kan basıncı 173/80 mmHg. Ortalama arter basıncını MAP = (SKB + 2·DKB)/3 ile en yakın tam mmHg olarak bulun.

SBP 173 mmHgDBP 80 mmHg
MAP = mmHg
2.Kolay
182101SBPDBPmmHgMAP = ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir hastanın kan basıncı 182/101 mmHg. Ortalama arter basıncını MAP = (SKB + 2·DKB)/3 ile en yakın tam mmHg olarak bulun.

SBP 182 mmHgDBP 101 mmHg
MAP = mmHg
3.Orta
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir alıştırma hastası Braden skalasıyla değerlendiriliyor: duyusal algı: tamamen kısıtlı; nemlilik: sürekli nemli; aktivite: ara sıra yürüyor; hareketlilik: kısıtlılık yok; beslenme: muhtemelen yetersiz; sürtünme ve makaslama: olası sorun. Braden toplamını B bulun.

6–23
B =
4.Orta
H? / 25+D? / 15+Aid? / 30+IV? / 20+G? / 20+MS? / 15Σ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir alıştırma hastası Morse düşme skalasıyla değerlendiriliyor: son 3 ayda düşme öyküsü: evet; ikincil tanı: hayır; yürüme yardımcısı: mobilyalara tutunuyor; IV tedavi ya da salin kilidi: evet; yürüyüş: bozulmuş; mental durum: sınırlarını olduğundan fazla görüyor ya da unutuyor. Morse toplamını MFS bulun.

0–125
MFS =
5.Zor
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96hava / O₂O₂havaSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1düşükdüşük–ortaortayüksek

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bu gözlemler için NEWS2 çizelgesini (SpO₂ skala 1) kullanın: solunum sayısı 8/dk, SpO₂ %96 ek oksijen altında, kan basıncı 96/58 mmHg, nabız 88/dk, uyanık, vücut sıcaklığı 37,3 °C. Hasta hangi klinik risk grubuna girer? Tıklayın.

RR 8SpO₂ 96%O₂SBP 96HR 88AT 37,3 °C
  1. 1düşük
  2. 2düşük–orta
  3. 3orta
  4. 4yüksek
6.Zor
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96hava / O₂O₂havaSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1düşükdüşük–ortaortayüksek

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bu gözlemler için NEWS2 çizelgesini (SpO₂ skala 1) kullanın: solunum sayısı 24/dk, SpO₂ %94 oda havasında, kan basıncı 142/86 mmHg, nabız 130/dk, uyanık, vücut sıcaklığı 38,4 °C. Hasta hangi klinik risk grubuna girer? Tıklayın.

RR 24SpO₂ 94%havaSBP 142HR 130AT 38,4 °C
  1. 1düşük
  2. 2düşük–orta
  3. 3orta
  4. 4yüksek

Cevap anahtarı

  1. 1. MAP = 111 mmHg
  2. 2. MAP = 128 mmHg
  3. 3. B = 13
  4. 4. MFS = 110
  5. 5. yüksek
  6. 6. orta

Tam adım adım çözümler: bu konuyu examproblems.com’da çalışın.