Cevaplı Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı

Ücretsiz yazdırılabilir Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı: kolaydan sınav düzeyine 6 soru ve cevap anahtarı. Yazdırın ya da PDF olarak kaydedin.

Öğretmenler için: sınıfta ücretsiz yazdırılabilir, çoğaltılabilir ve kullanılabilir. Her yeni çalışma kâğıdında yeni değerler ve kendi cevap anahtarı vardır. Ders sayfanızda ExamProblems bağlantısı vermeniz bizi memnun eder.

Ad: ____________________   Tarih: ____________

1.Kolay
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Doğumdan 5 dakika sonra alıştırma yenidoğanında pembe gövde ile mavi eller ve ayaklar, 105/dk kalp hızı, uyarıldığında ağlama, öksürük ya da hapşırık, kollarda ve bacaklarda hafif fleksiyon ve güçlü ağlamayla iyi solunum var. APGAR skoru nedir?

5 minHR 105/min
APGAR =
2.Kolay
8760SBPDBPmmHgMAP = ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir hastanın kan basıncı 87/60 mmHg. Ortalama arter basıncını MAP = (SKB + 2·DKB)/3 ile en yakın tam mmHg olarak bulun.

SBP 87 mmHgDBP 60 mmHg
MAP = mmHg
3.Orta
hafifortaağır

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Kafa travması geçirmiş bir alıştırma hastası gözlerini yalnızca basıya (ağrılı uyarana) açıyor, yalnızca inleme gibi anlaşılmaz sesler çıkarıyor ve en iyi motor yanıt olarak şunu gösteriyor: kollarda anormal fleksiyon (dekortike duruş). GCS’yi hesaplayın ve kafa travmasını ona göre sınıflandırın. Cevabınıza tıklayın.

  1. 1hafif
  2. 2orta
  3. 3ağır
4.Orta
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir alıştırma hastası Braden skalasıyla değerlendiriliyor: duyusal algı: çok kısıtlı; nemlilik: nadiren nemli; aktivite: yatağa bağımlı; hareketlilik: tamamen hareketsiz; beslenme: mükemmel; sürtünme ve makaslama: belirgin sorun yok. Braden toplamını B bulun.

6–23
B =
5.Zor
99?SBPDBPmmHgMAP = 65

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Ekip en az 65 mmHg’lik bir ortalama arter basıncını hedefliyor. Bir hastanın sistolik basıncı 99 mmHg. MAP = (SKB + 2·DKB)/3 formülünü kullanarak hâlâ 65 mmHg MAP veren en düşük diyastolik basınç DBP kaçtır?

MAP 65 mmHgSBP 99 mmHg
DBP = mmHg
6.Zor
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96hava / O₂O₂havaSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1düşükdüşük–ortaortayüksek

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bu gözlemler için NEWS2 çizelgesini (SpO₂ skala 1) kullanın: solunum sayısı 18/dk, SpO₂ %98 oda havasında, kan basıncı 142/86 mmHg, nabız 76/dk, uyanık, vücut sıcaklığı 37,4 °C. Hasta hangi klinik risk grubuna girer? Tıklayın.

RR 18SpO₂ 98%havaSBP 142HR 76AT 37,4 °C
  1. 1düşük
  2. 2düşük–orta
  3. 3orta
  4. 4yüksek

Cevap anahtarı

  1. 1. APGAR = 8
  2. 2. MAP = 69 mmHg
  3. 3. ağır
  4. 4. B = 15
  5. 5. DBP = 48 mmHg
  6. 6. düşük

Tam adım adım çözümler: bu konuyu examproblems.com’da çalışın.